Nemuzu sehnat praci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21573
10.2.23 22:57
@Anonymní píše:
Poraďte prosím co do motivačního dopisu napsat?
Mám stejný problém jak zakladatelka. V životopisu problém není, mám jich několik, všechny nedávno upravené, vše od odborníka.
Ale motivační dopisy fakt psát neumím. Mám sice i od odborníka jeden neutrální, ale ten je hodně neutrální.
Prostě se neumím prodat přes motivační dopis a dostat od firmy šanci. Pracovat chci, umím makat, naučím se kdeco, ale zaujmout přes dopis je problém

Myslim, ze motivacni dopis by mel byt hlavne strucny. A je zbytecne vypisovat sve kladne vlastnosti. Vypichla bych v nem, ze treba splnujes nektery z pozadavku. Napriklad jsi nekolik let pracovala s programem, ktery pouzivaji. Nebo ze mas treba zkusenosti s praci s detmi, seniory, nevidomymi… kdyz se hlasis na misto, kde se s nimi pracuje. Nebo ze jsi u nich pred lety absolvovala praxi. Kdyz se treba hlasis na misto kuchare, ze jsi pracovala v podobnem provozu a jakou kuchyni jste varili. Zalezi, kam se hlasis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
11.2.23 01:23
@stinga píše:
ty jo, a nepomůže protizánětlivá strava?

Loučím se s Tebou. Již zde nebudu. Líbí se mi Tvé příspěvky. Možná občas mrknu, když nebudu moct spát, ale bez psaní. Hodně štěstí v životě.

• Citovat
  • Upravit
24995
11.2.23 04:47

Bude to chtít předělat životopis. Na netu jsou na to super šablony, navede tě to co kam psát. Já mám těch pár vět o sobě přímo v odstavci v životopise.

Nemůžu si teď vybavit, jak se to jmenuje, až zapnu pc, pošlu odkaz. Nějak canva, canvas, conve… Nevím. Je to zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
11.2.23 04:57
@Anonymní píše:
Neozvali se, ani Kaufland :( Zkousim opravdu vsude.
:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
11.2.23 04:59
@Ou píše:
No jestli ti neodpovídají na CV, tak ho potřebuješ předělat. A nebo na inzeráty do výroby volej.

Domluv se na UP na konzultaci, abyste ho sepsali tak, aby to personalisty neodrazovalo. A teda potřebuješ mít trošku jinou variantu pro různé typy práce. S tím že tam nemusíš mít napasané všechno, jen to co je relevantní pro toho, kdo to čte.

A zároveň se poptej na případnou rekvalifikaci na pracovníka v soc. službách, úplně nekvalifikovaného člověka holt chtít nebudou.

Pečovatelky prý mají šanci, kurz je snad mozne udělat i v rámci nástupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
11.2.23 05:00
@Anonymní píše:
Jak to rict holky…ja mam socialni fobii, zavolat nebo zajit osobne je pro me problem.

A do jaké práce chceš chodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
11.2.23 05:10
@Anonymní píše:
Mozna jsem uplne k nicemu, hloupa, neschopna a proto nemam praci. Ocividne je chyba ve mne.

Co umíš, můžeš nabidnout, vlastnosti… A neboj, chval se, klidně nadsazuj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
11.2.23 05:13
@Anonymní píše:
CV mi nejde pripojit kdyz chci poslat zpravu :(

Nemas ho v compu, ofocene nebo tak něco? Kolik Ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5413
11.2.23 05:17
@Eustress píše:
Loučím se s Tebou. Již zde nebudu. Líbí se mi Tvé příspěvky. Možná občas mrknu, když nebudu moct spát, ale bez psaní. Hodně štěstí v životě.

To by byla škoda, třeba pro mě tu máš docela zajímavé věci. Neber si to tak, tady se servítky neberou. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
11.2.23 05:33
@Takco píše:
To by byla škoda, třeba pro mě tu máš docela zajímavé věci. Neber si to tak, tady se servítky neberou. :mavam:

Děkuji Ti, jsi milá. Nekončím zde kvůli lidem. Končím, že mi to bere spoustu času. M tu několik zajímavých knih o psychologii a epigrnetice, které chci do konce března přečíst. A pak již budu víc venku v přírodě, začnou růst bylinky, další můj relax, sušení, čaje, sirupy, masti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.23 07:46
@jkra píše:
To je divné. Spousta korporatu v Praze neřeší děti, má HO…

Ano, ale týká se to převážně návratů po rodičovské. Těm dají HO a částečný úvazek. Ale novým zaměstnancům ne, respektive už se mi dvakrát stalo, že inzerovali pozici vhodnou pro rodiče na 20h/týden, ale vzali nakonec studenty. U korporátních pozic si myslím, že není obvyklé vzít životopis a jít tam osobně, jak někteří radí zakladatelce. Stejně tak volat po pohovoru mi připadá trochu vlezlé. Ale možná se pletu…?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.23 10:35

V posledni praci jsem byla kratce, odesla jsem ve zkusebni dobe. Mam tu praci do CV uvest taky? Nevypada to blbe?

• Citovat
  • Upravit
9117
11.2.23 11:22
@Anonymní píše:
Ano, ale týká se to převážně návratů po rodičovské. Těm dají HO a částečný úvazek. Ale novým zaměstnancům ne, respektive už se mi dvakrát stalo, že inzerovali pozici vhodnou pro rodiče na 20h/týden, ale vzali nakonec studenty. U korporátních pozic si myslím, že není obvyklé vzít životopis a jít tam osobně, jak někteří radí zakladatelce. Stejně tak volat po pohovoru mi připadá trochu vlezlé. Ale možná se pletu…?
Částečný úvazek se dává i novým zaměstnancům, když za to firmě ten člověk stojí. Chce to mít co nabídnout a třeba tu firmu i oslovit sám. Ale to už musíš mít opravdu top průvodní dopis, ve kterém se luxusně prodáš. Jinak se ta místa často ven ani nenabízí :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
12.2.23 11:44
@Anonymní píše:

Ano, mas pravdu.
Pracuju v korporatu, obsazuji 2 pozice v mem tymu. Je to docela narocny proces, kdy nejdriv za mnou prijde interni naborarka, ja ji upresnim koho hledam, jaky skilly potrebuju, a predsm ji popis pozice. Ona pak inzeruje a hleda, jeste to zada personalni agenture. Kdyz nejakym zazrakem nekoho najde, ukaze mi teprve CV a nejaky vycuc z jejich tel rozhovoru. A az potom, co se na tom shodneme procesujeme pohovor a hlavne casove moznosti - Moje, jeji, kandidata. Po pohovoru se snazim dat zpetnou vazbu tak do dvou dni. Pak je druhe kolo s mezinarodnim vedenim, a to bohuzel trva nekdy az 14 dni a neurychlime to. To ze nam diky tomu utecou lidi k rychlejsim firmam je holt realita, ale volat opravdu nepomuze. A ani to nikdo nedela, spis vola naborarka a prosi o troelivost. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
26.2.23 12:44
@Margery píše:
Nechci být urýpaná, ale v jiné diskuzi tady některé holky působily dojmem, že se stačí projít po Praze a do pár hodin má člověk práci :nevim: zvlášť bez závazků… :nevim:Jinak mám taky zkušenosti s tím, že se velká část firem ani neozvala na zaslané CV :think:

Nevím kde to takle funguje že někdo dojde do firmy a získá místo ale u nás teda nikoliv.
Pracuji jako HR CONSULTANT v personální agentuře a rozhodně k nám nikdo nechodí bez našeho vyzvání a předchozí domluvy po telefonu.
Tohle co píšete fungovalo možná někdy před 10 lety dnes si to neumím představit aspoň ne v větší firmě kde sedí personální oddělení že by člověk jen tak přišel bez ohlášení na pohovor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat