Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ale jako jak me vystrasili s tim pohlavim, to bylo neco teda.. ve 13tt pry na 100% holka..
Chmmm, a ono velky kulovy, ve 20tt na 100% kluk
![]()
Monny89 píše:
a materskou nemam, jsem na UP… nemela jsem praci pred tehu
Aha, no brisko jsi mela teda o dost vetsi, ja ho i zatahnu kdyz chci, kdyz mam tehu kalhoty, tak se mi trochu udela, ta guma to umi, ale jinak nic moc.. ale tak hodne lidem se vyklube pak ze dne na den tak uvidime:D
S tim pohlavim to je fakt dobry.. no kamoska dela v Podoli a rika, heled stoprocentne si muzes byt jista az po porodu:D neco na tom bude:DDD ja se dozvim za tri tydny co to bude a fakt jsem zvedava, jaky jsi mela chute na zacatku? Rika se, ze kluk - kysely, holky - sladky, smazeny, no nevim:DDD hehe
ja jsem prave porad jedla sladky… v prvnim trimestru - sladky, smazeny… ve druhem - kys.okurky, horcice, syr, atd., treti trimestr - vsechno ![]()
Tak ohledně těch vitamínů, když jsem byla na předporodním kurzu v porodnici, tak tam primář porodnice, řekl, že jsou ty vitamíny k ničemu a přihodil vtípek, že Američanky mají nejdražší moč na světě (právě proto, že baští ve velkým ty vitamíny a ono je tělo stejně vyloučí… )
No tak nevím co si mám myslet, ale já jsem jedla centrum mami a už před otěhotněním jsem jedla k vůli chudokrevnosti feretab, což je železo a obsahuje rovnou i tu kyselinu listovou a jím to do těď.
S umělými vitamíny opatrně, rodí se po nich hodně veliké děti. Můj gynekolog mě již před časem na to upozornil, že je potvrzené, že pokud žena užívá v těhotenství umělé vitamíny, dítě je často větší než je pro její organismus přirozené a vhodné a pak jsou i porody komplikovanější.
Může a nemusí to být pravda, ale je fakt, že já mám děti celkem 3, sama jsem malá a drobná (158cm, 48kg) a moje děti bez vitamínů měli porodní hmotnosti jak přes kopírák: 2,88kg, 2,86kg a 2,78kg (cm 49, 48, 47) ![]()
Dnes už jim je 15, 14 a 9 let. Upozorňuji - nekouřím, nepiju, prostě tohle je asi pro moje tělo normální a optimální porodní hmotnost dítěte.
A je také pravdou, že jsem se setkala s maminkami v porodnici, které po celé těhotenství užívali různé vitamíny a měli děti od 3,8kg a výš, jedna měla dokonce mimi 5kg (výška maminky 155cm)a mimi muselo jít ven císařem (neměla těh. cukrovku, prostě jen hodně baštila vitamíny).
Prosím tě, neber to jako směrodatné, od té doby se snad vitamíny pro těhule změnily a uzpůsobily potřebám nastávajících maminek.
Já mám aktuálně na testu //, plánovaně a pokud bude vše OK, kromě kyseliny listové a případně Utrogestanu, pokud mi jej lékařka napíše, nebudu užívat nic dalšího. Vitamínů i minerálů mám dost v klasické stravě.
Monny89 píše:
Nemusíš se červenat, taky se mi to stalo, odešla jsme z práce, hledala novou a otěhotněla, s břichem jsme fakt nice nenašla
K těm vitamínům, brala jsem, a porodní váha byla u každýho dítka jiná, těžko říct. Podle mě stačí třeba kyselina listová v prvním tri a jíst kvalitně, vyváženě. Někdo bere celý těho jen tu kyselinu listovou
byron píše:Monny89 píše:Nemusíš se červenat, taky se mi to stalo, odešla jsme z práce, hledala novou a otěhotněla, s břichem jsme fakt nice nenašla
Ja jsem prave byla v Praze bez prace pul roku, tak jsme sli s partnerem do HK, oba dva za jistou praci, ale ja otehotnela, a pro me prace padla, a nikam me nevzali, takze jsem skoncila na UP ![]()
Monny89 píše:byron píše:Ja jsem prave byla v Praze bez prace pul roku, tak jsme sli s partnerem do HK, oba dva za jistou praci, ale ja otehotnela, a pro me prace padla, a nikam me nevzali, takze jsem skoncila na UPMonny89 píše:Nemusíš se červenat, taky se mi to stalo, odešla jsme z práce, hledala novou a otěhotněla, s břichem jsme fakt nice nenašla
Tak to jsem na tom taky podobně…já dva týdny po propuštění našla //…docela mazec. Na podporu nemám nárok, ptž. zaměstnaná jsem byla „pouze“ 8 měsíců.....jsem zvědavá jak to zvládnu:-( ![]()
Určitě něco ber, já brala FOLGRAVID, kterej mi doporučil doktor. Je tam kyselina listová (ta je veledůležitá) a rybí olej, obojí důležitý jak pro matku tak pro dítě. Ten FOLGRAVID je kontrolovanej Státním ústavem léčiv, to jsem si zjišťovala, takže určitě kvalitní. Malej je po něm krásně vyvinutej a hrozně mu to pálí (je mu 15 měsíců
)
Ja beru vitamini od zacatku tehu a budu brat do konce. Doktor mi rekl, berte berte berte a neprestavejte brat, 1× denne. A prej je nesmysl, ze po vitaminech se rodi vetsi deti. ![]()
Deninii píše:Monny89 píše:Tak to jsem na tom taky podobně…já dva týdny po propuštění našla //…docela mazec. Na podporu nemám nárok, ptž. zaměstnaná jsem byla „pouze“ 8 měsíců.....jsem zvědavá jak to zvládnu:-(byron píše:Ja jsem prave byla v Praze bez prace pul roku, tak jsme sli s partnerem do HK, oba dva za jistou praci, ale ja otehotnela, a pro me prace padla, a nikam me nevzali, takze jsem skoncila na UPMonny89 píše:Nemusíš se červenat, taky se mi to stalo, odešla jsme z práce, hledala novou a otěhotněla, s břichem jsme fakt nice nenašla
tak neboj, to určo nějak zvládneš ![]()
Weru píše:
Ja beru vitamini od zacatku tehu a budu brat do konce. Doktor mi rekl, berte berte berte a neprestavejte brat, 1× denne. A prej je nesmysl, ze po vitaminech se rodi vetsi deti.
v konci těhu by se už opravdu neměly brát často, stačí jednou, dvakrát týdně, takže pozor na to ![]()
Ještě jsem zapomněla napsat, že se narodil v normálním termínu s „normální“ porodní váhou 3750 g a 51 cm stejně jako jeho tatínek před 35 lety. Takže žádná mega váha a velký dítě a ten FOLGRAVID jsem jedla celý těhotenství… Teda jeho tatínek měl ještě o pár gramů víc.