Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dana066 píše:
S tou válkou pár stran zpět jsem to pochopila tak, že by lidé byli chudí- skromnější, pokornější. Víc by si vážili věcí, které mají, mezilidských vztahů, apod.
A co Tě k tomuto názoru vede, nějaký precedens?
Máš pocit, že lidé - a to kdekoli v Evropě, nebo i mimo ni, byli po válce skromnější, pokornější a víc si vážili věcí, které mají plus mezilidských vztahů?? ![]()
Možná by nezaškodilo nahlédnout do učebnice dějepisu od roku 1945 třeba do šedesátek. ![]()
Věřím, že lidé si svých znárodňovaných majetků vážili velmi.
A budu opravdu ráda, pokud se mi přes pozemek nepřežene radioaktivní tlaková vlna nebo jiná radůstka, abych si uvědomila, jak moc to tady miluju.
Nebo Ty si nevážíš toho, co máš a koho máš? ![]()
Ne, určitě si vážíš - ale ti voškliváci ostatní si neváží, že?
![]()
Takže ty ostatní nedokonalé voškliváky je třeba nějakou dobře mířenou tragédií vytrestat, aby si vážili, tak!
![]()
Příšerný uvažování, tohle. ![]()
@sirikit Myslim, ze lide behem valek spis ztraci zabrany a delaji veci, ktere by za normalnich okolnosti, neudelali.
@malákráličice píše:
@sirikit Myslim, ze lide behem valek spis ztraci zabrany a delaji veci, ktere by za normalnich okolnosti, neudelali.
No, a proto se ptám, co lidi - proboha, i lidi v mém věku, od kterých už bych nějakou tu realistickou úvahu čekala - vede k víře v očistné působení hekatomb mrtvých a lidského zoufalství? ![]()
Vždycky bude někdo postižený víc a někdo míň, zase znovu se rozevřou nůžky rozdílností, lidi si nebudou vážit půl pytle zrní, protože by chtěli sousedovo prase a všichni přeživší pamětníci lepších - současných
- časů budou čelit krutému postraumatickému syndromu, protože bude jasné, že líp už bylo.
Nebude se řešit zakřivení banánů, ale bojovat o přežití - a to všemi prostředky.
Kde je ta krása očištění a muchláčkových mezilidských vztahů?
Ovšem plácnout rádoby rebelské klišé do vlákna s nepopulárními názory je tak snadné, člověk zcela bez námahy pádluje „drsňácky“ proti proudu a ještě může zvejšky trousit bonmoty typu "kdo chce pochopit, chápe..
"
Cool. ![]()
@Anna766 píše:
No a pro někoho, kdo naopak přibere i po teplý vodě zase mrzí kecy typu „nežer tolik“.
Já mám dvě hormonální poruchy najednou. ![]()
Stačí se jen zhluboka nadechnout… ![]()
No a k tomu se nedá říct, že bych jedl nerad.
![]()
@sirikit píše:… bych je poslal na měsíc do Bejrůtu jako ochutnávku.
No, a proto se ptám, co lidi - proboha, i lidi v mém věku, od kterých už bych nějakou tu realistickou úvahu čekala - vede k víře v očistné působení hekatomb mrtvých a lidského zoufalství?
Vždycky bude někdo postižený víc a někdo míň, zase znovu se rozevřou nůžky rozdílností, lidi si nebudou vážit půl pytle zrní, protože by chtěli sousedovo prase a všichni přeživší pamětníci lepších - současných- časů budou čelit krutému postraumatickému syndromu, protože bude jasné, že líp už bylo.
Nebude se řešit zakřivení banánů, ale bojovat o přežití - a to všemi prostředky.Kde je ta krása očištění a muchláčkových mezilidských vztahů?
Ovšem plácnout rádoby rebelské klišé do vlákna s nepopulárními názory je tak snadné, člověk zcela bez námahy pádluje „drsňácky“ proti proudu a ještě může zvejšky trousit bonmoty typu "kdo chce pochopit, chápe.."
Cool.
@M_Vladim píše:
Já mám dvě hormonální poruchy najednou.
Stačí se jen zhluboka nadechnout…
No a k tomu se nedá říct, že bych jedl nerad.![]()
@M_Vladim píše:
Já mám dvě hormonální poruchy najednou.
Stačí se jen zhluboka nadechnout…
No a k tomu se nedá říct, že bych jedl nerad.![]()
No, když oni jsou dva druhy lidí, jeden druh rád jí, může sníst cokoli a nepřibere a druhý druh také v rád jí ale buď jí všechno a je to na něm vidět, nebo se drží, hlídá, drží diety a podobně a vypadá jako druh číslo jedna.
@sirikit Já neřekla, že ten názor o válce sdílím. Jen jsem napsala svůj názor. A ano, po jakékoliv válce určitě hodně lidí zchudlo a musela přehodnotit dosavadní priority. Vymyslím si: Nebudu se koupat každý den, jak jsem byla zvyklá, protože voda teče jen několik hodin a zdražila. Budu se koupat jednou za týden. Nemůžu si dovolit nový typ mobilu jako každý rok, musím si vystačit se starým. Budu šetřit s kakaem, čokoládou, je to teď (po válce) nedostatkové zboží. Budu vděčná tetě, sousedce, že mi nabízí králíka, protože maso je na příděl. A na oplátku ji poskytnu jinou službu. apod.
@sirikit píše:
No, a proto se ptám, co lidi - proboha, i lidi v mém věku, od kterých už bych nějakou tu realistickou úvahu čekala - vede k víře v očistné působení hekatomb mrtvých a lidského zoufalství?
Vždycky bude někdo postižený víc a někdo míň, zase znovu se rozevřou nůžky rozdílností, lidi si nebudou vážit půl pytle zrní, protože by chtěli sousedovo prase a všichni přeživší pamětníci lepších - současných- časů budou čelit krutému postraumatickému syndromu, protože bude jasné, že líp už bylo.
Nebude se řešit zakřivení banánů, ale bojovat o přežití - a to všemi prostředky.Kde je ta krása očištění a muchláčkových mezilidských vztahů?
Ovšem plácnout rádoby rebelské klišé do vlákna s nepopulárními názory je tak snadné, člověk zcela bez námahy pádluje „drsňácky“ proti proudu a ještě může zvejšky trousit bonmoty typu "kdo chce pochopit, chápe.."
Cool.
Sirinko, nerozčiluj se, jo
Tady názorně vidíš, že rozežranost lidem prostě nesvědčí. Nechcipeme hlady, hader máme habakuk, kafe chlastáme pravý a o víkendu pečeme frgály.
Někdo prostě místo pokornýho děkování bohu vyvolává válečný pocity. No, lidská krátkozrakost nejde vždycky vyléčit brejlama
![]()
@sirikit píše:
Cool.
Válka je především tragédii jednotlivce. Za všemi těmi daty a strohymi popisy události a faktů, jsou příběhy jednotlivých lidí. Válka mění rychle a krutě dějiny světa a směřuje jinam vývoj lidstva, lépe řečeno konkrétních národů, ale očistný smysl nemá. Člověk se doposud z žádné takové katastrofy skutečně nepoučil, stává se, ze dokonce spadne během krátké chvíle z jednoho marastu do druhého (viz. naše nedávné dějiny).
@Dana066 píše:
@sirikit Já neřekla, že ten názor o válce sdílím. Jen jsem napsala svůj názor. A ano, po jakékoliv válce určitě hodně lidí zchudlo a musela přehodnotit dosavadní priority. Vymyslím si: Nebudu se koupat každý den, jak jsem byla zvyklá, protože voda teče jen několik hodin a zdražila. Budu se koupat jednou za týden. Nemůžu si dovolit nový typ mobilu jako každý rok, musím si vystačit se starým. Budu šetřit s kakaem, čokoládou, je to teď (po válce) nedostatkové zboží. Budu vděčná tetě, sousedce, že mi nabízí králíka, protože maso je na příděl. A na oplátku ji poskytnu jinou službu. apod.
Dobrý. A já analogicky: nemůžu si příští rok dovolit koupit to nové auto, které jsem původně plánovala, protože jsem letos vrazila prachy do plotu kolem celýho areálu plus obec dělá vodu a kanalizaci a já do toho buď investuju teď několik desítek tisíc, nebo někdy v budoucnu jako sólo stavebník za daleko větší prachy. ![]()
Nekupuju si nový mobil každý rok ne proto, že bych si to nemohla dovolit, ale protože nemám tu potřebu.
Necpu se brambůrkami, na kterých jsem závislá
, ne proto, že by jich byl nedostatek, ale protože kdybych povolila uzdu svým choutkám, do velikosti 36-38 bych se nevešla. ![]()
Jsem vděčná hajnýmu, co mi přitáhne fůru kůrovcovýho dřeva, a na oplátku mu můj syn opraví auto.
Jsem vděčná sousedovi, co mi podá „jen tak“ přes plot košík plný právě natrhaných meruněk a blum ze zahrady pro moje rodiče - protože je má normálně rád a my meruňku nemáme. Nedám mu za to nic, usměju si a vím, že je to fajn chlap. ![]()
Co by se na týhle pohodě zlepšilo válkou?
Líbí se mi bonmot "*Bohatí se od chudých liší jenom tím, že jim chybí větší částky.**
Na lidské povaze se celospolečenskou tragédií nezmění - vůbec ne k lepšímu - naprosto nic. Takže - dávat bacha na to, co si přejem, znáš to.
![]()
@Betty MacDonald píše:
Sirinko, nerozčiluj se, joTady názorně vidíš, že rozežranost lidem prostě nesvědčí. Nechcipeme hlady, hader máme habakuk, kafe chlastáme pravý a o víkendu pečeme frgály.
Někdo prostě místo pokornýho děkování bohu vyvolává válečný pocity. No, lidská krátkozrakost nejde vždycky vyléčit brejlama
![]()
Jsem nízkotlaká a tyhle diskuse mému oběhu vyloženě prospívají!
![]()
@sirikit píše:
Jsem nízkotlaká a tyhle diskuse mému oběhu vyloženě prospívají!![]()
![]()
![]()
Jako terapie dobrý, tady se z nízkýho tlaku vyléčiš ![]()
@Anna766 píše:
No, když oni jsou dva druhy lidí, jeden druh rád jí, může sníst cokoli a nepřibere a druhý druh také v rád jí ale buď jí všechno a je to na něm vidět, nebo se drží, hlídá, drží diety a podobně a vypadá jako druh číslo jedna.
To je vrozené, mám nejspíš rychlý metabolismus. Stává se mi často, že se normálně najim, příklad : oběd v 13 h, a za dvě hodiny už v ruce držím housku a „zeru “zase.
@Anna766 píše:
Hele, a já tady na eMimi poznala naprostou anomálii, která údajně nerada jí, milion věcí vůbec nejí - a vytrvale bojuje s nadváhou.
![]()
Přírodní úkaz. ![]()
Já aspoň přesně vím, že jsem si eventuální kila navíc labužnicky vyžrala.
![]()