Neočkované děti - jak postupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
28.6.14 13:30
@BellinkaX píše:
@Evulina
Dohady… precti si jeho zivotopis. Rehabilitacni se s nasledky po ockovani rozhodne casto nesetkavaji.
Neurologove uz maji vetsi sanci neco takoveho videt, ale mam znamou detskou neurolozku, sve dite normalne ockuje, cim to asi bude :think: neni zastance ockovani proti chripce, u zdravych lidi. Kardiologicke a plicni pacienty (atd) ockovat doporucuje. S tim se osobne ztotoznuju a klidne to priznam.
Predpokladam, ze mluvis o dr. K…i. Uznal i nasi reakci, taktez Motol i Brno, bez jedineho zavahani a nase reakce mezi caste nepatri.
Co se jine zdejsi uzivatelky tyce, tak 1.zvlastnosti na svem diteti udajne pozorovala uz v porodnici, po BCG, 2.Jeji diagnosa je smyslena tzn neni jediny dukaz, ze by toto bylo zpusobeno ockovanim, naopak studie souvislost nepotvrzuji. 3.diteti urcila diagnosu sama, zadny odbornik dite nevidel a nediagnostikoval. Vse toto tu psala ona
sama, nez budu opet osocena, co ze si to dovoluju…
Jinak vse je o lidech, na zanety hornich cest dychacich klidne bylinky, kulicky…jak je ctena libost, osobne tracheitidy neresim nicim, max ambrobene, prevazna vetsina z nich atb vubec nepotrebuje.
Rozumej, ockovani muze mit nu, pokud jsou uznany lekarem, ockocentrem… nemam problem. Mam problem se smyslenyma nu, laik o tom vi kulove, to ze si neco mysli opravdu neznamena ze to tak je. Viz nektere zdejsi uzivatelky. A treba viz vcerejsi diskuse o borelioze. Poucna.

Víš ale já se třeba na to očkocentrum, na dr. B..a, obrátila sama od sebe, poněvadž naše pediatrička to okamžitě smetla ze stolu, nasadila Nutrilon a dál neřešila. Takže kdybych nedala na svoji intuici a podezření, na dr. v očkocentru se neobrátila, byla bych ve stejné situaci jako zde Bubii. A proto prostě si už na vše dávám bacha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
28.6.14 14:11

@Evulina
To si myslim, ze nebyla. Neberu lidi, co si vymysli nejakou konkretni diagnosu, k doktorovi ani za nic nepujdou, a tou svou radobydiagnosou masivne spamujou kazdou diskusi a jejich pravda je svata a kdyz se nekdo ozve, ze to je nesmysl, tak je osocen, urazen, hlasen a janevimcojeste. To mi vadi. Fanatismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
29.6.14 00:30

@BellinkaX Já cítím spíš fanatismus na straně pro očkování.. Já respektuji, když někdo očkuje podle kalendáře, očkuje více vakcín zaráz apod. Respektuji to, ale nesouhlasím s tím. Je to přece každého věc, jak se o své děti stará a co všechno do nich nechá dát. Dnes jsou informace všude dobře dostupné, kdo chce tak hledá, zajímá se. Nebo si alespoň přečte příbalový leták toho co dítěti nechá dát.

Stále mi ale nejde do hlavy, proč v Německu, Rakousku, Británii.. může být očkování dobrovolné, rozhodnutí je čistě na rodičích a u nás ne? Čím je naše země rizikovější, že tu musíme povinně očkovat tolik nemocí 9ti týdenním miminkům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
29.6.14 08:32

@lesniboruvka V cem podle tebe spociva ten fanatismus? Ze se nekdo chce drzet overenych vedeckych faktu? Kdo je podle tebe „fanatickym zastancem“ ockovani na teto diskuzi? Tipla bych si, ze asi i ja. Psala jsem toto uz jinde, ale predstav si, ze kdysi jsem pracovala v Nemecku, bylo to v dobe, kdy byla media plna praseci chripky, a na oddeleni nam byla vsem nabidnuta vakcina zdarma, jakozto zamestnancum lekarske fakulty. Byla jsem jedina (krome jedne tehotne kolegyne), kdo se nenechal ockovat.

Mmch, v Cechach je ockovani v podstate dobrovolne, protoze se mi zda, ze krome toho, ze ti dite neprijmou do statni skolky, neriskujes zadny realny postih. Pokud se mylim, tak me oprav, ale tak nejak mi to vyplynulo z teto diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
29.6.14 08:34

@lesniboruvka Vnímám to velmi podobne. :| Však neockujici uz „způsobili“, ze se uvazuje o odskodnujicim fondu, ze snad bude schváleno schéma 2+1 u infanrix hexa.
Navíc těch dětí a postvakcinacnimi problémy je víc a víc.
Tady v ČR proockujici zpochybňují kompetence rodičů se o očkování relevantně rozhodnout. Tím tuto problematiku temer vždy uzavírají. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
29.6.14 08:41

@Bubiii Opravdu se o tu zmenu schematu zasadili neockujici? Nebude to spise tim, ze byla prijata v jinych evropskych zemich?

A promin, pokud nekdo veri, ze detatko, ktere je kojene a neockovane, nemuze chytit zadnou osklivou infekcni nemoc, popr., kdyz uz ji chytne, nemuze na ni umrit, tak o jeho informovanosti ci schopnosti vyhodnocovat informace mam jiste pochybnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
29.6.14 10:44
@magistra K píše:
@lesniboruvka V cem podle tebe spociva ten fanatismus? Ze se nekdo chce drzet overenych vedeckych faktu? Kdo je podle tebe „fanatickym zastancem“ ockovani na teto diskuzi? Tipla bych si, ze asi i ja. Psala jsem toto uz jinde, ale predstav si, ze kdysi jsem pracovala v Nemecku, bylo to v dobe, kdy byla media plna praseci chripky, a na oddeleni nam byla vsem nabidnuta vakcina zdarma, jakozto zamestnancum lekarske fakulty. Byla jsem jedina (krome jedne tehotne kolegyne), kdo se nenechal ockovat.Mmch, v Cechach je ockovani v podstate dobrovolne, protoze se mi zda, ze krome toho, ze ti dite neprijmou do statni skolky, neriskujes zadny realny postih. Pokud se mylim, tak me oprav, ale tak nejak mi to vyplynulo z teto diskuze.

Riskuješ ještě také nepřijetí dítěte na tábory a školy v přírodě, dále pokutu od HS (ano, i ty reálně „padají“) a dále návštěvu sociálky, pokud lékař usoudí, že v konkrétním případě je neočkování zanedbáním péče o dítě a nahlásí. Mě se toho zas tak málo nezdá.

Dále bych reagovala na to 2+1 u hexy - já tedy zatím nemám žádné informace, že by se schylovalo k prosazení tohoto schématu v ČR a nevím, kdo by za to vlastně „mohl“, nicméně já bych jako důvod neviděla to, že je to v jiných zemích také tak. Ono v těch jiných zemích je totiž celé očkování dobrovolné a tady stejně zatím se v tomto nic moc neděje, naopak mi připadá, že se „režim“ spíš přitvrzuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
29.6.14 10:49
@magistra K píše:
@lesniboruvka V cem podle tebe spociva ten fanatismus? Ze se nekdo chce drzet overenych vedeckych faktu? Kdo je podle tebe „fanatickym zastancem“ ockovani na teto diskuzi? Tipla bych si, ze asi i ja. Psala jsem toto uz jinde, ale predstav si, ze kdysi jsem pracovala v Nemecku, bylo to v dobe, kdy byla media plna praseci chripky, a na oddeleni nam byla vsem nabidnuta vakcina zdarma, jakozto zamestnancum lekarske fakulty. Byla jsem jedina (krome jedne tehotne kolegyne), kdo se nenechal ockovat.Mmch, v Cechach je ockovani v podstate dobrovolne, protoze se mi zda, ze krome toho, ze ti dite neprijmou do statni skolky, neriskujes zadny realny postih. Pokud se mylim, tak me oprav, ale tak nejak mi to vyplynulo z teto diskuze.

Jinak ohledně fanatismu - já ten „fanatismus“ také vnímám, v případě, že očkující se baví pouze o přínosech vakcinace a rizicích nemocí a velmi bagatelizují či zamlčují, že i vakcíny mohou způsobit újmu na zdraví a neočkujícího pranýřují jako nezodpovědného rodiče a volají na něj sociálku (viz pediatři, kteří jsou k tomu tlačení ČLK). Takže já bych do těch „fanatiků“ řadila právě např. některé členy ČLK.
Třebaže neočkující též velmi často zase na oplátku vidí jen rizika vakcín a trochu bagatelizují riziko a vážnost nemocí, proti kterým se očkuje, nenaváží se do očkujících právě takovým hrubým způsobem, jaký jsem popsala výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
30.6.14 08:14
@Bubiii píše:
@lesniboruvka
Tady v ČR proockujici zpochybňují kompetence rodičů se o očkování relevantně rozhodnout. Tím tuto problematiku temer vždy uzavírají. :?

Kdyz tady ctu nektere nazory a kdyz ctu, z ceho jsou cerpany informace, tak bych slova „kompetentni ci relevantni“ v zadnem pripade nepouzila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
30.6.14 08:16
@BellinkaX píše:
@Menora :palec:
Skoda, ze jsou taci, kterym to ne a nedojde.

Mně se to zdálo celkem jasné k pochopení :think: :)

• Citovat
  • Upravit
6806
30.6.14 08:55

@Evulina
Mela bych tip na diskusi, kde se protiockovaci uzivatelky teda predvedly, mas zajem?
A uprimne, jak bys nazvala situaci/cloveka, ktery je o sve pravde presvedcen natolik, ze nerespektuje nazor druheho a nejaky preparat micha tomu druhemu cloveku do jidla, protoze vi, ze ten clovek by si to dobrovolne nevzal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
30.6.14 11:57
@BellinkaX píše:
A uprimne, jak bys nazvala situaci/cloveka, ktery je o sve pravde presvedcen natolik, ze nerespektuje nazor druheho a nejaky preparat micha tomu druhemu cloveku do jidla, protoze vi, ze ten clovek by si to dobrovolne nevzal?

Jak to souvisí s očkováním? A jaký preparát? Dokázala bych pochopit, že pokud je nějaký jedinec agresivní, tak ve snaze přežít, mu partner míchá do jídla pravidelně hořčík. I když jednodušší by asi bylo nabídnout třeba čokoládu či kakaové sušenky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
30.6.14 12:20
@alifie píše:
Jak to souvisí s očkováním? A jaký preparát? Dokázala bych pochopit, že pokud je nějaký jedinec agresivní, tak ve snaze přežít, mu partner míchá do jídla pravidelně hořčík. I když jednodušší by asi bylo nabídnout třeba čokoládu či kakaové sušenky. :nevim:
:lol: :lol: agresorovi, ktery jineho ohrozuje na zivote dam cokoladu nebo horcik, jo? Jezismarja… preju hodne stesti v takovem pripade.
A ja odpovidala Evuline na jeji posledni prispevek o fanatismu, protoze resime pohled ockujicich a neockujicich na toto, mimo jine.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
30.6.14 12:22
@BellinkaX píše:
@Evulina
Mela bych tip na diskusi, kde se protiockovaci uzivatelky teda predvedly, mas zajem?

tak mě osobně by ta diskuze zajímala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
30.6.14 12:26
@BellinkaX píše: :lol: :lol: agresorovi, ktery jineho ohrozuje na zivote dam cokoladu nebo horcik, jo? Jezismarja… preju hodne stesti v takovem pripade.

Chceš říct, že nevíš, že nedostatek hořčíku může způsobovat agresivitu?
 http://www.zdravotnimagazin.cz/…te.5657.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek