Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75713
4.9.20 19:01
@Dana066 píše:
S tou válkou pár stran zpět jsem to pochopila tak, že by lidé byli chudí- skromnější, pokornější. Víc by si vážili věcí, které mají, mezilidských vztahů, apod.

A co Tě k tomuto názoru vede, nějaký precedens?
Máš pocit, že lidé - a to kdekoli v Evropě, nebo i mimo ni, byli po válce skromnější, pokornější a víc si vážili věcí, které mají plus mezilidských vztahů?? 8o
Možná by nezaškodilo nahlédnout do učebnice dějepisu od roku 1945 třeba do šedesátek. ;)
Věřím, že lidé si svých znárodňovaných majetků vážili velmi.
A budu opravdu ráda, pokud se mi přes pozemek nepřežene radioaktivní tlaková vlna nebo jiná radůstka, abych si uvědomila, jak moc to tady miluju.
Nebo Ty si nevážíš toho, co máš a koho máš? ;)
Ne, určitě si vážíš - ale ti voškliváci ostatní si neváží, že? :cert: :cert:
Takže ty ostatní nedokonalé voškliváky je třeba nějakou dobře mířenou tragédií vytrestat, aby si vážili, tak! :pocitac: :pocitac:
Příšerný uvažování, tohle. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21381
4.9.20 19:20

@sirikit Myslim, ze lide behem valek spis ztraci zabrany a delaji veci, ktere by za normalnich okolnosti, neudelali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75713
4.9.20 19:56
@malákráličice píše:
@sirikit Myslim, ze lide behem valek spis ztraci zabrany a delaji veci, ktere by za normalnich okolnosti, neudelali.

No, a proto se ptám, co lidi - proboha, i lidi v mém věku, od kterých už bych nějakou tu realistickou úvahu čekala - vede k víře v očistné působení hekatomb mrtvých a lidského zoufalství? 8o
Vždycky bude někdo postižený víc a někdo míň, zase znovu se rozevřou nůžky rozdílností, lidi si nebudou vážit půl pytle zrní, protože by chtěli sousedovo prase a všichni přeživší pamětníci lepších - současných :srdce: - časů budou čelit krutému postraumatickému syndromu, protože bude jasné, že líp už bylo.
Nebude se řešit zakřivení banánů, ale bojovat o přežití - a to všemi prostředky.

Kde je ta krása očištění a muchláčkových mezilidských vztahů?
Ovšem plácnout rádoby rebelské klišé do vlákna s nepopulárními názory je tak snadné, člověk zcela bez námahy pádluje „drsňácky“ proti proudu a ještě může zvejšky trousit bonmoty typu "kdo chce pochopit, chápe.. 8) "
Cool. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36935
4.9.20 19:59
@Anna766 píše:
No a pro někoho, kdo naopak přibere i po teplý vodě zase mrzí kecy typu „nežer tolik“.

Já mám dvě hormonální poruchy najednou. :?
Stačí se jen zhluboka nadechnout… :zed:
No a k tomu se nedá říct, že bych jedl nerad. :? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36935
4.9.20 20:04
@sirikit píše:
No, a proto se ptám, co lidi - proboha, i lidi v mém věku, od kterých už bych nějakou tu realistickou úvahu čekala - vede k víře v očistné působení hekatomb mrtvých a lidského zoufalství? 8o
Vždycky bude někdo postižený víc a někdo míň, zase znovu se rozevřou nůžky rozdílností, lidi si nebudou vážit půl pytle zrní, protože by chtěli sousedovo prase a všichni přeživší pamětníci lepších - současných :srdce: - časů budou čelit krutému postraumatickému syndromu, protože bude jasné, že líp už bylo.
Nebude se řešit zakřivení banánů, ale bojovat o přežití - a to všemi prostředky.Kde je ta krása očištění a muchláčkových mezilidských vztahů?
Ovšem plácnout rádoby rebelské klišé do vlákna s nepopulárními názory je tak snadné, člověk zcela bez námahy pádluje „drsňácky“ proti proudu a ještě může zvejšky trousit bonmoty typu "kdo chce pochopit, chápe.. 8) "
Cool. :?
… bych je poslal na měsíc do Bejrůtu jako ochutnávku. :think: Existují asi horší místa. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75713
4.9.20 20:10
@M_Vladim píše:
No a k tomu se nedá říct, že bych jedl nerad. :? :pocitac:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148629
4.9.20 20:13
@M_Vladim píše:
No a k tomu se nedá říct, že bych jedl nerad. :? :pocitac:

No, když oni jsou dva druhy lidí, jeden druh rád jí, může sníst cokoli a nepřibere a druhý druh také v rád jí ale buď jí všechno a je to na něm vidět, nebo se drží, hlídá, drží diety a podobně a vypadá jako druh číslo jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
4.9.20 20:20

@sirikit Já neřekla, že ten názor o válce sdílím. Jen jsem napsala svůj názor. A ano, po jakékoliv válce určitě hodně lidí zchudlo a musela přehodnotit dosavadní priority. Vymyslím si: Nebudu se koupat každý den, jak jsem byla zvyklá, protože voda teče jen několik hodin a zdražila. Budu se koupat jednou za týden. Nemůžu si dovolit nový typ mobilu jako každý rok, musím si vystačit se starým. Budu šetřit s kakaem, čokoládou, je to teď (po válce) nedostatkové zboží. Budu vděčná tetě, sousedce, že mi nabízí králíka, protože maso je na příděl. A na oplátku ji poskytnu jinou službu. apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42420
4.9.20 20:22
@sirikit píše:
Nebude se řešit zakřivení banánů, ale bojovat o přežití - a to všemi prostředky.Kde je ta krása očištění a muchláčkových mezilidských vztahů?

Sirinko, nerozčiluj se, jo :srdce: Tady názorně vidíš, že rozežranost lidem prostě nesvědčí. Nechcipeme hlady, hader máme habakuk, kafe chlastáme pravý a o víkendu pečeme frgály. :mrgreen: Někdo prostě místo pokornýho děkování bohu vyvolává válečný pocity. No, lidská krátkozrakost nejde vždycky vyléčit brejlama 8o :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
4.9.20 20:31
@sirikit píše:

Válka je především tragédii jednotlivce. Za všemi těmi daty a strohymi popisy události a faktů, jsou příběhy jednotlivých lidí. Válka mění rychle a krutě dějiny světa a směřuje jinam vývoj lidstva, lépe řečeno konkrétních národů, ale očistný smysl nemá. Člověk se doposud z žádné takové katastrofy skutečně nepoučil, stává se, ze dokonce spadne během krátké chvíle z jednoho marastu do druhého (viz. naše nedávné dějiny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75713
4.9.20 20:33
@Dana066 píše:
@sirikit Já neřekla, že ten názor o válce sdílím. Jen jsem napsala svůj názor. A ano, po jakékoliv válce určitě hodně lidí zchudlo a musela přehodnotit dosavadní priority. Vymyslím si: Nebudu se koupat každý den, jak jsem byla zvyklá, protože voda teče jen několik hodin a zdražila. Budu se koupat jednou za týden. Nemůžu si dovolit nový typ mobilu jako každý rok, musím si vystačit se starým. Budu šetřit s kakaem, čokoládou, je to teď (po válce) nedostatkové zboží. Budu vděčná tetě, sousedce, že mi nabízí králíka, protože maso je na příděl. A na oplátku ji poskytnu jinou službu. apod.

Dobrý. A já analogicky: nemůžu si příští rok dovolit koupit to nové auto, které jsem původně plánovala, protože jsem letos vrazila prachy do plotu kolem celýho areálu plus obec dělá vodu a kanalizaci a já do toho buď investuju teď několik desítek tisíc, nebo někdy v budoucnu jako sólo stavebník za daleko větší prachy. :roll:
Nekupuju si nový mobil každý rok ne proto, že bych si to nemohla dovolit, ale protože nemám tu potřebu.
Necpu se brambůrkami, na kterých jsem závislá :zed: :zed: :zed:, ne proto, že by jich byl nedostatek, ale protože kdybych povolila uzdu svým choutkám, do velikosti 36-38 bych se nevešla. :pocitac:
Jsem vděčná hajnýmu, co mi přitáhne fůru kůrovcovýho dřeva, a na oplátku mu můj syn opraví auto.
Jsem vděčná sousedovi, co mi podá „jen tak“ přes plot košík plný právě natrhaných meruněk a blum ze zahrady pro moje rodiče - protože je má normálně rád a my meruňku nemáme. Nedám mu za to nic, usměju si a vím, že je to fajn chlap. :srdce:

Co by se na týhle pohodě zlepšilo válkou?

Líbí se mi bonmot "*Bohatí se od chudých liší jenom tím, že jim chybí větší částky.**

Na lidské povaze se celospolečenskou tragédií nezmění - vůbec ne k lepšímu - naprosto nic. Takže - dávat bacha na to, co si přejem, znáš to. :? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75713
4.9.20 20:34
@Betty MacDonald píše:
Sirinko, nerozčiluj se, jo :srdce: Tady názorně vidíš, že rozežranost lidem prostě nesvědčí. Nechcipeme hlady, hader máme habakuk, kafe chlastáme pravý a o víkendu pečeme frgály. :mrgreen: Někdo prostě místo pokornýho děkování bohu vyvolává válečný pocity. No, lidská krátkozrakost nejde vždycky vyléčit brejlama 8o :mavam:

Jsem nízkotlaká a tyhle diskuse mému oběhu vyloženě prospívají! :mrgreen: :pankac: :pankac: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42420
4.9.20 20:37
@sirikit píše:
Jsem nízkotlaká a tyhle diskuse mému oběhu vyloženě prospívají! :mrgreen: :pankac: :pankac: :palec:

Jako terapie dobrý, tady se z nízkýho tlaku vyléčiš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
4.9.20 20:37
@Anna766 píše:
No, když oni jsou dva druhy lidí, jeden druh rád jí, může sníst cokoli a nepřibere a druhý druh také v rád jí ale buď jí všechno a je to na něm vidět, nebo se drží, hlídá, drží diety a podobně a vypadá jako druh číslo jedna.

To je vrozené, mám nejspíš rychlý metabolismus. Stává se mi často, že se normálně najim, příklad : oběd v 13 h, a za dvě hodiny už v ruce držím housku a „zeru “zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75713
4.9.20 20:40
@Anna766 píše:
No, když oni jsou dva druhy lidí, jeden druh rád jí, může sníst cokoli a nepřibere a druhý druh také v rád jí ale buď jí všechno a je to na něm vidět, nebo se drží, hlídá, drží diety a podobně a vypadá jako druh číslo jedna.

Hele, a já tady na eMimi poznala naprostou anomálii, která údajně nerada jí, milion věcí vůbec nejí - a vytrvale bojuje s nadváhou. 8o 8o
Přírodní úkaz. :nevim:
Já aspoň přesně vím, že jsem si eventuální kila navíc labužnicky vyžrala. :srdce: :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová