Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17874
7.9.20 22:38
@M_Vladim píše:
200 - 300 let je moc. Máme to problém, který jsem citoval a na který právě upozornil Hawking. Pokud nebudeme rozumě hospodařit s energiemi, tak nám za těch 150 - 200 let dojdou na úroveň, která snad bude stačit na ochranu před mrazem, ale ne na dostatečnou průmslovou základnu. A to může znamenat, že nedokážeme využít co máme v naší sluneční soustavě. A pokud k tomu dojde, tak tu budem sedět a čekat na ránu z milosti bez šance jí odvrátit - prostě na to nebudeme stačit.
Hawking říkal: 150 let a to je kousek a my nic. Množíme se a sosáme. :zed: :zed: :zed:

Asi po prve s tebou se souhlasim do slova. Prognozy jsou smutne…a my porad nic, je 5 minut po 12 a my furt nic. Nejake male usili kde tu, ale to uz dnes vubec nestaci. Zajedeme na svoji blbost a lhostejnost.

Příspěvek upraven 07.09.20 v 22:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36909
7.9.20 22:38
@My Melody píše:
Taky to tak citim.
Tech povolani, ktere nahradi umela inteligence, bude porad vic, treba prodavacky, soferi, uz dnes mame auta bez sofera, to bylo jeste ne tak davno nepredstavitelny. Nedavno jsem neco chtela vybavit na urade, po novom je urad pro verejnost zavrenej, vsechno se vybavuje on-line. Vytocis cislo, kde ti automat da informace, prepoji te na dalsi automat, ten te naviguje na dalsi automat, nakonec jsem zadnou uradnici nevidela, se zadnou jsem nemluvila a co jsem potrebovala, jsem vybavila. Tech povolani, ktere zaniknou, bude casem vic a vic.

A na druhém konci Země se množí lidé, co používají buvoly k orbě, pokud jim pole úplně nevyschne… :roll:
No a pyžamáři a černopdelníci se předhánějí kdo napěstuje víc svých oveček. :pocitac:
Hlavně žádnou antikoncepci, žádné vzdělání a matky skoro děti. Když se podíváte na to, co jsem před chvilkou napsal, tak se mi snad nebudete divit, že mě to občas… uummm… velmi zlobí. :cert: :cert: :cert:
edit:
Však to znáte - k růstu populace nedochází jen šířkou rodiny, řekněme horizontálně, ale i vertikálně zkrácením generačního cyklu.
Dva - ano školské - příklady:
Kulturní skupina A: Průměrný věk matky po narození posledního dítěte 20 let, průměrný počet dětí 4, průměrné dožití 50 let.
Kulturní skupina B: Průměrný věk matky po narození posledního dítěte 33 let, průměrný počet dětí 2, průměrné dožití 75 let.
Za sto let:
Skupina A:
Po dvaceti letech: 4děti(gen2)+ matka(gen1) + otec(gen1) = 6 lidí
Po čtyřiceti letech matka - otec(gen1)+ 4 dospělí (gen2) + 16 dětí (gen3) = 22 lidí
Po padesáti letech umírá první generace: 20 lidí
Po šedesáti letech dospěje generace 3. a narodí se čtvrtá generace:
16×4 = 64 (gen4) + 20 lidí z předchozí generace = 84 žijících
Po sedmdesáti letech umírají 4 z druhé generace = 80 žijících
Po osmdesáti letech se 4. generaci narodí děti: 64×4 =264(gen5) plus 80 již žijících = 344 lidí
Po devadesáti letech zemře 16 z třetí generace = 328 žijících.
Ve sto + letech se 5. generaci narodí 264×4 = 1056 dětí 6. generace plus těch 328 již žijících je 1328 lidí.
Skupina B:
Po 33 letech 2 z generace 1 plus 2 děti (gen 2)= čtyři lidé.
Po 66 letech se druhé generaci narodí děti: 2×2= 4 plus 4 žijící = 8 žijících.
V 75 letech zemře první generace = 6 žijících
V 99 letech se narodí děti 3 generaci: 4×2 = 8 (gen4), takže po sto letech bude celkem 16 žijícich.
Komentář snad netřeba. :pocitac:

Příspěvek upraven 07.09.20 v 23:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.9.20 22:40
@My Melody píše:
Taky to tak citim.
Tech povolani, ktere nahradi umela inteligence, bude porad vic, treba prodavacky, soferi, uz dnes mame auta bez sofera, to bylo jeste ne tak davno nepredstavitelny. Nedavno jsem neco chtela vybavit na urade, po novom je urad pro verejnost zavrenej, vsechno se vybavuje on-line. Vytocis cislo, kde ti automat da informace, prepoji te na dalsi automat, ten te naviguje na dalsi automat, nakonec jsem zadnou uradnici nevidela, se zadnou jsem nemluvila a co jsem potrebovala, jsem vybavila. Tech povolani, ktere zaniknou, bude casem vic a vic.

auta bez šoférů mě taky děsí. Neumím si představit, jak můžou (naváděna jakousi GPS) plynule reagovat na aktuální překážku. Spadlý strom, bourané auto, chodec, zvíře…Obecně mě děsí i přetechnizovaný svět, tohle se nám vymkne z rukou. Čapek byl vizionář…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
7.9.20 22:42
@debra.morgan píše:
Ja si teď poridila khaki tuniku s mickey mousem a pokukuju po kardiganu, tam je ta myš na zádech, strašně se mi to libi, ale do ruchu velkoměsta v tom asi nepujdu, spíš na hřiště, zahradu, doma, do putyky… Tak cajk ne? :mrgreen: :jazyk:

Hele, jestli jsi kočka jako na profilovce, jdi v tom kamkoliv ;). Já mám několik triček s Mickeymousem, lvím králem, Disney čarodějnicemi, Jokera, Harley Quinn, E. T.,… A vůbec se za to nestydím, protože to ke mě prostě patří, chlapi se otáčejí a ženy chválí ;).

• Citovat
  • Upravit
36504
7.9.20 22:43
@pe-terka píše:
auta bez šoférů mě taky děsí. Neumím si představit, jak můžou (naváděna jakousi GPS) plynule reagovat na aktuální překážku. Spadlý strom, bourané auto, chodec, zvíře…Obecně mě děsí i přetechnizovaný svět, tohle se nám vymkne z rukou. Čapek byl vizionář…

do poslední tečky souhlasím. Otázka je, kolik z uživatelek EM vůbec zná jeho jméno… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
7.9.20 22:47
@sirikit píše:
Hele, já taky ne. To Vám zřejmě frčí v metropoli, ale k nám na bílá místa mapy trend doposud nepronikl. :nevim:

Metropole :palec: :lol:. :pankac:.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
7.9.20 22:51
@Burj Chalifa píše:
do poslední tečky souhlasím. Otázka je, kolik z uživatelek EM vůbec zná jeho jméno… ;)

Josef Čapek - R. U.R.- Robot :lol:. Takové kraviny si zapamatuje snad každý, ne? :D

• Citovat
  • Upravit
17874
7.9.20 22:56
@M_Vladim píše:
A na druhém konci Země se množí lidé, co používají buvoly k orbě, pokud jim pole úplně nevyschne… :roll:
No a pyžamáři a černopdelníci se předhánějí kdo napěstuje víc svých oveček. :pocitac:
Když se podíváte na to, co jsem před chvilkou napsal, tak se mi snad nebudete divit, že mě to občas… uummm… velmi zlobí. :cert: :cert: :cert: :cert:

Z hlediska ekologie je asi v podstate jedno, ci se mnozi jinej konec planety, nebo Europa. Vsichni jsme na jedne lodi. Prirodni zdroje jsou konecne a pomyslna pujcka prirodnich zdroju se nikdy nesplati. USA, Europa patri mezi nejvetsi znecistovatele a mezi nejvetsi konzumenty, ten rolnik nekde ve slume, i kdyz ma 10 deti, za zivot spotrebuje neporovnatelne mene jak Europan. Cim samozrjeme nerikam, ze ten chudak z tretiho sveta se ma mnozit, ma pouzivat antikoncepci, ale jak ji k nemu dostat a jak zabezpecit, aby ji pouzival? To je otazka statu ve kterem zije a ten na to kasle.

Ceka nas stoleti katastrof, extremni sucha, povodne, hurikany, nasledek bude jeste vetsi bida, jeste vetsi migrace z postihnutych oblasti, socialni tenze… to co mne soukromne nejvic dela smutnou, je nas postoj ke zivratum, musime je zrat 7 krat tydne a ne a ne pochopit, ze tim pripravujeme i vlastnim detem svet, ve kterem se bude zit ci dal, tim hur, protoze masoprumysl ma svuj podil na oteplovani. Klcuji se lesy a vysusuje puda, kde se pestuje gmo obili do krmnich zmesi, aby se vsechny ty zvirata, ktere clovek zabije, necim nakrmili. Na „vyrobu“ 1kg masa potrebujeme 9 kil obilovin, kterymi to zvire (v hnusnych podminkach velkochovu) nakrmime. Plus voda, atd. Ale koho by to zajimalo, nejak bylo a nejak bude.

Příspěvek upraven 07.09.20 v 23:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17874
7.9.20 22:59
@pe-terka píše:

Co se delali testy, auto bez ridice zareaguje na prekazku podstatne rychleji a spravneji, jak clovek. Neptej se me, jak je to technicky udelano, nic o tom nevim. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36909
7.9.20 23:13
@My Melody píše:
Z hlediska ekologie je asi v podstate jedno, ci se mnozi jinej konec planety, nebo Europa. Vsichni jsme na jedne lodi. Prirodni zdroje jsou konecne a pomyslna pujcka prirodnich zdroju se nikdy nesplati. USA, Europa patri mezi nejvetsi znecistovatele a mezi nejvetsi konzumenty, ten rolnik nekde ve slume, i kdyz ma 10 deti, za zivot spotrebuje neporovnatelne mene jak Europan. Cim samozrjeme nerikam, ze ten chudak z tretiho sveta se ma mnozit, ma pouzivat antikoncepci, ale jak ji k nemu dostat a jak zabezpecit, aby ji pouzival? To je otazka statu ve kterem zije a ten na to kasle.

Ceka nas stoleti katastrof, extremni sucha, povodne, hurikany, nasledek bude jeste vetsi bida, jeste vetsi migrace z postihnutych oblasti, socialni tenze… to co mne soukromne nejvic dela smutnou, je nas postoj ke zivratum, musime je zrat 7 krat tydne a ne a ne pochopit, ze tim pripravujeme i vlastnim detem svet, ve kterem se bude zit ci dal, tim hur, protoze masoprumysl ma svuj podil na oteplovani. Klcuji se lesy a vysusuje puda, kde se pestuje gmo obili do krmnich zmesi, aby se vsechny ty zvirata, ktere clovek zabije, necim nakrmili. Na „vyrobu“ 1kg masa potrebujeme 9 kil obilovin, kterymi to zvire (v hnusnych podminkach velkochovu) nakrmime. Plus voda, atd. Ale koho by to zajimalo, nejak bylo a nejak bude.

Doplnil jsem… čísla hovoří. :mavam:
GMO je požehnání a zachraňuje desetimiliony životů. Třeba očkovací banány, nebo zlatá rýže…
Ano máme velká stáda - na plochách, kde se dřív proháněla milionová stáda těch divokých.
I ty se rodili a umírali.
Jenže my rozšiřujeme pastviny klučením lesů a pralesů… a pak to vyschne a je víc lidí… a znova. :pocitac:
Pokud někdo říká, že války nehrozí, tak si představte miliardy bídných na plotu těch technologicky pokročilých a nezměrný masakr máte za rohem. :?

Příspěvek upraven 07.09.20 v 23:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.9.20 23:15
@My Melody píše:
Co se delali testy, auto bez ridice zareaguje na prekazku podstatne rychleji a spravneji, jak clovek. Neptej se me, jak je to technicky udelano, nic o tom nevim. :)

a právě tohle by mě zajímalo…Ale já jsem celkově odpůrce přetechnizovaného světa. Jak dáš moc a „inteligenci“ strojům, je otázkou času, kdy se to obrátí proti lidem. Tohle je hrozně krátkozraké a odosobněné…Mám celkem strach, až budu stará babka, jak tyhle technologie poberu a zorientuju se v budoucím světě. Vždyt ani současní staříci to obvykle nedávají.
Nevylučuju ani variantu, že to poleze na nervy i mladým. A stoupne poptávka po naprosto obyčejných, bazálních manuálních činnostech. A přijde návrat k zemitosti, přírodě a útěku od technologií…Ostatně tyhle prvky lze vypozorovat i dnes, máme to v sobě zakódované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36909
7.9.20 23:20
@pe-terka píše:
a právě tohle by mě zajímalo…Ale já jsem celkově odpůrce přetechnizovaného světa. Jak dáš moc a „inteligenci“ strojům, je otázkou času, kdy se to obrátí proti lidem. Tohle je hrozně krátkozraké a odosobněné…Mám celkem strach, až budu stará babka, jak tyhle technologie poberu a zorientuju se v budoucím světě. Vždyt ani současní staříci to obvykle nedávají.
Nevylučuju ani variantu, že to poleze na nervy i mladým. A stoupne poptávka po naprosto obyčejných, bazálních manuálních činnostech. A přijde návrat k zemitosti, přírodě a útěku od technologií…Ostatně tyhle prvky lze vypozorovat i dnes, máme to v sobě zakódované.

Technologie se musí učit být „user friendly“. ;)
Při variantě podle posledního odstavce se odsoudíme k smrti (… Hawking :roll: ). :poblion:
Já fatalista nejsem. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.9.20 23:27
@Makca87 píše:
Josef Čapek - R. U.R.- Robot :lol:. Takové kraviny si zapamatuje snad každý, ne? :D

pokud Čapkovo dílo považuješ za kravinu, zřejmě ti unikla podstata jeho myšlenek a poselství knihy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
7.9.20 23:30
@Makca87 píše:
Josef Čapek - R. U.R.- Robot :lol:. Takové kraviny si zapamatuje snad každý, ne? :D

Těsně vedle :lol:. Byl to Karel, Josef byl jeho brácha. Ten spíš maloval obrazy.

Příspěvek upraven 07.09.20 v 23:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.9.20 23:31
@Burj Chalifa píše:
do poslední tečky souhlasím. Otázka je, kolik z uživatelek EM vůbec zná jeho jméno… ;)

jméno a název knihy někde z hloubi závitů vysoukají, cyklicky se opakuje v rámci maturitních otázek. Ale kolik z nich ví, o co go, to si netroufám odhadovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová