Neočkované děti - jak postupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
140238
24.6.14 13:35
@vjerunqa píše:
Ptala jsem se našeho Dr., zda se někdy za svou letitou pediatrickou praxi setkal s některou nemocí z hexy. Setkal, s černým kašlem, a to u očkovaných dětí :think: ;)

jo, ale u neočkovaných dětí je průběh daleko horší i s následky. Vždyť si dělej co chceš, je to tvoje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
24.6.14 13:42

Ježkovi oči :zed:
Nejsem příznivce neočkujících rodičů, ale strašně mě vytáčí, jak se tady někdo zeptá na konkrétní otázky, na závěr ještě zdůrazní, že prosí o rady jen ty, kteří s tím mají zkušenost a zase se tady najdou kamenující moralisté. :roll:
Já očkuji, ale když někdo neočkuje, tak je to jeho věc a určitě ho nebudu sekýrovat po internetu. Ach jo…
Zakladatelce se omlouvám za OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
24.6.14 14:07

@Anael Je to verejna diskuze, kdyz chce zakladatelka, aby prispivaly jenom neockujici, tak at si zalozi uzavrenou skupinu. Dokud se tu budou psat nesmysly, tak budu reagovat. Komu se me prispevky nelibi, muze je preskakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
24.6.14 14:08
@mojmira píše:
jo? kdyby třeba dostalo tuberkulozu? černý kašel a já nevím co ještě? určitě by z něho nebylo zdravé dítě a ještě b nemoc roznášelo po okolí.

Proti tuberkulóze už se plošně neočkuje.

Černý kašel plno očkovaných dětí prodělalo, je ho zrovna teď prý docela dost. V tom ale nesouhlasím s ELisabethkou, myslím, že očkované děti jsou co do průběhu černého kašle na tom líp.
Zrovna černý kašel je nemoc, která mě osobně k očkování i trochu motivuje. Akorát škoda, že se místo hexy nepoužívá pediacel, je šetrnější a černý kašel má lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4853
24.6.14 15:17

Žádná studie na světě neprokázala že vakcinace neohrožují životy našich dětí i dospělých. Ale zase existují důkazy že po vakcinaci lidé onemocněly závažnými nemocemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140238
24.6.14 15:23
@Elisabethka píše: Žádná studie na světě neprokázala že vakcinace neohrožují životy našich dětí i dospělých. Ale zase existují důkazy že po vakcinaci lidé onemocněly závažnými nemocemi.

jsem ráda, že neznám nikoho, kdo by onemocněl po očkování. Ty nechceš očkovat, tak neočkuj, je to tvůj problém, ale aby tě to někdy nemrzelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
24.6.14 15:25

@mojmira Vidíš a mě mrzí, ze jsem očkovat nechala. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
24.6.14 20:16
@Elisabethka píše:
Najdou se rodiče co své děti NIKDY neočkovaly? Jak postupovali u dětské doktorky? Je za to nějaký postih?
Prosím piště jen opravdu ti co nikdy neočkovali, ne ti co přestali očkovat. Budu ráda za odpovědi

My jsme nikdy své děti neočkovaly (21m, 1m), zhruba ve 3m jsme dali doktorce náš vlastní revers. Od té doby máme klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
24.6.14 20:54
@Althya píše:
No ale ty ockujes, takze tvou rodinu vakciny ochrani, tudiz se nemusis niceho bat ;) Leda, ze by ty vakciny nebyly tak uplne ucinne…

Njede o účinnost ale o to, že vakcína je účinná pouze na ty kmeny v ní obsažený. Když sem emigruje ukáčko s jinou formou - mutací, tak je mi očkování k prdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140238
24.6.14 21:00
@Bubiii píše:
@mojmira Vidíš a mě mrzí, ze jsem očkovat nechala. :oops:

to by mě ani ve snu nena padlo bych neočkovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
24.6.14 21:04
@Althya píše: :palec: Je potreba podporovat prirozenou imunitu - kojeni, vitaminy, probiotika a pak vskutku dite neonemocni, i kdyz nebude ockovane a pokud ano, jeho dobra imunita se s nemoci lehko vyporada :kytka:

Promin, ale tohle je úplná hloupost
Chtěla bych vidět dítko, které se hravě vypořádá třeba se záškrtem ( čistě teoreticky) jen kvůli tomu že bylo kojené a byly mu dávány probiotika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
24.6.14 21:04
@DeTer píše:
Njede o účinnost ale o to, že vakcína je účinná pouze na ty kmeny v ní obsažený. Když sem emigruje ukáčko s jinou formou - mutací, tak je mi očkování k prdu

Proc by sem musel nekdo migrovat? treba takovy Prevenar by mel ucinkovat jen proti 23 typum pneumokoku, ale zbyva jich jeste 73, ktere vakcina cini agresovnejsi a ty se normalne vyskytuji v nasi spolecnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
24.6.14 21:06
@Althya píše:
Proc by sem musel nekdo migrovat? treba takovy Prevenar by mel ucinkovat jen proti 23 typum pneumokoku, ale zbyva jich jeste 73, ktere vakcina cini agresovnejsi a ty se normalne vyskytuji v nasi spolecnosti…

Ohledně Prevenaru nemohu sloužit, neb nejsem dostatečně informována. Klidně to přiznám :D Proč by je měla vakcína činit agresivnějšími?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
24.6.14 21:07
@Elisabethka píše:
tuberkulozu i černý kašel dostene i naočkované dítě. Když s tou nemocí přijde do styku.

Nemusí být pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
24.6.14 21:10
@DeTer píše:
Promin, ale tohle je úplná hloupost
Chtěla bych vidět dítko, které se hravě vypořádá třeba se záškrtem ( čistě teoreticky) jen kvůli tomu že bylo kojené a byly mu dávány probiotika

Neni to blbost, opravdu zdrave dite s velmi dobrou imunitou ma dost malou sanci chytit zaskrt - nemluve o tom, ze toto onemocneni se zde nevyskytlo uz desitky let. Nic proti, uz jsem tady psat nechtela, ale mela by ses zeptat sveho lekare, jaka je realna sance, ze se ty nebo tve dite nakazite nekterou z tech nemoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek