Jaký máte nepopulární názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
115950
8.9.20 07:42
@Makca87 píše:
Bydlím na Marsu ;). Tak až půjdeš někdy mezi dav, pořádně se koukej ;). Já se teda po lidech dívám a inspiruji se ( móda, vlasy, tetování,… ) a kdyby někdo zkolaboval někde na lavičce, všimnu si ho ;).

Tak jsem dneska schválně koukala po lidech v metru a tramvaji. Dvakrát Minnie a jednou Hallo Kity. Všechno štíhlé mladé holky. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.9.20 07:50
@My Melody píše:
Ja mam taky strach z budoucnosti… ale kazda zmena prinasi strach.Cim jsem starsi, tim vic mam chut zakorenit a zit mimo ruch, venku v prirode, mimo mesto a pestovat zeleninu a starat se o zvirata adoptovana z chovu, ktera u nas dozijou duchod. Muz se zatim moc s touto myslenkou nestotoznil, ale mne to v hlave vrta cim dal tim vic… koukala jsem jeden dokument, kde lidi odesli mimo a ziji jak nasi predkove, inzinir, manazer a uradnice… neni to lehky, ale ti lide rikali, ze konecne maji cistou hlavu. Delaji na svem, vidi vysledky sve prace, nemaji sefa, ani nikoho pod sebou, jednoduchy zivot, plny fyzicke prace, presto to tak chteji.

myslím, že k podobné myšlence bude směřovat čím dál víc lidí. Ono to vidíš už ted, určitý návrat „k bazálu“ je trendem. Pozoruju to hlavně u věkové kategorie 35+, tam to začíná. Svoje v tom udělala už korona, industrializace tento jev jen umocní. Je to dobře vidět na ne/dostupnosti rekreačních nemovitostí a vzestupu cen.
Nedávno jsme byli na dovolené v jižních Čechách a v místním rádiu říkali, že na jednu nemovitost na Šumavě je až 40 zájemců (kupců)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.9.20 07:53
@aiwwa píše:
Tak jsem dneska schválně koukala po lidech v metru a tramvaji. Dvakrát Minnie a jednou Hallo Kity. Všechno štíhlé mladé holky. 8)

to je zajímavé. Moje malé dcerky tento motiv odmítají i na pyžamkách. U nastupující mladé generace budou hadry s Mickey Mausem zřejmě out. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
8.9.20 07:53
@aiwwa píše:
Tak jsem dneska schválně koukala po lidech v metru a tramvaji. Dvakrát Minnie a jednou Hallo Kity. Všechno štíhlé mladé holky. 8)

V pořádku ;) :palec:.

• Citovat
  • Upravit
42408
8.9.20 07:56
@My Melody píše:
Ja mam taky strach z budoucnosti… ale kazda zmena prinasi strach.Cim jsem starsi, tim vic mam chut zakorenit a zit mimo ruch, venku v prirode, mimo mesto a pestovat zeleninu a starat se o zvirata adoptovana z chovu, ktera u nas dozijou duchod. Muz se zatim moc s touto myslenkou nestotoznil, ale mne to v hlave vrta cim dal tim vic… koukala jsem jeden dokument, kde lidi odesli mimo a ziji jak nasi predkove, inzinir, manazer a uradnice… neni to lehky, ale ti lide rikali, ze konecne maji cistou hlavu. Delaji na svem, vidi vysledky sve prace, nemaji sefa, ani nikoho pod sebou, jednoduchy zivot, plny fyzicke prace, presto to tak chteji.

Tak něco podobného jsem udělala já, až na zvířata na dožití. Žiju uprostřed přírody, na takové polosamote (pár roztroušených chaloupek v údolí), opravili jsme 180 let starou chaloupku, vybudovala jsem na mateřské okrasnou a zeleninovou zahradu. Máme několik psů pro radost a zvířata pro užitek. Zeleninu některé roky rozdávám, když se povede úroda. Byla jsem naposledy ve větším městě (Brno) u strýce na víkend, ty davy už mi nejsou příjemné. A cítím rozdíl v ovzduší. Teď momentálně hodně přemýšlím nad tím, jak to zařídit, abychom byli co nejvíc soběstační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
8.9.20 07:58
@pe-terka píše:
to je zajímavé. Moje malé dcerky tento motiv odmítají i na pyžamkách. U nastupující mladé generace budou hadry s Mickey Mausem zřejmě out. :P

U nás frčí Frozen a všechny Disney princezny :D. Hele, já mám fotku, kde je mi 5 let a mám na sobě teplákovku s Tomem a Jerrym :srdce:… Sháním s nimi aspoň mikinu pro sebe, to ještě nemám :D. Móda se neustále vrací ;).

• Citovat
  • Upravit
42408
8.9.20 08:06
@pe-terka píše:
to je zajímavé. Moje malé dcerky tento motiv odmítají i na pyžamkách. U nastupující mladé generace budou hadry s Mickey Mausem zřejmě out. :P

Teď je úplně všude Ledové království. Sousedka s nadsázkou říkala, že měla problém vybrat věci do školy bez nějakýho Frozen motivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.9.20 08:15

@Betty MacDonald @Makca87 to je pravda, Frozen ted opanoval trh s oblečením i různými doplnky. Ale devítiletá dcerka už ani princezny nechce, ta spíš nepohádkové motivy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148578
8.9.20 08:19
@Makca87 píše:
Bydlím na Marsu ;). Tak až půjdeš někdy mezi dav, pořádně se koukej ;). Já se teda po lidech dívám a inspiruji se ( móda, vlasy, tetování,… ) a kdyby někdo zkolaboval někde na lavičce, všimnu si ho ;).
@Alladina píše:
Spíš jsem to viděla na Britkach a Americankach. Paní 100 kg,50 let a černé leginy a růžové tričko s myskou Minnie.

A kde se takhle běžně potká stokilová Američanka v růžovém? Že bych se tam šla projít? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
8.9.20 08:55
@Anna766 píše:
A kde se takhle běžně potká stokilová Američanka v růžovém? Že bych se tam šla projít? :mrgreen:

Praha centrum, nejlépe Staré město. Bezcovidovy režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
8.9.20 09:07
@Anna766 píše:
A kde se takhle běžně potká stokilová Američanka v růžovém? Že bych se tam šla projít? :mrgreen:

Nemusí být ani Američanka :lol:. Já bydlím v pr.eli s 1500 obyvateli a jsou tu minimálně dvě takové nastrojené ženské :lol:. O velkých městech ani nemluvím, tam potkáš mnohem zajímavější infividua :D.

• Citovat
  • Upravit
41140
8.9.20 09:09
@Betty MacDonald píše:
Tak něco podobného jsem udělala já, až na zvířata na dožití. Žiju uprostřed přírody, na takové polosamote (pár roztroušených chaloupek v údolí), opravili jsme 180 let starou chaloupku, vybudovala jsem na mateřské okrasnou a zeleninovou zahradu. Máme několik psů pro radost a zvířata pro užitek. Zeleninu některé roky rozdávám, když se povede úroda. Byla jsem naposledy ve větším městě (Brno) u strýce na víkend, ty davy už mi nejsou příjemné. A cítím rozdíl v ovzduší. Teď momentálně hodně přemýšlím nad tím, jak to zařídit, abychom byli co nejvíc soběstační.

lákavá myšlenka, a jak to máš namyšleno s dětmi? :think: nám se to podaří praktikovat asi až 55+, takže spíš pro vnoučata :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
8.9.20 09:10
@pe-terka píše:
@Betty MacDonald @Makca87 to je pravda, Frozen ted opanoval trh s oblečením i různými doplnky. Ale devítiletá dcerka už ani princezny nechce, ta spíš nepohádkové motivy.

Nechci nic říkat, ale Frozen frčí už 7 let, tady v ČR tak 5 :lol:… Začalo to jedničkou, teď byla dvojka ;).

• Citovat
  • Upravit
4341
8.9.20 09:13

@pe-terka J včera šíleně zabodovala s rouškou s tlapkovou patrolou. Koupila jsem jí za 6 euro v Itálii, i když jsem jí mohla ušít. Jsem prý nejlepší babi a láskolík. :lol: To je nějaká nová přezdívka ze školky. Mojí vnučce jsou 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
8.9.20 09:17
@babanci píše:
@pe-terka J včera šíleně zabodovala s rouškou s tlapkovou patrolou. Koupila jsem jí za 6 euro v Itálii, i když jsem jí mohla ušít. Jsem prý nejlepší babi a láskolík. :lol: To je nějaká nová přezdívka ze školky. Mojí vnučce jsou 4 roky.

Tlaková patrola se také drží dlouho ;). Pamatuji si, jak se tady na ni tříletý chlapeček od kamarádky, díval v angličtině ( ještě nebyly přeložené díly :D ).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová