Neočkované děti - jak postupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
909
25.6.14 20:15

@zolycka Tady ve Francii se to s temi jeslemi bere trochu jinak :), ostatne syn tam chodi jen na par hodin tydne. Nemocneho ho tam take nedavam, ale bohuzel jsou maminky, ktere pracuji na plny uvazek, a nemaji jinou moznost. Minuly tyden tam bylo mimino asi pulrocni na antibiotikach s anginou :evil:. Domu ho poslou jen, kdyz je mu fakt blbe :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
25.6.14 20:17
@magistra K píše:
@zolycka Tady ve Francii se to s temi jeslemi bere trochu jinak :), ostatne syn tam chodi jen na par hodin tydne. Nemocneho ho tam take nedavam, ale bohuzel jsou maminky, ktere pracuji na plny uvazek, a nemaji jinou moznost. Minuly tyden tam bylo mimino asi pulrocni na antibiotikach s anginou :evil:. Domu ho poslou jen, kdyz je mu fakt blbe :(.

do takových jeslí bych teda dítě nedávala, zní to dost hrůzostrašně… :nevim: jasně no, jiný kraj, jiný mrav… v otmhle ohledu jsem ráda, že žiju v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
25.6.14 20:21

@zolycka My jsme tam spokojeni a syn tam chodi rad. Tady je o jesle rvacka. Alternativou pro pracujici maminky jsou chuvy, ale ty narozdil od personalu jesli nejsou kvalifikovane a o tom, co delaji s detmi ve volnem case (nikdo na ne nedohlizi) si iluze nedelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
25.6.14 21:27

@BellinkaX Tak netvrdila bych, ze Elekova je mimo, i kdyz jeji nazor na ockovani je dosti vyhraneny. Co treba Anna Strunecka? Jeji nazor ti take pripada prehnany? Ja jsem treba rada, ze v nasich koncinach nekdo rozumnymi argumenty upozorni na rizika, ale i na klady vakcinace…ne kazdy rodic bude hledat studie treba v anglictine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
25.6.14 21:43
@zolycka píše:
fakt? a ty skutečně nějakého takového neočkujícího rodiče znáš?… 8o a není náhodou vizitkou pediatra to, jak je rodič informován o očkovacím plánu svého dítěte??!! aby minimálně řekl v tom a tom měsíci se očkuje tím a tím, je to proti této a této nemoci?… ehmehm :nevim: jinak jsem teda asi taky nezodpovědná, nehodlám „naslepo“ očkovat a riskovat jestli moje dcerka bude mít nebo nebude mít NÚ a pak teprve hasit ohen a bejt překvapená co se to hergot děje, když paní dr říkala…a když v okolí byli všichni „v pohodě“ a NÚ jsou vastně asi jen výmysl..když se mnozí pediatří s NÚ za celou praxi nesetkali… :zed:

V reale zcela neockujiciho neznam. Staci mi to cist tady :roll:.. dotaz typu rozhodla jsem se neockovat, prosim vas, nevite proti cemu ta hexa vlastne je?… atdatp. To jsem zrala na panaka :oops: Znam odkladace, znam ockujici jinou vakcinou.
Me obvodacka poucila, i kdyz vedela, ze to neni treba :mrgreen: pribalove letaky maji vesmes na strankach, google ti vyplivne x odkazu, taktez obvodak nabizi nepovinne ockovani, takze staci otevrit usta a ptat se. Taky ti do decka nikdo nepichne jehlu bez predchoziho vysvetleni, proc to chysta :nevim: co jeste potrebujes vedet?
No hlavne kdyz ti nevadi riskovat, ze tve dite chyti nekterou preventabilni infekci nedejboze s blbym prubehem. Ja to videla, pertusi, epiglotitidu na ventilatoru, hemofilovou, pneumokokovou meningitidu, meningokoka nekolikrat… medicina je v tomto velmi poucna skola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
25.6.14 21:52

@Althya přesně :kytka: se mi líbí, že je pro stoupence očkování Eleková „mimo“, ale ještě jsem nezaznamela, že by nějaký proočkující přední odborník skutečně vyvrátil podloženými argumenty fakta, která Eleková uvádí a studie, které cituje. Nakonec je jediným „argumentem“ snaha o diskreditaci její osoby co se týče homeopatie a pštrosí taktika. Asi zase tak „mimo“ nebude 8) o Strunecké ani nemluvě samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
25.6.14 21:59
@BellinkaX píše:
V reale zcela neockujiciho neznam. Staci mi to cist tady :roll:.. dotaz typu rozhodla jsem se neockovat, prosim vas, nevite proti cemu ta hexa vlastne je?… atdatp. To jsem zrala na panaka :oops: Znam odkladace, znam ockujici jinou vakcinou.
Me obvodacka poucila, i kdyz vedela, ze to neni treba :mrgreen: pribalove letaky maji vesmes na strankach, google ti vyplivne x odkazu, taktez obvodak nabizi nepovinne ockovani, takze staci otevrit usta a ptat se. Taky ti do decka nikdo nepichne jehlu bez predchoziho vysvetleni, proc to chysta :nevim: co jeste potrebujes vedet?
No hlavne kdyz ti nevadi riskovat, ze tve dite chyti nekterou preventabilni infekci nedejboze s blbym prubehem. Ja to videla, pertusi, epiglotitidu na ventilatoru, hemofilovou, pneumokokovou meningitidu, meningokoka nekolikrat… medicina je v tomto velmi poucna skola.

„vadí“ mi obě varianty, ale zvolila jsem (pro nás) měnší zlo a veř, že práce v sociání oblasti s rodinami s dětmi se zdravotním postižením je taktéž velmi poučná. Nevidět následky očkování na vlastní oči, tak si asi dál budu myslet, že „nám se to přece nemůže stát, protože vážný NÚ ma jen jeden z milionu asi…“.. A k těm pediatrům… třeba naše pediatrička webovky nemá žádné.. :nevim: Obvodák mi mimo očkování tetanu rozhodně žádné očkování nikdy nenabízel :nevim: a k tomu, že stačí otevřít ústa..ano, pokud vím na co se chci ptát, tak se zeptám…pokud jsem důvěřivá maminka, která otevřeně přijímá info od doktorky, tak je odkázaná na to, co ji dr sdělí… :nevim: ale já od naší pediatričky co se očkování týče vědět nepotřebuji nic, stačí mi, že naše rozhodnutí respektuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
25.6.14 21:59

http://www.lecivacesta.cz/…acni-hodiny/
@Bubiii
Elekova pise, ze od roku 2007 se venuje pouze homeopatii, to ji CLK tezko zakaze, ze :mrgreen: Proc a jak by nekdo nekomu zakazal vystupovat v televizi mi neni jasne :roll:
Co se ordinacnich hodin tyce, to je maso, avizovane snahy pusobit opet jako PL asi nevysly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
25.6.14 22:04

Navíc podstupovat riziko očkování a zároven nemít 100%jistotu, že ta vakcína dceru skutečně ochrání nebo že vůbec vzniknou protilátky na tu kterou nemoc…to mi přijde opravdu jako až zbytečný hazard :nevim: a za tímto rozhodnutím si s partnerem stojíme a je to rozhodnutí správné - pro nás, nikomu to necpu..at si jiní rodiče očkují co a kdy chtějí, pokud se k tomu rozhodli skutečně informovaně a ne po přečtení letáku an nástěnce u doktorky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4853
25.6.14 22:09
@zolycka píše:
Navíc podstupovat riziko očkování a zároven nemít 100%jistotu, že ta vakcína dceru skutečně ochrání nebo že vůbec vzniknou protilátky na tu kterou nemoc…to mi přijde opravdu jako až zbytečný hazard :nevim: a za tímto rozhodnutím si s partnerem stojíme a je to rozhodnutí správné - pro nás, nikomu to necpu..at si jiní rodiče očkují co a kdy chtějí, pokud se k tomu rozhodli skutečně informovaně a ne po přečtení letáku an nástěnce u doktorky!

S tím souhlasím. :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
25.6.14 22:22

@zolycka
Ktere studie Elekova cituje? Co jsem videla posledni debatu s Cabr, tak necitovala nic. A s Prymulou me konsternovala, jak tam placala o krivce vyskytu onemocneni a dolozila se grafy umrtnosti… :roll: jako pokud ji toto splyva, tak radsi nic…
Strunecka… misto uceni mame cerpat kosmickou energii, dech se meni na svetlo, teple vibrace mezi homosexualy, rady ohledne telepatie apod… tuhletu myslis? Jedovku jsem cetla a potom zdarma darovala, ja takovy skvar doma nesnesu. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
25.6.14 22:28

@zolycka
V zivote mas 100% jen dane a smrt. Tudiz musis pocitat s non respondery a stejne tak s moznymi nasledky po „banalni“ infekci… ktere nikomu nepreju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
25.6.14 22:33

@BellinkaX ano, ty studie i v těchto debatách, na své PPT prezentaci odkazovala na mnoho studií :nevim: A k té Strunecké…to nemáš jiný „proti“ argument vůči Strunecké, než se odvolávat na její úplně jiné než vědecké aktivity?…to je fakt k smíchu :lol: Eleková = hoemopatický stržník a Strunecká = meldy o kosmické energii…tak to jo no, to jsou argumenty jako víno :))…o žádné kosmické energii jsem nečetla tedy..za to jsem četla Přemůžeme autismus a Dobu jedovou. Ale dle tvé reakce soudím, že v tomto případě si zvolila pšstrosí metodu. KAždému co jeho jest :nevim: Snad jen to, že jsi poslala Dobu jedovou dál, je chválihodné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
25.6.14 22:39
@BellinkaX píše:
@zolycka
V zivote mas 100% jen dane a smrt. Tudiz musis pocitat s non respondery a stejne tak s moznymi nasledky po „banalni“ infekci… ktere nikomu nepreju :kytka:

copak o to, já s nima počítat můžu…jen se mi zdá, že ti kteří mají vakcinaci an starosti s těmi non-respondery nějak nepočítají ;) operuje se kolektivní imunitou, ale kolik dětí má po standardním očkování skutečně protilátky, kolik dospělých je má? nikdo neví, nezjištuje se to…ale kolektivní imunita jistojistě existuje…(asi jako paní Colombová 8) ) to jsou prostě všechno otazníky a paradoxy na které jsem odpovědi nenašla a které jen podpořili moji nedůvěru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
25.6.14 22:53

@zolycka
Ktere studie odkazovala?
A co je vedeckeho na Dobe jedove?
A non responderi jsou v pribalaku, vakcinologove o nich mluvi… to je vlastne popreni jejich existence :think:
Radsi uz nic. Dobrou, dnes ponocovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek