Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@evapraga jen dodatek má kamarádka dala Věru a je nadšená že má mnoho zdrobnělin a já to mohu potvrdit že už toto jměno nosím přes 30let a nelituji a líbí se mi
@evapraga píše:
Holky, s kamarádkou je to těžké, nic se jí nelíbí.Prý se shodli nakonec na tom, že nechtějí až tak netypické jméno, ale zas nesmí být moc používané. Poradila jsem jí zapátrat ve jménech, co se dávaly v 80. letech, jak tu už někdo uvedl. Ty se teď zas tak moc nedávají. Třeba taková Ivona, Alena, Ivana… Zdrobnělin mají spousty. Že?
Teda nevím jestli ještě kamarádka vybírá, ale co třeba toto?
Vivien, Běla, Saskia, Evelin, Fiona, Liv(ia), Maia, Maris, Medeia, Meda Melia, Nerys, Nina, Noemi, Naomi, Radana, Robyn, Rut, Slavěna, Svatava, Stella, Vesna, Viera, Vlaďka, Vanda, Vlasta, Wilma, Xenia, Zdenka, Zdeslva, Zina, Zita, Dafne, Zoe, Zora, Maite…
@Marjorie_Simpson Téééda, to je jmen!
Děkuji. Já osobně bych si vybrala, líbí se mi Běla, Stela, Zina a Zoe. Kamarádka už jméno má - maličká bude nakonec Nikolka. Není to až takové neobvyklé jméno, ale v našem okolí se posledních pár let žádná Nikolka nenarodila, takže tady je svým způsobem vzácné.
A hlavně jde kamarádce přes pusu při oslovování bříška, za což jsme ráda i já.
Tímto tedy debatu ukončuju a děkuju všem maminkám, co napsaly.
![]()
Už jsem to tu uzavřela, ale díky.
Kamarádka nakonec ani u té Nikolky nevydržela, bude to prý Ela. Takže poslední tip není moc daleko od reality. ![]()
@evapraga píše:
Už jsem to tu uzavřela, ale díky.Kamarádka nakonec ani u té Nikolky nevydržela, bude to prý Ela. Takže poslední tip není moc daleko od reality.
Tak zrovna Ela není v poslední době moc neobvyklé ![]()
@Salvaje Jooo, to mi povídej. Ona kamarádka zřejmě moc nevěděla, co chce.
Hlavně že si ale vybrala. I když občas pochybuju o tom, že je to konečný výběr - přece jen do června je času dost. ![]()
@evapraga píše:
@Marjorie_Simpson Téééda, to je jmen!Děkuji. Já osobně bych si vybrala, líbí se mi Běla, Stela, Zina a Zoe. Kamarádka už jméno má - maličká bude nakonec Nikolka. Není to až takové neobvyklé jméno, ale v našem okolí se posledních pár let žádná Nikolka nenarodila, takže tady je svým způsobem vzácné.
A hlavně jde kamarádce přes pusu při oslovování bříška, za což jsme ráda i já.
Tímto tedy debatu ukončuju a děkuju všem maminkám, co napsaly.
![]()
Ela a Nikolka- ty se zas dávají teď u nás.. my budem mít Elišku a všichni tvrdí, že to jméno teď dává každý… ale u nás v okolí nikdo:D ono každý kraj je jiný
@Terulisekk píše:
Ela a Nikolka- ty se zas dávají teď u nás.. my budem mít Elišku a všichni tvrdí, že to jméno teď dává každý… ale u nás v okolí nikdo:D ono každý kraj je jiný
Vidíš, u nás je prozměnu přeeliškováno.
Minulý rok se během léta narodily 3, což je na malém městě dost znát.
Nikolku a Elu tu za poslední roky nemáme, Elu jako takovou snad vůbec. Ale mně stejně přijde stejná jako Eliška - té se taky dá říkat Elo, Elinko…
Nicméně jsou to krásná jména. Obě dvě. ![]()
U nás je taky přeeliškováno. A právě mezi těma Eliškama se Ela ztratí, ty se taky oslovují Eli, Elo… Třeba se mi líbí Elen, Elena, ale taky by „zapadla“.
Ale jinak, zakladatelko, kamarádku chápu. Já když čekala malýho, tak jsem taky nemohla vybrat jméno pro holčičku. Můj chlap už ze mě byl docela na prášky. Vždycky jsem nějaký chtěla a ve chvíli, kdy on řekl „tak jo“, tak já zas řekla, že ne a vybírala dál. Nakonec už to vzdal, prý hlavně, ať už něco vyberu ![]()
@evapraga
jojo, to slyším teď furt že je přeEliškováno:D.. u nás naštěstí nic a kdyby jo, tak už stejně pozdě:D už to máme ve dvou papírech- v papírech o jméně a i o otcovství:D
@Terulisekk Dá se změnit, kdybyste náhodou chtěli
Ale jinak je to hezké jméno a hlavně, že se líbí vám ![]()
@Salvaje No tolik obíhání kvůli tomu už nechcem:D před těhu jsme měli vybraný jména Vanessa a Samuel.. ale ve čtvrtém měsíci jsem si uvědomila že to NE..že tak se moje dítě jmenovat prostě nemůže:D.. a najednou mi prostě padla do noty Eliška a nebo Tobiáš.. z ničeho nic.. nedokážu si představit jiné jméno, proto jsme to taky nechali vyplnit počítačově do potvrzení o otcovství a už vyplnili i papír do porodnice.. ![]()
prostě jinak se mé dítko jmenovat nemůže..:-D
@Terulisekk
Tak to pak jo ![]()
Tobiáška mám taky předvybranýho pro eventuelního druhýho kluka
A nebo Jonáška či Mikoláška ![]()
Pro holku mám už dávno Anetu. Občas se od ní „odkloním“, teď třeba se mně hrozně líbila Teodora a Justýna ![]()
Taky se mi líbí Nikol, ale Nikolka je moc ohraná
Taky se mi líbí Gabriela, ale nesnáším oslovení Gábina…
TAk si pak vyber, no ![]()
Já chtěla Juditu nebo Ninu, narodil se syn a jmenuje se Jan po mužovi, kdyby záleželo na mě, tak se syn jmenuje Toník, ale jednou, jestli se podaří holčička bude to na tuty Juditka nebo ta Nina