Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@marti81 píše:
ale taky nemůžeš říct, že určitě funguje, protože by je třeba nedostal i bez očkování, takových případů u sourozenců je spousta
on by to dostal, bohužel. Dostane vždy vše a v ještě horší míře. Od půl roku, kdy prodělal rotaviry měl spoustu problémů, které sice bez důkazu, ale dáváme je s tím do souvislosti, neb do té doby problémy s ničím neměl.
@Trudinka píše:
@DeTer No, blbé zákony by se asi ctít neměly…ale obcházet také ne, spíš proti nim aktivně, po právu bojovat.
To by mě jen tam mimo v řeči zajímalo, jak takový civilista bojuje proti blbému zákonu
@Crystal87 píše:
Mně by teda zajímalo jaký je počet strašných reakcí po očkování vs chycení něčeho, proti čemu byly děti očkované.
Protože v okolí neznám nikoho kdo by kromě horečky něco měl, natož nějaké ochrnutí a tak. Děti mám zatím 3 a očkuju i některé nepovinné a nikdy jsme problém neměli.
tak zrovna u nás v okolí se po hexavakcíně rozjela vzácná forma leukemie
@marti81 píše:
tak zrovna u nás v okolí se po hexavakcíně rozjela vzácná forma leukemie
a jaký jsou důkazy že je to po hexe?
jsou na to lékařské posudky kde je to černém na bílém? ![]()
@Crystal87 píše:
on by to dostal, bohužel. Dostane vždy vše a v ještě horší míře. Od půl roku, kdy prodělal rotaviry měl spoustu problémů, které sice bez důkazu, ale dáváme je s tím do souvislosti, neb do té doby problémy s ničím neměl.
tak to jo, to je dobře, že je nedostal ![]()
@Althya píše:
Dobre, ale logicky, jak po me muze zakon vyzadovat povinne ockovani, kdyz neni ochoten prijmout zodpovednost za pripadne tezke nasledky? Rodice podepisuji informovany souhlas a tim zodpovednost prechazi na ne, i kdyz s tim v podstate nesouhlasi a delaji to, protoze je to povinne a ze by jim pak ditko nevzali do skolky…uvedomujete si tady ten rozpor?
Jako když to napíšeš takhle, tak jako ano. Je to rozumné. V tom případě at upraví ten podělaný zákon, ať se z povinného očkování stane již zmíněné doporučené a ať pak neočkuje nikdo… Tubeře zdar, než se to tu rozjede
@Crystal87 píše:
Mně by teda zajímalo jaký je počet strašných reakcí po očkování vs chycení něčeho, proti čemu byly děti očkované.
Protože v okolí neznám nikoho kdo by kromě horečky něco měl, natož nějaké ochrnutí a tak. Děti mám zatím 3 a očkuju i některé nepovinné a nikdy jsme problém neměli.
no moje děti žádné reakce neměli, nikdy, dokonce ani tu horečku, taky mají 2 nepovinná, maldší nemá priorix. ale znám osobně 2 roidny, kterým dítě skončilo ve špitále s nesrazitelnýma čtyřicítkama, na jipce. myslím že tohle stálo pojišťovnu o dost víc, než dítko s příušnicema, dřív celkem běžný dětský onemocnění, vyžadující pár léků, a pár návštěv lékaře. o dost levnější, než 3 dny na jipce.
@Crystal87 No ono k tem zavaznym reakcim obvykle prispiva vice faktoru najednou. Pokud je ditko zdrave, kojene, tak vetsinou ockovani zvladne bez nasledku. Problem muze nastat, pokud se nevezme v potaz nejaka rodinna zatez, ktera se na devititydennim mimcu neprojevi, ale ockovani to muze rozjet. Proto je dobre ockovani odlozit, az je dite trochu starsi, tim se zakon neporusi.
a jinak, detske nemoci, proti kterym se ockuje, tak jsou v detskem veku velmi dobre lecitelne a mivaji vetsinou lehky prubeh. Jejich prodelanim si dite posiluje imunitu a posunuje jej to i vyvojove. Tady fakt ockovani nechapu, proc, pochopim v pripade ohrozeni smrtelnou nemoci
@marti81 píše:
tak to jo, to je dobře, že je nedostal
taky jsem ráda, i když tohle očkování mi přišlo fakt zbytečné.
Jako je mi jasný že ten kdo má fakt špatnou zkušenost s očkováním se bude bít proti očkování:)Je to jen o zkušenostech a každé dítko reaguje jinak… a kdo ví co je v těle skryto
@klody píše:
Každopádně odklad je možný do 18 měsíců bez postihu.
vždy jsem to chápala tak, že do 18měs musí být už doočkováno a ne že se v 18měs nejdéle začne. Proto pro splnění vyhlášky lze odložit nejdéle na 10.měs a pak očkovat ve zkráceném schematu…
@slavuska1 píše:
no moje děti žádné reakce neměli, nikdy, dokonce ani tu horečku, taky mají 2 nepovinná, maldší nemá priorix. ale znám osobně 2 roidny, kterým dítě skončilo ve špitále s nesrazitelnýma čtyřicítkama, na jipce. myslím že tohle stálo pojišťovnu o dost víc, než dítko s příušnicema, dřív celkem běžný dětský onemocnění, vyžadující pár léků, a pár návštěv lékaře. o dost levnější, než 3 dny na jipce.
Mně skočilo dítě na jipce s blbejma rotavirama. NIkdy víc to zažít nechci. I když zrovna tohle očkování neuznávám, dalo mi to lekci. Raději budu očkovat, než vidět něco podobného nebo horšího znovu. A ono si vem že třeba ty rotaviry taky není nic extra jen průjem a zvracení ![]()
@Crystal87 píše:
taky jsem ráda, i když tohle očkování mi přišlo fakt zbytečné.
Jako je mi jasný že ten kdo má fakt špatnou zkušenost s očkováním se bude bít proti očkování:)Je to jen o zkušenostech a každé dítko reaguje jinak… a kdo ví co je v těle skryto
Tak ja treba nemam sa ockovanim spatnou zkusenout, sama mam kdejakou vakcinu, dcera ma taky vsechno povinne krome druhe davky Priorixu, ale po posledni hexe mela reakci, sice ne vaznou, ale od te doby se o tohle zajimam. Precetla jsem toho mraky jak od zastancu ockovani, tak od oponentu a bylo to vyzivne cteni. Pravda o vakcinach se zatajuje a spousta vedcu, kteri upozornovali na rizika, byli ulceni. Jak to tak byva, v dnesni dobe to uz nema nic spolecneho s prvotnim umyslem, kvuli kteremu se zacalo ockovat, je to hlavne byznys
@Crystal87 píše:
Mně skočilo dítě na jipce s blbejma rotavirama. NIkdy víc to zažít nechci. I když zrovna tohle očkování neuznávám, dalo mi to lekci. Raději budu očkovat, než vidět něco podobného nebo horšího znovu. A ono si vem že třeba ty rotaviry taky není nic extra jen průjem a zvracení
Moje dcera tez byla na jip kvuli rotavirum…dostala infuzi, hned se ji ulevilo a ted uz je imunni. Zadna hruza to nebyla, vakcina chrani jen vuci par typum rotaviru
@DeTer píše:
Jako když to napíšeš takhle, tak jako ano. Je to rozumné. V tom případě at upraví ten podělaný zákon, ať se z povinného očkování stane již zmíněné doporučené a ať pak neočkuje nikdo… Tubeře zdar, než se to tu rozjede
To je hloupost, spousta lidi by ockovalo, i kdyby to nebylo povinne. Proste tomu veri, veri lekarum
A pokud tady vypukne nejaka epidemie, tak ver, ze to bude na nejakou novou, nejlepe zmutovanou nemoc, proti ktere vakcina neexistuje