Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojte holky.. Prosím o radu má dcerka má 12.2.. 7 měsíců.. A problém je takový už 3 den mi nechce pít mléko (kojím) a když už tak pije 2 krát za den. Čajiku mi také moc nevypije ale i tak přes den ji nabízím čaj, papa přesnidavku třeba 2 krát za den a jídlo na oběd.. A mléko odstrikavam protože se mi hodně nalevaji prsa ale prostě mi nechce jist no a paní MUDr říkala že je ještě brzo aby se odostavila od mléka. Tak teď nevím co mám dělat mám zavolat MUDr co dělá malá? A můžu se zeptat jak jedli vaše děti přes den a přes noc? Děkuji moooc ![]()
Ještě je zlobiva furt trucuje a už nevím jak ji zabavit a přes noc se budí ale prso nechce.
Příspěvek upraven 27.01.21 v 19:26
Zkus ji jeden den nedávat přikrmy, ale zkusit jen kojit. Tak se dozvíš jestli nechce jen mliko nebo ji přikrmy nasytí dost. Pokud bude pít mliko omez přikrmy, pokud ne, tak už se vážně dostavuje. Můj synovec se sám odstavil v 8m, takže by to nebylo zas tak divné.
@Markéta188 prosím vás ale dcerka mi třeba nejí i 6 hodin vkuse a je i bez příkrmu a i tak mléko nechce.. Ona je schopna i 8 hodin nejíst
@kikca1983 já zkoušela dát i moje odstikane mléko a pak jsem zkusila i Sunar ale malá prostě s lahve pít nechce a to už jsem vyzkoušela hodně lahví a nic
@kikca1983 já zkoušela dát i moje odstikane mléko a pak jsem zkusila i Sunar ale malá prostě s lahve pít nechce a to už jsem vyzkoušela hodně lahví a nic
@Musinka45 takže si tuhle taktiku už zkoušela? No nejlepší je to zkusit přes den a ne v noci. Opravdu hned od probuzení jen na prso, kdyby to vydržela dyl jak 8 hodin tak je to asi jasné a přikrmy si oblíbila ![]()
@Markéta188 ano zkoušela.. A to jí mohu nechat bez jidla a příkrmu takovou dlouhou dobu?
@Markéta188 a ještě dcera mi prso vezme jen když spí jinak jak je vzhůru tak ho nechce. A teď i když spí tak málokdy ho chce.
@Musinka45 píše:
@Markéta188 ano zkoušela.. A to jí mohu nechat bez jidla a příkrmu takovou dlouhou dobu?
No, ona neumre
Hlad a žízeň ji nakonec donutí
Mně se takhle odstavil syn, taky někdy kolem 7. měsíce. Nevzal do pusy ani umělé mléko, zkoušela jsem několik druhů. Ve spánku jsem mu to tajně dávala, taky nic ![]()
Mlíčka s kaší, jenom kaši s umělým mlékem, prostě nic.
Najeli jsme teda na jogurty, doktorka pak kontrolovala hodnoty vápníku a kupodivu to měl v pořádku.
@Musinka45 píše:
Ahojte holky.. Prosím o radu má dcerka má 12.2.. 7 měsíců.. A problém je takový už 3 den mi nechce pít mléko (kojím) a když už tak pije 2 krát za den. Čajiku mi také moc nevypije ale i tak přes den ji nabízím čaj, papa přesnidavku třeba 2 krát za den a jídlo na oběd.. A mléko odstrikavam protože se mi hodně nalevaji prsa ale prostě mi nechce jist no a paní MUDr říkala že je ještě brzo aby se odostavila od mléka. Tak teď nevím co mám dělat mám zavolat MUDr co dělá malá? A můžu se zeptat jak jedli vaše děti přes den a přes noc? Děkuji moooc
Ještě je zlobiva furt trucuje a už nevím jak ji zabavit a přes noc se budí ale prso nechce.Příspěvek upraven 27.01.21 v 19:26
mi se první dcera odstavila v 8 měsících. i když jsem. kojit chtěla. prý někdy jak přijde menstruace, už to miminka. nechtějí. prostě nechtěla. ani Sunar. tak normální jídlo přiměřeně k věku. nahraď čímkoli, výživou, jogurty, polévkou. neodstrikavej. mléko se tvoří podle spotřeby. přestane se tvořit jak nebude mimi pít. u druhého dítěte jsem neodstrikavala a nedávala ji nic. krom. rohliku a více co bylo venku v půl roce. pití je z hrnku vodu, ať má rozdíl mezi prsem a lahvičkou (nekdy děti nechteji, protože u prsa se musí snažit. u lahvičky ne.) a kojila se 2.5 roku a první jídlo jedla v roce (oběd) jak řekla u oběda
Ham. jsem ji to vždy predzvykala
a snědla třeba je 2 lžičky. žádné klechtani mixování. žádné dítě neumre hladem, když má. možnost si rict ham. vubec neřeš. nechce nechce. možná z láhve je to jednodušší.
@Cattus píše:
Mně se takhle odstavil syn, taky někdy kolem 7. měsíce. Nevzal do pusy ani umělé mléko, zkoušela jsem několik druhů. Ve spánku jsem mu to tajně dávala, taky nic
Mlíčka s kaší, jenom kaši s umělým mlékem, prostě nic.
Najeli jsme teda na jogurty, doktorka pak kontrolovala hodnoty vápníku a kupodivu to měl v pořádku.
@Musinka45 píše:
Ahojte holky.. Prosím o radu má dcerka má 12.2.. 7 měsíců.. A problém je takový už 3 den mi nechce pít mléko (kojím) a když už tak pije 2 krát za den. Čajiku mi také moc nevypije ale i tak přes den ji nabízím čaj, papa přesnidavku třeba 2 krát za den a jídlo na oběd.. A mléko odstrikavam protože se mi hodně nalevaji prsa ale prostě mi nechce jist no a paní MUDr říkala že je ještě brzo aby se odostavila od mléka. Tak teď nevím co mám dělat mám zavolat MUDr co dělá malá? A můžu se zeptat jak jedli vaše děti přes den a přes noc? Děkuji moooc
Ještě je zlobiva furt trucuje a už nevím jak ji zabavit a přes noc se budí ale prso nechce.Příspěvek upraven 27.01.21 v 19:26
jinak, u prvního máma naseka plno chyb a zbytečnosti. ale i tak dítě vyroste. dávala. jsem sladké dzusiky, pak nechtěla jist. když nechtěla jidlo, tak. za maminku za tatínka. honem letí carodejnice… mixování, vyhazování… u druhé jsem. neřešila. nechceš jist nejez.ve 3 letech mrčela u každého oběda. nemusela. pak jak něco chtěla kolem 16.mela na výběr buď ohřát z oběda nebo studené… nic jiného nedostala a fungovalo to..je jídlo, jez nebo si to sníš pozdeji.. v noci se budily obě aspoň do roka co 2 hodiny a přes den spaly po půl hodině docela zahul, ale zhubla jsem pokaždé.. To je velké plus a dnes jsou to Chytre skvělé holky. 😃.. a je jim. uplne jedno jestli jedné jsem klechtala jídlo, protože se odstavila v 8 měsících a jednu jsem kojila co nejdyl. jediný rozdil je, že s tím bylo min práce… vůbec se tím netrap. apson může dítě nakrmit i někdo jiný.
@Musinka45 píše:
Jasně že Jo, jinak to nevyzkoušíš, musí vyhladovět. Neboj 8 hodin není zas tak dlouhá doba. Dítě v 7m vydrží úplně v pohodě. Nejspíš se ti opravdu už odstavila a mlíčko už papkat nebude ![]()