Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Naše malá se jmenuje Tarja. Jinak pokud se povede druhá holčička budeme vybírat z těchto jmen: Elizabeth, Kira, Anika, Abigail a nebo Vivien.
Moje kamarádka se jmenuje Darina a oslovení Darča se mi moc líbí…i když já jsem zastáncem klasických jmen, mám doma Adámka a pro holčičku jsem chtěla Emu nebo Anežku… ![]()
Vždy jsem chtěla Samuela..představovala jsem di že mu budu říkat Semi, Seme..jenže jsem zjistila že se tak začalo jmenovat okolí..no a ted jeto Luboš. Jestli budu mít někdy druhého kluka tak asi jméno Oliver, jestli holčičku tak asi Daniela, Valentýna nebo Elena.
Hlavně ignorovat, co chtějí mužští, jinak se pěkného jména nedočkáte
![]()
@little-foxi píše:
Hlavně ignorovat, co chtějí mužští, jinak se pěkného jména nedočkáte![]()
Chlapi chtějí Ronalda nebo Jaromíra. ![]()
@Burj Chalifa Ronald ujde, i když já se vyhýbám jménům s r, bohužel. Pořád ale lepší ronaldo než Martin nebo Aleš
Lucie také super ![]()
@brumdinka píše:
jé to byla moje spolužačka, vlastně hned dvě a ta jedna měla sestru Sabinu…taky zajímavé jménojinak né moc časté dnes je Šárka…krásné české jméno
Edita je moje nevlatní ségra ![]()
@Burj Chalifa píše:
Chlapi chtějí Ronalda nebo Jaromíra.
no však Jaromír je hezký český jméno, jmenuje se tak náš kamarád a stejně mu všichni říkaj Míro ![]()
jinak neklesejte na mysli - my sme se u druhýho kluka dohadovali ještě v porodnici až už z nás sestra byla neštástná chvíli před porodem, že tam do těch papíru fakt už musí něco napsat ![]()
@Sandra752 píše:
@little-foxi Můj manžel chtěl Soledat nebo Meredith![]()
Ach ti chlapi.
Ten můj nejprve vymyslel jména Věnceslav a Dobromila.
![]()
@evapraga S Věnceslavem jsem také laškovala, abych svého popíchla
Nicméně jsem mu vyhrožovala, že když nebude na podruhé kluk, bude holka Naděžda nebo Slavěna, tak se snažil a bude kluk
Ale i u něj máme problém se domluvit ![]()
Měli jsme podobné nároky, plus tedy ještě další, každopádně u nás byly ve výběru jména: Adina, Darja, Valerie, Stella, Edita
a nakonec máme Beatu a jsme moc spokojení.
@eseta Krásná jména. Já bych si vybrala. Kamarádka zatím pořád tápe - prý ji nic nejde z pusy v souvislosti s maličkou v bříšku. Chtěla bych jméno, které by mělo spoustu variant, zdrobnělin… Jak třeba říkáte Beatě? Beo, Beuško, Beátko..? Ráda bych ji nějak motivovala, ale moc se mi to nedaří. Kamarádka má svou hlavu.
Jak by šlo říkat Adině? Adino, Adinko, Aduško, Ádo, Adí, Adíku… Je toho taky dost, že? ![]()