Nemůžu najít práci, co potom?

Anonymní
16.10.23 10:13

Nemůžu najít práci, co potom?

Dobrý den, rozesílám životopisy aktivně už 3 měsíce a nemůžu stále najít práci.
Na co se ale chci zeptat je, zda po podpůrčí době mám na nějaký příspěvek nárok? Nikdy jsem o žádný nežádala, tak se v tom nevyznám. Bydlím s mužem, 1 dítě. Ale z jednoho platu nevyžijeme, platíme nájem 20 tis.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MartinL45
16.10.23 10:14

Co zkusit použít vyhledávač: https://www.mpsv.cz/…alni-podpora

• Citovat
  • Upravit
22914
16.10.23 10:15

Jdi se poptat na úřad, máš nějaké příspěvky na bydlení, na děti.. :nevim: ale tuším, že to nebude hned navazovat a trvá, než se žádosti vyřeší..co brigáda? Teď před Vánoci jich musí být plno a mezitím hledat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.23 10:24
@lucynka25 píše:
Jdi se poptat na úřad, máš nějaké příspěvky na bydlení, na děti.. :nevim: ale tuším, že to nebude hned navazovat a trvá, než se žádosti vyřeší..co brigáda? Teď před Vánoci jich musí být plno a mezitím hledat..

Ahoj, tu už mám. Ale samozřejmě chci práci a plný plat. Brigáda je krátkodobé řešení. Mě jen zajímalo, zda mi vůbec něco dají, nebo to nikoho nezajímá, protože mi řeknou, že mám chlapa. Nezaměstnaná jsem byla naposledy někdy před 15 lety a bydlela jsem s rodiči, tak byly jiné podmínky.

• Citovat
  • Upravit
22914
16.10.23 11:04

Oni to vypočítají a třeba ti něco dají..příjmy/výdaje/děti, něco z toho vyjde dle těch jejich tabulek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzik94
16.10.23 11:48

A jakou práci hledáš? Pokud nějakou v kanclu, tak co zatím jít třeba do nějaké fabriky, obchodu… než se najde něco ‚lepšího‘? Takové práce nabízejí pořád.. sama v jedné fabrice dělám, peníze mám krásné a jsem spokojená. Napadlo mě to proto, že jsem měla kolegyni, sociální pracovníci, která neuměla najít práci, tak šla dělat zatím k nám, kde dělala cca 3 měsíce, než si našla práci b oboru ;) tak jen takový návrh :hug: ta kolegyně mi pak řekla, že kdyby neměla takové vzdělání, že u nás klidně zůstane napořád :lol:

• Citovat
  • Upravit
694
16.10.23 11:50
@Anonymní píše:
Dobrý den, rozesílám životopisy aktivně už 3 měsíce a nemůžu stále najít práci.
Na co se ale chci zeptat je, zda po podpůrčí době mám na nějaký příspěvek nárok? Nikdy jsem o žádný nežádala, tak se v tom nevyznám. Bydlím s mužem, 1 dítě. Ale z jednoho platu nevyžijeme, platíme nájem 20 tis.

Rozesilat zivotopisy mi moc aktivni zpusob neprijde. Spis se zvedni a bez ten zivotopis odnest osobne, hned mas moznost zapusobit a zvysit sanci na uspech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.23 14:27

Jestli chceš, pomůžu ti sepsat životopis. Dělám v práci výběrka a můžu ti fakt hodně pomoct se sepsáním a komunikací na pohovoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
16.10.23 16:00

Pokud nemas nejakou specializaci, tak zivotopis moc nepomuze. Musis chodit osobne a verim, ze neco urcite najdes. V socialnich sluzbach porad nekoho hledaji, to same v nemocnicich a muzes si tam zvysovat kvalifikaci a da se domluvit, aby jsi delala osmicky. Neboj se toho, vse se da naucit a nikde neni psano, ze tam musis zustat. Ono se nova prace hleda lepe, kdyz uz nejakou mas. Drzim ti pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.23 17:31

@karinka přesně moje slova, hlavní je aby člověk ukázal snahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.23 20:56
@lentylka585 píše:
Jestli chceš, pomůžu ti sepsat životopis. Dělám v práci výběrka a můžu ti fakt hodně pomoct se sepsáním a komunikací na pohovoru
@Eowyn01 píše:
Rozesilat zivotopisy mi moc aktivni zpusob neprijde. Spis se zvedni a bez ten zivotopis odnest osobne, hned mas moznost zapusobit a zvysit sanci na uspech.

Ahoj, ty mluvíš jak moje máti.. Ano, takhle to fungovalo před dejme tomu 10ti lety. Ale po covidu se s tebou nikde bavit nebudou. Když jsem jednou zkusila jim to donést osobně, pipena na recepci mi stroze řekla, že teď tam vedoucí není, ať to pošlu mailem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.23 21:03
@Zuzik94 píše:
A jakou práci hledáš? Pokud nějakou v kanclu, tak co zatím jít třeba do nějaké fabriky, obchodu… než se najde něco ‚lepšího‘? Takové práce nabízejí pořád.. sama v jedné fabrice dělám, peníze mám krásné a jsem spokojená. Napadlo mě to proto, že jsem měla kolegyni, sociální pracovníci, která neuměla najít práci, tak šla dělat zatím k nám, kde dělala cca 3 měsíce, než si našla práci b oboru ;) tak jen takový návrh :hug: ta kolegyně mi pak řekla, že kdyby neměla takové vzdělání, že u nás klidně zůstane napořád :lol:

Ano. V kanclu. Konečně po 12ti letech bych chtěla uplatnit své vzdělání. Právě v té fabrice, kterou jsem musela vzít, protože to bylo v hluboké krizi a už jsem práci hledala 2 roky! Myslela jsem, že tam budu max půl roku než něco najdu, ale to věcné odmítání nebo neodpovídaní mě frustrovalo tak, že jsem rezignovala. Zůstala jsem ve fabrice, ono to tam zas tak špatné nebylo, právě jak píšeš. Dokonce jsem povýšila. Pak mateřská, covid…No a teď jsem zkusila zase hledat, když všude troubí jak je hrozně práce, ale i když mám snahu a umím práci na pc, vidí moji,,praxi,, a nejspíš letí můj životopis rovnou do koše.. :(

• Citovat
  • Upravit
16.10.23 21:06
@Anonymní píše:
Ahoj, ty mluvíš jak moje máti.. Ano, takhle to fungovalo před dejme tomu 10ti lety. Ale po covidu se s tebou nikde bavit nebudou. Když jsem jednou zkusila jim to donést osobně, pipena na recepci mi stroze řekla, že teď tam vedoucí není, ať to pošlu mailem.

v tom máš pravdu, my taky odmítáme životopisy v papírové podobě, protože se systémově dál uchazeč lustruje a odpovědná osoba za pohovory je tak vytížená, že si jen tak čas na pohovor z minuty na minutu prostě neuděláš jen na základě toho, že se někdo uráčil donést cv. Nicméně up nevypadá v životopisu vůbec dobře, zvolila bych cestu up ale + brigáda budeš mít tak větší šanci sehnat dobrou práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzik94
16.10.23 21:34
@Anonymní píše:
Ano. V kanclu. Konečně po 12ti letech bych chtěla uplatnit své vzdělání. Právě v té fabrice, kterou jsem musela vzít, protože to bylo v hluboké krizi a už jsem práci hledala 2 roky! Myslela jsem, že tam budu max půl roku než něco najdu, ale to věcné odmítání nebo neodpovídaní mě frustrovalo tak, že jsem rezignovala. Zůstala jsem ve fabrice, ono to tam zas tak špatné nebylo, právě jak píšeš. Dokonce jsem povýšila. Pak mateřská, covid…No a teď jsem zkusila zase hledat, když všude troubí jak je hrozně práce, ale i když mám snahu a umím práci na pc, vidí moji,,praxi,, a nejspíš letí můj životopis rovnou do koše.. :(

Já právě taky hledala práci v oboru hned po škole a marně, protože všude chtějí samozřejmě praxi, i když píšou, že praxe není důležitá, že si člověka naučí sami :nevim:
Dneska, když nemáš někoho známého, kdo by tě popostrčil na dané místo, tak máš smůlu a skončíš tak max někde v kanceláři v call centru :nevim:

• Citovat
  • Upravit
407
17.10.23 10:32
@Eowyn01 píše:

To spíš zavolat a domluvit si schůzku. Přijít někam bez pozvání bych si nedovolil. Ty lidi mají taky svojí práci. A když někde na recepci zůstane životopis, tak to už ho rovnou může člověk poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný