Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Božislava píše:
www.prazdnedomy.cz
Ale ty někomu patří ne?
…
Že se o ně nestará je celkem jeho věc. ![]()
@berusa.m píše:
Jinak je to super diskuze. Já mám spousty nepopulárních názorů. Aktuálně:
1. Existují pouze 2 pohlaví.
2. Svět kde klečí běloch před černochem a omlouvá se mu, za to že je bílý, se řítí do prdel.. (A to jsem se nikdy ale fakt nikdy nepovažovala za rasistu)
3. Když ti chlap pochválí nohy a sexy šaty, nejedná se o sexuální obtěžování a není třeba ho lynčovat.
Jo, tak tohle jsem v přednostech naší země v očích cizinců opoměl.
![]()
No s tou jedničkou je to složitý. ![]()
@carsa píše:
A to je právě o tom, co považuješ za „hezké“. Mě vrásky přijdou prost normální - všichni stárneme, tomu se zabránit nedá, kult mládí je nesmysl. Ale tlustá postava normální není. Takže žena při těle, co má v 50 obličej bez vrásek (stejně nemá ani při 50 kilech nadváhy)…abych tě citovala, prostě hezká není.
Souhlas. Já znám 60letou paní, co má štíhlou postavu jak dvacítka. Má přirozeně prošedivělé vlasy, vrásky od smíchu, obléká se do svého stylu, který drží, co ji znám - šaty, šátky, náramky… Vypadá mladistvě, ale žádný „muzeum“, přirozeně zestárla, ale je to prostě pořád ona. Naopak mi přijde, že špeky zestaršují.
@kkkulisek píše:
Protože máme armádu k smíchu.
Tak to neplatí a vlastně ani nikdy neplatilo. ![]()
Je to dlouho prosazovaný názor, který byl a je ideologickou diverzí…
Jak udžet národ na uzdě? Třeba tak, že mu vsugerujeme, že je slabý a bez hnědého, nebo rudého bratra nemá šanci… ![]()
![]()
Legie udržely v Rusku milionovou armádu plus rudou armádu plus místní zdivočelé gubernátory. Rusko se totiž v Míru Brest - Litevském (mimochodem: Litevském!), zavázalo propustit asi milion zajatců, kteří by pak obratem ruky mašírovali na západní frontu.
Za druhé světové jsme měli na hlavu víc hrdinů, než 95% všech ostatních států a to přesto, že se byla naše armáda de fakto nucená vzdát.
Když se americký president někdy v roce 1967 zeptal, kdy by asi tak Československo mohlo vstoupit do jaderného klubu, odpověď ho malinko zaskočila: Asi za tři roky!
A když sem v roce 1968 vtrhli rudí bratři, měli fakt starost, jestli náhodou z kasárem nevyrazí naše jednotky, který by jim jejich zpitomnělý vojáčky značně protřídily, než by zjistili, která bije - jó bylo by to hódně krvavý.
Momentálně se naše armáda přezbrojuje na dost slušnou techniku. Pokud by nás chtěl někdo shltnout, zjistil by, že jsme hodně hnusná kost v krku. ![]()
@carsa píše:Žena s 10-15 kily navíc fakt není tlustá. Nesmí tedy měřit 150 cm. A záleží na vkusu. Ne každému se líbí hubené ženy. Například Adele. Když byla tlustá, tak byla pro mě krásná. Shodila asi 40 kg a je sice hubená, ale má strhaný obličej. Mně se při těle líbila mnohem víc.
A to je právě o tom, co považuješ za „hezké“. Mě vrásky přijdou prost normální - všichni stárneme, tomu se zabránit nedá, kult mládí je nesmysl. Ale tlustá postava normální není. Takže žena při těle, co má v 50 obličej bez vrásek (stejně nemá ani při 50 kilech nadváhy)…abych tě citovala, prostě hezká není.
@malákráličice píše:
Dokazes si predstavit, kolik by nase armada musela mit clenu, aby nas dokazala ochranit jen pred nasimi sousedy nebo celou Evropou nebo dokonce celym svetem?
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Tak právě že by si možná lidí uvědomili, kam jsme došli… Ale každý má různý pohled… Moc lpíme na věcech, značky znamenají sociální status, mezilidské vztahy leckde nefungují… plýtvá se zdroji… Válka je vysoká cena, ale jsme obecně tak rozcapení, že zákonitě něco musí přijít…
Ale ono je to tady. My se jen chováme jako ty tři opice a ještě se otáčíme zády. ![]()
Už jsem to tu nadhazoval.
Máme u zadku neuvěřitelnou hromadu nebezpečí a děláme jakože nic. ![]()
Příspěvek upraven 03.09.20 v 20:35
@Parninas píše:
Ale jo spějeme. Ať už půjde o politiku, zdroje atd. Je to nevyhnutelné jako že do Země někdy narazí meteorit nebo kolaps celého vesmíru. Ale přát si to?
Hawking… ![]()
Super diskuze. Zavedla bych ve škole stejný režim jako býval kdysi. Že si děcka nedovolily to co je dnes naprosto běžné.
@sirikit píše:
Tohle máš hrozně relativní.
Jak by se správně měla oblíkat starší žena?![]()
Šatovku, polobotky, usedlý kalhotový kostýmek?
![]()
Proč?
Ono už se mě to totiž týká taky, tak se hodně dívám po chic starších paních.
A líbí se mi ty - byť třeba i v sedmdesáti - pěkně oblékané.
Džíny, pěkné tričko nebo top. Šaty a třeba výrazná bižuterie, to i paní k osmdesátce hodně „zvedne“. Dobrá kadeřnice, neodfláknutý střih, rozumný přeliv: fialový květák je hrozný, stejně jako havraní čerň v sedmdesáti.
Jasně, nevezmu si na sebe tričko nad pupík s Mickeymouskem, ale ve svých 50+ spokojeně pobíhám ve slimkách, rozevlátých topech a tunikách, padnoucích kožených bundách, projmutých kabátcích (stále disponuji nějakým tím pasem
), skoro výhradně na podpatcích nebo sportovněji ve sneakersech, zase na klínku, plus mám k tomuto všemu celoživotně vcelku excentrický vkus, takže krajky, kanýrky, třásně, výšivky a poměrně výrazné kousky.
A teď mi řekni jeden důvod, proč bych neměla?
Protože jsem stará, musím ještě k tomu nosit pytel od brambor? Pche.
Ale já nikde nepsala o pytli
ale přijde mi nevhodný, aby ženská třeba v 60 nosila minisukni, crop top, průsvitné oblečení, mini kraťasy, apod.
@lucenka píše:
Ale já nikde nepsala o pytliale přijde mi nevhodný, aby ženská třeba v 60 nosila minisukni, crop top, průsvitné oblečení, mini kraťasy, apod.
To souhlas.
Musíš konkretizovat, konkretizovat!
![]()
Móda - to jsou fakt těžký starosti. Kdy už někdo na plnou h_bu konečně řekně, že žijem v postmodernismu. To znamená, mimo jiné, že si na sebe můžete vzít cokoli. Podmínka je, abyste v tom nevypadal(y/i) jako idiot.
![]()
@lucenka Já třeba zjistila, že mi postupem času už nesedí některé barvy nebo vzory, po kterých bych před dvaceti a třeba ještě deseti lety v pohodě sáhla. Úplně bez lítosti - prostě mě vede takový vnitřní pocit, že tohle už mi nesluší.
Ale pořád je spousta věcí, o kterých si myslím, že mi sluší - a jak píšu výš, inspiruju se u žen, který to sluší klidně i v osmdesáti.
Chce to nerezignovat.
@M_Vladim píše:
Móda - to jsou fakt těžký starosti. Kdy už někdo na plnou h_bu konečně řekně, že žijem v postmodernismu. To znamená, mimo jiné, že si na sebe můžete vzít cokoli. Podmínka je, abyste v tom nevypadal(y/i) jako idiot.
Poněkud zamenujes pojmy. My se bavíme o vkusu, ne o módě.
@M_Vladim píše:
Hele, Vláďo, já Tě doteďka nějak míjela, protože jsme oba přispívali do odlišných diskusí, ale koukám, že bych si měla Tvých příspěvků všímat víc.
![]()