Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@OpportunityNox píše:
Tak tento názor jsem snad od nikoho ještě neslyšela.
Ja jsem si to precetla tady. A nekolikrat. Kdyz zena neni manzelka, tak proto, ze „nestala chlapovi za to, aby si ji vzal“. A jinou variantu nekteri diskutujici nepripousti ![]()
@Wani píše:
Mně je jedno, zda je někdo pro nebo proti svatbám.Povyšování je trapné z obou stran.
Přesně. Každému, co jeho jest.
@větvička1 píše:
Ja jsem si to precetla tady. A nekolikrat. Kdyz zena neni manzelka, tak proto, ze „nestala chlapovi za to, aby si ji vzal“. A jinou variantu nekteri diskutujici nepripousti
Vždyť to tak může být. Někdy není žena manželkou, protože nechce, nechce se vdávat. Takovych žen znám dost.Ale taky to může být tak, že by ráda byla manželka, ale chlapovi nestojí za to, aby si ji vzal. Takové ženy znám taky.Ono se to nevylučuje ![]()
@Anna766 píše:
Vždyť to tak může být. Někdy není žena manželkou, protože nechce, nechce se vdávat. Takovych žen znám dost.Ale taky to může být tak, že by ráda byla manželka, ale chlapovi nestojí za to, aby si ji vzal. Takové ženy znám taky.Ono se to nevylučuje
No vsak ano, mas pravdu, ja reagovala na to, ze se nekdo nesetkal s nazorem, ze manzelstvi je vic nez vztah na psi knizku. Pro nektere tady to tak je, protoze automaticky za tim vidi jen a jen to, ze zena za to chlapovi nestoji.
@samá práce píše:
Neboj, válka už nikdy nebude. Ty byly vždy jen dobyvatelský nebo šlo o to něco ukrást. Nikdo nemá žádnou hotovost nebo zlato která by za to stála. Těch pár státních klenotů za to nestojí. Dneska ve světě virtuálních peněz, si lze cokoliv a jakýkoliv lidi koupit. Se podívej na Afriku. Tak osminu kontinentu už vlastní de fakto Číňani a nikoho to nekaká. Navíc už by nikdy dnes nesehnali krom profesionálů lidi na bránění republiky. Co dnes je v globalizovaném světě vlast? Korporáty, světový obchodní řetězce, komerční zóny apod. To má každej v paži.
Tak třeba ta Čína smrdí. Vytáhli lokte a moc se roztahují. Dlouho jim to procházelo, ale teď se jich svět začal všímat - tedy v čele s USA.
No a v tý Africe nabourají do pyžam. ![]()
Kromě toho se v Himálaji pošťuchují s Indií a dost neoficiálně drancují Sibi - lesy. Rusové na to nebudou moct dlouho kašlat. Asi před třema týdnama přesunuli čtyři protivzdušné komplety S-800 k Vladivostoku pod záminkou ochrany proti raketám ze Severní Koreje (to je domácí varianta S-400 co dodali Turkům - kvůli čemu Turci přišli o dodávku amerických F-35). ![]()
Nicméně možných důvodů ke sporům je víc. V první řadě voda, v druhé jídlo (což je dost provázané) a další třeba energie (uhlí, ropa, plyn). Energetiká bezpečnost není jen pár slov. ![]()
Příspěvek upraven 05.09.20 v 18:22
@samá práce píše:
Neboj, válka už nikdy nebude. Ty byly vždy jen dobyvatelský nebo šlo o to něco ukrást. Nikdo nemá žádnou hotovost nebo zlato která by za to stála. Těch pár státních klenotů za to nestojí. Dneska ve světě virtuálních peněz, si lze cokoliv a jakýkoliv lidi koupit. Se podívej na Afriku. Tak osminu kontinentu už vlastní de fakto Číňani a nikoho to nekaká. Navíc už by nikdy dnes nesehnali krom profesionálů lidi na bránění republiky. Co dnes je v globalizovaném světě vlast? Korporáty, světový obchodní řetězce, komerční zóny apod. To má každej v paži.
To už si myslelo generací před námi.
@M_Vladim píše:
Tak třeba ta Čína smrdí. Vytáhli lokte a moc se roztahují. Dlouho jim to procházelo, ale teď se jich svět začal všímat - tedy v čele s USA.
No a v tý Africe nabourají do pyžam.
Kromě toho se v Himálaji pošťuchují s Indií a dost neoficiálně drancují Sibi - lesy. Rusové na to nebudou moct dlouho kašlat. Asi před třema týdnama přesunuli čtyři protivzdušné komplety S-800 k Vladivostoku pod záminkou ochrany proti raketám ze Severní Koreje (to je domácí varianta S-400 co dodali Turkům - kvůli čemu Turci přišli o dodávku amerických F-35).
Nicméně možných důvodů ke sporům je víc. V první řadě voda, v druhé jídlo (což je dost provázané) a další třeba energie (uhlí, ropa, plyn). Energetiká bezpečnost není jen pár slov.Příspěvek upraven 05.09.20 v 18:22
Škoda, že nemám čas si v této diskuzi přečíst všechny příspěvky.
Určitě bych se pobavila.
Napíšu sem také několik mých velmi nepopulárních názorů:
1. Matka, co si pořídí dítě, a přitom pak chvátá honem rychle zase do práce, pro mě nikdy nebude dobrá matka.
2. Matka, která je schopna prohlásit, že jí už po několika dnech doma s novorozencem „hrabe“ neni psychicky v pořádku a měla by se sebou něco dělat.
3. Matka, která je schopna tahat několika denní miminko do kavárny nebo restaurace, není v pořádku. To samé si myslím o matkách, které musí hrozně moc nutně na dovolenou někam do veder daleko k moři (protože rok bez dovolený u moře by nepřežily, ani fyzicky natož psychicky!) a je jim úplně jedno, že vedra nejsou pro miminka vůbec dobrá, natož dlouhé cesty autem (viz dovolená autem do Chorvatska nebo Itále). Hlavně že jedou „na dovolenou“ mimino nemimino.
Dávám se anonymně, protože nechci pak číst ty nenávistný zprávy kvuli tomu, co si myslim. Jinak určitě bych vymyslela i další věci, ale tohle je u mě asi top.
1. očkování proti chřipce funguje a není nijak nebezpečné ani škodlivé. A prostě funguje.
očkuji spousty lidí již řadu let a vidím to v reálu, vidím porovnání jak pak v epidemii chřipky fungují a dopadají očkovaní a jak neočkovaní. Očkovaní mi tam ani s chřipkou ani s komplikacemi ani s únavovým syndromem táhnoucím se až do jara prostě nechodí. Nula. Neočkovaných je plná čekárna a některým se pak následky vlečou až do jara, nebo celoživotně.
2: očkování proti chřipce není žádnej extra byznys
NO není. Kdyby byl, mám lednici již dnes narvanou vakcínama k prasknutí, hodím si na ně přirážku a prodávám je za ohromné ceny s přirážkou a pak se za to válím měsíc na Bali.
Realita je přesně opačná. Vakcíny sehnat nejdou, přirážka ani žádnej " byznys" z toho naprosto není, ani nesmí bejt…právník by za cenu tohoto úkonu ani neotevřel levé oko.
Akorát mám otlačený ucho od žadonících telefonátů, kteřé žádají schovat a rezervovat.
Není co
Nevím kdy vakcíny dorazí a nevím kolik z objednaných dorazí a naprosto nejde nikomu nic slíbit.
Na Bali se v životě nepodívám, nevyhraji li ve sportce…během roku není vůbec šance na nějakou delší dovolenou, natož nějakou posh a drahou…protože já de-il jsem zdravotník, k čemuž mě vedl trapný spasitelský komplex.
![]()
@Borrealis škoda, že moje sedmdesátiletá sousedka není na emiminu. Loni byla na očku proti chřipce a totálně ji sejmulo, bylo jí zle 14 dní, navíc se celá osypala. A jako bonus chřipku dostala za další dva měsíce, zřejmě jiný kmen.
Takže říkala, že už nikdy víc.
Čímž ti tvou profesní zkušenost neberu, ale z blízkého okolí mám jinou.
@pe-terka píše:
@Borrealis škoda, že moje sedmdesátiletá sousedka není na emiminu. Loni byla na očku proti chřipce a totálně ji sejmulo, bylo jí zle 14 dní, navíc se celá osypala. A jako bonus chřipku dostala za další dva měsíce, zřejmě jiný kmen.
Takže říkala, že už nikdy víc.Čímž ti tvou profesní zkušenost neberu, ale z blízkého okolí mám jinou.
A kdo a jak zjistil, že se jednalo o následek očkování?
nic podobného jsem za celou / dlouhou / dobu nezažila,
ani nikoho kdo „po očkování dostal strrrrašnou chřipku, nejhorší v životěěěě“ jsem nikdy nezažila
očkuji poměrně dost lidí, i sebe již řadu let.
Ale jestli něco nechci, tak rozhodně nechci o tomto přesvědčovat někoho
/ vůbec nikoho na netu /, v žádném případě.
naopak
letos bude vakcín málo a zájemců asi o dost více, a každý jeden nezájemce, který mi nebude volat a psát abych mu sehnala vakcínu, je pro mě dobrej, protože vakcíny nejsou jako rohlíky
nejdou přidělat, nejdou narychlo sehnat ani namnožit
nemám je jak sehnat navíc, takže odpírači ano, klidně strašte pseudo storkama o "sousedkách a jejich trablech " dále a co nejvíce-…ušetříte nám práci s vysvětlováním proč vakcíny nejsou a jakto že nejsou…ony prostě fakt nejsou v dostatečném množství
loni je dodali s velkým zpožděním a méně než bylo objednáno…a byli jsme zahlceni telefonáty, rušením a přesouváním, vysvětlováním a omlouváním se a předěláváním seznamů…letos už je ani dělat nezačneme, protože se v tom akorát utopíme
A jako bonus ještě poslouchat historky o bájných „dovolených zaplacených firmou na vakcíny“ boha jeho
firmy nenosej ani jednorázové tužky, za očkování je státem nařízená směšná cena, za kterou by právník ani neotevřel oči a jen se smál…že takovou cenu přece za jeho odbornou práci nikdo nemůže myslet vážně…
no nic…vzhůru k lepším zítřkům a pondělkům, mezi které to zítřejší asi patřit nebude
@Borrealis tvá slova nerozporuju, globální přehled nemám. Moje sousedka může být výjimka, ale je to reálná žena a její výpověd taky. Tvoje pacientka to určitě není, její obvodák je muž.
@Alriga píše:
A kdo a jak zjistil, že se jednalo o následek očkování?
přímá časová návaznost a projevy chřipky. Z plného zdraví samozřejmě. Její lékař to jako následek očka nevyloučil.