Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
No tak v 7 večer (u nás tou dobou 3°C) a s fusakem jen po prsa, se mi zdá oblečená málo. Teda aspoň na ten vršek bych přihodila bundičku. Nebo nějakou chlupatou kombinézku a pod ni jen punčošky, body s dlouhým a slabší mikču. A rukavičky na ruce samozřejmě. Navíc ty kombinézy mají kapuci, takže by ti stačila jen slabá bavlněná čepička.
Já mám čtyřměsíčního kluka a fusak jsem už vytáhla, ale nenavlíkám ho. Má tepláčky, ponožky, body s dlouhým, na tom triko s dlouhým a mikinu, čepici. A je mu akorát.
Mam měsíčního, ma dupacky a bodycko, pres to slabý fleesovy overalek, je ve slabém jarne podzimním fusaku a pres to ma deku. V zimním fusaku byl zatím jenom jednou, to tu byly asi tři stupně nad nulou. Oblečení mel stejne.
Holky zeptam se, synovi je rok a pul a poridila jsem mu fleesovej overal, v kocarku jeste fusak nemam, ale bude stacit dat pod overal puncochy, body a mikinu? je tu nektera, ktera takovy overal pouzivate?
Tak teď mám brouka v hlavě… mám 4 měsíční a fusak jsem zatím nevytáhla a oblíkám, punčocháče, dlouhé doby a stčím ji do teplé fleecové kombinézy a přikryji dekou. A teď přemýšlím, jestli to není, podle toho co čtu, málo ![]()
Já nedávno hlídala 3 měsíční kamarádky, dávala jsem jí, bodýčko s dlouhým rukávem punčocháčky na to šatičky teplý kabátek, čepičku, capáčky, fusak + nánožník
kočárek quinny buz který nemá moc dlouhou stříšku a bylo to ok:)
Ja bych navlikla jeste bundu
Nedovedu si predstavit mit v tyhle kose dite jen v mikine, i kdyz je ve fusaku. Radeji bundu a fusak nastelovat dle pocasi. Ja vcera marne u rodicu touzila po zimni bunde, dite bych klidne dala i do fusaku. Radeji oblikam vic a po ceste odkryvam, rozepinam,…nez aby mi ditko mrzlo. Navic se dite nehybe…
@Idril Záleží, kde bydlíte a taky kdy chodíš s kočárkem ven. Já jsem třeba dneska byla s tříletýma holkama venku kolem 16.h, kdy už slunko moc nehřálo a bylo asi 3-4stupně. Měly triko s dlouhým, mikinu a podzimní bundu(podšitou fleesem). A vedro jim rozhodně nebylo a to pořád pobíhaly kolem mě
Ale my žijeme na Vysočině, tak tady je chladněji. Já už do práce chodím v zimní bundě, ráno je tu nula ![]()
@Daduka my jsme na moravě, takže tu máme ráno 2 a odpoledne tak sedm
Mikinu dávám takovou tu chlupatou ale je fakt že nemá podšívku. A když ji dám body s krátkým, tričko s dlouhým a tu mikinu tak to bude stačit? Jako vždycky byla teplá až na ručičky. Zkusím ji dát teplejší kabátek. Hele a co čepička? Už teda dávám teplej. Ty slabý bavlněné se mi zdají málo.
@Idril píše:
Tak teď mám brouka v hlavě… mám 4 měsíční a fusak jsem zatím nevytáhla a oblíkám, punčocháče, dlouhé doby a stčím ji do teplé fleecové kombinézy a přikryji dekou. A teď přemýšlím, jestli to není, podle toho co čtu, málo
Uz od mimina dite oblikam do typove stejneho obleceni jako sebe - puncochy, kalhoty, body, mikca, bunda a podle sebe soudim, zda je cas na fusak, deku,…ze vsech overalu atp.jsem byla rozpacita prave proto, ze jsem si pak nejako neumela spocitat, zda malymu nebude kosa ![]()
@Idril ma tam prcek teplicko? Oblikam stejně měsíčního a zima mu fakt neni, mu vzdycky závidím jak je vyhřátéj kdyz ho doma vytáhnu, a to bejvame venku i tři hodiny…a teplo uZ ted podle mne neni nikde, tudíž ani u nás…
@Petule.i Mě se to zdá pořád málo, když má vlastně hrudníček a ruce venku. Buď jí dej bundu a nebo ji zamuchlej do fusaku tak, aby jí koukala jen hlava
A čepici bych dala teplou (ale zase ne beranici). Slabou bych dala jen v případě, že budeš mít kapuci, která bude teplá a těsně na hlavě (bude na té hlavě držet, ikdyž malou položíš).
@Lenule15 píše:
Holky zeptam se, synovi je rok a pul a poridila jsem mu fleesovej overal, v kocarku jeste fusak nemam, ale bude stacit dat pod overal puncochy, body a mikinu? je tu nektera, ktera takovy overal pouzivate?
ja pouzivam fleecovy overal. a davam presne jak pises body, puncochace, slabsi mikinu a overal.. ale treba dneska bylo hezky tak jsem dala jen body, kalhoty a bundicku a sup do fusaku ![]()