Neočkované děti - jak postupovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6806
23.6.14 21:33
@Althya píše:
Moje dcera tez byla na jip kvuli rotavirum…dostala infuzi, hned se ji ulevilo a ted uz je imunni. Zadna hruza to nebyla, vakcina chrani jen vuci par typum rotaviru

Je imunní pouze na ten typ, který prodělala. To je dobré vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
23.6.14 21:34
@Althya píše:
Moje dcera tez byla na jip kvuli rotavirum…dostala infuzi, hned se ji ulevilo a ted uz je imunni. Zadna hruza to nebyla, vakcina chrani jen vuci par typum rotaviru

můj mladší syn byl jen na kapačce, starší měl nesrazitelné horečky byl mimo sebe pár dní a byla to hrůza…u nás to hrůza a dost velká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6931
23.6.14 21:39
@zolycka píše:
vždy jsem to chápala tak, že do 18měs musí být už doočkováno a ne že se v 18měs nejdéle začne. Proto pro splnění vyhlášky lze odložit nejdéle na 10.měs a pak očkovat ve zkráceném schematu…
:think: Aha, to si budu muset ověřit. Dík.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
23.6.14 21:42
@klody píše: :think: Aha, to si budu muset ověřit. Dík.

Je to jak uvedla @zolycka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
23.6.14 21:44
@Crystal87 píše:
a jaký jsou důkazy že je to po hexe? ;) jsou na to lékařské posudky kde je to černém na bílém? ;)

to není snad nikdy.

Tuhle jsme byli na jedné velké akci a tam byla dražba pro holčičku s problémy po očkování. Rodiče si všechny rehabilitace a pomůcky platí sami, protože nikdo z lékařů neuzná, že je to po očkování. (to je asi blbost, ale opravdu tam ta maminka o tom muvila tak, že proto, že jim to nepřiznají kvůli očku, tak o mnoho přichází)
Poslouchali jsme jejich příběh, svou pětiletou (možná míň, už si to nepamatuji) holčičku celou dobu maminka držela v náruči, protože sama ani nesedí a všichni rodiče, kteří jsme na to koukali, jsme si oddychli, že u našich dětí očkování proběhlo dobře.

Příspěvek upraven 23.06.14 v 21:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
23.6.14 21:48
@Althya píše:
8o To je hloupost, spousta lidi by ockovalo, i kdyby to nebylo povinne. Proste tomu veri, veri lekarum :palec: A pokud tady vypukne nejaka epidemie, tak ver, ze to bude na nejakou novou, nejlepe zmutovanou nemoc, proti ktere vakcina neexistuje

Ani nemusí. Od východních zemí sem neustále proudí nové kmeny třeba té TBC.
Spousta možná, ale myslím si, že vetšina by na to prděla. Pak by proočkovanost šla do kopru. No je to fuk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8650
23.6.14 21:49
@Crystal87 píše:
a jaký jsou důkazy že je to po hexe? ;) jsou na to lékařské posudky kde je to černém na bílém? ;)

důkazy…no, víme, jak to chodí…, ale možná to mají i černé na bílém, to fakt netuším
 http://www.denik.cz/…mg-yd7o.html

ale, mně taky Priorix syna poškodil, Dr. to váhavě odkývala a to je vše, já osobně žádný „důkaz“ nepotřebuju, jeho problémy mi byly dostatečným důkazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
23.6.14 21:54

Holky ta BCG vakcina proti tbc byla málo účinná a měla vážné nežádoucí účinky. Naštěstí uz se plošně neockuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
23.6.14 21:55
@marti81 píše:
důkazy…no, víme, jak to chodí…, ale možná to mají i černé na bílém, to fakt netuším
http://www.denik.cz/…mg-yd7o.htmlale, mně taky Priorix syna poškodil, Dr. to váhavě odkývala a to je vše, já osobně žádný „důkaz“ nepotřebuju, jeho problémy mi byly dostatečným důkazem.

Co se, prosim Te, konkrétně stalo?
Ono spis to bývá tak, ze priorix bývá posledni kapkou, kdy se „něco“ stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
23.6.14 23:45
@Elisabethka píše:
Najdou se rodiče co své děti NIKDY neočkovaly? Jak postupovali u dětské doktorky? Je za to nějaký postih?
Prosím piště jen opravdu ti co nikdy neočkovali, ne ti co přestali očkovat. Budu ráda za odpovědi

Ahoj, ano, my neočkujeme (dítě 14m). Dr. jsme to pouze oznámili. Jako postih je vnímáno nepřijetí do školky, neúčast na některých školních akcích, podání vysvětlení na hygieně a/nebo sociálce, příp. pokuta. Bude-li se nás někdy něco z toho týkat, nevidíme v tom sebemenší problém. Vše je totiž naprosto zanedbatelné v porovnání se zdravým dítětem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
23.6.14 23:50

@vjerunqa Tak tak. :andel:
A možna jsi i jedina, ktera beze zbytku splnila kritéria, ktere v úvodu zakladatelka vyjmenovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
24.6.14 06:11
@Althya píše:

Zatimco prodelana infekce podle tebe chrani i proti ostatnim typum - koukam, ze jsi jedna z tech, ktere maji o teto problematice „hodne nacteno“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
24.6.14 06:19
@Althya píše:
Povinne to sice je, ale v tom pripade by mel pediatr a stat prevzit odpovednost, pokud bude mit dite po ockovani zavazne nezadouci ucinky, popripade zemre. Pokud vim, tak u nas u tak nedeje. Mimochodem, v USA jde z kazde vakciny cast penez do fondu pro odskodneni obeti ockovani, byly jiz vyplaceny miliardy dolaru a to to priznavaji jen opravdu velmi vaznym pripadum

Kdyby ses opravdu podivala, kolik bylo uznanych odskodneni v pomeru na pocet podanych davek, videla bys, ze to neni nijak zavratne mnoho. Mimochodem dovolat se odskodneni v USA neni nijak tezke; pokud se vyskytne nektera z vedlejsich reakci co jsou „na seznamu“ v urcitem casovem obdobi po podani vakciny, priznava se automaticky. Tyto informace jsou volne dostupne na internetu. Ale to by se muselo hledat na oficialnich strankach Vaccine Court a nikoli na antivax webech, ze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
24.6.14 06:30

Jinak nevim, na co si stezujete, tak neockujte, davejte deti do soukromych skolek nebo s nimi budte doma, a mate klid. Ve Francii by vam za nesplneni povinneho ockovani hrozila vysoka pokuta (nekolikanasobne vyssi nez 10000 CZK) a trestni postih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140239
24.6.14 06:35
@vjerunqa píše:
Ahoj, ano, my neočkujeme (dítě 14m). Dr. jsme to pouze oznámili. Jako postih je vnímáno nepřijetí do školky, neúčast na některých školních akcích, podání vysvětlení na hygieně a/nebo sociálce, příp. pokuta. Bude-li se nás někdy něco z toho týkat, nevidíme v tom sebemenší problém. Vše je totiž naprosto zanedbatelné v porovnání se zdravým dítětem ;)

zdravým dítětem? může se stát, že dítě onemocní některou nemocí, proti které jsi neočkovala, a to bude taky zdravé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek