Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Evulina píše:
Co dělám?
Jo aha - jestli někomu dávám nějaký preparát bez dovolení? Ne. Ano, na jedné diskusi jsem o tom mluvila, ale ve skutečnosti to nikdy v reálu neudělala. Bylo mi to taky blbý, přestože jsem přesvědčena, že by ten preparát dotyčnému pomohl. Takhle jsem koupila např. kapičky Deimun Aktiv pro našeho domácího na detox po tetanovce, ale když jsem mu je nabídla, odmítl. Takže teď mám doma celou lahvičku.Tady už se to stočilo trošku k tomu, kdo koho „nachytá na švestkách“ ne? Mnoho rodičů zase popisuje, jak jim třeba pediatr bez předchozího upozornění vzal dítě a naočkoval, přestože nechtěli. Také byl ten pediatr přesvědčen o své pravdě natolik, že to do dítěte napral bez svolení rodičů. Takže nevím, jaký má teď tenhle dohad smysl..
Příspěvek upraven 30.06.14 v 13:33
tedy toto co jsi psala dříve není pravda?
@Evulina píše:
Naštěstí jsou oba snad v pohodě. Kapu jim Deimun Aktiv, ale bohužel ne tak, jak by se mělo - domácímu do čaje (protože jinak by si to nevzal) a manželovi se mi zase nedaří vychytávat pravidelnost
Muž ale měl asi před týdnem nevysvětlitelný průjem - jedl to co my a my to nechytly, takže bacil to nebyl, evidentně se z něčeho čistil..Ale domácí je fakt třída - 60 kg i s postelí, menší než já, ale ten chlap vydrží všechno s úsměvem na rtu![]()
@anickadomnik
„Kapu jim Deimun Aktiv, ale bohužel ne tak, jak by se mělo – domácímu do čaje (protože jinak by si to nevzal)…“
To může znamenat i to, že domácí to nechce na lžičce 20 minut před jídlem, ale když to má vypít nakapané v čaji, tak mu to nevadí.
(Může to brát podobně jako chlapské vylepšení čaje rumem.
)
@alifie píše:
@anickadomnik
„Kapu jim Deimun Aktiv, ale bohužel ne tak, jak by se mělo – domácímu do čaje (protože jinak by si to nevzal)…“To může znamenat i to, že domácí to nechce na lžičce 20 minut před jídlem, ale když to má vypít nakapané v čaji, tak mu to nevadí. (Může to brát podobně jako chlapské vylepšení čaje rumem.)
a proč v předchozím příspěvku píše:
Ano, na jedné diskusi jsem o tom mluvila, ale ve skutečnosti to nikdy v reálu neudělala. Bylo mi to taky blbý, přestože jsem přesvědčena, že by ten preparát dotyčnému pomohl. Takhle jsem koupila např. kapičky Deimun Aktiv pro našeho domácího na detox po tetanovce, ale když jsem mu je nabídla, odmítl. Takže teď mám doma celou lahvičku.
@alifie píše:
@anickadomnik
„Kapu jim Deimun Aktiv, ale bohužel ne tak, jak by se mělo – domácímu do čaje (protože jinak by si to nevzal)…“To může znamenat i to, že domácí to nechce na lžičce 20 minut před jídlem, ale když to má vypít nakapané v čaji, tak mu to nevadí. (Může to brát podobně jako chlapské vylepšení čaje rumem.)
no to teda neznamena, protoze Evulina psala i to, ze domaci by to nebral, protoze se toho boji. Tohle se okecat neda.
@Bubiii píše:
@Evulina Útočí na tebe, mysli Tve příspěvky z neocko diskuze.mě maji v hledáčku za postvakcinacni autismus a rady z alternativních směrů a na tebe nyni vytahují, cos řešila očkování u dospělých.
ne za PAS, ale za vymysleny postvakcinacni PAS, krery sel vylecit za 3 mesice. Tobe nejspis vubec nedochazi, co sirenim techhle lzi delas pro postizene deti a jejich rodiny. A kdo ze je to v hledacku? Ja snad nekomu nadavam do krav, psychopatu, posilam nekoho do mrazaku, posmivam se mu za vzdelani, lzu v diskuzi a adminum, vyhazuju nekoho z otevrene diskuze… Jo vlastne, tohle vsechno se stalo mne. Od antivax. Lzi, zalovani a opakovana kriva obvineni konkretne od tebe.
@Evulina
Neverim, no. Ja si totiz tohle zrovna pamatuju.
Ale jako utok na Tebe to nemyslim, spis bych byla rada, kdyby ses nad tim zamyslela. Jestli je fakt vsechno v poradku…i kdyz Ty to ve svem pojeti treba myslis dobre.
A navrhuju toto ukoncit a zpet k tematu ockovani.
@anickadomnik píše:
Kapala jsem mu to celkem 3× a to do čaje, protože jinak mu to nechutnalo. Ale věděl o tom. Potom to už ale odmítl brát úplně a popravdě by to ani nemělo smysl, protože s ochuceným pitím ani jídlem se to brát nemá.
A manželovi jsem to kapala, ten o tom též věděl, ale tam se mi to nedařilo vychytávat, protože ráno chodí brzy do práce a musela bych kvůli tomu vstávat asi v 5 hodin a sám si to nevzal.
@Baba píše:
no to teda neznamena, protoze Evulina psala i to, ze domaci by to nebral, protoze se toho boji. Tohle se okecat neda.
Jak píši výše, 3× si to s nedůvěrou vzal, pak už to nechtěl. Samotné mu to nechutnalo, proto v čaji.
@Baba píše:
ne za PAS, ale za vymysleny postvakcinacni PAS, krery sel vylecit za 3 mesice. Tobe nejspis vubec nedochazi, co sirenim techhle lzi delas pro postizene deti a jejich rodiny. A kdo ze je to v hledacku? Ja snad nekomu nadavam do krav, psychopatu, posilam nekoho do mrazaku, posmivam se mu za vzdelani, lzu v diskuzi a adminum, vyhazuju nekoho z otevrene diskuze… Jo vlastne, tohle vsechno se stalo mne. Od antivax. Lzi, zalovani a opakovana kriva obvineni konkretne od tebe.
Ó tys jistě svatá.
Apropo - kdo je tu bez viny, ať první hodí kamenem.
Nevím, co toto má znamenat, ale pokud to, že když došly „očkovací“ argumenty, tak se tu snaží jeden druhého pošpinit nějak jinak a tak se snažit říct něco ve smyslu „ha, ten neočkuje a vidíte, jaký je to vlastně bezcharakterní člověk, žádnému antivax nevěřte“, tak vážně žasnu ![]()
@Evulina
Ale o to prece nejde. Tohle bylo pouzito jako priklad fanatismu. JA si myslim, ze je to pro jeho dobro, tak budu nekomu neco davat, i kdyz vim, ze on nechce a dokonce se toho boji.
Svata nejsem, ale osobni invektivy, lzi a zalovani adminum nepotrebuju. Ani vyhazovat lidi z otevrene diskuze, i kdyz,,oponent" pise slusne a k veci.
@anickadomnik píše:
a proč v předchozím příspěvku píše:
Ano, na jedné diskusi jsem o tom mluvila, ale ve skutečnosti to nikdy v reálu neudělala. Bylo mi to taky blbý, přestože jsem přesvědčena, že by ten preparát dotyčnému pomohl. Takhle jsem koupila např. kapičky Deimun Aktiv pro našeho domácího na detox po tetanovce, ale když jsem mu je nabídla, odmítl. Takže teď mám doma celou lahvičku.
Za tímhle si trvám dál, bylo to nakapané v čaji, ale nikoli bez jeho vědomí.
Spokojeni?
@Baba píše:
@Evulina
Ale o to prece nejde. Tohle bylo pouzito jako priklad fanatismu. JA si myslim, ze je to pro jeho dobro, tak budu nekomu neco davat, i kdyz vim, ze on nechce a dokonce se toho boji.
Svata nejsem, ale osobni invektivy, lzi a zalovani adminum nepotrebuju. Ani vyhazovat lidi z otevrene diskuze, i kdyz,,oponent" pise slusne a k veci.
Ale vždyť jsem s tím taky u obou přestala, když bylo vidět, že to fakt nepůjde, vždyť to píšu!!! Mám tady teď téměř (bez těch pár kapek) plnou lahvičku doma bez užitku.
@Baba píše:
@Evulina
Ale o to prece nejde. Tohle bylo pouzito jako priklad fanatismu. JA si myslim, ze je to pro jeho dobro, tak budu nekomu neco davat, i kdyz vim, ze on nechce a dokonce se toho boji.Svata nejsem, ale osobni invektivy, lzi a zalovani adminum nepotrebuju. Ani vyhazovat lidi z otevrene diskuze, i kdyz,,oponent" pise slusne a k veci.
A toto např. dělá i mnoho pediatrů při očkování, ty příspěvky jste také v neočko diskusi jistě četli.. ![]()
Já si prostě myslím, že nelze téma očkování vidět černobíle. Na každé straně se najdou logické argumenty pro i proti a proto jak arugument ve smyslu „neočkování ubližuje, jak jste to mohli svému dítěti nechat píchnout“, tak výroky „neočkovači jsou nezodpovědní, jen ať jejich děti nechodí do MŠ a také by si měli platit léčebné výlohy při onemocnění nemocí, proti které se očkuje“ - obojí vidím já též jako hodně přehnané.
Myslím, že v téhle oblasti by měly už konečně panovat 2 věci:
No tak to už je vážně jako na prvním stupni ZŠ
nechápu fakt…
… chudák zakladatelka diskuze…
@Evulina píše:Časem bych si ji od Tebe koupila, jestli by byla k mání.
Ale vždyť jsem s tím taky u obou přestala, když bylo vidět, že to fakt nepůjde, vždyť to píšu!!! Mám tady teď téměř (bez těch pár kapek) plnou lahvičku doma bez užitku.
@Baba a spol.
verim, ze Ti, co čtou tady na Emimi diskuzní příspěvky, tak si informace ověřují a verim v jejich kompetentnost se rozhodnout, co je pro jejich dítě v danou chvíli nejvhodnější. respektuji očkování, respektuji neockovani.
Prestante mě uz tady obviňovat, ze sirim paniku apod. Nikdo neni na takova tvrzení zvedavy! Vy jste u nas nebyly, kdyz byly ty problemy! Nic o tom poradne nevite, jen se vam nehodi, ze o tom pisu.
Vytahujete informace z jiných diskuzí a spamujete třeba i v teto. Nikdo tomu v tuto chvíli nerozumí, protože nemaji návaznost. Navíc tato diskuze je pro všechny, kteří sve děti neockují.