Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Crystal87 píše:
Jenže povinné je ze zákona dáno, kdo ho odmítá porušuje zákon. Já s tím souhlasím i s tím vyloučením z kolektivu.
Taky souhlasím s vyloučeím z kolektivu. ![]()
@Bubiii A nehlásí se to spíše na hygienu? Peggy by nám řekla, ta myslím neočuje vůbec, ne?
@Althya píše:
Blbe zakony jsou od toho, aby se obchazely, dokud se nezmeni. Nejsem ovce, ktera slepe posloucha
Já vím, že je řeč o očkování ale tenhle úměr je přímo hroznej. Promiň. Ale i špatný zákon by se měl nějak ctít, proto je to zákon. Když nebudu souhlasit s trestem za zabití tak uteču? Uvedla jsem řpíklad. Jen proto, že mi to trochu vadí to sousloví - špatný zákon-tak ho obejdu=nejsem ovce
@DeTer No, blbé zákony by se asi ctít neměly…ale obcházet také ne, spíš proti nim aktivně, po právu bojovat.
@Althya píše:
@Bubiii Proc hlasit na socialku? Pokud rodice podepisi negativni revers, vysvetli lekari sve duvody k neockovani, jedna se o slusnou rodinu, lekar by na socialku nic hlasit nemel. Pokud to udela, porusi tim zakon na ochranu osobnich udaju. Socialka ma jine veci na praci, nez resit neockujici rodice
To vycleneni z kolektivu je obycejna sikana, mohl by to byt problem u skolky, ale u skolnich deti ockovani uz snad nikdo neresi (tabory, lyzaky)
ono ten reverz mnohdy nestaci. ![]()
@DeTer píše:
Já vím, že je řeč o očkování ale tenhle úměr je přímo hroznej. Promiň. Ale i špatný zákon by se měl nějak ctít, proto je to zákon. Když nebudu souhlasit s trestem za zabití tak uteču? Uvedla jsem řpíklad. Jen proto, že mi to trochu vadí to sousloví - špatný zákon-tak ho obejdu=nejsem ovce
Dobre, ale logicky, jak po me muze zakon vyzadovat povinne ockovani, kdyz neni ochoten prijmout zodpovednost za pripadne tezke nasledky? Rodice podepisuji informovany souhlas a tim zodpovednost prechazi na ne, i kdyz s tim v podstate nesouhlasi a delaji to, protoze je to povinne a ze by jim pak ditko nevzali do skolky…uvedomujete si tady ten rozpor?
@Trudinka píše:
@Bubiii A nehlásí se to spíše na hygienu? Peggy by nám řekla, ta myslím neočuje vůbec, ne?
zalezi na pediatrovi, nektery nehlasi, staci mu reverz, jiny oznami na socialku, v minulosti pred r 2012 jen na hygienu.
A zajimave je, ze k nastupu do skoly potvrzeni o ockovani vyzadovano neni, neni snad skola kolektiv deti, ktere by ten chudak neockovany bacilonosic mohl nakazit?
@Terina89 píše:
Taky souhlasím s vyloučeím z kolektivu.
A proč? Očkované děti se neočkovaných bát nemusí, ne? Za předpokladu, že vakcíny jsou účinné. A jestli nejsou, proč vůbec očkovat.
@Althya ja si ho uvedomuji a porad od r 2012 na nej upozornuji.
A taky to, ze tzv povinne ockovani je hrazene statem z dani a statni MS zije taky ze statnich prispevku. No a kdo plati dane? Ja taky. A to je jeste vetsi rozpor: je problem odmitnout, na co jdou prostredky z dani, ktere platim a nelze mit dite v MS, trebaze zije z prostredku, ktere take platim.
Na hygienu hlásit nesmí, protože pro takové hlášení není v zákoně stanovena výjimka z povinné mlčenlivosti. Pokud by hlásil na hygienu, porušuje zákon a rodiče si můžou stěžovat. Na sociálku nemá povinnost hlásit, protože nemá důvod. Hlásí jen magoři.
@Elisabethka píše:
Najdou se rodiče co své děti NIKDY neočkovaly? Jak postupovali u dětské doktorky? Je za to nějaký postih?
Prosím piště jen opravdu ti co nikdy neočkovali, ne ti co přestali očkovat. Budu ráda za odpovědi
máme 16měs neočkovanou. na 6měsíci jsem podepisovala, že odkládáme hexu na 10.měsíc (chtěli jsem Pediacel, schema 2+1). Ale pak jsme se rozhodli neočkovat hexu ani jinou alternativu vůbec. Na roce jsem podepisovala, že nesouhlasím s očkováním hexou. Při roční prohlídce tam byla zástupová dr a ten nesouhlas jsem vlastně řešila jen se sestrou, která ho založila do karty. Dle mého naše pediatrička ještě ani neví, že to tam je. Takže očekávám na roce a půl nějaké bububu. Ale nehroutíme se z toho
Na MMR nám žádanka ani nepřišla, říkala jsem sestře že taktéž odložíme. Dr je proočkovací, ale zároven toleruje jinou volbu. Sestra se obvykle jen zeptá, zda stále ještě odkldáme a pak že pokud se rozhodneme očkovat, tak at kdykoliv zavoláme
No a k těm dalším následkům našeho rozhodnutí: s nepřijetím dcery do státní školky počítáme, budeme to řešit nějakou soukromou školkou, lesní školkou, vzájemnou pomocí maminek…nevím ještě, to se ukáže ale možnosti tu jsou… a to že na škole dcera nebude jezdit na lyžáky, školy v přírodě..tak pokud bude po mně, tak jí to vadit fakt nebude
a navíc jistě se již konají nebo konat budou „tábory“ pro děti neočkované, které si budou rodiny pořádat mezi sebou navzájem… u nás bylo na váze rozhodování pouze rizika očkování X rizika očkovaných nemocí. Státem se vydírat nenecháme ![]()
Dotaz: pokud dítě dostane nemoc, na kterou je rodiče odmítli nechat očkovat i když to bylo ze zákona povinné očkování, kdo hradí léčbu? zdravotní pojšťovna nebo ti rodiče, kteří obchází stupidní zákon?