Neomezené vycházky na rizikovém těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13770
18.10.11 16:03

Ahoj holky, tak jsem z toho zmatená. Pracuji jako pečovatelka v DD, a snažíme se o mimi. No a ve smlouvě máme, že jakmile otěhoníme, musíme hned na neschopenku. Takže mě nic jinýho nezbyde :nevim: A lehčí práci mě tam těžko zajistí. No modlím se, abych měla vycházky taky neomezené, ovšem pokud bude těhu probíhat samozřejmě v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
18.10.11 16:09

Já měla neomezené od začátku, i když jsem byla doma s hematomem a nesměla ani vstát z postele.
Přišlo mi to úžasný, přece jen snad máme nějakej rozum a chcem aby byli mrňousci v pořádku, tak mi stačí říct že prostě musim ležet.
No a aspoň jsem třeba mohla pár dní odpočívat u našich, kde se o mě měl kdo postarat, a nemusela každej svůj krok hlásit.
To prej umí i zakázat, ten pobyt někde jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
18.10.11 16:11
panenka87 píše:
Ahoj holky, tak jsem z toho zmatená. Pracuji jako pečovatelka v DD, a snažíme se o mimi. No a ve smlouvě máme, že jakmile otěhoníme, musíme hned na neschopenku. Takže mě nic jinýho nezbyde :nevim: A lehčí práci mě tam těžko zajistí. No modlím se, abych měla vycházky taky neomezené, ovšem pokud bude těhu probíhat samozřejmě v pořádku…

To je opravdu zábavné ustanovení, by mě zajímalo, co se stane, když na neschopenku nepůjdeš. Ve smlouvě nemůže být něco, co nemůžeš ovlivnit, o pracovní neschopnosti rozhoduje dr. ne ty nebo tvůj nadřízený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
18.10.11 16:15
mag píše:
panenka87 píše:
To je opravdu zábavné ustanovení, by mě zajímalo, co se stane, když na neschopenku nepůjdeš. Ve smlouvě nemůže být něco, co nemůžeš ovlivnit, o pracovní neschopnosti rozhoduje dr. ne ty nebo tvůj nadřízený.

No já si to ještě pozjistím jak to pořádně je. Ale je fakt, že když otěhotním, tak opravdu tam dělat nechci, kdybych měla dělat to, co děláme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
18.10.11 16:17

Tak mě můj dr. na přímý dotaz řekl, že dostanu vycházky 2 hod. dopol. a 2 odpol. Že neschopenku musí napsat s dg. hrozící potrat a nejde, abych si mohla trajdat. A to mám už jedno dítě, takže takové vycházky jsou pro mě naprosto nereálné. Takže musím makat, až se ze mě bude kouřit (v práci celou šichtu stojím, nesmím si sednout).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
18.10.11 16:20

Teď mě napadá, nevíte jestli mi může neschopenku napsat třeba i praktická dr.? A pokud ano, na co mi ji má napsat? Myslím na jakou dg.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
18.10.11 16:20

Návrh novely zákona o nemocenském pojištění

46. V § 56 se doplňuje odstavec 6, který zní:

“(6) Vycházky podle odstavce 2 písm. c) může ošetřující lékař povolit pouze v rozsahu, který odpovídá zdravotnímu stavu dočasně práce neschopného pojištěnce a který nenarušuje stanovený léčebný režim. Ošetřující lékař může vycházky povolit podle věty první nejvýše v celkovém rozsahu 6 hodin denně, a to v době od 7 hodin do 19 hodin; přitom vymezí konkrétní časový úsek nebo časové úseky těchto vycházek. Výjimečně může ošetřující lékař v případech, kdy probíhající léčba, její vedlejší účinky nebo celkově závažný zdravotní stav neumožňují pojištěnci, aby využil pevně stanovenou dobu vycházek, na žádost dočasně práce neschopného pojištěnce a po předchozím písemném souhlasu příslušného orgánu nemocenského pojištění uděleného na základě žádosti ošetřujícího lékaře povolit, aby si tento pojištěnec volil dobu vycházek podle svého aktuálního zdravotního stavu. Povolit vycházky podle věty třetí lze nejdříve po uplynutí 3 měsíců ode dne vzniku dočasné pracovní neschopnosti a nejvýše na dobu 3 měsíců; takto lze vycházky povolit i opakovaně, a to i na dobu delší 3 měsíců.”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
18.10.11 16:22
PetiteFillette píše:
Teď mě napadá, nevíte jestli mi může neschopenku napsat třeba i praktická dr.? A pokud ano, na co mi ji má napsat? Myslím na jakou dg.?

Jestli je s ní lepší řeč než s gyn., tak třeba na záda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
18.10.11 16:27
crazzi píše:
PetiteFillette píše:
Teď mě napadá, nevíte jestli mi může neschopenku napsat třeba i praktická dr.? A pokud ano, na co mi ji má napsat? Myslím na jakou dg.?

To nevím, ale za pokus to stojí. Pracovat budu určitě do konce roku, ale pak už to asi nedám. Budu si muset vzít neplacené volno, což bude znamenat, že budu nejen bez peněz, ale i si budu muset platit zdravotní :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
18.10.11 16:31
PetiteFillette píše:
crazzi píše:
PetiteFillette píše:
To nevím, ale za pokus to stojí. Pracovat budu určitě do konce roku, ale pak už to asi nedám. Budu si muset vzít neplacené volno, což bude znamenat, že budu nejen bez peněz, ale i si budu muset platit zdravotní :zed:

Výborný vyhlídky…
A popátrat a případně změnit dr? I když, jestli je jinak dobrej, tak bych kvůli tomu měnit nechtěla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
18.10.11 16:33

To asi nebude řešení. Co bych při hledání říkala? Dobrý den, jsem těhotná, vezmete si mě do péče? Potřebuju napsat neschopenku a neomezené vycházky.

Mám pocit, že by si klepali na čelo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.10.11 16:49
PetiteFillette píše:
To asi nebude řešení. Co bych při hledání říkala? Dobrý den, jsem těhotná, vezmete si mě do péče? Potřebuju napsat neschopenku a neomezené vycházky.Mám pocit, že by si klepali na čelo :lol:

Myslím, že by si na čelo neklepali. Že s tím docela mají zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
18.10.11 17:04
KPKristy píše:
PetiteFillette píše:
To asi nebude řešení. Co bych při hledání říkala? Dobrý den, jsem těhotná, vezmete si mě do péče? Potřebuju napsat neschopenku a neomezené vycházky.Mám pocit, že by si klepali na čelo :lol:
Myslím, že by si na čelo neklepali. Že s tím docela mají zkušenosti…

Taky si myslím…
Navíc, pokud půjdeš k té obvodní, budeš jí muset říct v podstatě totéž. Rozdíl je v tom, že se znáte, ale třeba poptat se známých, kdo má s gyn. v okolí v tomhle lepší zkušenost, a jít na jistotu…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.10.11 17:20

Je ovšem hrozný, když je doktor tak zabedněný, až doženě ženskou, aby ho změnila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
18.10.11 17:40
Koblížek21 píše:
Ahoj, teď jsem z toho trošku zmatená, mně doktorka napsala vycházky 8.00-20.00, a říkala že to je neomezeně, jenom, že to tam prostě musí napsat. Ale podle mně to asi neomezeně není ne, na víkend prostě nikam jet nemůžu, přes noc si mně můžou přijít zkontrolovat ne?

Máš je neomezené, jen jak sama píšeš, musí tam něco napsat, neboť jinak bys neměla vycházky povolené vůbec. A když chceš jen na víkend, tak prostě jenom zvedni telefon, a nahlaš to sestrám, tak jak jsi psala v dalším příspěvku, je to to nejjednodušší co je možné udělat a žádný strach mít nemusíš… Já třebas měla vycházky 8-12 a pak 14-18, kontrola mi nepřišla za celou dobu rizikovky… tohle prostě moc neřeší, a ikdyby Ti kontrola přišla a Tys nebyla doma třebas po té 20 hodině, kdo Ti dokáže, že Ti nebylo špatně a žes nešla na čerstvý vzduch? Nebo žes zrovna nebyla na pohotovosti… Ale máš celodenní, takže být Tebou reším jen ty víkendy na noc telefonátem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí