Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Betty MacDonald Já si to představuji takto. Odstěhuju se někam, kde to mám ráda, čili k moři. Nejlépe blízko, aby za mnou děti a vnoučata mohly kdykoliv přijet. Abych uměla dobře jazyk, což je v mém případě Itálie. Mám ráda jejich mentalitu, módu, jídlo…takže to vidím na italský venkov. A 3 x v týdnu prodávat v nějakém hezkém květinářství. Před týdnem jsem se vrátila z dovolené v Itálii a takový jeden krásný obchod se mi tam líbil. Povídala jsem si s majitelem a řekla jsem mu, jak by se mi líbilo žít. Odpověděl mi, že proč ne? Já jsem strůjcem svého života, tak co mi brání? No, prostředky bych měla, mám nemovitost, kterou mohu prodat. Mám 5 let do důchodu, mohu jít dřív. Myslím, že takhle myšlenka uzraje.
@Makca87 píše:
Nechci nic říkat, ale Frozen frčí už 7 let, tady v ČR tak 5… Začalo to jedničkou, teď byla dvojka
.
Já už nemám malé děti, takže nesleduji.
@Keyllah píše:
lákavá myšlenka, a jak to máš namyšleno s dětmi?nám se to podaří praktikovat asi až 55+, takže spíš pro vnoučata
Děti dojížděly od školky, jinak to nešlo.
@Makca87 píše:
Nemusí být ani Američanka. Já bydlím v pr.eli s 1500 obyvateli a jsou tu minimálně dvě takové nastrojené ženské
. O velkých městech ani nemluvím, tam potkáš mnohem zajímavější infividua
.
Hele Maky, ony nějak narušují tvůj život, nebo proč tě to tak nadzvedává? Nechci rýpat, ale vlastně tolik někdo řeší oblečení druhého?
@babanci píše:
@Betty MacDonald Já si to představuji takto. Odstěhuju se někam, kde to mám ráda, čili k moři. Nejlépe blízko, aby za mnou děti a vnoučata mohly kdykoliv přijet. Abych uměla dobře jazyk, což je v mém případě Itálie. Mám ráda jejich mentalitu, módu, jídlo…takže to vidím na italský venkov. A 3 x v týdnu prodávat v nějakém hezkém květinářství. Před týdnem jsem se vrátila z dovolené v Itálii a takový jeden krásný obchod se mi tam líbil. Povídala jsem si s majitelem a řekla jsem mu, jak by se mi líbilo žít. Odpověděl mi, že proč ne? Já jsem strůjcem svého života, tak co mi brání? No, prostředky bych měla, mám nemovitost, kterou mohu prodat. Mám 5 let do důchodu, mohu jít dřív. Myslím, že takhle myšlenka uzraje.
v Chorvatsku jsme poklábosili s mladým párem, který se tam přestěhoval z Holandska. Chtěli zvolnit, dcerka trpěla na ekzémy atd a tam si užívali života. Tak proč ne
Já se na něco podobného chystám až mi bude 55+, to bychom měli mít vše splacené, odpracováno a s chlapem vyrazíme ![]()
@Anna766 píše:
Hele Maky, ony nějak narušují tvůj život, nebo proč tě to tak nadzvedává? Nechci rýpat, ale vlastně tolik někdo řeší oblečení druhého?
Chlap taky zhodnotí ženské zadek, prsa, postavu,… A určitě nejde za tou ženskou a neřekne jí do očí, že má hnusný zadek
. Takže já taky nad některými kreacemi kroutím hlavou
.. nic víc v tom prosím tě nehledej
!
@Makca87 píše:
Chlap taky zhodnotí ženské zadek, prsa, postavu,… A určitě nejde za tou ženskou a neřekne jí do očí, že má hnusný zadek. Takže já taky nad některými kreacemi kroutím hlavou
.. nic víc v tom prosím tě nehledej
!
Aha, já spíš pochvalím hezké šaty, účes…jinak jsem vždycky měla tak nějak sama se sebou co dělat, než abych koukala jak kdo chodí oblečený.
Všímám si asi jiných věcí, třeba když malá baletka tančila na hudbu ze zpívající fontány, tak jsem jí šla říct, že to bylo krásné, maminka se pýřila pýchou. Ale co měly na sobě, to ti neřeknu.
@Anna766 píše:
Aha, já spíš pochvalím hezké šaty, účes…jinak jsem vždycky měla tak nějak sama se sebou co dělat, než abych koukala jak kdo chodí oblečený.
Všímám si asi jiných věcí, třeba když malá baletka tančila na hudbu ze zpívající fontány, tak jsem jí šla říct, že to bylo krásné, maminka se pýřila pýchou. Ale co měly na sobě, to ti neřeknu.
Já ale nemám problém pochválit cizí ženskou
. Tak já si všímám na lidech/dětech úplně všeho… Asi jsem detailistka
. Baletka mívá většinou piškoty, dres a drdol
.
@Makca87 píše:
Věř, že mít tak dlouhé příjmení jako mám já, to nechceš… Proto jsem hrdá na to, že se holky jmenují po otci
.
Bez urážky - přečti si to ještě jednou
@Makca87 píše:
Mě příjdou naprosto v pohodě i Disney, ale na mladé hubené holce, či ženě, co vypadá mladě…
Takže ta, co „nevypadá mladě“ si má obléct už rovnou rubáš? Neměla by se vhodnost oblečení řídit hlavně situací, ke které se oblékám?
@gebča píše:
Takže ta, co „nevypadá mladě“ si má obléct už rovnou rubáš? Neměla by se vhodnost oblečení řídit hlavně situací, ke které se oblékám?
60-ti letá vyschlá babka s tričke Mickey mouse nikdy nebude vypadat mladistvě
. Říká se tomu soudnost a někteří ji postrádají
.
@gebča píše:
Tak vhodnost oblečení by se měla řídit i věkem a postavou.
@Makca87 píše: ?
To, co jsem psala si přečti ještě jednou:
Dítě se má jmenovat jako maminka a jak se jmenuje maminka je na tatínkovi - tímhle se neříká, že má mít dítě dlouhé příjmení po mamince, ale že by se všichni, jako rodina, měli jmenovat stejně… kapišto?
vhodnost oblečení se má řídit situací do které se oblékám - to může někdy znamenat věk, někdy postavu, někdy funkčnost.