Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
S císařem neporadím, ale já byla ve Stodu na zákroku a pokud bych někdy v budoucnu potřebovala, tak půjdu už jenom tam. Ta mě
![]()
Ahoj, já tedy rodila přirozeně, ale ségra 2× plánovaným císařem a byla spokojená, všechno v pořádku, bez komplikací. Jinak na šestinedělí jsme byly obě dvě na nadstandardu a taky spokojenost. Sestřičky zlatý, se vším poradily, usmívaly se… Za mě si prostě nemůžu stěžovat. ![]()
@macek111 přesně kvůli tomu jsem také preferovala Lochotín, kdyby náhodou něco, tak tam je vše..
Vím, že to s plánovanou sekcí nemá moc společného, jen tak aby „řeč nestála“ tak já jsem ve finále porodila v klidu ve Stodě, rozjet se v tu samou dobu směr Plzeň, tak se malá narodila na sadech uprostřed zácpy ![]()
@Simply.Me píše:
@julie74 to chápu, taky mám takhle celý život Stodskou nemocnici zafixovanou a nejen já, ale i velká část mého okolí, asi už se to tu i dědí, protože až při příjezdu k areálu mi došlo, že jsem v ní vlastně nikdy v životě osobně nebyla…@pampalin nadstandard mají, dokonce si myslím že i více pokojů, rezervovala jsem si ho až po porodu před převozem, sestřička to hned vyřídila a mohla jsem svištět, to je výhoda oproti Lochotínu, není tam tolik lidí
Celý pobyt za 5 dnů mě stál 1200,– (4×300, první den se asi nepočítá, nebo ten poslední? To abych nekecala…), dva pokoje mají vždy společné soc. zařízení, ale dveře jsou zamykatelné z obou stran, takže se nemusíš bát překvapení ve sprše, mají takovou malou předsíňku s vanickou pro miminka a vchodem na záchod, takže jsi od chodby oddělena dvakrát dveřmi, vybavení klasika, skřínka, tv, stolek a židle, zázemí pro miminko a koukala jsem, že někde jsou i balkonky (ten já neměla)
No jo, když ta moje historka je na můj vkus dost mladá, to není historie z reálného socializmu. jak vypadá neonatologie ve Stodě? třeba zrovna porodnímu fakt křivdím, na recenzích je na ně jenom 24 ohlasů, ale všechny pozitivní
@julie74 já byla popravde prekvapena, kdyz jsem to tam videla, dle ohlasu a recenci a zkusenosti kamaradek, co tam rodily jsem cekala asi druhy Lochotin
ale prostredi salu plne vynahradil pristup a pece, nevim ale, jak to chodi v pripade cisarskeho rezu, to priznavam na rovinu. Co se tyka pece o dite, nemuzu si stezovat.
Za me bych teda obe porodnice doporucila, kazda ma sve pro a proti a ani v jedne jsem nebyla s necim vylozene nespokojena, spis opacne. Stod me prijemne prekvapil ![]()
A taky tam maji sympataka porodnika
i kdyz pri siti po porodu me sympatie pomalu opadaly ![]()
@Simply.Me píše:
@julie74 já byla popravde prekvapena, kdyz jsem to tam videla, dle ohlasu a recenci a zkusenosti kamaradek, co tam rodily jsem cekala asi druhy Lochotinale prostredi salu plne vynahradil pristup a pece, nevim ale, jak to chodi v pripade cisarskeho rezu, to priznavam na rovinu. Co se tyka pece o dite, nemuzu si stezovat.
Za me bych teda obe porodnice doporucila, kazda ma sve pro a proti a ani v jedne jsem nebyla s necim vylozene nespokojena, spis opacne. Stod me prijemne prekvapil
A taky tam maji sympataka porodnikai kdyz pri siti po porodu me sympatie pomalu opadaly
Chudák, takhle si pokazit image. ![]()
Já s Lochotínem nesrovnávám, ten neznám vůbec a chápu, že malé porodnice mají své kouzlo, když je vše v pořádku. ono je taky otázka, proč je ten císař plánován, jestli jenom třeba pro KP, nebo pro nějaké potíže. já jsem posera a dost potřebuji tu pořádnou neonatologii za zadkem
, ale zase já jsem potenciálně problematická rodička. Každopádně přeji všem hodně štěstí ![]()
@julie74 Mám to tady vypisovat, proč je císař plánován? Rozhodně to není „jen“ pro PPKP.
@pampalin píše:
@julie74 Mám to tady vypisovat, proč je císař plánován? Rozhodně to není „jen“ pro PPKP.
Samozřejmě nemusíš, já to myslela tak, že podle velikosti potíží bych zvažovala případnou nutnost neonatologie - abych byla slušnější - tak za zády. Tož tak.
Jinak já bych pocitově nejradši rodila doma s dobrou PA po ruce a v klidu. Rozumově pošupajdím do Podolí. ![]()
http://www.ceskatelevize.cz/…cne-funguje/
já mám obě děti narozené ve Stodě a obě sekcí..
za mě nej porodnice v plzeňském kraji…
nechápu jak sem může psát o ní a hanit ji nikdo kdo s ní nemá osobní zkušenost.. že se vůbec nestydíte..
momentální sestava a vybavené porodnice strčí lecjakou porodnici v kraji do kapsy.. taková lékařská sestava jaká tam je nyní tam nikdy nebyla a troufám si říct, že nikde není po Locháči má největší porodnost a nyní bude porodnost ještě mnohem větší..
pro mě je to srdcová záležitost
Mám ne úplně nejlepší zkušenost s Lochotínem. Přístup personálu je tam katastrofální. Až na jednu sestru. Kdybychom si nesedly mamky v pokoji, jedeme domů nezaučené jako hromádky neštěstí. Přijela jsem s odteklou plodovkou a kontrakcemi po 5min. Po vyvolávačce, stopovačce a pak zase vyvolávačce jsem nebyla dostatečně otevřená a kontrakce po 1,5 minutě. Ozvy syna špatné, ale stále chtěli ať se snažím, když jsem chtěla dítě. Po 14 hodinách, kdy musel zasáhnout manžel, jsem šla na sekci. Po tomhle zážitku jsem spala 24hodin.
Na pokoji čisto, prostředí pěkné, personálu fakt hodně. Jak pečovat o dítě ukážou rychle a odejdou. Naštěstí jsme měly úžasnou sestřičku, která chodila na pokec k nám a vše nám v klidu ukazovala. Jenže tam nebyla non stop. Stresy a nátlak s kojením nemá cenu zmiňovat. Byla jsem tam pět dní. Pět dní jsem se snažila ždímat prsa. Mlíko se mi spustilo až když mi řekli, že jedu domů. Sotva jsme vyjeli z Plzně, všechno ze mě spadlo, začala jsem brečet a brečela ještě druhý den.
Příští týden mám termín porodu. Včera jsem byla na ozvach a vyšetření ve Stodě a ten přístup mě přesvědčil, že budu rodit tam. Pana primáře Macha jsem ihned poznala osobně a ne jen z informací na dveřích. Sestřičky umí pobavit, doktorky a asistentky vše vysvětlit. Odcházela jsem odtamtud nadšená. Vybavení vypadalo skvěle a i kdyby ne, ten přístup vynahradí vše. Chtěla bych rodit tentokrát přirozeně (ne za každou cenu samozřejmě) a bylo mi vše dokonale vysvětleno, že se na porod těším ať bude jakýkoliv. ![]()
Až na vybavení, jsem neslyšela na Stodskou porodnici nic špatného a je mi líto, že jsem se synem dala přednost Plzni a místo nepopsatelného zážitku z narození mám jen špatnou vzpomínku.
@Alexkaaa1 jak myslíš vybavení? Stodská porodnice je cca měsíc nově zrekonstrulovaná.. rekonstrukce stála několik milionů korun. operační a porodní sály jsou úplně nové mají to nejmodernější vybavení a co se týče šestinedělí.. to je úplný luxusu.. čisto, pokoje max po dvou rodičkách… klídek, pohodička, relax…
tak hurá do toho a půl je hotovo…
to rekonstrukce tě asi ušla…)
jinak co se týče Prim Jakuba Macha.. to je úžasný človíček.. takový miloučký dědeček.. je to skvělý gynekolog.. jsme moc ráda, že mohu právě k němu chodit a doufám, že ještě dlouho budu…
osobně mě hrozně moc pomohl… jak po zdravotní stránce tak je i skvělá psycholog…
přeji krásný, pohodový, a pokud možno co nejrychlejší porod na který budeš dlouho moc ráda vzpomínat…
@Adenka84 Oproti Lochotínu je vybavení pokojů jiné. A ve Stodu jsou mrňavé pokoje. Byla jsi na pokojích v Lochotíně? Můžeš srovnat? Vím o rekonstrukci, ta mi neunikla, ani po Tvém příspěvku ![]()
Každopádně, pro mě je důležitější přístup personálu než vybavení pokojů. Za těch pár dní to dojem nezkazí.
Děkuji. Snad vše proběhne hladce.
@Alexkaaa1 na Locháči jsme byla také…jsou sice pokoje větší, ale na pokoji kde jsem byla já byli po hromadě 4 maminky.. což je tedy mazec..
hlavně, aby tě vše dopadlo to vše už je vedlejší
Tak dnes jsem jela po kontrole u svého Dr. do Stodu na ozvy. Podle mého doktora bych měla příští pondělí už nastoupit do porodnice k porodu. To samé řekla doktorka minulý týden ve Stodu na ozvách. Prostě kvůli tomu, že jsem měla už císaře bych měla porodit nejpozději do příští středy. Tak si jedu dnes zase na ozvy nadšená, jak je to tam fajn a jak jedu domluvit, kdy nastoupím a z mého nadšení mě rychle vyléčila postarší doktorka na ambulanci. Řekla bych spíš kancelářská krysa. Vůbec se neobtěžovala mě zkontrolovat a jen koukala do zprávy a řekla mi, že jelikož malá vypadá na 36.tt,tak se o porodu budeme bavit za tři týdny. No co to je za hovadinu??? Paní „doktorka“ rodí podle velikosti plodu? To jako kdybych čekala dvoukilové dítě, tak mě nechá v těhotenství 10 měsíců??? A co riziko, že se po první sekci nesmí přenášet? paní doktorka asi spěchala na oběd. Takže jsem velmi rychle šupajdila zpět ke svému lékaři a ten mě uklidnil, že opravdu příští týden porodim. Takže mé nadšení ze Stodu trošku pokleslo, ale jednou špatně vyspanou paní doktorkou si dojem nenechám úplně zkazit a stále jsem rozhodnutá rodit tam. Doufám, že během porodu a pobytu nenarazím na podobné osoby. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.