Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@anickadomnik píše:
@Evulina víš co je blbé, psala si :A toto např. dělá i mnoho pediatrů při očkování
a když se zeptám tak je z toho jeden příspěvek kdesi dávno zapadlý, přitom já fakt jsem zrovna člověk který se o tyhle věci zajímá, bohužel narážím na to že pokaždé když se tě na něco zeptám tak je to nakonec jinak než v původním příspěvku
Dobře, opravuji - DĚLAJÍ TO NĚKTEŘÍ PEDIATŘI ![]()
@Lizaveta To mě těší ![]()
Jinak, dámy, @Evulina je zodpovědná pouze za to, co píše. Nikoli za to, jak Vy to chápete.
Zakladatelko, to je počteníčko, co? ![]()
@vjerunqa píše:
@Lizaveta To mě těšíJinak, dámy, @Evulina je zodpovědná pouze za to, co píše. Nikoli za to, jak Vy to chápete.
Zakladatelko, to je počteníčko, co?
díky, za tyhle řádky ![]()
@Lizaveta píše:
Jsme na tom naprosto stejne, jen mam 2 děti, 22 a 5 měsíců
take se pridavam. Neockovane 21m a skoro 2m. Uz jsme meli sestou nemoc a pri tech pocatecnich teplotach doktorka rika:„u vas si nemuzu byt jista nicim. To muze byt obrna, pneumokok, zardenky…“ ![]()
@zelenaprisera píše:
to je mi vcelku jasný, ale ptala jsem se na případ kdy očkování bylo záměrně ignorováno
Když se někdo vybourá na motorce, protože porušil předpisy, tak si léčbu zranění taky neplatí.
Rodiče jsou povinni bránit zájmy dítěte. Pokud je rodič přesvědčen, že očkování jeho dítě ohrožuje, pak je POVINEN očkování odmítnout. Vyplývá to ze zákona o rodině - paragraf 31 odstavec 1 a 2.
@alifie píše:
Když se někdo vybourá na motorce, protože porušil předpisy, tak si léčbu zranění taky neplatí.Rodiče jsou povinni bránit zájmy dítěte. Pokud je rodič přesvědčen, že očkování jeho dítě ohrožuje, pak je POVINEN očkování odmítnout. Vyplývá to ze zákona o rodině - paragraf 31 odstavec 1 a 2.
Akorát nevím jistě, jestli od 1. 1. 2014 nebyl Zákon o rodině zrušen a teď vše zahrnuto v novém Občanském zákoníku
. Tam pak nevím, jak a kde je to popsáno..
@Evulina píše:
Akorát nevím jistě, jestli od 1. 1. 2014 nebyl Zákon o rodině zrušen a teď vše zahrnuto v novém Občanském zákoníku. Tam pak nevím, jak a kde je to popsáno..
Ejhle překvapení. ![]()
@alifie píše:
Ejhle překvapení.
Tak je to tak: http://www.pracepropravniky.cz./…-uplne-zneni
Kdybys měla čas a chuť se v tom pohrabat, tak pak dej prosím vědět, jak a kde to je pořešeno teď v tom NOZ..
![]()
@Evulina píše:
Tak je to tak: http://www.pracepropravniky.cz./…-uplne-zneni
Kdybys měla čas a chuť se v tom pohrabat, tak pak dej prosím vědět, jak a kde to je pořešeno teď v tom NOZ..![]()
Jedná se asi o toto:
Zvláštní ustanovení o výkonu rodičovské odpovědnosti
§ 875
(1) Rodičovskou odpovědnost vykonávají rodiče v souladu se zájmy dítěte.
(2) Před rozhodnutím, které se dotýká zájmu dítěte, sdělí rodiče dítěti vše potřebné, aby si mohlo vytvořit vlastní názor o dané záležitosti a rodičům jej sdělit; to neplatí, není-li dítě schopno sdělení náležitě přijmout nebo není schopno vytvořit si vlastní názor nebo není schopno tento názor rodičům sdělit. Názoru dítěte rodiče věnují patřičnou pozornost a berou názor dítěte při rozhodování v úvahu.
@medve píše:
Jedná se asi o toto:
Zvláštní ustanovení o výkonu rodičovské odpovědnosti§ 875
(1) Rodičovskou odpovědnost vykonávají rodiče v souladu se zájmy dítěte.
(2) Před rozhodnutím, které se dotýká zájmu dítěte, sdělí rodiče dítěti vše potřebné, aby si mohlo vytvořit vlastní názor o dané záležitosti a rodičům jej sdělit; to neplatí, není-li dítě schopno sdělení náležitě přijmout nebo není schopno vytvořit si vlastní názor nebo není schopno tento názor rodičům sdělit. Názoru dítěte rodiče věnují patřičnou pozornost a berou názor dítěte při rozhodování v úvahu.
Děkuji ![]()
Ahojky maminy-je tady někdo z Ostravy?
máme jít na první očkování, malá má 4měsíce a my ji nechceme zatěžovat těmi blafy-pardon za výraz. Víte o lékařce, která to nepotporuje? díky za info
@Dajula007 píše:
Ahojky maminy-je tady někdo z Ostravy?
máme jít na první očkování, malá má 4měsíce a my ji nechceme zatěžovat těmi blafy-pardon za výraz. Víte o lékařce, která to nepotporuje? díky za info
Ahoj, ja jsem z Ostravy. Nechci tady verejne psat citlive informace, tak radeji anonymne. O neockovaci pediatre nevim, ale s nekterymi jde domluvit odklad, nebo muzes lekarce vysvetlit sve duvody a pak podepsat revers…nemela by jsi byt nikde popotahovana. Nas pediatre je doktor Heczko, mlady lekar, tak jsem mysklela, ze bude mit ohledne ockovani liberalnejsi nazory, ale asi ne. Kdyz jsem, odmitla druhou davku Priorixu, tak mi vyhrozoval socialkou…no nastudovala jsem si zakon a tam vylozene stoji, ze lekar ma oznamovaci povinnost jen v pripade tyrani nebo vypovedi u soudu, takze pokud nahlasi neockovani, porusuje tim zakon na ochranu osobnich udaju. To jsem mu pak napsala do mailu a k tomu i strucne nastinila me duvody k odmitnuti vakciny. Rekl mi pak, ze to tedy respektuje a mam mu jen podepsat revers. Ted cekam druhe dite a brzo k nemu zajdu s dcerou na triletou prohlidku, tak mu rovnou reknu, ze mimino ockovat nedam, prvni rok urcite nic a dal se uvidi, jsem zvedava na jeho reakci:-).
Takze pokud mas o ockovani sve pochyby, ktere ti lekarka neni schopna vyvratit (a oni fakt nejsou), tak se nenech do niceho nutit, nebo se zzkus domluvit na jednoslozkove vakcine treba proti cernemu kasli, Hexa je fakt nesmyslna, minimalne tri nemoci je prakticky nulova sance, ze to dite muze chytit…Nedavno jsem byla s dcerou u homeopatky Evy Dopitove a ta je myslim proti ockovani…do budoucna ji mozna vyuziju, az budu chtit dat druhe dite do skolky:-)
@Anonymní
s nekterymi jde domluvit odklad, nebo muzes lekarce vysvetlit sve duvody a pak podepsat revers…nemela by jsi byt nikde popotahovana.
Takze pokud mas o ockovani sve pochyby, ktere ti lekarka neni schopna vyvratit (a oni fakt nejsou), tak se nenech do niceho nutit, nebo se zzkus domluvit na jednoslozkove vakcine treba proti cernemu kasli, Hexa je fakt nesmyslna, minimalne tri nemoci je prakticky nulova sance, ze to dite muze chytit…Nedavno jsem byla s dcerou u homeopatky Evy Dopitove a ta je myslim proti ockovani…do budoucna ji mozna vyuziju, az budu chtit dat druhe dite do skolky:-)
Prosila bych nazev te jednoslozkove vakciny proti pertusi. ![]()
Na socialku Te doktor hlasit muze, pokud ma dojem, ze dite zanedbavas… je to jeho povinnost. Coz muze byt i u rodicu, kteri odmitaji ockovat na zaklade nesmyslnych dojmu, kdy o ockovani nevi ani tuk… napriklad.
Pokud odmitas ockovani ale decko podvodem chces nacpat do statni MS, tak to hodne vypovida o tvem charakteru. Navic doktor, ktery potvrdi prihlasku, ze decko ockovano je, i kdyz neni, se dopousti podvodu.