Neočkované děti - jak postupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17629
14.10.14 10:06

Aby nedošlo k mýlce. ona doktorka nic neporušila. právo nahlásit podezření ze zanedbání péče má každý. jde o subjektivní věc. mlčenlivost v tomto případě opravdu není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
14.10.14 10:24
@Saroya píše:
Aby nedošlo k mýlce. ona doktorka nic neporušila. právo nahlásit podezření ze zanedbání péče má každý. jde o subjektivní věc. mlčenlivost v tomto případě opravdu není.

ano ano to mi je jasny, pokud jenom na socialku, tak pravo na to ma… dekuji za upresneni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
14.10.14 10:32

A já bych jim poslala na OSPOD doporučeně ofocenou vyhlášku + naše písemné stanovisko (kdy chceme očkovat, že se stále pohybujeme ve lhůtě stanovené vyhláškou) a ať se nezlobí, ale nemáte čas běhat po úřadech na předvolání jako školáček, kromě toho máte svůj rodinný program, který si nenecháte narušit kvůli zhrzené uražené doktorce (která si myslí, že je Bůh a bude rozkazovat co kdy kdo bude dělat se svým dítětem), nota bene, když neporušujete žádný zákon ani vyhlášku. Na toto vám určitě dítě neodeberou, spíše si s úlevou založí vaše písemné vyjádření. Stejně by s vámi sepsali protokol s vaším vyjádřením…Neskutečně mě točí, že si někdo někoho předvolá jen tak. A pokud byste přišli bez mimča (proč ho tahat po sociálce :roll: ), jak poznají, že je zanedbané, týrané apod.? Já bych nešla s davem a nedostavila bych se ani na tu sociálku, řešila bych to písemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.10.14 10:42

@Apaji zase pokud uz jsou pozvani na konkretni datum tak bych to tak jednoduse nevidela, preci jen uredni siml ze :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
14.10.14 10:44

Já bych si našla jiného lékaře, takového, kterému neočkování podle obvyklého scénáře jako porušení péče o dítě nepřipadá (prý jsou). Myslím, že o nic jiného paní MUDr. nejde, tak jí vyhov. Jinak, připravuje se novela lékařské legislativy, podle které si i lékař bude moci vybrat pacienty resp. vyřadit z péče ty, které léčit nechce. Tím se asi některé věci zjednoduší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
14.10.14 10:51

@quinny
Jasně, ale to datum vybrali oni - nemusí se hodit, a vlastně za chvíli začne chřipková sezóna, na co běhat po chodbách plných nachrchlaných kliošů. Rodina zakladatelky nic neporušila, asi neberou dávky pomoci v hmotné nouzi (tudíž by museli něco strpět nebo reagovat na výzvu úřadu), pokud po státu nic nepožadují, pak nevidím důvod. K tomu ani neporušili vyhlášku či zákon. Zakladatelka také může požadovat, aby ji sociální pracovnice navštívila v domácnosti (klid, žádné plné chodby, mohla by se mrknout na mimčo), stačí pozvat do kuchyně, nemusí procházet byt (na to jsou jiné parametry)…Ale kdykoliv si doktorka dupne, tak bude zakladatelka lítat po institucích (včetně hygieny), kde bude předvolávána, aby si obhájila jako školáček před tabulí svůj názor a postoj :zed:,a třeba i opakovaně? Tudíž na pozvání bych reagovala, ale písemně. Co mi můžou? Tahat po soudech, že nechodím po úřadech podle vyzvání? Odebrat dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
14.10.14 11:01
@Apaji píše:
@quinny
Jasně, ale to datum vybrali oni - nemusí se hodit, a vlastně za chvíli začne chřipková sezóna, na co běhat po chodbách plných nachrchlaných kliošů. Rodina zakladatelky nic neporušila, asi neberou dávky pomoci v hmotné nouzi (tudíž by museli něco strpět nebo reagovat na výzvu úřadu), pokud po státu nic nepožadují, pak nevidím důvod. K tomu ani neporušili vyhlášku či zákon. Zakladatelka také může požadovat, aby ji sociální pracovnice navštívila v domácnosti (klid, žádné plné chodby, mohla by se mrknout na mimčo), stačí pozvat do kuchyně, nemusí procházet byt (na to jsou jiné parametry)…Ale kdykoliv si doktorka dupne, tak bude zakladatelka lítat po institucích (včetně hygieny), kde bude předvolávána, aby si obhájila jako školáček před tabulí svůj názor a postoj :zed:,a třeba i opakovaně? Tudíž na pozvání bych reagovala, ale písemně. Co mi můžou? Tahat po soudech, že nechodím po úřadech podle vyzvání? Odebrat dítě?
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
14.10.14 11:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.10.14 11:06

@Apaji asi mas pravdu. Zatim jsem s nima nic neresila tak mam asi zbytecne prehnany respekt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
14.10.14 11:30
@Apaji píše:
@quinny
Jasně, ale to datum vybrali oni - nemusí se hodit, a vlastně za chvíli začne chřipková sezóna, na co běhat po chodbách plných nachrchlaných kliošů. Rodina zakladatelky nic neporušila, asi neberou dávky pomoci v hmotné nouzi (tudíž by museli něco strpět nebo reagovat na výzvu úřadu), pokud po státu nic nepožadují, pak nevidím důvod. K tomu ani neporušili vyhlášku či zákon. Zakladatelka také může požadovat, aby ji sociální pracovnice navštívila v domácnosti (klid, žádné plné chodby, mohla by se mrknout na mimčo), stačí pozvat do kuchyně, nemusí procházet byt (na to jsou jiné parametry)…Ale kdykoliv si doktorka dupne, tak bude zakladatelka lítat po institucích (včetně hygieny), kde bude předvolávána, aby si obhájila jako školáček před tabulí svůj názor a postoj :zed:,a třeba i opakovaně? Tudíž na pozvání bych reagovala, ale písemně. Co mi můžou? Tahat po soudech, že nechodím po úřadech podle vyzvání? Odebrat dítě?

urcite to bude manzel resit pisemni formou. Ja jsem docela vybusny typ cloveka, a to neni pri jednani s takovou instituci vhodne. Mne toci, kdyz je neco proti selskemu rozumu, a jeste ty musis dokazovat ze mas pravdu a nic neporusujes… takze presne jak si psala, urcite jim dame pisemne stanovisko a pokud se jim chce at prijdou na navstevu, pokud jsou ockovani proti cernemu kasli a jsou zdrave…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
14.10.14 12:02

@nadus Jednani te pediatry nechapu, ale uz bych k ni nemela duveru a hledala nekoho jineho. Kazdopadne, pokud vas nahlasila, tak porusila zakon mlcenlivosti a normalne bych ji nahlasila na urade pro ochranu osobnich udaju. Ona ma ohlasovavi povinnost jen v pripade tyrani ditete a vypovedi u soudu, takze podle me jednoznacne porusila zakon. Taky mas pravo chtit po pediatre, at ti zajisti monovalentni vakciny(jen bys to musela uhradit), pokud odmitas hexu (coz chapu), ockovani je povinne z hlediska imunizace spolecnosti, ale uz nikde neni presne stanoveno, ze musis dat hexavakcinu, kdyz obsahuje i tetanus, ktery je neprenosny na lidi, takze uz z toho duvodu je tohle jasne napadnutelne. Drzim palce a nedej se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
14.10.14 12:08
@Saroya píše:
Aby nedošlo k mýlce. ona doktorka nic neporušila. právo nahlásit podezření ze zanedbání péče má každý. jde o subjektivní věc. mlčenlivost v tomto případě opravdu není.

Ale jake podezreni ze zanedbani? Zakladatelka k ni chodi s mimcem na pravidelne kontroly, tak lekarka snad vidi, v jake stavu je dite, i matka a ona prece nemuze nahlasovat jen proto, ze chteji odlozit, coz i zakon umoznuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
14.10.14 12:20

Kurna, to bych byla teda běsná :cert: V první řadě bych vyměnila pediatra. Právo nahlásit na sociálku má, jak psal někdo výše - to může udělat každý, ale pokud budeš mít připravených pár rozumných argumentů, proběhne to bez problémů. Kdyby hlásila na hygienu, už je to na podání stížnosti. V každém případě bych se k paní doktorce vyjádřila třeba na známém lékaři, odložení do desáteho měsíce je zcela podle vyhlášky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4838
14.10.14 13:10
@Radka84 píše:
Kurna, to bych byla teda běsná :cert: V první řadě bych vyměnila pediatra. Právo nahlásit na sociálku má, jak psal někdo výše - to může udělat každý, ale pokud budeš mít připravených pár rozumných argumentů, proběhne to bez problémů. Kdyby hlásila na hygienu, už je to na podání stížnosti. V každém případě bych se k paní doktorce vyjádřila třeba na známém lékaři, odložení do desáteho měsíce je zcela podle vyhlášky :cert:

malinko musim vychladnout, pak si skutecne promyslim, co udelam… ale ano, na znamem lekari ma naprosto supr reference, a proto jsme ji take zvolili… a tu se dozvim uz od dvou pani, ze je prudila za ockovani, tu jedni nanutila prikrmy plne kojenemu diteti od konce 4. mesice atd… tak premyslim, jestli to k necemu bude kdyz ji tam dam negativni referenci.. ja nejsem mstiva… jenom nesnasim nespravedlnost a fakt je, ze mne osobne hodne ublizila tim nahlasenim… a komu by ne, ze jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
14.10.14 13:14

@nadus hele nejde o mstivost, info o tom, jak se pediatr stavi k ockovani, hleda cim dal vic rodicu, tak to ber tak, ze jim usetris to co si ted „uzivas“ ty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek