Neomezené vycházky na rizikovém těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1.9.11 12:39

Ahoj KPKristy, nevím jestli si na mě pamatuješ, ale též jsem řešila problém s vycházkami. A vidíš a teď už jsem na mateřské. Termín mám 2.10.Takže těhotenství v domě nemocenské s novým doktorem proběhlo v klidu. Jsou moc v té ostravě v Silesii Medical moc hodní a vstřícní:-), ne jak ten můj bývalý gynekolog, který s enechtěl o ničem semnou bavit a na dotaz zda můžu změnit na víkend místo pobytu mi odpověděl, že výlety mi žádné nepovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
1.9.11 12:42
kaceslavapet píše:
Ahoj KPKristy, nevím jestli si na mě pamatuješ, ale též jsem řešila problém s vycházkami. A vidíš a teď už jsem na mateřské. Termín mám 2.10.Takže těhotenství v domě nemocenské s novým doktorem proběhlo v klidu. Jsou moc v té ostravě v Silesii Medical moc hodní a vstřícní:-), ne jak ten můj bývalý gynekolog, který s enechtěl o ničem semnou bavit a na dotaz zda můžu změnit na víkend místo pobytu mi odpověděl, že výlety mi žádné nepovolí.

jo jo, pamatuju! Ať ti to hezky utíká a vše je bez problémů! :hug:

Já jen, že jsem předtím psala, že jsme něco takového měla na papíře, ale nemůžu to najít. O víkendu jsme dělali velký úklid a já to lejstro našla, tak to sem píšu. Doktoři hřeší na to, že lidi neznají zákony a bojí se.
Jsem ráda, že ti to dobře dopadlo. Ale je pakárna, že člověk si musí vyběhávat nové lékaře jen proto, aby mohl na chvíli ven… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
1.9.11 17:34

Ahoj, pročítám to tu a říkám si jak na tom budu já…dělám v herně u automatů-dvanáctky, 18-20dní v měsíci. Je to poměrně stresující a taky se tu kouří…tak přemýšlím jestli mi Dr. může dát rizikáč z tohohle důvodu a jestli se mě nějak zeptá, nebo jestli si mám zkusit říct…Moc děkuju za vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leni007
1.9.11 17:34
kaceslavapet píše:
leni007 píše:
Jsem na tom stejně,jen s tím rozdílem, že mám vycházky omezené od 14 do 17 hod.ono by to stačilo, ale celou rodinu mám asi 80 km daleko, manžel jezdí pracovat do čech, někdy i na 2 týdny a já asi naše neuvidím celé těhu, :-( díky lékařkám, které mi neumožní ani přechodnou adresu, jsem nešťastná a nevím už co mám dělat.naše cesta za mimí byla taky hodně trnitá a jsem vděčná Zlínským lékařům, že jsou tak úžasní a tím nám tu cestu moooooc ulehčili :dance:
Je to těžké. Já vyměnila gynekologa. Sice to mám dál, ale stálo to zato. Teď už jsem týden na mateřské. U nového gynekologa jsem si i zajišťovala co druhý týden na víkend změnu pobytu a víkendy jsem si užívala v beskydech v horách. Byl to fajn pocit. Když jsem měla vycházky od 14 do 18 hod, tak jsem byla tak nešťastná, že jsem brečela a dusila se a nejvíc mě mohlo ještě rozesmutnět když jsem se dozvěděla, že někdo má neomezené a nebo od rána do večera. Moje kamarádka se ani doktorky neptala a dostala od 8 do 18 hod. Tak kde to jsme. Jaktože jeden tak a druhý tak. Nějak to budeš muset holka zvládnout, ale věř, že vím jak na tom seš a jak se cítíš :-)

Nic jiného mi asi nezbyde, ale s mojí lékařkou bych se nerada loučila, protože co se týče prohlídek atd. jsem s ní nadmíru spokojená, tak pořád doufám, že ji nějak přemluvím. na příští návštěvu jsem si dokonce nachystala článek, kde je uvedeno z nějakého zákonníku, že délka vycházek je na libovůli každého lékaře, tak nevím co jim dělá takový problém. nejde mi o trajdání po městě, atd, ale abych mohla s manželem třeba někdy zajet k našim. no uvidíme, necháme to koňovi ten má větší hlavu :lol:

• Citovat
  • Upravit
3133
6.9.11 13:40

Ahoj holky,určitě to záleží jen na doktorovi!!!Bohužel.Já jsem doma od začátku těhotenství a doktorka mi neomezené vycházky dala hned ve 12.tt
Takže se na to nebojte zeptat a pokud máte neoblomného doktora či doktorku,tak třeba čokoládu s sebou.Ale dávat neomezené vycházky těhotným ženám,je naprosto normální věc.A co se kontrol týká,tak myslím že na těhotné moc nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.11 21:50
irkaska píše:
Ahoj holky,určitě to záleží jen na doktorovi!!!Bohužel.Já jsem doma od začátku těhotenství a doktorka mi neomezené vycházky dala hned ve 12.tt
Takže se na to nebojte zeptat a pokud máte neoblomného doktora či doktorku,tak třeba čokoládu s sebou.Ale dávat neomezené vycházky těhotným ženám,je naprosto normální věc.A co se kontrol týká,tak myslím že na těhotné moc nechodí.

Ahojky, musím hned reagovat na tvůj výrok, že na těhotné moc nechodí. Já jsem šla na nemocenskou hned jak doktor mi řekl, že jsem těhotná, bylo to 7.2. a 9.4. u mě byla kontrola, a to v sobotu v 10.45. Samozdřejmě, že jsem nebyla doma. Kamarádky mi říkaly, k těhotným nechodí a bydlíš v takové díře, kdo by za tebou šel. A ejhle. Jednou jsem si v sobotu vyrazila (jinak celou tu dobu jsem vycházky dodržovala) a ona kontrola přišla. Takže risk je risk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3133
7.9.11 09:02
kaceslavapet píše:
irkaska píše:
Ahojky, musím hned reagovat na tvůj výrok, že na těhotné moc nechodí. Já jsem šla na nemocenskou hned jak doktor mi řekl, že jsem těhotná, bylo to 7.2. a 9.4. u mě byla kontrola, a to v sobotu v 10.45. Samozdřejmě, že jsem nebyla doma. Kamarádky mi říkaly, k těhotným nechodí a bydlíš v takové díře, kdo by za tebou šel. A ejhle. Jednou jsem si v sobotu vyrazila (jinak celou tu dobu jsem vycházky dodržovala) a ona kontrola přišla. Takže risk je risk.
Ahoj,je to asi individuální,mě kontrola přišla jen poslaná z práce a pak už jsem měla neomezené vycházky,takže je asi nejlepší snažit si je nějak domluvit a člověk má klid.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3133
7.9.11 09:02
kaceslavapet píše:
irkaska píše:
Ahojky, musím hned reagovat na tvůj výrok, že na těhotné moc nechodí. Já jsem šla na nemocenskou hned jak doktor mi řekl, že jsem těhotná, bylo to 7.2. a 9.4. u mě byla kontrola, a to v sobotu v 10.45. Samozdřejmě, že jsem nebyla doma. Kamarádky mi říkaly, k těhotným nechodí a bydlíš v takové díře, kdo by za tebou šel. A ejhle. Jednou jsem si v sobotu vyrazila (jinak celou tu dobu jsem vycházky dodržovala) a ona kontrola přišla. Takže risk je risk.
Ahoj,je to asi individuální,mě kontrola přišla jen poslaná z práce a pak už jsem měla neomezené vycházky,takže je asi nejlepší snažit si je nějak domluvit a člověk má klid.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
8.9.11 17:59
irkaska píše:

bohužel když má někdo krávu šéfovou tak chodí :-( a jsem z toho pěkně ve stresu furt hlídat abych byla v tolik a v tolik doma hnus. ted mi skončily 3 týdny kdy to platí práce a samozřejmě že přišli, a už si i zjištovali na sociálce jestli prej můžou chodit i po těch 3týdnech z práce. blázni! :zed: to má člověk za tu poctivou práci co celou dobu dělal je mi z toho na :poblion: :poblion:
já jsem taky doma od začátku, a celkem to nedávám…jsem teprv v 10tt ale určitě se na to dr zkusím zeptat na ty neomezené :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
9.9.11 12:34

zdravim vas, holky, slecny, pani, damy:)
ja nastoupila na nemocenskou po dohode se zam-telem od 1.9. (19tt). Dr. mi vychazky prozatim nedal zadne, tak prvni dva tydny musim sedet doma na zadku. Jsem zvedava, jestli mi poslou kontrolu, protoze minimalne jeden den vim, ze budu mimo, pac mame velkou rodinnou slavu, tak se klepu, aby to na ten den nahodou nepadlo :think:
myslite, ze jakmile mi nemocenskou bude platit socka a ne zam-tel, tak mi dr. napise vychazky? nebo dokonce neomezene vychazky? (tomu ale neverim :/ )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.11 12:46
Brittana píše:
zdravim vas, holky, slecny, pani, damy:)
ja nastoupila na nemocenskou po dohode se zam-telem od 1.9. (19tt). Dr. mi vychazky prozatim nedal zadne, tak prvni dva tydny musim sedet doma na zadku. Jsem zvedava, jestli mi poslou kontrolu, protoze minimalne jeden den vim, ze budu mimo, pac mame velkou rodinnou slavu, tak se klepu, aby to na ten den nahodou nepadlo :think:
myslite, ze jakmile mi nemocenskou bude platit socka a ne zam-tel, tak mi dr. napise vychazky? nebo dokonce neomezene vychazky? (tomu ale neverim :/ )

Jak já jsem nastoupila na nemocenskou, tak to bylo myslím v tom 5tt. Dostala sjem nemocenský lístek a až při další kontrole mi tam napsal vycházky a to od 14 do 18 hod. Byl to pěkný mazec.Ze začátku mě to nevadilo, protože mě nebylo dobře, byla jsem unavená, vyčerpaná, takže jsem pořád jen ležela. Po dvou měsících jsem se začla trápit, protože jsem si připadala jako vězeň.Však své problémy jsem tu řešila, takže si je můžeš přečíst. Pak mi známá poradila změnu lékaře zdůvodu nepochopení a nekomunikace s mým doktorem ohledně vycházek a změny pobytu. Nový doktor mě hned na začátkuřekl, že doufám, že nepočítám s neomezenými vycházkami, že by byl nerad, že když jednou jsem na nemocenské tak se mám tím řídit. Takže jsem dostala od 10 do 18 a byla jsem spokojená, začlo se mi lepší dýchat. Vím, že jsou holky co hned dostanou neomezené a ani se nemusí ptát, ale co narobíme. Já byla ráda za toto.Teď už čekám na den D, termín mám 2.10 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
9.9.11 13:41

jeee, tak to uz mas za par:)))
no, doufam, ze mi min. ty 4 hodky taky da…ale od 10 do 18 bych skakala radosti..neomezene mi to neda.sice je dr. jinak sikovny, ale uz jak jsem se ptala prvne na vychazky, tak se malem zacal smat, jak si to jako predstavuju..ze zpocatku se vychazky proste nedavaji, no tak uvidim…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.9.11 13:44

Zpočátku se vycházky nedávají? To jako abys někoho nenakazila těhotenstvím? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
9.9.11 13:47

:lol: nejspis…no ne,ono tam pry jde o to, ze to plati zam-tel a ne socka…a tak se vychazky davaji az pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
9.9.11 13:51

Moje sestra je na rizikovým a vycházky má od 4.dne, nesmí se dát jenom na ty první 3 dny, má neomezeny, ale musí být každý den ráno od 8 do 9 doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí