Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75692
7.9.20 01:09

@Borrealis Jojo? Jé, to jsi mě s tou chřipkou potěšila :hug:, já se totiž letos rozhodla protichřipkově očkovat, protože nehodlám řešit, jestli chrchlám kvůli chřipajzně, nebo covidu. :roll:
Já jsem teda obecně nadšený očkovač snášející bez problémů jakoukoli vakcínu, takže už mám kde co od povinných, přes klíšťovku, žloutenku, čerstvě s (poúrazovým) tetanem záškrt + černý kašel, příští rok pomýšlím na pásový opar a odhaduju, že k tý žlutý zimnici se časem propracuju. :mrgreen: :mrgreen:
Ale nespočítám, kolik lidí, když jsem řekla, že se chci nechat píchnout proti chřipce, se podlomilo, že budu nemocná celou zimu a ať se do takového hazardu s vlastním zdravím vůbec nepouštím.
Takže du! :dance: :dance: :dance: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75692
7.9.20 01:13
@Borrealis píše:
@pe-terka

nic podobného jsem za celou / dlouhou / dobu nezažila,

ani nikoho kdo „po očkování dostal strrrrašnou chřipku, nejhorší v životěěěě“ jsem nikdy nezažila
očkuji poměrně dost lidí, i sebe již řadu let.
Ale jestli něco nechci, tak rozhodně nechci o tomto přesvědčovat někoho
/ vůbec nikoho na netu /, v žádném případě.

naopak

letos bude vakcín málo a zájemců asi o dost více, a každý jeden nezájemce, který mi nebude volat a psát abych mu sehnala vakcínu, je pro mě dobrej, protože vakcíny nejsou jako rohlíky

nejdou přidělat, nejdou narychlo sehnat ani namnožit

nemám je jak sehnat navíc, takže odpírači ano, klidně strašte pseudo storkama o "sousedkách a jejich trablech " dále a co nejvíce-…ušetříte nám práci s vysvětlováním proč vakcíny nejsou a jakto že nejsou…ony prostě fakt nejsou v dostatečném množství

loni je dodali s velkým zpožděním a méně než bylo objednáno…a byli jsme zahlceni telefonáty, rušením a přesouváním, vysvětlováním a omlouváním se a předěláváním seznamů…letos už je ani dělat nezačneme, protože se v tom akorát utopíme

Mám objednáno od května. Připomenuto v srpnu.
Vůbec mi neříkej, že nebudou! :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
7.9.20 08:47
@pe-terka píše:
přímá časová návaznost a projevy chřipky. Z plného zdraví samozřejmě. Její lékař to jako následek očka nevyloučil.

korelace neznamená nutně kauzalitu, tj, když se dva jevy objeví po sobě, neznamená, že jeden vyvolal druhý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.9.20 08:50
@annlady píše:
korelace neznamená nutně kauzalitu, tj, když se dva jevy objeví po sobě, neznamená, že jeden vyvolal druhý

to už je pak na každém, které životní události si do spojitosti dá a které ne. Moje sousedka tam spojitost vidí a její lékař ji nevylučuje. Takže se, s dovolením, zařídí podle svého. Bez ohledu na tvůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75692
7.9.20 08:58
@pe-terka píše:
to už je pak na každém, které životní události si do spojitosti dá a které ne. Moje sousedka tam spojitost vidí a její lékař ji nevylučuje. Takže se, s dovolením, zařídí podle svého. Bez ohledu na tvůj názor.

Ale nono, vždyť ji ani Tebe nikdo nepřemlouvá, ba právě naopak - viz příspěvek @Borrealis výš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
7.9.20 09:07
@pe-terka píše:
to už je pak na každém, které životní události si do spojitosti dá a které ne. Moje sousedka tam spojitost vidí a její lékař ji nevylučuje. Takže se, s dovolením, zařídí podle svého. Bez ohledu na tvůj názor.

myslíš jako třeba počet filmů, ve kterých se objevil Nicolas Cage vs počet utopených v bazénu?
 https://tylervigen.com/…_correlation?…

nebo konzumace zakysané smetany na hlavu vs. počet obětí nehod motocyklů?
 https://www.nationalgeographic.com/…orrelations/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
7.9.20 09:12

@pe-terka Moje tchyně se taktéž nechala, na radu obvoďáka, naočkovat. Ležela pak 3 neděle na JIP. A lékař v nemocnici jí řekl, co jí to napadlo za hovadinu - nechat se naočkovat proti chřipce. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
7.9.20 09:12
@annlady píše:
myslíš jako třeba počet filmů, ve kterých se objevil Nicolas Cage vs počet utopených v bazénu?
https://tylervigen.com/…_correlation?…nebo konzumace zakysané smetany na hlavu vs. počet obětí nehod motocyklů?
https://www.nationalgeographic.com/…orrelations/

V tomto smyslu: Bolí tě ruka? Hm, hm, to měla moje teta… a za tři dny… ji přejel autobus!!!

• Citovat
  • Upravit
Alriga
7.9.20 09:15
@babanci píše:
@pe-terka Moje tchyně se taktéž nechala, na radu obvoďáka, naočkovat. Ležela pak 3 neděle na JIP. A lékař v nemocnici jí řekl, co jí to napadlo za hovadinu - nechat se naočkovat proti chřipce. :lol:

Tak tomu nevěřím ani omylem. Nevěřím, že by jakýkoli lékař řekl toto pacientovi.

• Citovat
  • Upravit
75692
7.9.20 09:38
@Alriga píše:
Tak tomu nevěřím ani omylem. Nevěřím, že by jakýkoli lékař řekl toto pacientovi.
Šiš, nevymlouvej jí to! 8o :cert: :cert: Čím víc lidí se jí podaří odradit, tím větší je pravděpodobnost, že se na mě ta vakcína dostane. :dance: :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
7.9.20 09:44
@sirikit píše: Šiš, nevymlouvej jí to! 8o :cert: :cert: Čím víc lidí se jí podaří odradit, tím větší je pravděpodobnost, že se na mě ta vakcína dostane. :dance: :dance:

Sákryš, teď jsem si vzpomněla! U nás na pavlači si stará Blažková nechala píchnout vakcínu proti chřipce. A co myslíte??? Aha, za pár let se vezla. Klepla jí pepka. Prej. Cha cha. Já dobře vím z čeho to bylo! 🤔 🤔 🤔

• Citovat
  • Upravit
75692
7.9.20 09:55
@Alriga píše:
Sákryš, teď jsem si vzpomněla! U nás na pavlači si stará Blažková nechala píchnout vakcínu proti chřipce. A co myslíte??? Aha, za pár let se vezla. Klepla jí pepka. Prej. Cha cha. Já dobře vím z čeho to bylo! 🤔 🤔 🤔

Hele, já tu před odchodem na očkování založím rozlučkové vlákno s pravidelnými on-line vstupy, a když se náhle odmlčím… :roll: :nevim:
Víš jak. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.9.20 10:00
@Alriga píše:

Trošku trapný. Očkování může mít různé vedlejší účinky a zlehčovat to může jen velmi ubohý jedinec.

• Citovat
  • Upravit
4789
7.9.20 10:01

Děvčata, přidám svoji trochu do mlýna. Mamka (82) se nechala očkovat proti chřipce - první rok 14 dní po očkování těžký zápal plic, druhý rok cca 14 dní po očkování „růže“, vysoké teploty, bolesti…, třetí rok 14 dní po očkování pásový opar. Jinak je zdravá, s ničím se neléčí a nikdy takovéto nemoci neměla. Už jsme jí se segrou říkaly, jestli se na to nechce vykašlat, že stejně, když řádí chřipky, tak nikam nemusí. My si to prostě do souvislostí dáváme, protože to úplně bije do očí. tož tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17874
7.9.20 10:07
@pe-terka píše:

Povazuju ockovani za fantastickej vynalez 20 stoleti. :) Preockovani si hlidam, treba proti tetanu, protoze se furt hrabu v hline na zahrade, poraneni a pod.
Ale nenechavam se zatim ockovat proti nemocim jak je chripka, budu ho zvazovat, az budu stara, tam ma sve misto.

Pokud prijde ockovani proti korone, odmitnu ho, protoze vakcina proti skupine koranavirusu je polemicka vec. Virus neustale pokracuje v mutacich, predpoklada se, ze momentalne je mene virulentni, jak byl na jar, tak uvidime, jestli spacha samovrazdu jak prvni SARS, nebo bude tady sarapatit naveky, treba jako sezonni nemoc. Vyvoj nove vakciny trva za normalnich podminek leta, jede se jedna etapa za druhou, ale v pripadu korony se od nekterych etap kvuli nalehavosti upustilo, nechci byt zatim pokusnej kralik, tuplem kdyz vakcinace ohledne coronavirusu je polemicka vec.
Treba lek Remdesivir proti korone je neucinnej, nema na umrtnost efekt, pocas klinickych zkousek se menili parametre vyskumu, presto se Gileadu podarilo svuj lek na trhu prosadit. (jak, je napsano ve hviezdach, ale milardovej byznys se bohuzel casto ridi jinymi pravidlami, jak etikou).

Příspěvek upraven 07.09.20 v 10:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová