Neočkované děti - jak postupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16365
14.10.14 08:59

@nadus jedno vim naprosto jiste, tento clovek by ztratil moji duveru, takze co vim jiste, ze tato osoba uz by na me dite nesahla. Takze menit urcite.!!
Ze socialky si nedelej velkou hlavu, bude zalezet na konkretni osobe, ale zase nejake velke bububu bych necekala.
Jinak pediatricka na to pravo nema a ano ona porusila mlcenlivost (ona ma samozrejme jedinou obranu a to tvrdit ze jde o zanedbani pece, coz by rozsekal kazdy trochu normslni pravnik) ty jsi zatim navic neporusila naprosto nic, pokud je holcicce 4,5 mesice.
Stezovat si na pani dr muzes asi jen na lekarske komore. Pokud bys zjistila ze vas nahlasila krome socialky i na ohes tak uz je to pak na zalobu, viz odkaz
http://www.ferovanemocnice.cz/…ov-4022.html
 http://candigliota.blog.respekt.ihned.cz/…at-socialkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
14.10.14 09:11

Holky diky, ja mam normalne husinu… Moje mala 4.5 mesice ma 7.8 kg, nebyla nemocna zatim, je to vysmata nadherna holka… tu pediatricku vymenime, po tomto s ni fakt nemam o cem mluvit, maximalne ji upozornit na to, co rikate. A jeste nam rikala, ze jak jsme peclivi rodice, ze holt jenom ona a my mame na ockovaci kalendar jiny nazor… uaaa… ja si snad mrsknu panaka ikdyz kojim /to neudelam…:)/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
14.10.14 09:22

Do deseti měsíců je možné odkládat a doočkovat hexu 3 plus 1, takže paní doktorka se trochu unáhlila, pokud tedy to nepovažuje za zanedbávání, což se mi teda skutečně nezdá, ale je to subjektivní a právo na to má. takže ona nic neporušila. a v tuto chvíli vysvětlíš svůj postoj a tečka. Jsou děti, které jsou neočkované a lékař nikam nehlásil, protože vidí, že rodiče se starají a chtějí pro dítě to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
14.10.14 09:23

@nadus urcite mej pripravene podklady a argumenty. Musis jim ukazat, ze se v dane problematice orientujes a ne, ze to je jen nejaky rozmar. Klidne bych si i vytiskla nejake studie proti brzkemu ockovani atd.

• Citovat
  • Upravit
20155
14.10.14 09:29

@nadus Absolvovali jsme to a bylo nám jasně řečeno, že OSPOD potřebuje řešit ty skutečně sociální případy, kde děti k pediatrům nechodí, protože se o ne rodiče vůbec nestarají.. Že neočkování je naše rozhodnutí, jehož důsledky si poneseme my sami, jako rodiče, ať to ještě důsledně zvážíme, ale že oni nám k tomu nemají co říct, jejich práce je starat se o děti, které rodiče zanedbávají či týrají. Ale, že když někdo podá udání, tak se tím musí vždy zabývat..
Tož tak.. Hlášení sociálce je čirá zlovůle pediatrů, je to akorát vyrušování jich od té práce, ke které byli státem určeni - našemu bývalému pediatrovi jsem to takto přetlumočila a ty mu to pak taky řekni, chceš-li. Oni totiž NEMAJÍ povinnost hlásit každého, kdo se rozhodl neočkovat (ještě ke všemu rozhodl o pouhé odložení očkování), mají hlásit toho, kdo nepřišel na očkování proto, protože na kontroly nechodí vůbec, a i z dalších indícií je patrné, že se o dítě nestará.
Když na sociálce vysvětlíte, že o žádné neočkování nejde, že pouze jste požádali doktora o odložení první dávky na věk desátého měsíce, až dítě zesílí a bude v dobrém zdravotním stavu, tak to OSPOD pochopí a za blba bude jen a pouze váš pediatr.
Myslím si, že této doktorské hysterie už mají plné zuby i sami OSPOD úředníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
14.10.14 09:32
@merde píše:
@nadus urcite mej pripravene podklady a argumenty. Musis jim ukazat, ze se v dane problematice orientujes a ne, ze to je jen nejaky rozmar. Klidne bych si i vytiskla nejake studie proti brzkemu ockovani atd.

az tak? myslis, ze ty damy se v dane problematice vyznaji? necham si poradit, ok, klidne to sezenu, proc odkladame… ja jenom myslela, ze socialni pracovnice chodi do socialne slabsim rodin, resp. tam, kde lekar najde na telicku modriny - tyrani, kdy je dite zakriknute, ustrachane atd…
a ne resit tohle… OK chapu, kdyz se nekdo rozhodne neockovat… ale my dokonce chceme ockovat i nepovinne ockovani jen pozdeji… :nevim: ja normalne cumim, ze se zabyvaji timto.. ale to, ze lidi utyraji dite a socialka mlci atd to nikoho netrapi.. radeji overovat slusne lidi.. sila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
14.10.14 09:34
@merde píše:
@nadus urcite mej pripravene podklady a argumenty. Musis jim ukazat, ze se v dane problematice orientujes a ne, ze to je jen nejaky rozmar. Klidne bych si i vytiskla nejake studie proti brzkemu ockovani atd.

Podle mě jí stačí vytisknout příslušnou vyhlášku a v ní zvýrazňovačem podtrhnout ty věty, kde se mluví o tom, do kolikátého měsíce je třeba doočkovat hexavalentní vakcínu.. Z doktora tak udělají blba ještě většího.
Možná jedna z cest je, začít pediatry prudit skrze sociálky.. Když nahlásí, tak jim přijít sdělit, o co skutečně jde a že je to zcela v souladu se zákony.. Ony ty úřednice z OSPOD mají docela dost své práce, tohle jim akorát přitěžuje, a když si i ony uvědomí, že doktoři už neadekvátně vypruzují, tak si myslím, že skrze ty jejich schůze dokážou přes státní aparát víc než my přes petice 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
14.10.14 09:35

@nadus Ony se v tom nevyznají vůbec. Netuší, o co jde, mají stejné informace jako kterýkoli člověk, který očkování neřeší - čili něco jako, očkovat se musí, jinak umřeme.. Na co, kdy a jak, to netuší ani zbla, pokud tedy chvíli před tebou neměli takových případů víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
14.10.14 09:42
@Sluka píše:
@nadus Absolvovali jsme to a bylo nám jasně řečeno, že OSPOD potřebuje řešit ty skutečně sociální případy, kde děti k pediatrům nechodí, protože se o ne rodiče vůbec nestarají.. Že neočkování je naše rozhodnutí, jehož důsledky si poneseme my sami, jako rodiče, ať to ještě důsledně zvážíme, ale že oni nám k tomu nemají co říct, jejich práce je starat se o děti, které rodiče zanedbávají či týrají. Ale, že když někdo podá udání, tak se tím musí vždy zabývat..
Tož tak.. Hlášení sociálce je čirá zlovůle pediatrů, je to akorát vyrušování jich od té práce, ke které byli státem určeni - našemu bývalému pediatrovi jsem to takto přetlumočila a ty mu to pak taky řekni, chceš-li. Oni totiž NEMAJÍ povinnost hlásit každého, kdo se rozhodl neočkovat (ještě ke všemu rozhodl o pouhé odložení očkování), mají hlásit toho, kdo nepřišel na očkování proto, protože na kontroly nechodí vůbec, a i z dalších indícií je patrné, že se o dítě nestará.
Když na sociálce vysvětlíte, že o žádné neočkování nejde, že pouze jste požádali doktora o odložení první dávky na věk desátého měsíce, až dítě zesílí a bude v dobrém zdravotním stavu, tak to OSPOD pochopí a za blba bude jen a pouze váš pediatr.
Myslím si, že této doktorské hysterie už mají plné zuby i sami OSPOD úředníci.
:hug: dekuji moc za prispevek :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
14.10.14 09:46

@nadus nevyznaji se v tom ani nahodou, ale musi nabyt dojmu, ze ty ano :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
merde
14.10.14 09:47
@Sluka píše:
Podle mě jí stačí vytisknout příslušnou vyhlášku a v ní zvýrazňovačem podtrhnout ty věty, kde se mluví o tom, do kolikátého měsíce je třeba doočkovat hexavalentní vakcínu.. Z doktora tak udělají blba ještě většího.
Možná jedna z cest je, začít pediatry prudit skrze sociálky.. Když nahlásí, tak jim přijít sdělit, o co skutečně jde a že je to zcela v souladu se zákony.. Ony ty úřednice z OSPOD mají docela dost své práce, tohle jim akorát přitěžuje, a když si i ony uvědomí, že doktoři už neadekvátně vypruzují, tak si myslím, že skrze ty jejich schůze dokážou přes státní aparát víc než my přes petice 8)

urcite, pokud je to v souladu se zakonem, tak neni co resit

• Citovat
  • Upravit
17629
14.10.14 09:51

@merde jj psala jsem to už výš, musí být doočkováno do 18měsíce věku dítěte a to se stihne od 10m bohatě i tři plus jedna, no a u dva plus jedna je to ještě jinak, takže no stress, paní doktorka to trochu nezvládla, zdá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
14.10.14 09:52

@nadus doktorka porušila mlčenlivost a dost důrazně bych ji na to upozornila, na tohle opravdu nemá právo, já bych to nahlásila. Na sociálku se sakra hlásí opravdové případy zanedbání, týrání apod., opravdu ne odložení očkování, na které máš právo. To mě zase zvedlo ze židle…
Sociálky bych se opravdu nebála, oni mají povinnost každé hlášení pověřit, tak se toho neboj, jasně bych jim řekla z jakého důvodu jsem se rozhodla tak, jak jsem se rozhodla a nic víc bych nepitvala, nejsi první ani poslední kdo odkládá nebo dokonce úplně odmítá očkování. A doktorku bych rozhodně změnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
14.10.14 09:59
@Verca1989 píše:
@nadus doktorka porušila mlčenlivost a dost důrazně bych ji na to upozornila, na tohle opravdu nemá právo, já bych to nahlásila. Na sociálku se sakra hlásí opravdové případy zanedbání, týrání apod., opravdu ne odložení očkování, na které máš právo. To mě zase zvedlo ze židle…
Sociálky bych se opravdu nebála, oni mají povinnost každé hlášení pověřit, tak se toho neboj, jasně bych jim řekla z jakého důvodu jsem se rozhodla tak, jak jsem se rozhodla a nic víc bych nepitvala, nejsi první ani poslední kdo odkládá nebo dokonce úplně odmítá očkování. A doktorku bych rozhodně změnila.

mne to proste rozum nebere… jeste k tomu, kdyz uz ma presny ockovaci kalendar jak to chceme, i Prevenar jak chceme dat… vse v souladu jak s vyhlaskou tak s pribalovym letakem hexy…
Cas meho manzela je vskutku drahy, ted predstava, ze ma jit vysvetlovat na socialku neco, na co mame pravo, kde ani neporusujeme zakon - lidem, kteri o tom prd vi, a jeste k tomu o reseni toho ani nemaji zajem a udelaji si jenom carku do papiru, ze vyreseno?…
Manzel je opravdu klidas nikdy nic nerika, ale po tomto mi rika: tak a na pristi kontrole u Dr. budu mluvit ja… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
14.10.14 10:04
@nadus píše:
mne to proste rozum nebere… jeste k tomu, kdyz uz ma presny ockovaci kalendar jak to chceme, i Prevenar jak chceme dat… vse v souladu jak s vyhlaskou tak s pribalovym letakem hexy…
Cas meho manzela je vskutku drahy, ted predstava, ze ma jit vysvetlovat na socialku neco, na co mame pravo, kde ani neporusujeme zakon - lidem, kteri o tom prd vi, a jeste k tomu o reseni toho ani nemaji zajem a udelaji si jenom carku do papiru, ze vyreseno?…
Manzel je opravdu klidas nikdy nic nerika, ale po tomto mi rika: tak a na pristi kontrole u Dr. budu mluvit ja… :mrgreen:

Bohužel, je to tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek