Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Menora píše:![]()
Já paní Elekovou nechápu, opravdu ne.
taky ne a nejspis si neuvedomuje, ze dela boji za dobrovolnost ockovani medvedi sluzbu, na tehle urovni nemuze diskutovat s odborniky.
A nechapu, jak muze sama nabizet ockovani
v jednom rozhovoru prohlasile, ze kazde ockovani vzdycky poskozuje a sama ockovani nabizi?
A tak je to trochu mimo, jen me ten rozpor zaujal.
@Baba píše:
taky ne a nejspis si neuvedomuje, ze dela boji za dobrovolnost ockovani medvedi sluzbu, na tehle urovni nemuze diskutovat s odborniky.
A nechapu, jak muze sama nabizet ockovaniv jednom rozhovoru prohlasile, ze kazde ockovani vzdycky poskozuje a sama ockovani nabizi?
A tak je to trochu mimo, jen me ten rozpor zaujal.
Ona je praktická lékařka, ale v mých očích působí spíše jako nějaký středověký šarlatán
. Prostě ji nedokážu jako lékaře vůbec respektovat ani brát vážně ![]()
Tak jsem to zkoukla a boze, nevim kde zacit
a nevim, co si myslet. O ASIA syndromu mluvi L. E. jako o vseobecne uznavane klinicke jednotce, pritom podle toho, co se mi podarilo zjistit za chvili hledani na pubmedu se zda, ze se jedna o experimentalni hypotezu. Cetla ty clanky vubec? Velka vetsina publikaci na toto tema pochazi z jedine laboratore (to sice neznamena, ze se tato hypoteza nemuze zakladat na pravde, ale hovorit o ni jako o vedecky prokazanem faktu je myslim dost predcasne). Fakt, ze hlavni autor teto hypotezy, Dr. Shoenfeld, si evidentne uspesne privydelava jako soudni znalec u vakcinacnich soudu, a ze se propujcil k ucinkovani v jednom mimoradne pitomem antivax filmu (bohuzel jsem zapomnela, ktery to byl a nedokoukala jsem ho do konce, ale urcite se da dohledat), moji duveru v tuto hypotezu nikterak nezvysuje, alespon prozatim. Nejsem ovsem expert, takze tomu davam “benefit of the doubt” – uvidime, co prinese cas… Udajne prokazana souvislost mezi adjuvanty a autismem na zvirecim modelu – tento clanek nemohu najit, ale mozna spatne hledam. Pokud tim teda nemysli Tomljenovic and Shaw doi: 10.1007/s12026-013-8403-1, kteryzto vedecky tym po precteni asi dvou jejich vyplodu bohuzel nemohu brat vazne. Dotaznikova „studie“ „dokazujici“ zdravi neockovanych deti - no comment
.
Dost me mrzi, ze Elekove je davan v mediich takovy prostor a ze je brana vazne jako seriozni partner. Nic bych nenamitala, kdyby si vybrali nejakeho lekare, ktery je pro dobrovolne ockovani (urcite nejaci takovi jsou), ale nematl by verejnost bludy. Clovek, ktery odmita VESKERE ockovani, tvrdi, ze nefunguje (a „vysvetluje“ to na prikladu ockovani proti chripce - snad ani L. E. neni tak hloupa, aby netusila, jaka je to manipulace), hlasa souvislost ockovani s autismem jako hotovou vec (a uz se „zapomene“ zminit o hromade studii, ktere svedci o opaku), proste do medii nepatri. Bohuzel nonchalance s jakou pouziva informace tak, aby predevsim slouzily k podepreni jejich nazoru v diskuzi, bez ohledu na jejich validitu a kontext, me ani moc nepresvedcuje o tom, ze to v podstate mysli dobre. ![]()
@magistra K
Napsala jsi to skvele, musim jen souhlasit. Vyse jmenovani jsou antiockovaci zminovani a podkladaji jimi sve soudy.
Jen doplnim, ze Tvuj nazor sdili i vakcinologove (ohledne ASIA), byl na toto tema clanek ve Vakcinologii - musela bych pohledat presne cislo casopisu, presne uz citovat nemuzu… ale tak nejak, ze temer vse o tomto je jen od Shoenfelda, atdatp ale ze je treba toto samozrejme nepodcenit a zkoumat, zda tam vztah neni, nez se ucini nejaky zaver. Proste na to nikdo apriori neplive, coz je seriozni.
Kdyz je to tak jasné, tak by i Prymula mnohem lepe argumentoval uz v Breclavi, bohužel to se nestalo. Měla jsem možnost temer celou debatu sledovat živě! Na youtube neni jeho hystericky záchvat, ktery měl, kdyz Fillo obhajoval Elekovou, protože ji Prymula slovně nakonci sve prezentace napadl, aniž by Elekova před tím něco říkala. Prymula mluvil prvni a kdyz končil svou přednášku, rypal do Elekove a vlastně i do Filla.
Pokud by Elekova byla tak mimo, jak popisujete, uz by ji nikdo k debatám nezval, ale o jeji zavery je porad zajem! To uz i proockujicim začíná byt jasné.
Prymula na té přednášce rozhodne nepůsobil tak, ze si je tím ockovanim 100% jistý. Myslím, ze je rad, ze muže svou energii více směrovat k institutu tradiční čínské medicíny v Hradci králové.
Neni jednoznačné, ze:
Obe strany se mohou plést. Uz jen proto je nutne očkování zdobrovolnit.
@Bubiii Vis co, ja uplne souhlasim s @Baba, ze Elekova neockovacum (nebo bojovnikum za dobrovolne ockovani, chces-li) spise skodi. To nejhorsi, co mi na ni vadi je zcela zrejma intelektualni nepoctivost
, ktera z ni na hony cisi. Bohuzel (nebo mozna bohudik) nema uz kapacitu na to, aby to dokazala uspesne skryvat.
Tak schvalne jsem se na zminovane video podivala a musim rict, ze to je jak krouzek tri carodejnic, jedna horsi nez druha. Kazda zminuje jen to, co se ji hodi, takze obrazek si musi udelat kazdy sam. Problem Elekove je, ze ma nulove charizma a neumi sve nazory az tak dobre podat, na druhou stranu, zastanci ockovani argumenty pro vakcinaci nemaji uz vubec. A ano, v Africe slouzi vakciny k eliminaci obyvatelstva zcela cilene
@Althya píše:
Tak schvalne jsem se na zminovane video podivala a musim rict, ze to je jak krouzek tri carodejnic, jedna horsi nez druha. Kazda zminuje jen to, co se ji hodi, takze obrazek si musi udelat kazdy sam. Problem Elekove je, ze ma nulove charizma a neumi sve nazory az tak dobre podat, na druhou stranu, zastanci ockovani argumenty pro vakcinaci nemaji uz vubec. A ano, v Africe slouzi vakciny k eliminaci obyvatelstva zcela cilene
Proč myslíš?
@Bubiii Uz jsem to tady nekde psala, ze ja osobne mam kdejakou vakcinu. Z vlastni iniciativy jsem se i pred par lety nechala preockovat na tetanus, nebot, jsem mela sileny strach, ze bych tuto hrozne nebezpecnou chorobu mohla chytit
V te dobe jsem samozrejme nevedela nic o vakcinach, ani o prubehu ci riziku vyskytu techto nemoci, to se zmenilo az po narozene me dcery. Nikdy jsem nemela zadnou nezadouci reakci, nemam alergie, chripku jsem mela naposledy na zakladni skole, takze verim, ze me ockovani nijak neposkodilo. Ale nedostala jsem hexavakcinu a tu povazuju za velky problem povinne vakcinace. Nelibi se mi plosne ockovani populace u nemoci, kde riziko nakazy je ciste teoreticke. Puvodni myslenka ockovani byla dobra, ale v dnesni dobe je to fakt hlavne byznys a s vysokou miru korupce v nasi zemi si nedelejme iluze, ze zde nefunguje silna lobby farmafirem a politicke zajmy
@Menora píše:
Proč myslíš?
Tak treba nadace Billa Gatese, financuje vakcinacni program na eliminaci urcitych skupin obyvatelstva, myslim, ze to i zcela otevrene priznava. Staci si to vygooglit
@Menora Asi to nebude tezke, kdyz si predstavis prumerne africke dite, ktere urcite neji 5× denne a nezije v super hygienickych podminkach, naopak a k tomu dostane vakcinu plnou cizorodych latek…
@Althya píše:
Tak treba nadace Billa Gatese, financuje vakcinacni program na eliminaci urcitych skupin obyvatelstva, myslim, ze to i zcela otevrene priznava. Staci si to vygooglit
Otevřeně něco takového přiznávat? Tak tomu nevěřím.
@magistra K Zdobrovolneni očkování pomůže všem, ne jen tem, kteří o očkování uvažují kriticky.
Jsem rada, ze Eleková do toho informačního proockujiciho balastu šla. Aspoň někdo, kdo má medicínu. Těším se na dobu, kdy takových lidí přibyde.
Díky neockujicim se schyluje ke schválení schématu 2+1 do vyhlášky, taky bude zřízen fond a taky je snadnější posunout očkování třeba na 10. mesic veku dítěte i později. Neockujici tak pomáhají i tem, kteří očkovat chtějí a jen s odkladem.
Ještě teda doplním, že ze slov p. Elekové mám celkový dojem, že cílem vakcín není nic jiného než postupně a nenápadně vyhladit lidstvo. Jinak fakt nevím.