Neočkované děti - jak postupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
100
24.6.14 21:46
@Althya píše:
Ok, ja si rada zaplatim lecbu, pokud dite nahodou chytne treba spalnicky, ale jedine v pripade, ze pojistovny odskodni rodice deti, ktere maji po ockovani trvale nasledky nebo zemrely

Tyto dohady by vyřešila skutečná reforma zdravotnictví, kdy by si každý platil pojištění, jaké uzná za vhodné (třeba žádné) a pojišťovna mu vyměřila pojistné, jaké uzná za vhodné (neočkuješ = máš to dražší/levnější). Nikoliv státní povinné pojištění, kde tečou miliardy bokem. Náklady by se pak hradily z individuálního pojištění. Jinak mám životní pojištění dětí a jediná „přirážka“ je za neočkování tetanem. Ostatní neočko pojišťovně nevadí, respektive ho nezohledňuje. Zajímavé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
24.6.14 21:47
@slavuska1 píše:
no tak já nemyslím tyhle mírnější reakce…já mám na mysli to, že pokud dítěti způsobí vakcína nevratné poškození, tak se jeho rodiče postaví do řad rodičů postižených dětí, kteří musejí od státu příspěvky doslova „žebrat“(bohužel), a často se ocitají na sociálním dně, bez peněz. častý případ, tatínek postižené dítě neunese, a maminka zůstane sama s dítkem, které potřebuje 24h denně péči, závislá na dávkách. a na životním minimu. přitom se tam dostala proto, že byla do něčeho státem nucena. takové případy by měl stát, nebo výrobci vakcín, co já vím, hodně štědře kompenzovat. i když zdravé dítě to rodičům nevrátí, ale aspoň důstojný život by měli mít zajištěný.

Ano, to se přesně děje. Maminky častokrát zůstanou samy. Tatínek si najde novou zenu. Každy chce normálně žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
24.6.14 21:50
@medve píše:
Tyto dohady by vyřešila skutečná reforma zdravotnictví, kdy by si každý platil pojištění, jaké uzná za vhodné (třeba žádné) a pojišťovna mu vyměřila pojistné, jaké uzná za vhodné (neočkuješ = máš to dražší/levnější). Nikoliv státní povinné pojištění, kde tečou miliardy bokem. Náklady by se pak hradily z individuálního pojištění. Jinak mám životní pojištění dětí a jediná „přirážka“ je za neočkování tetanem. Ostatní neočko pojišťovně nevadí, respektive ho nezohledňuje. Zajímavé

Ano, tak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
24.6.14 22:01

Docela mě baví jak se řeší, ať si rodiče platí léčbu neočkovaného dítěte sami. Ať si pak platí léčbu i lidi, kteří si danou nemoc způsobili díky tomu, že jsou hloupí. Třeba kuřáci rakovinu, feťáci a alkoholici léčbu závislosti, atd. Přítel má docela hnusný případy v práci. Chlapi kolem 40, několik druhů léků, několik operací, pak se jich zeptá co jedí. Aha! A opravdu jsou to nemoci z toho, že jedí třeba příliš masa. Takže všichni, kteří si za nemoc můžou sami, by by si měli platit i následky, aby to bylo spravedlivé :-) Když spravedlnost, tak prosím pro všechny. Děkuji :-)
A zakl. máme neočkovance téměř 18m a už má dva reverzy podepsané. Odmítám jak hexu, tak priorix. To, že nepůjde do státní mš mi opravdu žíly netrhá, už jen kvůli tomu, co tam jedí děcka. Kdyby sem naběhla sociálka, tak klidně může. Je tu čisto a malej prospívá. :mrgreen: A pokuta? Kdoví jak to je, a kolik neočko rodičů ji vlastně dostane. Utratili jsme peníze za větší krávoviny. To, že nebude moci jezdit na výlety na ZŠ, do tý doby je času dost, buď se něco změní, nebo nám výlety jistí režijka :-) Jinak snad už nic nehrozí… možná ještě vysvětlování na HS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
24.6.14 22:03
@Althya píše:
Tak ja treba nemam sa ockovanim spatnou zkusenout, sama mam kdejakou vakcinu, dcera ma taky vsechno povinne krome druhe davky Priorixu, ale po posledni hexe mela reakci, sice ne vaznou, ale od te doby se o tohle zajimam. Precetla jsem toho mraky jak od zastancu ockovani, tak od oponentu a bylo to vyzivne cteni. Pravda o vakcinach se zatajuje a spousta vedcu, kteri upozornovali na rizika, byli ulceni. Jak to tak byva, v dnesni dobe to uz nema nic spolecneho s prvotnim umyslem, kvuli kteremu se zacalo ockovat, je to hlavne byznys

Tak přesně toto mi nakonec do ucha zašeptala naše pediatrička. Ovšem nahlas to prý říct nesmí, vyloučili by ji z ČLK.

Naše dcerka byla do první hexy ve 13. týdnu zdravé růžolící živé miminko, které krásně a hodně žvatlalo a pilo na jedno nakojení kolem 200 ml, někdy dala i 250 ml mléka. Pak dostala první hexu, poté usnula. A za 2 hodiny se mi vzbudilo jiné dítě - bledá, oči bez jiskry, začla se jakoby pohupovat (klátit) v náručí, jakoby trochu „zhadrovatěla“, co bylo ale nejmarkantnější, přestala zcela broukat, usmívat se a mít radost ze života. A aby toho nebylo málo, 4. den po hexe se přidalo ukrutné nechutenství, kdy se odpojovala, no hrůza, vypila 30-40 ml a dost, hubla, prý mám nasadit Nutrilon říkala dr., ale já nechtěla, koupila jsem kvůli tomu drahou odsávačku, abych si udržela laktaci a tak jsme to pytlíkovali, až nakonec to postupně odeznělo, ale od té doby už pak jedla pořád o něco méně.
Lékařem z očkovacího centra nám bylo sděleno, že to vypadá na postvakcinační formu dočasné encefalopatie. Doporučení - ne přestat očkovat, ale očkovat dál a sledovat, co to udělá podruhé :zed:.
A naše jinak velmi pečlivá pediatra to tehdy opravdu velmi zbagatelizovala a nic nikam nehlásila, ač je to její povinnost dle zákona 258/2000 Sb. Prý mají hlásit jen horečky a otoky - no a co vám dr. řekne že hrozí po vakcíně? Většinou jen teplota a otok.. :roll:
S pediatrou jsem pak vedla sáhodlouhé hovory asi půl roku a nakonec spolu vycházíme velmi dobře, přestože jsme již očkování utnuli. Prevenci ale, hlavně ohledně tetanu, jsem zvažovala velmi dlouho, přeci jen máme hospodářství a krávu a nakonec jsem se po dlouhé úvaze rozhodla pro homeopatickou imunizaci, konkrétně na ten tetanus. To mi však samozřejmě do klasického očkováku nikdo neuzná 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
24.6.14 22:07
@Amaranthe píše:
Docela mě baví jak se řeší, ať si rodiče platí léčbu neočkovaného dítěte sami. Ať si pak platí léčbu i lidi, kteří si danou nemoc způsobili díky tomu, že jsou hloupí. Třeba kuřáci rakovinu, feťáci a alkoholici léčbu závislosti, atd. Přítel má docela hnusný případy v práci. Chlapi kolem 40, několik druhů léků, několik operací, pak se jich zeptá co jedí. Aha! A opravdu jsou to nemoci z toho, že jedí třeba příliš masa. Takže všichni, kteří si za nemoc můžou sami, by by si měli platit i následky, aby to bylo spravedlivé :-) Když spravedlnost, tak prosím pro všechny. Děkuji :-)
A zakl. máme neočkovance téměř 18m a už má dva reverzy podepsané. Odmítám jak hexu, tak priorix. To, že nepůjde do státní mš mi opravdu žíly netrhá, už jen kvůli tomu, co tam jedí děcka. Kdyby sem naběhla sociálka, tak klidně může. Je tu čisto a malej prospívá. :mrgreen: A pokuta? Kdoví jak to je, a kolik neočko rodičů ji vlastně dostane. Utratili jsme peníze za větší krávoviny. To, že nebude moci jezdit na výlety na ZŠ, do tý doby je času dost, buď se něco změní, nebo nám výlety jistí režijka :-) Jinak snad už nic nehrozí… možná ještě vysvětlování na HS.
:palec: :pankac: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
24.6.14 22:10
@Althya píše:
Proc by sem musel nekdo migrovat? treba takovy Prevenar by mel ucinkovat jen proti 23 typum pneumokoku, ale zbyva jich jeste 73, ktere vakcina cini agresovnejsi a ty se normalne vyskytuji v nasi spolecnosti…

Pises tu spoustu nesmyslu… tema rotavirama pocinaje…uz sis to dohledala?
Dale Prevenar 13 se tak jmenuje, protoze chrani proti 13ti kmenum. Pletes si to s Pnrumo23… nazev uz jiste chapes. Prevenar chrani proti invazivnim kmenum a ne kazdy pneumokok je invazivni. Vakcina nepusobi kmeny agresivnimi, mozna dela tzv misto kmenum ve vakcine neobsazenym, ale repleacement fenonen zatim sledovanim potvrzen kupodivu neni. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
24.6.14 22:12
@Althya píše:
Neni to blbost, opravdu zdrave dite s velmi dobrou imunitou ma dost malou sanci chytit zaskrt - nemluve o tom, ze toto onemocneni se zde nevyskytlo uz desitky let. Nic proti, uz jsem tady psat nechtela, ale mela by ses zeptat sveho lekare, jaka je realna sance, ze se ty nebo tve dite nakazite nekterou z tech nemoci

Zaskrt u nas byl naposled 1995…kde mas ty desitky let? :nevim: tetanus 2001… staci se podivat na epidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
24.6.14 22:13
@BellinkaX píše:
Zaskrt u nas byl naposled 1995…kde mas ty desitky let? :nevim: tetanus 2001… staci se podivat na epidat.

a spalničky letos :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
24.6.14 22:20
@Althya píše:
Ok, ja si rada zaplatim lecbu, pokud dite nahodou chytne treba spalnicky, ale jedine v pripade, ze pojistovny odskodni rodice deti, ktere maji po ockovani trvale nasledky nebo zemrely

Ale prosimte, jaka lecba spalnicek? Az chyti spalnicky, dej se na modleni, protoze kauzalni lecba NEEXISTUJE. Vymysli ji, a ockovat nebudu taky. Nezbude Ti nez doufat, ze decko nebude mit encefalitidu…
Pro me za me treba kompletne neockuj, ale vychazej z odbornych a validnich informaci. Zatim mas dost mezery, ve vsi ucte. Pekny vecer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
24.6.14 22:20
@anickadomnik píše:
a spalničky letos :palec:

Tak tak, a cca 250 pripadu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
24.6.14 22:22
@BellinkaX píše:
Tak tak, a cca 250 pripadu?

si ještě pamatuju jakej jsem z toho měla strach když kluk nebyl očkovanej a já prostě věděla že tu ta možnost je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
24.6.14 22:26

@BellinkaX :think: Je k zamýšlení co píšeš. V dobrém slova smyslu. Píšeš fakticky, jasně a stručně a nemám nejmenší pochybnosti :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
24.6.14 22:31
@BellinkaX píše:
Ale prosimte, jaka lecba spalnicek? Az chyti spalnicky, dej se na modleni, protoze kauzalni lecba NEEXISTUJE. Vymysli ji, a ockovat nebudu taky. Nezbude Ti nez doufat, ze decko nebude mit encefalitidu…
Pro me za me treba kompletne neockuj, ale vychazej z odbornych a validnich informaci. Zatim mas dost mezery, ve vsi ucte. Pekny vecer.

Nestálo by za to se podívat, jaké je riziko, že dítě po spalničkách opravdu bude mít encefalitidu? Je to dost mizivé procento rizika a právě u dětí 1-10 let je toto riziko nejnižší. Apropo riziko encefalitidy je u více věcí, např. u herpesového viru. O tom se už ale jaksi mlčí a nikoho to příliš netankuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
24.6.14 22:42
@anickadomnik píše:
si spalnicekatuju, jakej jsem z toho měla strach když kluk nebyl očkovanej a já prostě věděla že tu ta možnost je

Prdolka taky Priorix jeste nema a ze spalnicek respekt teda mam. Netroufla bych si nemoce podcenovat tak, ze vylucuji moznost nakazy nebo dokonce si byt jista, ze prubeh bude ok, protoze kojim :roll: zivot a praxe naucily. Ve velmi tesne blizkosti mam dite s nasledky po prodelane pertusi, neockovane. Vsak nemocky jsou pohoda, neeee? A podle Elekove bude mit dozivotni imunitu, boooze, kdyby ta baba aspon neco vedela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek