Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Anonymní-děkuji moc za velmi cenné informace, moc si toho vážím. My máme paní dr. Bernatíkovou, jsme u ní krátce, protože malá ma čtyři měsíce, ale zatím je v pohodě a celkem poradí, ale vím že minule jsme to téma nakoply, protože mi řekla, že příště bude očkování, tak jsem jí na to připravila, že nebudeme a ona řekla, že to nejde, bud očkování v 6měsíci nebo očkovat, jinak by to musela hlásit, ale manža také říkal, jak už jsi psala, bylo by to její porušení, tak uvidíme jak pochodíme v úterý. když tak písnu. ještě jednou děkujiiiiiiiii
@BellinkaX píše:
Vida anonym…
Tebe si celkem pamatuju, uz jsme spolu diskutovaly… psala jsi teda prispevky, ktere byly plne zakladnich nevedomosti a chyb ohledne vakcinace.. na to, jak plamenne ses do ockujicich navazela…Dost jsem Ti tam opravovala Tva mylna tvrzeni… (a jak sis mohla snadno overit, byly opravdu mylne) a koukam, zadna sebereflexe.
Tak jeste jednou, Althya, ne nikdo me za zdejsi psani neplati.
Jaka sebereflexe? V cem konkretne jsou me nazory mylne? Ze jsem treba nevedela, ze neexistuje jednoslozkova vakcina proti pertusi? No a co, to zrovna nepovazuji za podstatne info, jinak vim jiste, ze jednoslozkove vakciny na splanicky, zardenky a priusnice existuji a dokonce je vyrabi ceska firma, to zas nevis ty a taky to tady neomilam…
A jak uz tady nekdo psal, nema vyznam diskutovat s nekym, pro koho je Strunecka nekompetentni osoba
@Althya
Najdi si tu diskusi, kde jsme si vymenily X prispevku… o tom mluvim. Zakladni neznalosti.
Nicmene ja se rada priucim, napis mi prosim nazvy monovakci, rok registrace u nas, vyrobce, dekuji.
A priste bud hloupe nerypej, nebo tak ucin pod svym nickem, hrdinko.
@BellinkaX píše:
@Evulina
Mela bych tip na diskusi, kde se protiockovaci uzivatelky teda predvedly, mas zajem?A uprimne, jak bys nazvala situaci/cloveka, ktery je o sve pravde presvedcen natolik, ze nerespektuje nazor druheho a nejaky preparat micha tomu druhemu cloveku do jidla, protoze vi, ze ten clovek by si to dobrovolne nevzal?
Pošleš mi odkaz, prosím? Jsem zvědavá. ![]()
@BellinkaX píše:
Samostatna vakcina proti pertusi neexistuje. Taktez priorix nelze rozdelit na samostatne vakciny…Sankce za neockovani, at treba dobrovolne jsou i jinde po CIVILIZOVANEM svete.
Kteri lekari a vedci odmitaji ockovat? Strunecka a Elekova…omg, nekdo dal?
Uprimne, taky se nestacim divit… pro me za me neockuj, ale dovolim si upozornit, ze mas zakladni neznalosti. Neber to jako urazku, jen kdyz uz chces takto za dite rozhodovat, dostuduj, i proocko materialy.
MUDr. Zina Kaucká, imunoložka. Nevím, do jaké míry odmítá očkování, ale upozorňuje na možné problémy.
@Dueliola No, abys ji tímto nezavarila, v ČR se musí souhlasit s ockovanim.
@Bubiii píše:
@Dueliola No, abys ji tímto nezavarila, v ČR se musí souhlasit s ockovanim.
Ne, o to nemám obavu.
http://pinc.blog.idnes.cz/…zabijet.html
@BellinkaX píše:
@Althya
Najdi si tu diskusi, kde jsme si vymenily X prispevku… o tom mluvim. Zakladni neznalosti.
Nicmene ja se rada priucim, napis mi prosim nazvy monovakci, rok registrace u nas, vyrobce, dekuji.A priste bud hloupe nerypej, nebo tak ucin pod svym nickem, hrdinko.
Cetla jsem nekde, ze existuji monovakciny proti tem trem nemocem, ale at nekecam, na netu jsem nasla jen proti spalnickam - jmenuje se Pavivac, vyrabi to Sevapharma a rok registrace by mel byt 2005
@Althya píše:
Cetla jsem nekde, ze existuji monovakciny proti tem trem nemocem, ale at nekecam, na netu jsem nasla jen proti spalnickam - jmenuje se Pavivac, vyrabi to Sevapharma a rok registrace by mel byt píše: Více
Bohužel Pavivac je proti příušnicím.
@alifie píše:
Bohužel Pavivac je proti příušnicím.
Mas pravdu, spletla jsem to:-)
Ahoj holky. Tak my jsme pozadali o odklad ockovani male, radi bychom 2+1 a zacit v 10. mesicich. Nase pediatricka nas nahlasila na socialku. Podotykam, ze mala nebyla za celou dobu /4.5 mesicu/ nemocna a nejsme socialne slabsi rodina. Coz teda pediatricka vi, na kontroly chodime zasadne tata i mama…
Mam neskutecne nervy, protoze ze socialky nam prislo sdeleni, ze se mame dostavit… Mate s tim nektera zkusenost? co tam jako chteji probirat, kdyz ani nemaji lekarske vzdelani? o cem se s nama budou bavit? Strasit? ![]()
A jak to resit s pediatrickou? ma na to pravo? nas rovnou hlasit na socialku?? Porusila mlcenlivost? Pokud ano kam na ni muzu podat stiznost? Menili by jste po tomto pediatricku?
Diky za kazdou informaci. Ja jako absolutne pecliva osoba mam docela slzy na krajicku. Fakt nemam nic lepsiho na praci nez s malym miminkem behat po socialce…
@nadus Podle mne na tebe budou delat bubu bu, abys dala malou zaockovat. Argumentovala bych proste, ze ji zaockovat chces a das a jsi to hlavne ty, kdo je za dite zodpovedny, ne lekar.
@nadus to je kráva… no holt tam pudeš, a normálně jim to vysvětlíš…dej jim pár odkazú na nějaké internetové stránky, at studují, že se s nima pak pobavíš… pochybuju, že tak z fleku budou něco vědět..držím palce
@nadus já mám tedy pediatra u kterého stačilo říct, že bych ráda očkování odložila a nikdy nebyl problém. Tak nějak jsme se dohodli na termínu který byl akceptovatelný pro obě strany. Pokud je vaše lékařka tak silně proti, asi bych pohledala jiného pediatra. Na udání na sociálku má dr právo pokud si myslí, že jde o přímé ohrožení. Myslím, že bude bohatě stačit když i na té sociálce jasně a srozumitelně řeknete, že se očkování nevyhýbáte jen vzhledem k povahám vakcín si přejte očkování odložit. Nemyslím, že by v tom byl problém ![]()