Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Božislava píše:
@admin prosím tento anonym odtajnit!!!
Proč? Myslíš že je jediná/jediný s tímto názorem? Jak myslíš že přemýšlejí ti, co žijí spokojeně na dávkách? Je jim jedno, kde stát bere, hlavně že platí
a oni nemusí do práce.
@Božislava píše:
@admin prosím tento anonym odtajnit!!!
Proč? Protože se Ti ten názor nelíbí?
Nějak nehodlám poslouchat opět komentáře na téma “já a děti” které se k tomu vážou ![]()
@Anna766 píše:
Proč? Myslíš že je jediná/jediný s tímto názorem? Jak myslíš že přemýšlejí ti, co žijí spokojeně na dávkách? Je jim jedno, kde stát bere, hlavně že platía oni nemusí do práce.
Takových se v mém okolí vyskutuje dost ![]()
@Anna766 píše:
Proč? Myslíš že je jediná/jediný s tímto názorem? Jak myslíš že přemýšlejí ti, co žijí spokojeně na dávkách? Je jim jedno, kde stát bere, hlavně že platía oni nemusí do práce.
A jinak já žiju spokojeně na základě svého výdělku
. Ale ne, fakt mě netrápí, když se říká, jak bude další generace doplácet na život, který vedeme my nebo dnešní důchodci
. Každá generace zanechává nějaký břímě té další.
Možná krátkozraký, ale já žiju tady a teď, ne v další generaci.
@Anonymní píše:
A jinak já žiju spokojeně na základě svého výdělku. Ale ne, fakt mě netrápí, když se říká, jak bude další generace doplácet na život, který vedeme my nebo dnešní důchodci
. Každá generace zanechává nějaký břímě té další.
Možná krátkozraký, ale já žiju tady a teď, ne v další generaci.
Každý z nás žijeme tady a teď. Někdo líp, někdo hůř.
@Anonymní píše:
Když někde slyším:,,Ten schodek zaplatil jednou naše děti.” Tak je mi to úplně jedno. Je mi celkem jedno, co budou nebo nebudou příštip generace, já žiju teď
.
Hele já ti nadávat nebudu, jen by mě zajímalo kolik ti je? Tobě nevadí, že tvoje vlastní děti/vnoučata budou mít o dost těžší život kvůli těmto rozhodnutím než ty? ![]()
Nikdo netvrdí, že musíme žít všichni jako mniši, skromně a jednoduše, ale udržovat nějakou normální rovnováhu. A to ať už jde o životní prostředí, stát, sociální systém atd.
Já to vidím z pohledu 20+ kdy mají starší příbuzní neustále potřebu srovnávat jejich život s mým. Jo v tvých letech už jsme měli dům, auto, x dětí atd atd. Nojo, ale třeba pro mě je aktuálně fakt nereálné získat hypotéku na něco, co není absolutní ruina. A to proto, že jsou fakt nehorázné daně, poplatky, nesmyslná byrokracie atd. Místo toho se neustále řeší komu přidat a nikdo se neptá kdo to bude platit. Já důchodcům i přeju ať si teď ten úplatek před volbami 5000 užijou (hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere že
). Jen kdo myslíš, že na tom bude nejvíc bitej? Moje generace a potažmo generace mých rodičů. ![]()
EDIT: Mimochodem fakt nevidím důvod pro anonym. Nepíšeš nic osobního.
@Parninas Souhlasim, ono se jinak bydli ve svem, kdyz nekdo ziskal za levno byt v privatizaci nebo si vzal 100% hypoteku v dobe, kdy nemovitosti byly za uplne jine penize (platy samozrejme taky ale ceny nemovitosti rostou o dost rychleji nez výplaty). Z cele EU musi Cesi vydelat na nemovitost nejdéle.
@Parninas píše:
Hele já ti nadávat nebudu, jen by mě zajímalo kolik ti je? Tobě nevadí, že tvoje vlastní děti/vnoučata budou mít o dost těžší život kvůli těmto rozhodnutím než ty?
Nikdo netvrdí, že musíme žít všichni jako mniši, skromně a jednoduše, ale udržovat nějakou normální rovnováhu. A to ať už jde o životní prostředí, stát, sociální systém atd.Já to vidím z pohledu 20+ kdy mají starší příbuzní neustále potřebu srovnávat jejich život s mým. Jo v tvých letech už jsme měli dům, auto, x dětí atd atd. Nojo, ale třeba pro mě je aktuálně fakt nereálné získat hypotéku na něco, co není absolutní ruina. A to proto, že jsou fakt nehorázné daně, poplatky, nesmyslná byrokracie atd. Místo toho se neustále řeší komu přidat a nikdo se neptá kdo to bude platit. Já důchodcům i přeju ať si teď ten úplatek před volbami 5000 užijou (hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere že
EDIT: Mimochodem fakt nevidím důvod pro anonym. Nepíšeš nic osobního.). Jen kdo myslíš, že na tom bude nejvíc bitej? Moje generace a potažmo generace mých rodičů.
No, vzhledem k tomu, že dítě nemám a nechci, což se tu všeobecně ví a rádo se tu tím oháni v negativních konotacích, jsem uvážila zůstat anonym. Nicméně admin už se chopil své práce, takže mě stejně odinko, takže to mohu udělat rovnou
. Jinak k dotazu, je mi necelých 30
.
Můj (v některých kruzích) nepopulární názor je, že jednoho dítěte mám až nad hlavu a další už bych asi nerozdejchala - a to není žádnej extra zlobič, ale já prostě asi nejsem dostatečně mateřskej typ…
Syna miluju, ale vlastně se už dost těším, až vyroste a já budu moc být zase sama pánem svého času…
Omluvte prosím anonym, ale chodí sem členové rodiny a ti by to asi nerozdýchali…
@yocheved píše:
No, vzhledem k tomu, že dítě nemám a nechci, což se tu všeobecně ví a rádo se tu tím oháni v negativních konotacích, jsem uvážila zůstat anonym. Nicméně admin už se chopil své práce, takže mě stejně odinko, takže to mohu udělat rovnou. Jinak k dotazu, je mi necelých 30
.
Jo nic proti tomu, ten příklad dítěte jsem dala jen proto, že se podle toho lidi většinou dokážou víc vžít do konkrétní situace. Nemyslím, že jediná motivace chovat se nějak líp by měly být konkrétně děti. Spíš podle mě nějaký obecný smysl pro morálku.
Já taky nebudu jíst kořínky a žít v jeskyni abych zachránila životní prostředí například. Ale zase nebudu lít odpad do řeky jen protože můžu (to je nadsázka, předpokládám, že to není tvůj styl jak si užívat život
). Prostě jen nemám ráda ten styl „a po mě potopa“.
Ale žij si jak chceš, ono rozhodnutí jednotlivce je stejně jak jehla v kupce sena. Spíš by bylo fajn kdyby jsme si jako společnost uvědomili, že tohle rozhazování není dlouhodobě udržitelné. Tobě by se určitě taky nelíbilo kdyby politici za 30 let řekli, že prostě smůla důchod nedostaneš, protože má stát šílený dluhy a někde se prostě škrtat musí.
@Wani píše:
@Parninas Souhlasim, ono se jinak bydli ve svem, kdyz nekdo ziskal za levno byt v privatizaci nebo si vzal 100% hypoteku v dobe, kdy nemovitosti byly za uplne jine penize (platy samozrejme taky ale ceny nemovitosti rostou o dost rychleji nez výplaty). Z cele EU musi Cesi vydelat na nemovitost nejdéle.
Jsme stabilní země, je tu slušné základní školství. Je tu mizivý terorismus a ani rasizmus tu není takový problém. Nesegregujeme a neutlačujeme tu menšiny a nestíháme za náboženství, ani za sexuální jinakost (…no
).
Vycestovat můžete kam chcete, pokud se cílová země neuzavře.
Je tu slušná, byť ne špičková, životní úroveň. Slušná lékařská péče (…no
), včetně reprodukčního lékařství (… no
). Slušně se tu i jí, žádné děsivé infekce ani zvířata.
Báječně tu jede Airbnb jako podnikání na úkor hoteliérů a tedy i našich daní, ne jako přátelská služba. Utíkají sem Ukrajinci i Rusové. ![]()
Tak sakra - kde jsou ty levné byty pro našince?
![]()
@M_Vladim No bohuzel nikde.
Cast v Praze nebo Brne by se vyresila, pokud by se dodrzovali zakony a AirBnB skoncili v te forme, v jake funguje ted.
Plus samozrejme urychlit vystavbu, nenechat prazdne byty a více zdanit koupe, kde je kupujicim cizinec bez pobytu v CR.
@Wani píše:
@M_Vladim No bohuzel nikde.Cast v Praze nebo Brne by se vyresila, pokud by se dodrzovali zakony a AirBnB skoncili v te forme, v jake funguje ted.
Plus samozrejme urychlit vystavbu, nenechat prazdne byty a více zdanit koupe, kde je kupujicim cizinec bez pobytu v CR.
Zdanit to podle příslušnosti nejde, na to bacha, to by nám Unie dala - dvojí ceny!
Ale českým občanům by se to dalo nějak masivně dotovat. ![]()
Když chtěli Piráti v Praze inventuru bytů, hádejte, jak to dopadlo. ![]()
Jistý Al Capone, spáchal spoustu zločinů, nařídil a možná i provedl několik vražd, ale nepodařilo se mu nic dokázat.
Nicméně skončil ve vězení za daňové úniky…
![]()
@M_Vladim píše:
Jsme stabilní země, je tu slušné základní školství. Je tu mizivý terorismus a ani rasizmus tu není takový problém. Nesegregujeme a neutlačujeme tu menšiny a nestíháme za náboženství, ani za sexuální jinakost (…no).
Je tu slušná, byť ne špičková, životní úroveň. Slušná lékařská péče (…no), včetně reprodukčního lékařství (… no
Báječně tu jede Airbnb jako podnikání na úkor hoteliérů a tedy i našich daní, ne jako přátelská služba. Utíkají sem Ukrajinci i Rusové.
Tak sakra - kde jsou ty levné byty pro našince?![]()
![]()
![]()
@M_Vladim píše:
Jsme stabilní země, je tu slušné základní školství. Je tu mizivý terorismus a ani rasizmus tu není takový problém. Nesegregujeme a neutlačujeme tu menšiny a nestíháme za náboženství, ani za sexuální jinakost (…no).
Je tu slušná, byť ne špičková, životní úroveň. Slušná lékařská péče (…no), včetně reprodukčního lékařství (… no
Báječně tu jede Airbnb jako podnikání na úkor hoteliérů a tedy i našich daní, ne jako přátelská služba. Utíkají sem Ukrajinci i Rusové.
Tak sakra - kde jsou ty levné byty pro našince?![]()
![]()
![]()
Levne byty pro nasince…docela blbost. hele je to vyvoj ekonomiky a vzdy je neco za neco. Kdyz jsem v roce 2008 kupoval byt v praze za 2,6 milionu, delala 25 leta hypoteka splatku 14.000. Dneska za tuto splatku dostanes nejake 4 miliony, coz dneska plus minus ten byt stoji. Levne byty pro nasince jsou. Ale ne v Praze a je to logicky vyvoj. Kdyby to tak nebylo, “vsichni” by v te Praze chteli bydlet. Airbnb to zvedlo, kupni sila cizincu i nasincu to zveda. To prvni asi vyresi korona.
Proste se i v tomto priblizujeme zapadu.
Musim se smat, kdyz se nekdo z regionu rozciluje, ze ma splatku hypoteky 7000. Kolem me 35 lete single hoky (porad s touhou po muzi a diteti) berou hypo se splatkou 20.000 na tricet let.