Neomezené vycházky na rizikovém těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3582
20.1.12 15:36
bobeček32 píše:
macis30 píše:
Jak pozná sociálka že jsi těhotná nebo že máš třeba nohu zlomenou? V diagnoze,ta na zlomenou nohu je ale na těhotenství není,podle zákona těhotenství není nemoc.Těhotná většinou dostává nemocenskou od gynekologa a tam to socialka pozná. To jen pro dotaz ohledně jak se to pozná :lol: :lol: ;)
Jinak ja jsem na nemocenské od srpna 2011 jelikož pro mě zaměstnavatel neměl vhodnou práci a za celou dobu mi nikdo na kontrolu nedošel. A vycházky mám na 6 hod. celou dobu. Vím že se v nějaké diskuzi taky o tom psalo že holky co měly neomezené vycházky tak jim je po Novém roce doktor změnil na 6 hod. ;)
Nemocenskou od gynekologa??? To slyším poprvé..... :zed: A jen bych chtěla podotknout,na neschopenku se nepíše diagnoza ani když máš chřipku…jen pro zajímavost… A pokud Tě lékař uzná práce neschopnou,tak jí může vystavit kterýkoliv lékař. Prostě nechápu,jak jste si jisté,že na těhotné kontroly nechodí. Mají vystavenou PN jak jiný nemocný.

Představ si že ja jí mama od gynekologa. A diagnoza se na nemocenský lístek píše…hned na ten první díl co se posílá na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3582
20.1.12 15:37
abby píše:
Na těhotný chodí,bacha na to...........

Ja nenapsala že nechodí,jen jsem napsala že mě za těch 6.měsíců nepřišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16246
20.1.12 15:39
Mišulinka píše:
Jde to udělat všelijak,pokud je normální gynekolog,tak se sním dá dohodnou,že pokud přijde kontola,tak mu zavoláš.kontrola musí dát papír do schránky,že tam byla a mudr ti potom může napsat zpětně,že jsi tam v daný okamžik byla a je po problému. ;)

to jo, ale ani nejlepsi doktor ti nepokryje vikend nebo 18-22hod vecer.. jedine mit nekoho pohotovosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.12 15:57

já jsem na neschopence hned od začátku, mám cukrovku a mám omezený vycházky a je to fakt děs :zed: ..snad bych radši chodila do práce, ale doktor nechce ani slyšet…no a když jsem řekla na cukrovce, že mám vycházky jen 4 hodiny denně, tak se rozčílila, že potřebuju pohyb…no, ale s doktorem to ani nehlo…prej mi celodenní dát nemůže :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
6.2.12 13:41

Ahojky, taky jsem měla omezené vycházky, a když jsem se svojí gyn. ptala zda to změnit..řekla mi ať to neřeším, že ona by musela vyplňovat hordu papírů, aby mi to na neschopence změnila, a že když příjde kontrola tak to nějak vyřešíme.
Chtěla jsem to změnit především kvůli předporodnímu kurzu, který přesahoval vycházky(končili mi v 17h a to kurz začínal).. Na kurzu jsem potkala maminku, co dělá na socce a ta mi řekla, že oni maminky na nemocenské vůbec nekontrolují.. že jedině by musel poslat podnět zaměstnavatel…od té doby jsem na ty vycházky kašlala a nikdo nepřišel, ale musím říct, že přvní 4 měsíce jsem je dodržovala.

A jinak na socce to poznají , že jste těhu..bo na gyndě Vám vypisují neschopenku, kde je číslo diagnozy, nebo tak něco :)

Příspěvek upraven 17.02.12 v 16:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaivu
17.2.12 15:57

Přesně tak, u nás v práci jsou chemikálie a taháme těžké věci, proto mě taky zajímá, zda když mi dají rizikové těhotenství budu mít neomezené vycházky, i když budu úplně zdravá.

• Citovat
  • Upravit
86
17.2.12 16:00

Nebudeš mít neomezené vycházky.. podle nějakého nového zákona mohou dát jen 6hodin vycházek denně.
A zaměstnavatel by Ti měl myslím najít takové místo, abys nic tahat a čuchat nemusela…ale obě víme, že toho se asi člověk nedočká :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaivu
17.2.12 16:06
jizvíková píše:
Anonymní píše:
Rizikové těhotenství bývá také z důvodu namáhavé a těžké práce v zaměstnání… ne jen z důvodu flákání…

myslim, ze kdyz je prace namahava, ma zamestnavatel tehotnou dat na pozici, v niz nebude tehotenstvi prekazkou
pokud tak nemuze ucinit a lekar je vstricny a napise neschopenku, neni snad takovy problem dodrzet vychazky, ne?

ja kontrolu zazila dvakrat

Byla jsem na neschopence po operaci asi měsíc. Měla jsem vycházky a nedokážu si představit mít omezené vycházky osm měsíců, stačilo mi tohle. Nemohla jsem ani do divadla v sobotu odpoledne, k rodičům na návštěvu a do školy na dálkový studium...... Takže to docela omezuje. U nás v práci jsou teď dvě těhulky, vhodnou práci pro ně nemají. Teď pro ně něco našli a dneska jedna přišla, že se jí udělala vyrážka na rukou z chemikálií na které musí sahat. Ale jinak je úplně v pořádku…

• Citovat
  • Upravit
86
17.2.12 16:12
Jaivu píše:
jizvíková píše:
Anonymní píše:
Rizikové těhotenství bývá také z důvodu namáhavé a těžké práce v zaměstnání… ne jen z důvodu flákání…

myslim, ze kdyz je prace namahava, ma zamestnavatel tehotnou dat na pozici, v niz nebude tehotenstvi prekazkou
pokud tak nemuze ucinit a lekar je vstricny a napise neschopenku, neni snad takovy problem dodrzet vychazky, ne?

ja kontrolu zazila dvakrat
Byla jsem na neschopence po operaci asi měsíc. Měla jsem vycházky a nedokážu si představit mít omezené vycházky osm měsíců, stačilo mi tohle. Nemohla jsem ani do divadla v sobotu odpoledne, k rodičům na návštěvu a do školy na dálkový studium...... Takže to docela omezuje. U nás v práci jsou teď dvě těhulky, vhodnou práci pro ně nemají. Teď pro ně něco našli a dneska jedna přišla, že se jí udělala vyrážka na rukou z chemikálií na které musí sahat. Ale jinak je úplně v pořádku…

Chmm ..je to sice naprd, ale nic s tím nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.12 20:43

Tak v pátek jen někdo cynkl na zvonek tak jsem jak blbá otevřala dveře+ koukla z okna a ještě jsem se ptala mikrofonem a sjela 6 pater dolů před vchodové dveře. Připadala jsem si jak blázen. Od veřera přestali všechny zvonky fungovat+ světlo na chodbě tak nevím kdy to opraví je to již nahlášené ,ale nikdo to v - 20 neopraví a bude záležet za kolik by to bylo atd. takže spím smobilem ajsem zvědavá zda by aspon zavolali.

Nemohu se jít koupat , umývat hlavu pokud jsem sama doma,protože když pustím vodu + větrák tak neuslyším zazvonění. je to na houby ty vycházky jen od určité doby . někdy bych šla dle počasí . raději bych šla když svítí sluníčko než když prší. myslím si ,že ten kdo má domácí druh vězení má mnohem více vycházek než já.On to má ,ale za trest já přeci ne já nemohu za neplodného manžela. trpím i tak dost a dost. zatím sem to stále nepodařilo a kde ted vzít moc peněz na 4 IVF.

• Citovat
  • Upravit
swjetluschka
21.2.12 08:13

Mám to úplně stejně. Na tohle téma se taky vždycky rozvášním, že nevím, kdy mám přestat. :)
Mě by zajímalo, jak by se ti politici chovali, kdyby na tom jejich rodiny byli stejně jako každá druhá rodina. Protože i teď, když v žádné finanční nouzi nejsou, kradou jako straky.

• Citovat
  • Upravit
swjetluschka
21.2.12 08:16

Ono jde kolikrát o to, že ta práce může být dost stresová. V tom případě mamka do práce nemůže, ale courat bych jí klidně dovolila…

• Citovat
  • Upravit
swjetluschka
21.2.12 08:23
:potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
523
21.2.12 10:28

Já jsem doma na neschopence třetí měsíc. Plánovala jsem si chodit do práce, nejsem doma kvůli flákání, jak psal v diskuzi nějaký anonym, ale krvácela jsem, nemocnice, milion vyšetřeních. A teď, ani po několika měsících, nemám vycházky ani minutu denně. Co bych za hodinu, dvě dala! A nemůžu si dovolit přijít o nemocenskou. Kontrolu jsem měla v pracovní den, dopoledne kolem jedenácté. Přeji vám všem, nastávajícím maminkám, ať jste co nejvíc v pořádku a nic vám nekazí náladu! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
21.2.12 11:09
Jadla píše:
Já jsem doma na neschopence třetí měsíc. Plánovala jsem si chodit do práce, nejsem doma kvůli flákání, jak psal v diskuzi nějaký anonym, ale krvácela jsem, nemocnice, milion vyšetřeních. A teď, ani po několika měsících, nemám vycházky ani minutu denně. Co bych za hodinu, dvě dala! A nemůžu si dovolit přijít o nemocenskou. Kontrolu jsem měla v pracovní den, dopoledne kolem jedenácté. Přeji vám všem, nastávajícím maminkám, ať jste co nejvíc v pořádku a nic vám nekazí náladu! :kytka:

Zažádej si u doktora, že chceš vycházky, pokud ti je odmítne dát, tak ti to musí dát písemně a dá se to pak řešit s ČSSZ, protože nedat těhotné s problémy žádné vycházky je zas naprosto opačný extrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí