Neočkované děti - jak postupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6806
25.6.14 00:26
@Evulina píše:
Jestli jsi zdravotník, tak o tom asi přemýšlíš a bojíš se, ale koho by jako laika napadlo, že může dostat encefalitidu z blbýho oparu? A tak to bychom se museli zbláznit, bát se takhle všeho.

Treba Tebe to napadlo :nevim: a vis co dokaze herpes u novorozence kdyz uz jsme u toho?
Vseho se nebojim :mrgreen:, navic je to silne vseobecny pojem. A taky si rikam, jestli tuhle tvou hlasku nevztahnout napriklad na Tvuj strach z vakcin. ;)
Dobrou zeny, ponocuju nezvykle dlouho :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.6.14 07:46
@BellinkaX píše:
Treba Tebe to napadlo :nevim: a vis co dokaze herpes u novorozence kdyz uz jsme u toho?
Vseho se nebojim :mrgreen:, navic je to silne vseobecny pojem. A taky si rikam, jestli tuhle tvou hlasku nevztahnout napriklad na Tvuj strach z vakcin. ;)
Dobrou zeny, ponocuju nezvykle dlouho :cert:

Mě to nenapadlo jen tak náhodou. Po té příhodě s postvakcinační encefalopatií u Evči, kterou jsem tu o pár stránek dřív popsala, jsem si začla o očkování zjišťovat něco víc a tak jsem narazila např. na toto: http://karolinkakyselova.wz.cz/…ilzivot.html , http://baby-cafe.cz/…encin-pribeh …a pak, protože jsme uvažovali co dál s dalším očkováním a manžel dost trpí na opary, tak jsme uvažovali o tom, že pokud dál očkovat, tak jedině když manžel ho mít nebude a Evča nebude v inkubačce..takže cesty mé mysli jsou někdy spletité.. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.6.14 07:52
@BellinkaX píše:
Dobrou zeny, ponocuju nezvykle dlouho :cert:

Jinak je naprosto logické, že člověk se vždy víc bojí toho, co u něho už předtím špatně dopadlo - u nás to je bohužel očkování.
Neříkám, že nemám respekt před nemocemi, proti kterým se očkuje, ale snažím se posilovat celé rodině základní imunitu přírodními prostředky a u nemocí, kterých se opravdu bojím (tetanus např.) používáme homeopatickou profylaxi.

A kdo zase měl špatnou zkušenost s tou nemocí, nebo ji viděl u někoho známého, zase se bude bát mnohem víc nemocí a méně očkování.

Ale protože OBOJÍ MŮŽE BÝT NEBEZPEČNÉ A OBOJÍ MŮŽE POŠKODIT LIDSKÉ ZDRAVÍ, NEMOC I VAKCÍNA, JE NAPROSTO NEMÍSTNÉ, ABY SE NEOČKUJÍCÍ POVAŽOVALI ZA NEZODPOVĚDNÉ RODIČE.
To, že vakcína sama může dítě poškodit, nepopírají ani zatvrzelí vakcinologové, protože to prostě popřít nelze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
25.6.14 12:53

@Evulina Tak, tak, obojí nese riziko, jen v ČR se tváří, ze je větší riziko poškození zdraví po onemocnění. Očkování je naopak vyzdvihovano a nežádoucí účinky jsou podhlaseny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
25.6.14 14:39

@Evulina
Pokud neockuje clovek, ktery ma realnou spatnou reakci (videnou, uznanou), nereknu ani paraplicko. Tzn v pripade postvakcinacni encefalopatie bych samo neockovala. Nikoliv vsak v pripade radobyencefalopatie, kteryma se to tu hemzi. Ditko v noci zabreci a chudak mama se tady dozvi, ze jiste jde o encefaliticky plac…
A neberu, ze ockocentrum cosi svevolne neuznava (to tu taky ctu neustale), mam vlastni zkusenost s ockocentrem a NU u vlastniho decka. Uznano okamzite, ani videt nas nechteli. Stacil telefon s dotazem, kdy jsem si pripadala jako blazen, ze tam vubec chci volat, ze za NU povazuju neco takoveho a chtela jsem ujisteni, ze fakt o nic nejde. Ajta, a uz to ficelo… a dle jejich rad jsem postupovala dale a mame doockovano. Bez potizi.

A neockujici povazuju za nezodpovedne - konkretne ty, kteri si neco prectou na emiminu, zkouknou na youtube a rozaliu a maji „jasno“. Odborne informace nehledaji, s doktorkou se bavit nebudou, ptz je to „kra.. co jen cum… a ma bl. e hemzy“ apod. (Toto tu taky bezne citam, chudery obvodacky, fakt). A kdyz se s takovyma pokusim debatovat, tak oni o ockovani nic nevi, nejsou schopni jedineho argumentu, vetsinou ani nevi, proti cemu se ma ockovat.., co je to hexa a co MMR… 8o to ti prijde v poradku?

A zkoukla jsem Cabr vs Ele, predpokladam, ze uz jste to taky probraly, tak Elekova je teda totalne mimo, to je silene, koho mate za vzor. Entusiasmus nestaci, odborne je ta dama katastrofa. Hele treba to Japonsko, to je ale divne, ze i po znovuzavedeni ockovani je v kojenecke umrtnosti STALE na spicce, mineno v dobrem slova smyslu… clovek by na zaklade Elekove kecu cekal, jak spadne a ono ne… :roll: totez, jak tam mlela na tema neurologickych priznaku u deti… tvl obvodacka pro dospele 8o a ona si troufne na toto? Co je napln detskych neurologu? Co opravdu dobre neni schopen zhodnotit ani bezny detsky lekar? Trocha soudnosti by dame neskodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
25.6.14 15:18
@BellinkaX píše:
@Evulina
Pokud neockuje clovek, ktery ma realnou spatnou reakci (videnou, uznanou), nereknu ani paraplicko. Tzn v pripade postvakcinacni encefalopatie bych samo neockovala. Nikoliv vsak v pripade radobyencefalopatie, kteryma se to tu hemzi. Ditko v noci zabreci a chudak mama se tady dozvi, ze jiste jde o encefaliticky plac…
A neberu, ze ockocentrum cosi svevolne neuznava (to tu taky ctu neustale), mam vlastni zkusenost s ockocentrem a NU u vlastniho decka. Uznano okamzite, ani videt nas nechteli. Stacil telefon s dotazem, kdy jsem si pripadala jako blazen, ze tam vubec chci volat, ze za NU povazuju neco takoveho a chtela jsem ujisteni, ze fakt o nic nejde. Ajta, a uz to ficelo… a dle jejich rad jsem postupovala dale a mame doockovano. Bez potizi.

A neockujici povazuju za nezodpovedne - konkretne ty, kteri si neco prectou na emiminu, zkouknou na youtube a rozaliu a maji „jasno“. Odborne informace nehledaji, s doktorkou se bavit nebudou, ptz je to „kra.. co jen cum… a ma bl. e hemzy“ apod. (Toto tu taky bezne citam, chudery obvodacky, fakt). A kdyz se s takovyma pokusim debatovat, tak oni o ockovani nic nevi, nejsou schopni jedineho argumentu, vetsinou ani nevi, proti cemu se ma ockovat.., co je to hexa a co MMR… 8o to ti prijde v poradku?

A zkoukla jsem Cabr vs Ele, predpokladam, ze uz jste to taky probraly, tak Elekova je teda totalne mimo, to je silene, koho mate za vzor. Entusiasmus nestaci, odborne je ta dama katastrofa. Hele treba to Japonsko, to je ale divne, ze i po znovuzavedeni ockovani je v kojenecke umrtnosti STALE na spicce, mineno v dobrem slova smyslu… clovek by na zaklade Elekove kecu cekal, jak spadne a ono ne… :roll: totez, jak tam mlela na tema neurologickych priznaku u deti… tvl obvodacka pro dospele 8o a ona si troufne na toto? Co je napln detskych neurologu? Co opravdu dobre neni schopen zhodnotit ani bezny detsky lekar? Trocha soudnosti by dame neskodila.

fakt? a ty skutečně nějakého takového neočkujícího rodiče znáš?… 8o a není náhodou vizitkou pediatra to, jak je rodič informován o očkovacím plánu svého dítěte??!! aby minimálně řekl v tom a tom měsíci se očkuje tím a tím, je to proti této a této nemoci?… ehmehm :nevim: jinak jsem teda asi taky nezodpovědná, nehodlám „naslepo“ očkovat a riskovat jestli moje dcerka bude mít nebo nebude mít NÚ a pak teprve hasit ohen a bejt překvapená co se to hergot děje, když paní dr říkala…a když v okolí byli všichni „v pohodě“ a NÚ jsou vastně asi jen výmysl..když se mnozí pediatří s NÚ za celou praxi nesetkali… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.14 15:42
@zolycka píše:
fakt? a ty skutečně nějakého takového neočkujícího rodiče znáš?… 8o a není náhodou vizitkou pediatra to, jak je rodič informován o očkovacím plánu svého dítěte??!! aby minimálně řekl v tom a tom měsíci se očkuje tím a tím, je to proti této a této nemoci?… ehmehm :nevim: jinak jsem teda asi taky nezodpovědná, nehodlám „naslepo“ očkovat a riskovat jestli moje dcerka bude mít nebo nebude mít NÚ a pak teprve hasit ohen a bejt překvapená co se to hergot děje, když paní dr říkala…a když v okolí byli všichni „v pohodě“ a NÚ jsou vastně asi jen výmysl..když se mnozí pediatří s NÚ za celou praxi nesetkali… :zed:

Tak k tym pediatrom… stale poriadne neviem co a kedy ockujeme, ale mladsia dostala po jednom ockovani na piaty ci siesty den siestu nemoc… a obvodacke to stacilo, aby kazde dalsie ockovanie odlozila kvoli jednomu kychnutiu :nevim: pre istotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
25.6.14 15:46

Pokud by Ludmila Eleková byla tak odborně mimo a slo tak snadno vyvratit, co tvrdi, nekdo to s radosí udelá, uz by měla nejaký postih, uz by nemohla třeba vykonavat svou praxi, veřejně vystupovat třeba i v TV.
To se neděje. :mrgreen:
Ona jedina mi ochotne odpověděla na všechny mé otazky ohledne ockovani po telefonu, nikdy mě neviděla a jednala se mnou jako se sobě rovným. Toho si velmi vážím.
S Annou Struneckou mám velmi podobné zkušenosti. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.6.14 16:51
@BellinkaX píše:
@Evulina
A neberu, ze ockocentrum cosi svevolne neuznava (to tu taky ctu neustale), mam vlastni zkusenost s ockocentrem a NU u vlastniho decka. Uznano okamzite, ani videt nas nechteli. Stacil telefon s dotazem, kdy jsem si pripadala jako blazen, ze tam vubec chci volat, ze za NU povazuju neco takoveho a chtela jsem ujisteni, ze fakt o nic nejde. Ajta, a uz to ficelo… a dle jejich rad jsem postupovala dale a mame doockovano. Bez potizi.A neockujici povazuju za nezodpovedne - konkretne ty, kteri si neco prectou na emiminu, zkouknou na youtube a rozaliu a maji „jasno“. Odborne informace nehledaji, s doktorkou se bavit nebudou, ptz je to „kra.. co jen cum… a ma bl. e hemzy“ apod. (Toto tu taky bezne citam, chudery obvodacky, fakt). A kdyz se s takovyma pokusim debatovat, tak oni o ockovani nic nevi, nejsou schopni jedineho argumentu, vetsinou ani nevi, proti cemu se ma ockovat.., co je to hexa a co MMR… 8o to ti prijde v poradku?A zkoukla jsem Cabr vs Ele, predpokladam, ze uz jste to taky probraly, tak Elekova je teda totalne mimo, to je silene, koho mate za vzor. Entusiasmus nestaci, odborne je ta dama katastrofa. Hele treba to Japonsko, to je ale divne, ze i po znovuzavedeni ockovani je v kojenecke umrtnosti STALE na spicce, mineno v dobrem slova smyslu… clovek by na zaklade Elekove kecu cekal, jak spadne a ono ne… :roll: totez, jak tam mlela na tema neurologickych priznaku u deti… tvl obvodacka pro dospele 8o a ona si troufne na toto? Co je napln detskych neurologu? Co opravdu dobre neni schopen zhodnotit ani bezny detsky lekar? Trocha soudnosti by dame neskodila.

Tak třeba máš takovou zkušenost ze svého okolí, ale já teda ne. Zatím jsem nepotkala neočkujícího člověka, který neví, na co je která vakcína.
Apropo ti neurologové - docela bych zkusila více z nich oslovit a zeptat se jich - právě ti často neveřejně přiznávají, že očkování může způsobit neurologické potíže u dětí.
Bylo by opravdu záhodno, aby tomu bylo tak, jak píšeš, že pokud je člověk pediatrem, měl by být v očkování vzdělán a měl by rodiče pravdivě informovat. Naše lékařka třeba ani nevěděla, že lze očkovat hexu i 2+1, dál řekla, že ve Snandinávii tak očkují zřejmě proto, že je tam lepší vzduch…Ty, protože jsi asi z lékařských kruhů - ty víš konkrétně, jak obsáhle pediatři studují očkování? Bohužel si myslím, že v mnoha případech opravdu lékař třeba obvodní nebo kterýkoli jiný, který se ale problematice ze svého přesvědčení věnuje a často, ruku na srdce, i informovaný rodič, toho ví o očkování víc, než pediatr. Neházím tím ale samozřejmě všechny do jednoho pytle. Co rozhodně nastudováno mají, jsou informace o těch očkovaných nemocech..ale rozhodně totéž nemohu říct např. o jejich informovanosti o složení vakcín, zákoně 258/2000 Sb. (velmi často hlásí samovolně protizákonně na HS a také nehlásí než. účinky, což jim tento zákon nařizuje), vyhlášce 537/2006 Sb. (nejsou informování o možném odložení ani rozestupy mezi dávkami a tvrdí rodičům že se např. „musí začít očkovat ve 3. měsíci, nesmí být rozestupy mezi dávkami delší než 1 měsíc“ at…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
25.6.14 19:59

@Evulina No, tak podle toho, co ctu tady, tak sice neockujici maminky vedi na co je ktera vakcina, ale katastrofalne podcenuji rizika spojena s nemocemi, proti kterym se ockuje. Fakt nekdy jenom kroutim hlavou nad tim, co se tu doctu (kojeni ochrani dite pred zaskrtem :roll:, riziko encefalitidy po spalnickach je nizsi nez riziko encefalitidy po MMR, a podobne). Jinak tvuj duvod, proc jsi se rozhodla dale neockovat, plne chapu, ale uvedom si, ze lide kolem tebe kteri neockuji jen tak z pleziru, mohou ohrozovat i tvoje nedoockovane dite.

Ono je snadne si hrat na hrdinu a nebat se nemoci nekde v Horni Dolni, ale ja ziju v prostredi, kde cirkuluji lide z celeho sveta a muj syn s nimi ma v jeslich uzky kontakt. Uz jsme v roce a pul prodelali nestovice a zardenky (ty mi az tak nevadily, techto nemoci se take nejak moc nebojim), ale obcas mam obavy, co to bude priste. A zduraznuji, ze VSECHNY nemoci, co syn kdy prodelal, si dotahnul z jesli. Takze se pak nikdo nemuze divit, ze neockovace, kteri neockuji „z filozofickych duvodu“, ve svem okoli moc nemusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
25.6.14 20:04
@magistra K píše:
@Evulina No, tak podle toho, co ctu tady, tak sice neockujici maminky vedi na co je ktera vakcina, ale katastrofalne podcenuji rizika spojena s nemocemi, proti kterym se ockuje. Fakt nekdy jenom kroutim hlavou nad tim, co se tu doctu (kojeni ochrani dite pred zaskrtem :roll:, riziko encefalitidy po spalnickach je nizsi nez riziko encefalitidy po MMR, a podobne). Jinak tvuj duvod, proc jsi se rozhodla dale neockovat, plne chapu, ale uvedom si, ze lide kolem tebe kteri neockuji jen tak z pleziru, mohou ohrozovat i tvoje nedoockovane dite.Ono je snadne si hrat na hrdinu a nebat se nemoci nekde v Horni Dolni, ale ja ziju v prostredi, kde cirkuluji lide z celeho sveta a muj syn s nimi ma v jeslich uzky kontakt. Uz jsme v roce a pul prodelali nestovice a zardenky (ty mi az tak nevadily, techto nemoci se take nejak moc nebojim), ale obcas mam obavy, co to bude priste. A zduraznuji, ze VSECHNY nemoci, co syn kdy prodelal, si dotahnul z jesli. Takze se pak nikdo nemuze divit, ze neockovace, kteri neockuji „z filozofickych duvodu“, ve svem okoli moc nemusim.

tak v roce a půl by dle naše očkovac. kalendáře už 3měsíce očkovaný a proti zarděnkách chráněný ne?…takže mi úplně nedochází souvislosti… ty neočkuješ nebo ze zdrav. důvodů nemůžete (už si nevpomínám, cos v kde v které diskuzi psala)? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
25.6.14 20:08

@zolycka Teprve ted nedavno jsme doockovali treti hexu (2+1). MMR dostane nejdriv za mesic.

Meli jsme trochu posunuto kvuli rozjete alergii na BKM a tezkemu atopickemu ekzemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
25.6.14 20:10

Jeste pro uplnost dodam, ze alergie se rozjela pred ockovanim a v rodine to nikdo predtim nemel (alespon co vime).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
25.6.14 20:11

Jinak je jasné, že rodič z „horní dolní“ se rozhoduje jinak než rodič třebas z prahy… to ej přece logické, rodič zvažující očkování/odložení/neočkování přece bere v potaz i tahle fakta.. někdo preventivně očkuje, my preventivně neočkujem :nevim: moje zdravá dcera (tuktuktuk) může nakazit zatím jen tím zdravým ;) a pokud se u ní nedejbože vyskytne nějaká závažná nemoc, tak já nejsem maminka, která by posílala dítě do kolektivu i jen nachlazené :nevim: a za další dítě má být u mámy a ne v jeslích. ale to je na jinou debatu :|
edit: to nemyslím jako útok na kohokoliv konkrétního, jen jako takový obecný povzdech

Příspěvek upraven 25.06.14 v 20:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
25.6.14 20:13
@magistra K píše:
@zolycka Teprve ted nedavno jsme doockovali treti hexu (2+1). MMR dostane nejdriv za mesic.Meli jsme trochu posunuto kvuli rozjete alergii na BKM a tezkemu atopickemu ekzemu.

aha..díky za doplnění infa :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek