Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ja jen kdyby se to v českých zprávách neobjevilo. V Turecku se kvůli syrským utecencum objevila znovu obrna a WHO varuje pred možnou epidemií. Vláda sice hromadně syrské děti očkuje a turecké pro jistotu preockovavá ale pokud mate neočkované děti tak si dejte pozor pokud plánujete dovolenou. Syrské děti samozřejmě nejsou mnohdy očkované ani proti jiným nemocem a podmínky z jakých přichází jsou velmi tristní.
Příspěvek upraven 24.06.14 v 06:43
Připadá mě to velmi nezodpovědné neočkovat, hlavně v dnešní době.
@DeTer píše:
Ani nemusí. Od východních zemí sem neustále proudí nové kmeny třeba té TBC.
Spousta možná, ale myslím si, že vetšina by na to prděla. Pak by proočkovanost šla do kopru. No je to fuk..
No ale ty ockujes, takze tvou rodinu vakciny ochrani, tudiz se nemusis niceho bat
Leda, ze by ty vakciny nebyly tak uplne ucinne…
@Althya vakciny nejsou 100% ucinne, proto je potreba, aby je melo co nejvice lidi - „herd immunity“ (stadni imunita). Nikdo nikdy netvrdil, ze jsou 100% a na cely zivot. Podobne neni ani 100% ucinne, kdyz uz jednou chorobu prodelas, ze ji nemuzes dostat. Sance jsou mensi/male, ale zajistena ochrana to neni. Ja urcite nepodporuji ockovani proti vsemu, ale ta zakladni svuj vyznam rozhodne maji. Musime si to ale kazda probrat podle sveho a nema smysl se kvuli tomu hadat.
@Lucake Vim, jak funguje stadni imunita. Jen jsem si trochu rypla do autorky prispevku
Ale vakciny nemaji nic spolecneho s prirozenou imunitou po prodelani nemoci, v tom se pletes. Detske nemoci je lepsi prodelat v detskem veku, nez pak v dospelosti, kdy uz vakcina neni ucinna. Nejsem uplne proti ockovani, jen bych byla rada, kdyby media a lekari o vakcinach informovaji objektivne a to se nedeje a taky aby se mali kojenci zbytecne nezatezovali antigeny nemoci, ktere nemohou v tomto obdobi chytit (Hepatitida B)
@Althya mne prave to rypani prijde hodne zbytecne. Ja taky vim, ze ockovani a prodelani nemoci neni stejna vec
jen uvadim priklad. A nemusis byt tak defenzivni. Mas svuj postoj, fajn, ja mam svuj. A objektivni pohled se mi zda, ze si kazdy v techto debatach mysli, ze je ten jeho. A jine jsou brany jako tendencni a tajici skutecnou pravdu. At uz pro nebo proti ockovani. A rozhodne neni pravda, ze vakciny nejsou v dospelosti ucinne. Se zloutenkou se do jiste miry taky pletes, muj bratr ji ne jako kojenec ale jako hodne maly mel, i kdyz jen jako nosic, nakazil jine deti. Takze tak.
Některé nemoci už u nás nejsou, ale přestane se ně očkovat a pak stačí jeden infikovaný (někdo se nakkazí v cizině, přijede nakažený cizinec) a může tady být epidemie
@mojmira píše:
zdravým dítětem? může se stát, že dítě onemocní některou nemocí, proti které jsi neočkovala, a to bude taky zdravé?
Neonemocní
A kdyby čistě hypoteticky ano, vykurýruje se a dál bude úžasným zdravým silným vakcínami neotráveným dítětem ![]()
Dřív nebylo očkování a děti umíraly. Ale zase v zimě neměly zateplené obydlí, bylo málo zeleniny většinou žádná. Vitamíny nula. Takže umíraly spíš kvůli tomu že tělo se nemělo jak bránit na nemoci. Takže neumřely na tu nemoc ale na to že neměly dostatek imunity. Ale to oni dřív nevěděli že??? tak to přiřkli té nemoci. V dnešní době si vše koupíme(zelenina, ovoce) máme dost oblečení, vyteplené paneláky, plastové okna atd. naše tělo když má dobrou imunitu dokáže rozhodně víc bojovat s nákazou, nemocma atd. Tak na co očkovat a dávat do těla dětí zbytečnou zátěž pro tělo. miminka třeba nemají vyvinutou imunitu aby bojovaly s různýma virama které my rodiče do nich cpeme už od narození. Četl někdo s čeho se skládá první očkovací látky pro miminka??? Já ano a určitě nebudu očkovat. Další očkování v průběhu života nemají o moc lepší složení(nežádoucí účinky).
je toho mnoho
Dokonce některé vakcíny nebyly ani vyzkoušené a hned je dali do oběhu aby zjistili jestli opravdu fungují. No a to mám jako dát svému miminku ať jako je pokusný králík??
Stejně když dítě bude očkované tu nemoc dostane, bude mít ale horší průběh nemoci jako dítě neočkované. Dítě neočkované bude mít lepší imunitu bojovat s virem. Dítě očkované tu imunitu vždy bude mít horší protože je nadopované látkama které škodí organismu. Čím více bude mít v sobě látky z očkování tak organismus s tím bude bojovat a pak nezbude síla na tu nebo tu nemoc. A může nepěkně skončit.
Viděla jsem dost videí s rodiči a dětma, jak dopadly jejich děti po očkování. byla to tedy síla.
leukemie, cukrovka, obrna, autismus atd. Z některých jsou úplní ležáci, rodiče se o ně musí starat na doživotí.
Nevím proč maminy co děti tedy mají naočkované se bojí dětí co nejsou naočkované?? Když teda nemůžou ty naočkované nic chytit??? To by jsme se spíš měli bát my co nemáme naočkované děti ne??? A nebo nevěříte že vakcina je tak dobrá a díte nic nedostane??? No asi ne že???
To je jen můj názor na vakcinace dětí. každý se zachová jak uzná za vhodné. proto mě za to nekamenujte, každá máma chce chránit své děti.
TRÁVIT SVÉ DĚTI VĚDOMKY JE ŠÍLENOST
Příspěvek upraven 24.06.14 v 12:24
@vjerunqa píše:
NeonemocníA kdyby čistě hypoteticky ano, vykurýruje se a dál bude úžasným zdravým silným vakcínami neotráveným dítětem
@vjerunqa píše:
NeonemocníA kdyby čistě hypoteticky ano, vykurýruje se a dál bude úžasným zdravým silným vakcínami neotráveným dítětem
jo? kdyby třeba dostalo tuberkulozu? černý kašel a já nevím co ještě? určitě by z něho nebylo zdravé dítě a ještě b nemoc roznášelo po okolí.
@mojmira píše:
jo? kdyby třeba dostalo tuberkulozu? černý kašel a já nevím co ještě? určitě by z něho nebylo zdravé dítě a ještě b nemoc roznášelo po okolí.
tuberkulozu i černý kašel dostene i naočkované dítě. Když s tou nemocí přijde do styku.
Uz do teto diskuze nebudu nadale prispivat. Nejsem zastance, ani vylozene odpurce ockovani. Ale verim, ze ockovani je invazivni zakrok, ke kteremu by nemelo byt pristupovano jako k nejake rutine. Proto by rodice meli mit pravo se svobodne rozhodnout, v pripade vazneho ohrozeni epidemie ci pandemie, necht se ockuje plosne, ale asi si vsichni pamatujeme umele vyvolanou aferu kolem praseci chripky, kdy nase VIP osobnosti vakcinaci odmitly
…nakonec na tom vydelaly zase jen firmy, ktere Pandemrix vyrobily. a o tom to je
@Elisabethka píše:
tuberkulozu i černý kašel dostene i naočkované dítě. Když s tou nemocí přijde do styku.
a jak to víš? ty máš s tím zkušenosti? blbost
@mojmira píše:
a jak to víš? ty máš s tím zkušenosti? blbost
Ptala jsem se našeho Dr., zda se někdy za svou letitou pediatrickou praxi setkal s některou nemocí z hexy. Setkal, s černým kašlem, a to u očkovaných dětí
![]()