Neočkované děti - jak postupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
24.6.14 21:10
@DeTer píše:
Nemusí být pravda

Je to pravda, v soucasne dobe je cerny kasel pomerne rozsireny a to v proockovane populaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
24.6.14 21:11
@Althya píše: :palec: Je potreba podporovat prirozenou imunitu - kojeni, vitaminy, probiotika a pak vskutku dite neonemocni, i kdyz nebude ockovane a pokud ano, jeho dobra imunita se s nemoci lehko vyporada :kytka:

to je blbost, každý je jiný, kojení nezachrání vše, já osobně mám o vlivu kojení na imunitu hodně velké pochybnosti, paradoxně mé nejdéle a nejpoctivěji kojené dítě je nejvíce nemocné a u všech jeho nemocí je psáno že kojení brání rozvoji dané nemoci, tak k čemu jsem ho kojila :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
24.6.14 21:12

Ja nechapu, proc se neockuji jen rizikove skupiny obyvatel, jako je tomu v pripade tuberkulozy? Muze mi na to nektera z odbornic odpovedet? I prave nestovice byly eradikovany nikoliv diky plosne vakcinace, ale diky cilenemu ockovani pouze v mistech nakazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
24.6.14 21:13
@Althya píše:
Neni to blbost, opravdu zdrave dite s velmi dobrou imunitou ma dost malou sanci chytit zaskrt - nemluve o tom, ze toto onemocneni se zde nevyskytlo uz desitky let. Nic proti, uz jsem tady psat nechtela, ale mela by ses zeptat sveho lekare, jaka je realna sance, ze se ty nebo tve dite nakazite nekterou z tech nemoci

V tomhle se prostě neshodnem… :mrgreen: V tom druhém příspěvku, jak jsem napsala nemusí být pravda, jsem to myslela tak, že nemusí být pravdou, že i když je dítě očko, že to chytí určitě. Jka bylo napsaánu v příspěvku na který jsem komentovala. Určitě nemusí nikdo chytit nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
24.6.14 21:15
@slavuska1 píše:
pojišťovna. ale jsme si celkem jistá, že tu pojišťovnu stojí asi tak 100krát víc hospitalizace dětí, s těžkou reakcí na očkování, než těch pár dětí, co dostane nějakou z těchto nemocí, ty opravdu závažné u nás už nejsou :nevim: nechci se teď pouštět do diskuse, že je to díky existenci očkování, možná jo. jinak souhlasím s tím, jak už tu někdo psal, že je na hlavu to, že stát nutí očkování, ale nenese odpovědnost za nežádoucí reakce. byla byhc pro, aby bylo očkování nepovinné. tak to je ve většině evropských zemí, že se rodiče mohou rozhodnout, většina tam očkuje, někteří ne, a nemyslím si, že by se tam houfně umíralo na záškrt, tetanus, nebo třeba epiglotitidu(nevím jak se to píše :oops: :oops: )

Ty vytučněný věci se trochu vylučujou, ne? :think:

Jako já neříkám, taky si myslím (byť to nikdo nepotvrdil a nepotvrdí), že se starší následkem očkování 4. hexy seknul ve vývoji mluvení… Ale na druhou stranu po mně teda nikdo nechce hradit vyšetření, který mu v souvislosti s tím dělají atd. :oops: A možná budu za potvoru, ale podle mě by rodiče, kteří se rozhodnou pro neočkování, měli hradit léčbu dětí sami v případě, že tu nemoc chytnou. Protože tady nejde o to „jestli by ji chytli, kdyby byli očkovaní“, ale o to, jestli rodiče udělali maximum pro to, aby to dítě tu nemoc nechytlo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
24.6.14 21:15
@anickadomnik píše:
to je blbost, každý je jiný, kojení nezachrání vše, já osobně mám o vlivu kojení na imunitu hodně velké pochybnosti, paradoxně mé nejdéle a nejpoctivěji kojené dítě je nejvíce nemocné a u všech jeho nemocí je psáno že kojení brání rozvoji dané nemoci, tak k čemu jsem ho kojila :nevim: :nevim: :nevim:

Hele, tak ja si to ted vyzkousim. Cekam druhe dite, planuji kojit a uzivam probiotika a mam to v planu i behem kojeni, pry je to velmi vhodne. Ockovat budu asi jen neco a urcite nedam nic prvnich 10 mesicu, tak uvidime, jestli druhe ditko bude zdravejsi nez to prvni (ockovane krome druhe davky Priorixu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
24.6.14 21:17

@kate02 Výstižně napsáno. Souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
24.6.14 21:18

@Althya to ale takhle neporovnáš, musela bys dělat pokus na stejném dítěti za stejných podmínek, což logicky nejde, chtěla jsem jen říct že kojení nespasí vše a nemocné děti jsou i mezi kojenými

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
24.6.14 21:20
@kate02 píše:
Ty vytučněný věci se trochu vylučujou, ne? :think:Jako já neříkám, taky si myslím (byť to nikdo nepotvrdil a nepotvrdí), že se starší následkem očkování 4. hexy seknul ve vývoji mluvení… Ale na druhou stranu po mně teda nikdo nechce hradit vyšetření, který mu v souvislosti s tím dělají atd. :oops: A možná budu za potvoru, ale podle mě by rodiče, kteří se rozhodnou pro neočkování, měli hradit léčbu dětí sami v případě, že tu nemoc chytnou. Protože tady nejde o to „jestli by ji chytli, kdyby byli očkovaní“, ale o to, jestli rodiče udělali maximum pro to, aby to dítě tu nemoc nechytlo. :nevim:

Ok, ja si rada zaplatim lecbu, pokud dite nahodou chytne treba spalnicky, ale jedine v pripade, ze pojistovny odskodni rodice deti, ktere maji po ockovani trvale nasledky nebo zemrely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
24.6.14 21:24
@kate02 píše:
Ty vytučněný věci se trochu vylučujou, ne? :think:Jako já neříkám, taky si myslím (byť to nikdo nepotvrdil a nepotvrdí), že se starší následkem očkování 4. hexy seknul ve vývoji mluvení… Ale na druhou stranu po mně teda nikdo nechce hradit vyšetření, který mu v souvislosti s tím dělají atd. :oops: A možná budu za potvoru, ale podle mě by rodiče, kteří se rozhodnou pro neočkování, měli hradit léčbu dětí sami v případě, že tu nemoc chytnou. Protože tady nejde o to „jestli by ji chytli, kdyby byli očkovaní“, ale o to, jestli rodiče udělali maximum pro to, aby to dítě tu nemoc nechytlo. :nevim:

to je přesně komplikace, která nastala u kamarádky dítka! Jsem tedy myslela, že to je méně obvyklé. I když u nich to není jen mluvení… :(

Proto ale nepíšu.
Taky když někdo odmítne jít na potrat kvůli prokázání že miminko je nemocné - to by si taky měl platit sám, že? A taky když nedáš dítěti čepici a pak mu musí lékař píchat uši, to by si taky měl rodič zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
24.6.14 21:25
@anickadomnik píše:
@Althya to ale takhle neporovnáš, musela bys dělat pokus na stejném dítěti za stejných podmínek, což logicky nejde, chtěla jsem jen říct že kojení nespasí vše a nemocné děti jsou i mezi kojenými

Samozrejme, jako me tato debata prijde bezpredmetna. Kdo chce, tak si informace najde, jen me mrzi, ze na oficialnich webech jako vakciny.net poukazuji mozne nezadouci ucinky do oblasti konspiracnich teorii a falesne uklidnuji o bezpecnosti vakcin. Vzdyt tyhle veci nepopira ani vyrobce v pribalovem letaku. Vadi mi, ze lekari dostatecne neinformuji, takze kdo se nepta a nezjistuje z vice zdroju, tak proste nevi a kdyz ma dite nasledky, protoze se nebrala v potaz rodinna anamneza, atd, tak lekari ani nechteji uznat, ze je to kvuli ockovani. Na SUKL se hlasi jen asi procento skutecnych nezadoucich ucinku a tim pak argumentuji zastanci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
24.6.14 21:28

@Althya Ono to máš takhle ale dneska všude. Kdo není vtěrnej s dotazama a neptá se jak blbec, tak ani nic neví. :| Taky si kolikrát jak ten blbec přijdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
24.6.14 21:28
@medve píše:
My jsme nikdy své děti neočkovaly (21m, 1m), zhruba ve 3m jsme dali doktorce náš vlastní revers. Od té doby máme klid.
:dance: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.6.14 21:38
@kate02 píše:

no tak já nemyslím tyhle mírnější reakce…já mám na mysli to, že pokud dítěti způsobí vakcína nevratné poškození, tak se jeho rodiče postaví do řad rodičů postižených dětí, kteří musejí od státu příspěvky doslova „žebrat“(bohužel), a často se ocitají na sociálním dně, bez peněz. častý případ, tatínek postižené dítě neunese, a maminka zůstane sama s dítkem, které potřebuje 24h denně péči, závislá na dávkách. a na životním minimu. přitom se tam dostala proto, že byla do něčeho státem nucena. takové případy by měl stát, nebo výrobci vakcín, co já vím, hodně štědře kompenzovat. i když zdravé dítě to rodičům nevrátí, ale aspoň důstojný život by měli mít zajištěný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
24.6.14 21:40
@noemmi píše:
to je přesně komplikace, která nastala u kamarádky dítka! Jsem tedy myslela, že to je méně obvyklé. I když u nich to není jen mluvení… :(Proto ale nepíšu.
Taky když někdo odmítne jít na potrat kvůli prokázání že miminko je nemocné - to by si taky měl platit sám, že? A taky když nedáš dítěti čepici a pak mu musí lékař píchat uši, to by si taky měl rodič zaplatit.

Jenže pokud někdo odmítne jít na potrat, nebo nedá dítěti čepici, neporušuje zákonnou povinnost… ;)

Ty pokud se opiješ a něco si v opilosti uděláš, pojišťovna bude chtít náklady na léčbu po tobě… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek