Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@zolycka píše:
No tak to už je vážně jako na prvním stupni ZŠ![]()
![]()
nechápu fakt…
… chudák zakladatelka diskuze…
To bude dobrý, každý jsme nějaký, jestli někomu neočkovači leží v žaludku, je to jeho problém
![]()
Taky se mi to vytahování všelijakých věcí nelíbí. Většinou se to děje protože už není do čeho píchnout. ![]()
@Evulina nezlob se na mě, do včerejška jsem byla celkem nezávislý pozorovatel který byl ochotný si leccos přečíst a zjistit, bohužel vzhledem k tomu že jsi mi nejdřív nepsala toto:
Ano, na jedné diskusi jsem o tom mluvila, ale ve skutečnosti to nikdy v reálu neudělala. Bylo mi to taky blbý, přestože jsem přesvědčena, že by ten preparát dotyčnému pomohl.
a potom jsem našla další příspěvek který úplně popřel ten předchozí, navíc jsi to vysvětlila dalším který opět popírá oba dva předchozí, nějak nechápu proč když tvrdíš že si za svými názory stojíš je měníš při každém příspěvku.
navíc bych chtěla vidět jak v praxi lze vzít dítě proti vůli jeho rodičů a proti jejich vůli ho naočkovat, mám tři děti za ty roky jsem s nimy navštívila desítky doktorů, několik nemocnic apod. a nikdy nikdo nevyšetřoval mé dítě bez mé přítomnosti a bez mého souhlasu.
@anickadomnik píše:navíc bych chtěla vidět jak v praxi lze vzít dítě proti vůli jeho rodičů a proti jejich vůli ho naočkovat, mám tři děti za ty roky jsem s nimy navštívila desítky doktorů, několik nemocnic apod. a nikdy nikdo nevyšetřoval mé dítě bez mé přítomnosti a bez mého souhlasu.
Mému dítěti lupli v porodnici TBC během mžiku v porodnici a to takovým způsobem, že jsem to ani nezaregistrovala. Při propouštění jsem se ptala, kdy mi ho naočkují a s údivem jsem se dozvěděla, že už naočkované je. Při pravidelné kontrole byla občas kolem doktorky a kontrolovaného mimina taková tlupa bílých plášťů(zřejmě medici), že jsem na mimino vůbec neviděla. ![]()
Příspěvek upraven 01.07.14 v 12:36
@anickadomnik píše:
@Evulina nezlob se na mě, do včerejška jsem byla celkem nezávislý pozorovatel který byl ochotný si leccos přečíst a zjistit, bohužel vzhledem k tomu že jsi mi nejdřív nepsala toto:Ano, na jedné diskusi jsem o tom mluvila, ale ve skutečnosti to nikdy v reálu neudělala. Bylo mi to taky blbý, přestože jsem přesvědčena, že by ten preparát dotyčnému pomohl.
a potom jsem našla další příspěvek který úplně popřel ten předchozí, navíc jsi to vysvětlila dalším který opět popírá oba dva předchozí, nějak nechápu proč když tvrdíš že si za svými názory stojíš je měníš při každém příspěvku.
navíc bych chtěla vidět jak v praxi lze vzít dítě proti vůli jeho rodičů a proti jejich vůli ho naočkovat, mám tři děti za ty roky jsem s nimy navštívila desítky doktorů, několik nemocnic apod. a nikdy nikdo nevyšetřoval mé dítě bez mé přítomnosti a bez mého souhlasu.
Nechápu jak toto vše souvisí s očkováním. Je jen na tobě zda budeš očkovat či nikoli.
@alifie píše:
Mému dítěti lupli v porodnici TBC během mžiku v porodnici a to takovým způsobem, že jsem to ani nezaregistrovala. Při propouštění jsem se ptala, kdy mi ho naočkují a s údivem jsem se dozvěděla, že už naočkované je. Při pravidelné kontrole byla občas kolem doktorky a kontrolovaného mimina taková tlupa bílých plášťů(zřejmě medici), že jsem na mimino vůbec neviděla.Příspěvek upraven 01.07.14 v 12:36
Ano, něco takového jsem myslela.
@Evulina píše:
Ano, něco takového jsem myslela.
ale tohle podle mě není proti vůli rodiče jelikož matka neřekla že si očkování nepřeje
@anickadomnik píše:
ale tohle podle mě není proti vůli rodiče jelikož matka neřekla že si očkování nepřeje
Bohužel nemohu probírat tisícovky stran neočkující diskuse, ale utkvělo mi v paměti, že jeden příspěvek takový byl. Ale třeba jen zapomněla dr., že rodič odmítl, každopádně před očkováním má dr. upozornit aspoň, že jde očkovat, aby se rodič aspoň mohl vyjádřit.
@Evulina víš co je blbé, psala si :
A toto např. dělá i mnoho pediatrů při očkování
a když se zeptám tak je z toho jeden příspěvek kdesi dávno zapadlý, přitom já fakt jsem zrovna člověk který se o tyhle věci zajímá, bohužel narážím na to že pokaždé když se tě na něco zeptám tak je to nakonec jinak než v původním příspěvku
@anickadomnik píše:
@Evulina nezlob se na mě, do včerejška jsem byla celkem nezávislý pozorovatel který byl ochotný si leccos přečíst a zjistit, bohužel vzhledem k tomu že jsi mi nejdřív nepsala toto:Ano, na jedné diskusi jsem o tom mluvila, ale ve skutečnosti to nikdy v reálu neudělala. Bylo mi to taky blbý, přestože jsem přesvědčena, že by ten preparát dotyčnému pomohl.
Kdyby sis ten příspěvek týkající se tajného podání přečetla pořádně, tak by ti možná došlo, že příspěvek, kdy Evulina píše o tom tajném podání je úvaha říkající v podstatě „Za půl roku domácímu lupnou injekci, tak mu 14 dní před tím tajně dám Deimun Aktiv, protože jinak by si ho nevzal.“
Nikde nepíše, že mu opravdu něco dává do čaje aniž by to věděl. ![]()
@alifie tak si to přečti znova protože píše cituji:
Kapu jim Deimun Aktiv, ale bohužel ne tak, jak by se mělo – domácímu do čaje (protože jinak by si to nevzal) a manželovi se mi zase nedaří vychytávat pravidelnost ![]()
vidíš někde budoucí čas, nebo něco co by odkazovalo na úvahu do budoucna? Já teda ne
@anickadomnik píše:
To máš pravdu, ale kdybych si očkování nepřála, tak bych mu v mnou popsaném případě nebyla schopná zabránit, protože by mě nenapadlo, že mi dítě naočkují, aniž by mě upozornili.
@vjerunqa píše:
Ahoj, ano, my neočkujeme (dítě 14m). Dr. jsme to pouze oznámili. Jako postih je vnímáno nepřijetí do školky, neúčast na některých školních akcích, podání vysvětlení na hygieně a/nebo sociálce, příp. pokuta. Bude-li se nás někdy něco z toho týkat, nevidíme v tom sebemenší problém. Vše je totiž naprosto zanedbatelné v porovnání se zdravým dítětem
Jsme na tom naprosto stejne, jen mam 2 děti, 22 a 5 měsíců ![]()
@vjerunqa píše:
NeonemocníA kdyby čistě hypoteticky ano, vykurýruje se a dál bude úžasným zdravým silným vakcínami neotráveným dítětem
Mame to naprosto stejne v hlavách ![]()
@anickadomnik píše:
@alifie tak si to přečti znova protože píše cituji:Kapu jim Deimun Aktiv, ale bohužel ne tak, jak by se mělo – domácímu do čaje (protože jinak by si to nevzal) a manželovi se mi zase nedaří vychytávat pravidelnost
vidíš někde budoucí čas, nebo něco co by odkazovalo na úvahu do budoucna? Já teda ne
V té větě není nic o tom, že to domácí neví.
Já jsem synovi taky míchala rozdrcený hořčík do jídla, protože jinak by ho nesnědl. A neznamená to, že o tom syn nevěděl, ale že odmítal/neuměl spolknout tabletku, byť to v předchozí větě není napsané.
@anickadomnik píše:
@alifie tak si to přečti znova protože píše cituji:Kapu jim Deimun Aktiv, ale bohužel ne tak, jak by se mělo – domácímu do čaje (protože jinak by si to nevzal) a manželovi se mi zase nedaří vychytávat pravidelnost
Ježkovy voči..tohle už jsem tady vysvětlovala. Jestli chceš stále ještě řešit kapičky pana domácího, prosím můžeme si psát SZ, tady to akorát plevelíme. Anebo můžeme i zde, pokud o to ostatní diskutující stojí ![]()