Nemá mi kdo hlídat, jak to řešíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.1.20 20:27
@Anonymní píše:
Zdravím, mám ročního syna a prakticky pořád jsem s ním já. Chodíme na návštěvy, ale nemam žádné hlídání, abych já měla volno pro sebe. Muz je do vecera v praci, je živnostník. Maminku už nemám a poslední dobou to na mě nějak padá, když vidím babičky s kočárkem. Je mi to tak nějak líto. S malým trávím čas ráda, ale jsou dny, kdy jsem unavenejsi a podrazdenejsi a říkám si, jak by to s mámou bylo jednodušší. Vy, které to máte/mely podobne, vidíte třeba nějaké pozitiva v tom, že jste s ditetem nonstop?

Jj mám to taky tak. Odpočívám večer, když dítě spí nebo přes den, když spi, což moc často už není. Řešení je zaplatit dětskou skupinu nebo paní/slečnu na hlídání a nebo najít maminku v podobné situaci a vzájemně si pomáhat.

• Citovat
  • Upravit
4140
30.1.20 20:32

A tchyni nemas, tetu, segru? Pak jedine obcas nejake hlidani zaplatit, nebo treba s nejakou detnou kamaradkou si pohlídat navzajem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
30.1.20 20:40

Já v tom taky pozitiva nevidím, je to záhul. Mně manžel taky chodí domů až po sedmé večer, takže hlídání nula, ale o víkendu dopoledne vyfásne malou do kočárku, syna za ruku a dvě hodiny o nich nechci slyšet :palec: sice za tu dobu musím uvařit, ale to už je pohodička :mrgreen: cizím bych hlídat nedala, jsem na to srab. Syn (2) teď byl poprvé na dvě hodiny v takové jakoby školce, a stejně jsem z toho byla nervózní, i když tam ty baby znám :roll: zvyk je zvyk :nevim:

Když je manžel živnostník, tak je pánem svého času a určitě si může zařídit jeden den volno, aby hlídal a ty sis odfrkla. Roční dítě by měl tatínek bez problémů zvládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13772
30.1.20 22:47

Já jsem žádné hlídání nikdy moc nevyužívala, kromě muže. Čas pro sebe mám každý večer, když syn usne (nebo když je v posteli, je už velký). Muž ho začal „hlídat“ cca ve dvou letech, kdy jeli třeba k babičce a zůstali tam přes noc. Ale to není pravidelně. Takže můj čas je večer, když chci jít někam ven, tak je se synem taky muž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
31.1.20 07:27

Taky hlídání nemáme, teda pro staršího jo, ale malej je závislák a hlídat se nenechá. Mě nevadí, že si já neodpočinu, ale, že s partnerem nemáme čas jen pro sebe. Chtěla bych vyrazit na večeři, do kina, na pivo… ten vztah to podle mě potřebuje, nejsme přeci jen rodiče, ale i partneři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí