Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75730
4.9.20 21:18
@mrav píše:
Taky tak. Anička ho za mě nepověsi. :P :mavam:
Šňůry níž!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
4.9.20 21:22
@M_Vladim píše:
Už dlouhou dobu si myslím, že by si majordomus Merovejců a jeden ze zakladatů Karlovců
Karel Martel
zasloužil sochu v nadživotní velikosti. :pankac: :pankac: :pankac:
Politicky korektní to dneska asi nebude, ale Karel IV by zaplesal. ;)

:palec: :palec: :palec: Czech rules! :palec: :palec: :palec:
:think: česky by to svět asi tak nebral… :?

Že jste o něm snad ani neslyšeli? Velká chyba - nebo záměr?
Karel Martel: https://cs.wikipedia.org/…Karel_Martel
bitva u Tours: https://cs.wikipedia.org/…itva_u_Tours

Příspěvek upraven 04.09.20 v 18:08

Tak bitva u Poitiers nebyla pro muslimy až takovou pohromou, jejich loupezive nájezdy to nezastavilo, i když to trochu studená sprcha pro jejich bitevní strategii byla. Jim v tu chvíli nešlo ani tolik o nějaké náboženské cíle jako klasické rabování a kořist, ani Martel je nejspíš jinak nevnímal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36962
4.9.20 21:38
@Alladina píše:
Tak bitva u Poitiers nebyla pro muslimy až takovou pohromou, jejich loupezive nájezdy to nezastavilo, i když to trochu studená sprcha pro jejich bitevní strategii byla. Jim v tu chvíli nešlo ani tolik o nějaké náboženské cíle jako klasické rabování a kořist, ani Martel je nejspíš jinak nevnímal.

Ano, lze to chápat jako prostý boj pro zisk. Nicméně je to zastavilo, stále je to nedoceněná věc. :?
Celá generace jejich vojenské elity - šlechty tím byla zničena. Od té chvíle začalo jejich vytlačování z jihozápadní Evropy až nakonec opustili i Iberský poloostrov. :?
Pro nás je důležité, že tím byl jejich postup zastaven a my proto nelezeme po modlácích čelem k Mekce. :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17897
4.9.20 21:41
@Dana066 píše:
Moje nepopulární názory:
  • Trassexuálové jsou nemocní. Člověku, který má pocit, že jeho levá ruka není jeho taky ochotně lékař neuřízne levou ruku.
  • Cigarety, alkohol jsou drogy státem podporované. Zakázala bych je.
  • islám do Evropy 21. století nepatří. Možná do té ve středověku. Muslimocé by se měli přizpůsobit zákonům státu, kde chtějí žít.
  • Česká republika může být ekonomicky sílným a všeobecně respektovaným státem.

S tou válkou pár stran zpět jsem to pochopila tak, že by lidé byli chudí- skromnější, pokornější. Víc by si vážili věcí, které mají, mezilidských vztahů, apod.

Dano, to je strasnej omyl, valka nikdy neudela z lidi mene materialne a vic duchovne zalozene lidi.
Zoufali lide delaji zoufale veci, zlo plodi zlo, nasili plodi nasili…vis, kdy jsou lidi nejlip manipulovatelni? Tam, kde je strach a kde chybi vzdelani. Koukni se do libovolne krajiny, kde jsou valky: strach, nevzdelanost, chudoba materialni i ta duchovni.
Valka je kruta dzungle, kde vyhrava silnejsi, kde pro slabe a citlive neni misto, ve valce vyhrava ten, kto nema soucit ani charakter, kto ma hrubou silu, nebo kolaboruje, ten ma vetsi sanci prozit…nehlede na to, ze pri dnesni moderne, vojenske technologii by svetova valka mezi mocnostami byla valkou poslednou a zmenila by tvar civilizace tak, jak ji dnes pozname.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
4.9.20 21:48
@M_Vladim píše:
Ano, lze to chápat jako prostý boj pro zisk. Nicméně je to zastavilo, stále je to nedoceněná věc. :?
Celá generace jejich vojenské elity - šlechty tím byla zničena. Od té chvíle začalo jejich vytlačování z jihozápadní Evropy až nakonec opustili i Iberský poloostrov. :?
Pro nás je důležité, že tím byl jejich postup zastaven a my proto nelezeme po modlácích čelem k Mekce. :palec: :palec:

Jistý vliv to určite mělo, i kdyz my můžeme jenom spekulovat, zda by vůbec byli schopní nějakou říši v západní Evropě trvale vytvořit, případně jak dlouhého by byla trvání a zda by se islám ujal, co fungovalo v severní Africe, nemuselo by fungovat v raně středověké Evropě. Tím osobnost Karla Martela nechci v evropských dějinách nijak snižovat, jen chci říct, že on se spíše stavěl proti rabování měst, než proti náboženské síle. A kdyby se v tehdejší Hispanii taky nervali mezi sebou a nespolcovali se s muslimy, mohlo to být jinak.Kdo ví. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kkkulisek
4.9.20 21:57
@Anna766 píše:
No, když oni jsou dva druhy lidí, jeden druh rád jí, může sníst cokoli a nepřibere a druhý druh také v rád jí ale buď jí všechno a je to na něm vidět, nebo se drží, hlídá, drží diety a podobně a vypadá jako druh číslo jedna.

A pak je druh číslo tři - rád a hodně jí a k tomu se hodně hýbe, takže je štíhlý. Je to jednoduchá rovnice - příjem musí být menší než výdej. Většina těch štíhlých a žravých to prostě vyběhá.

• Citovat
  • Upravit
kkkulisek
4.9.20 21:59
@Alladina píše:
To je vrozené, mám nejspíš rychlý metabolismus. Stává se mi často, že se normálně najim, příklad : oběd v 13 h, a za dvě hodiny už v ruce držím housku a "zeru "zase.

Ale ten rychlý metabolismus jistě nemáš ze sezení na gauče. Tipuju, že se taky hodně hýbeš, proto tak rychle spaluješ.

• Citovat
  • Upravit
12503
4.9.20 22:05
@kkkulisek píše:
Ale ten rychlý metabolismus jistě nemáš ze sezení na gauče. Tipuju, že se taky hodně hýbeš, proto tak rychle spaluješ.

V práci dost prosedim, ale na vykopech se třeba i dost nadru. :think: Ale zase chodím běhat, i když teď jsem to dost flakala. :roll:.No, ale mám určitě geneticke předpoklady, z jedné strany rodiny jsou to samé tyčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
4.9.20 22:11
@kkkulisek píše:
A pak je druh číslo tři - rád a hodně jí a k tomu se hodně hýbe, takže je štíhlý. Je to jednoduchá rovnice - příjem musí být menší než výdej. Většina těch štíhlých a žravých to prostě vyběhá.

Znám i dost hubených lidí, kteří jedí pořád, a asi tak 5× nezdravěji než já, nedělají žádný sport, ani jinak necvičí, moc toho nenachodí, protože hodně jezdí autem, a nepřiberou. A mám jich kolem sebe fakt dost, určitě dvě desítky.
Tak u půlky z nich je/byl by, kdyby chtěli, ale problém přibrat. Jedna známá takhle trpěla dlouho komplexy ze své hubené postavy(právě asi i kvůli těm rádobyvtipným a zbytečným poznámkám, které už tady hodně lidí zmínilo), chtěla tak 5-7 kg přibrat, a hrozný problém. Chodila chvíli i k nějaké výž. poradkyni, přibrala asi 2 kg, ale jakmile přestala, zas to zhubla.
Poznámky at už tyto, nebo opačné, bych doporučila lidem si odpustit. A obzvlášt u dospívajících, ale to už je OT.

Oprava: chyba v číslovce

Příspěvek upraven 04.09.20 v 22:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
4.9.20 22:14
@kkkulisek píše:

Pardon, chtěla jsem tím svým příspěvkem reagovat spíš na tenhle. Že ta moje známá ten rychlej metabolismus prostě má… Pohyb nula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
4.9.20 22:17

@OpportunityNox
Věřím Ti to, bylo období, kdy jsem se fakt moc nehybala a stejně jsem nepribrala ani kilo.Po porodu jsem měla cca.10 kg nahoře a to bylo jediné období života, kdy jsem fakt ztloustla, před porodem už to bylo skoro 20 kg navíc. Sama jsem si říkala, že teď to přišlo a konec bezstarostne štíhlé postavy.No,co myslíš? Do půl roka jsem byla zpátky na své váze, aniž bych se o to cíleně snažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
4.9.20 22:20

@Alladina Jojo, přesně o tom mluvím :) A takových lidí mám kolem sebe a znám fakt dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
4.9.20 22:21

@sirikit Necti moje příspěvky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148647
4.9.20 23:06
@Alladina píše:
A Ty mě, že mám v koši vyprane prádlo, tak bych ho asi měla jít pověsit :lol:

Tak já už mám dožehleno. Aneb den ženy nikdy konec nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
4.9.20 23:07
@Anna766 píše:
Tak já už mám dožehleno. Aneb den ženy nikdy konec nemá.
:palec: :potlesk:
Já poveseno.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová