Nemuzu sehnat praci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Poraďte prosím co do motivačního dopisu napsat?
Mám stejný problém jak zakladatelka. V životopisu problém není, mám jich několik, všechny nedávno upravené, vše od odborníka.
Ale motivační dopisy fakt psát neumím. Mám sice i od odborníka jeden neutrální, ale ten je hodně neutrální.
Prostě se neumím prodat přes motivační dopis a dostat od firmy šanci. Pracovat chci, umím makat, naučím se kdeco, ale zaujmout přes dopis je problém
Myslim, ze motivacni dopis by mel byt hlavne strucny. A je zbytecne vypisovat sve kladne vlastnosti. Vypichla bych v nem, ze treba splnujes nektery z pozadavku. Napriklad jsi nekolik let pracovala s programem, ktery pouzivaji. Nebo ze mas treba zkusenosti s praci s detmi, seniory, nevidomymi… kdyz se hlasis na misto, kde se s nimi pracuje. Nebo ze jsi u nich pred lety absolvovala praxi. Kdyz se treba hlasis na misto kuchare, ze jsi pracovala v podobnem provozu a jakou kuchyni jste varili. Zalezi, kam se hlasis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
ty jo, a nepomůže protizánětlivá strava?
Loučím se s Tebou. Již zde nebudu. Líbí se mi Tvé příspěvky. Možná občas mrknu, když nebudu moct spát, ale bez psaní. Hodně štěstí v životě.
- Citovat
- Upravit
Bude to chtít předělat životopis. Na netu jsou na to super šablony, navede tě to co kam psát. Já mám těch pár vět o sobě přímo v odstavci v životopise.
Nemůžu si teď vybavit, jak se to jmenuje, až zapnu pc, pošlu odkaz. Nějak canva, canvas, conve… Nevím. Je to zdarma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Neozvali se, ani KauflandZkousim opravdu vsude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou píše:
No jestli ti neodpovídají na CV, tak ho potřebuješ předělat. A nebo na inzeráty do výroby volej.Domluv se na UP na konzultaci, abyste ho sepsali tak, aby to personalisty neodrazovalo. A teda potřebuješ mít trošku jinou variantu pro různé typy práce. S tím že tam nemusíš mít napasané všechno, jen to co je relevantní pro toho, kdo to čte.
A zároveň se poptej na případnou rekvalifikaci na pracovníka v soc. službách, úplně nekvalifikovaného člověka holt chtít nebudou.
Pečovatelky prý mají šanci, kurz je snad mozne udělat i v rámci nástupu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jak to rict holky…ja mam socialni fobii, zavolat nebo zajit osobne je pro me problem.
A do jaké práce chceš chodit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mozna jsem uplne k nicemu, hloupa, neschopna a proto nemam praci. Ocividne je chyba ve mne.
Co umíš, můžeš nabidnout, vlastnosti… A neboj, chval se, klidně nadsazuj!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
CV mi nejde pripojit kdyz chci poslat zpravu
Nemas ho v compu, ofocene nebo tak něco? Kolik Ti je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eustress píše:
Loučím se s Tebou. Již zde nebudu. Líbí se mi Tvé příspěvky. Možná občas mrknu, když nebudu moct spát, ale bez psaní. Hodně štěstí v životě.
To by byla škoda, třeba pro mě tu máš docela zajímavé věci. Neber si to tak, tady se servítky neberou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Takco píše:
To by byla škoda, třeba pro mě tu máš docela zajímavé věci. Neber si to tak, tady se servítky neberou.
Děkuji Ti, jsi milá. Nekončím zde kvůli lidem. Končím, že mi to bere spoustu času. M tu několik zajímavých knih o psychologii a epigrnetice, které chci do konce března přečíst. A pak již budu víc venku v přírodě, začnou růst bylinky, další můj relax, sušení, čaje, sirupy, masti.
- Citovat
- Upravit
@jkra píše:
To je divné. Spousta korporatu v Praze neřeší děti, má HO…
Ano, ale týká se to převážně návratů po rodičovské. Těm dají HO a částečný úvazek. Ale novým zaměstnancům ne, respektive už se mi dvakrát stalo, že inzerovali pozici vhodnou pro rodiče na 20h/týden, ale vzali nakonec studenty. U korporátních pozic si myslím, že není obvyklé vzít životopis a jít tam osobně, jak někteří radí zakladatelce. Stejně tak volat po pohovoru mi připadá trochu vlezlé. Ale možná se pletu…?
- Citovat
- Upravit
V posledni praci jsem byla kratce, odesla jsem ve zkusebni dobe. Mam tu praci do CV uvest taky? Nevypada to blbe?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:Částečný úvazek se dává i novým zaměstnancům, když za to firmě ten člověk stojí. Chce to mít co nabídnout a třeba tu firmu i oslovit sám. Ale to už musíš mít opravdu top průvodní dopis, ve kterém se luxusně prodáš. Jinak se ta místa často ven ani nenabízí
Ano, ale týká se to převážně návratů po rodičovské. Těm dají HO a částečný úvazek. Ale novým zaměstnancům ne, respektive už se mi dvakrát stalo, že inzerovali pozici vhodnou pro rodiče na 20h/týden, ale vzali nakonec studenty. U korporátních pozic si myslím, že není obvyklé vzít životopis a jít tam osobně, jak někteří radí zakladatelce. Stejně tak volat po pohovoru mi připadá trochu vlezlé. Ale možná se pletu…?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano, mas pravdu.
Pracuju v korporatu, obsazuji 2 pozice v mem tymu. Je to docela narocny proces, kdy nejdriv za mnou prijde interni naborarka, ja ji upresnim koho hledam, jaky skilly potrebuju, a predsm ji popis pozice. Ona pak inzeruje a hleda, jeste to zada personalni agenture. Kdyz nejakym zazrakem nekoho najde, ukaze mi teprve CV a nejaky vycuc z jejich tel rozhovoru. A az potom, co se na tom shodneme procesujeme pohovor a hlavne casove moznosti - Moje, jeji, kandidata. Po pohovoru se snazim dat zpetnou vazbu tak do dvou dni. Pak je druhe kolo s mezinarodnim vedenim, a to bohuzel trva nekdy az 14 dni a neurychlime to. To ze nam diky tomu utecou lidi k rychlejsim firmam je holt realita, ale volat opravdu nepomuze. A ani to nikdo nedela, spis vola naborarka a prosi o troelivost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Margery píše:
Nechci být urýpaná, ale v jiné diskuzi tady některé holky působily dojmem, že se stačí projít po Praze a do pár hodin má člověk prácizvlášť bez závazků…
Jinak mám taky zkušenosti s tím, že se velká část firem ani neozvala na zaslané CV
Nevím kde to takle funguje že někdo dojde do firmy a získá místo ale u nás teda nikoliv.
Pracuji jako HR CONSULTANT v personální agentuře a rozhodně k nám nikdo nechodí bez našeho vyzvání a předchozí domluvy po telefonu.
Tohle co píšete fungovalo možná někdy před 10 lety dnes si to neumím představit aspoň ne v větší firmě kde sedí personální oddělení že by člověk jen tak přišel bez ohlášení na pohovor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit