Neočkované děti - jak postupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20155
14.10.14 22:52
@Baba píše:
uz sem to psala vedle. Pediatri nejsou banda pripostranych imbecilu bez vlastniho nazoru. Motiv strachu jim vnucuji neockovaci. Ceho konkretne by se tak meli bat? :D Ockovat deti nemuzou nasilim, za neprovedeni ockovani jim postih nehrozi.

Jsou. Aspoň ta generace mých rodičů, která vystudovala a atestovala za socáče, jsou a to bez debat. Stačí, aby se ve městě objevila nová praxe, nebo nedejbože víc „konkurence“ a byť je zájemců o ošetření stále víc, než jsuo kapacity, tak oni jsou pos. aní strachy a řeší to skoro u každého kafe a piva :zed: :zed: :zed:
A že se v roce 2012 něco zásadně změnilo, to se tedy změnilo, pocítila jsem to i jako pacient. Náš pediatr, když nás bral do péče, tak byl taky ještě v klidu a pak najednou otočka o stoosmdesát stupňů.
Náš nový pediatr si nejprve pročetl karty, pak teprve nás přijal na vstupní prohlídku a při té mi řekl, že to, co jsme absolvovali, jak z karet vyplývá, byla nadměrná aktivita onoho doktora, a zcela zbytečná, ale že to chápe vzhledem k tomu, co se děje. Dál jsme o tom nemluvili.
Takže netuším, kde, kdo, jak, co a proč, ale vím, že starší pediatři sice asi nejsou po…, ale v rámci „chci mít svůj klid“ najednou hlásí hlava nehlava - to rozhodně z vlastních hlav nevyplodili. A to, že u nás neočkující či posunující maminky někteří dokonce vyhazují z evidence s tím, že nechtějí problémy, to je taky fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
15.10.14 06:50

A banda pripos. anych imbec.lu bez vlastniho nazoru jsou jen pediatri nebo cela ona generace dle tveho nazoru?
Ve vsi ucte, s timto postojem se nedivim, ze mas problemy u doktoru…
A budu se opakovat, vpodstate neni cesta jak z pece dostat pryc problemoveho pacienta.. treba takoveho, kde neni vzajemna duvera.. takze pomlc o vyhazovani z evidence, dik.
 @Sluka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
15.10.14 07:04

@Sluka
Ano a protoze se tak strasne boji konkurence, tak se zbavuji neockorodicu. To by melo byt naopak, ne? a nabidnout kulicky a maji vystarano :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
15.10.14 07:31

@BellinkaX Sluka pokud vím, u doktoru problémy nemá, znám ji dost dobre ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
15.10.14 08:06
@Radka84 píše:
@Baba tak ona ta socialka nic neudela, spis je to starost navic, coz clovek s ctyrmesicnim miminem moc nepotrebuje. Plus zklamani z pediatra, kteremu by mel clovek duverovat..
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
15.10.14 20:30
@BellinkaX píše:
A banda pripos. anych imbec.lu bez vlastniho nazoru jsou jen pediatri nebo cela ona generace dle tveho nazoru?
Ve vsi ucte, s timto postojem se nedivim, ze mas problemy u doktoru…
A budu se opakovat, vpodstate neni cesta jak z pece dostat pryc problemoveho pacienta.. treba takoveho, kde neni vzajemna duvera.. takze pomlc o vyhazovani z evidence, dik.
@Sluka

Už vím přímo od nich samotných o dvou maminkách, na které konkrétní pan doktor řval přes celou čekárnu (čili svědků se též pár najde), ať si okamžitě vezmou kartu a jdou jinam, že on je v péči nadále nechce. O tom mlčet opravdu nebudu, když se tu tolik přete o to, že se nic neděje. Děje. očkování se poslední dva rodky výrazně hrotí.
U doktorů jsem nikdy problémy neměla. A víc tyto invektivy nebudu komentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
16.10.14 15:05
@Sluka píše:
Už vím přímo od nich samotných o dvou maminkách, na které konkrétní pan doktor řval přes celou čekárnu (čili svědků se též pár najde), ať si okamžitě vezmou kartu a jdou jinam, že on je v péči nadále nechce. O tom mlčet opravdu nebudu, když se tu tolik přete o to, že se nic neděje.

Tak znovu a jinak… hulákat může, ale pokud se matka šprajcne, že nikam nejde, tak neudělá nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
16.10.14 16:05
@BellinkaX píše:
Tak znovu a jinak… hulákat může, ale pokud se matka šprajcne, že nikam nejde, tak neudělá nic.

Pockej, mela jsem tu nedavno diskuzi, ze mi pediatr vyhrozuje, ze si budu muset najit jineho lekare, pokud budu odkladat hexavakcinu(v zakonne lhute). Neni to spatny lekar, v mnoha vecech se shodneme, jen to ockovani, takze me se moc nechce hledat noveho a kdyz mu teda reknu, ze nikam jinam nejdu, tak me opravdu nemuze vyradit z pece? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
16.10.14 23:25
@BellinkaX píše:
Tak znovu a jinak… hulákat může, ale pokud se matka šprajcne, že nikam nejde, tak neudělá nic.

Samozřejmě, že ze zákona nemůže, dokonce je to právně napadnutelné. Ale představ si, že jdeš na kontrolu se svým juniorem, sestřička na tebe bafne, že příští týden máte přijít na první očkování, ty řekneš, že byste chtěli očkovat až na půl roce, prostě dýl, a najednou se zvedne doktor, ztropí vyrvál, seřvě tě jako malýho parchanta a vyřve tě, ať si vezmeš kartu a najdeš jiného doktora.. To zůstane skutečně jen velice otrlá povaha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
17.10.14 11:12

@Althya
Nemuze.
Otazka, jak se tam budes citit, viz @Sluka nize. Ale i takto otrli pacienti jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
17.10.14 13:34
@BellinkaX píše:
@Althya
Nemuze.
Otazka, jak se tam budes citit, viz @Sluka nize. Ale i takto otrli pacienti jsou.

No tak jasne, asi bych se pak u nej necitila prijemne a jeste bych mela obavy, ze peci o me dite muze zanedbat, i kdyz to snad ne… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
17.10.14 16:14
@Althya píše:
No tak jasne, asi bych se pak u nej necitila prijemne a jeste bych mela obavy, ze peci o me dite muze zanedbat, i kdyz to snad ne… :think:

My jsme takovouhle scénu nezažili. Doktor pouze upozornil, že některé z těch nemocí mají život ohrožující průběh. Pak nás nahlásil sociálce, kde jsme se jednoho dne všichni i s doktorem sešli, on nás tam obhajoval, jak se vzorně staráme o děti, a jak máme všechno načteno - jsem měla chvílemi pocit, že si ho muž zaplatil jako oadvokáta…
A od té doby kdykoli jsme přišli na kontrolu (a že jsme chodili poměrně často), tak pokaždé nějaký problém, ale takové to.. Zdá se mi, že fontanela se neuzavírá, to je nedostatek vitamínu D, příště uděláme rozbory.. Příště to zase bylo, je nižší než průměr, může to být… - mám v péči několik dětí, které jezdí na hormonální léčbu.. A takhle to bylo pořád, já vyklepaná z každé návštěvy. Počkali jsme, až se uzavře neočkování dalšího dítěte a pak změnili doktora. Od té změny máme najednou zdravé a prospívající děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
17.10.14 17:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
18.10.14 01:25

@Sluka Jako, ze se ve vas doktor snazil vyvolat pochyby nebo az obavy…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
18.10.14 09:27
@Althya píše:
@Sluka Jako, ze se ve vas doktor snazil vyvolat pochyby nebo az obavy… ?

Začal nás vypruzovat ohledně prospívání dětí, ale tak meziřádkově. Mně to dost rozhazovalo, protože to mělo vždy takové vyznění do prázdna, ale žádné závěry ve smyslu, že by nás někam poslal, udělal nějaké rozbory.. Zkrátka manipulátor, což se projevilo už na sociálce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek