Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@gebča píše:
@lucenkavhodnost oblečení se má řídit situací do které se oblékám - to může někdy znamenat věk, někdy postavu, někdy funkčnost.
Ne, vhodnost oblečení by se měla řídit podle všech těch bodů zároveň, ne jen podle jednoho z nich. Pak 60 letá ženská vypadá trapně, když si i s perfektní postavou na sebe natáhne minisukni, crop top, mikinu s dětskou postavičkou.
@lucenka píše:
Ne, vhodnost oblečení by se měla řídit podle všech těch bodů zároveň, ne jen podle jednoho z nich. Pak 60 letá ženská vypadá trapně, když si i s perfektní postavou na sebe natáhne minisukni, crop top, mikinu s dětskou postavičkou.
Oprosti se od mikin s dětskou postavičkou a zkus jinou variantu - 60tiletá ženská s nadváhou se celý život potápěla, ale v neoprenu teď, k stáru, vypadá fakt trapně…
Co s tím?
@Makca87 píše:
Já to pochopila moc dobře s tou svatbou… Ale ty jsi nepochopila mou ironii
.
včera v 14:01
1
@gebča píše:
Dítě se má jmenovat jako maminka, jak se jmenuje maminka je na tatínkovi…
Věř, že mít tak dlouhé příjmení jako mám já, to nechceš
… Proto jsem hrdá na to, že se holky jmenují po otci
.
Takže holky se jmenují po otci a Ty jsi si nechala svoje příjmení? Jen tak pro dokreslení situace, prosím.
@gebča píše:
@Makca87Oprosti se od mikin s dětskou postavičkou a zkus jinou variantu - 60tiletá ženská s nadváhou se celý život potápěla, ale v neoprenu teď, k stáru, vypadá fakt trapně…
Co s tím?
@gebča píše:
včera v 14:01
1
@gebča píše:
Dítě se má jmenovat jako maminka, jak se jmenuje maminka je na tatínkovi…Věř, že mít tak dlouhé příjmení jako mám já, to nechceš
Takže holky se jmenují po otci a Ty jsi si nechala svoje příjmení? Jen tak pro dokreslení situace, prosím.… Proto jsem hrdá na to, že se holky jmenují po otci
.
Holky se jmenují po otci, jelikož jsme se ještě nevzali
…
@lucenka píše:
Hele, a proč by se MĚLA řídít?? ![]()
Aby ji nevsadila do žaláře módní policie?
![]()
Ať si to každej diriguje sám, jak se prezentuje před širokou veřejností, ne?
Pokud to přeťápnu na libovolnou stranu, následky si pravděpodobně nějakým způsobem ponesu sama - a já osobně třeba i finančně, když se přede mnou budou lidi rozbíhat.
A jsem s tím v úplný pohodě: holt je třeba akceptovat, že v odrbaných kapsáčích a triku s dírou do korporátního dresscode nezapadnu a přizpůsobím se, nebo se v tomto outfitu uplatním při jednocení cukrovky a nikdo nebude mít problém.
Šaty dělaj člověka a pokud si na sebe natáhnu batikovaný volný hadry, na krk náhrdelník ze šípků a jeřabin, zacopíkuju si vlasy a bosa obtančím nákupy, narvu se v šedesáti s dvaceti kily nadváhy do jůžovýho trika s Mickey-mousem - nebo si vezmu úhledné pouzdro, loďky a za chic paní vyrazím do korporátu - co je komu do toho? ![]()
Ohoz je vyjádřením toho, jak já chci působit na okolí, jasně, že o mně řekne hodně, ale pokud je vyjádřením mé košaté osobnosti myška Minie, pohoršená veřejnost mi může akorát tak políbit vocásek. ![]()
Příspěvek upraven 08.09.20 v 11:31
@Makca87 píše:
Holky se jmenují po otci, jelikož jsme se ještě nevzali…
Takže to nebyla ironie, ale nepochopení psaného textu (všichni se mají jmenovat stejně) a pak možná ještě kyselé hrozny…
Za svým nepopulárním názorem si stojím, každý další ať činí co mu je libo, pokud tím neubližuje ostatním ![]()
@gebča píše:
@Makca87Oprosti se od mikin s dětskou postavičkou a zkus jinou variantu - 60tiletá ženská s nadváhou se celý život potápěla, ale v neoprenu teď, k stáru, vypadá fakt trapně…
Co s tím?
Zdravotní sestra taky vypadala v munduru jinak ve 20-ti
. A kvůli tomu, že teď má zcela jiné proporce, se munduru nevzdá a neobleče si v práci třeba volné černé šaty
…
@gebča píše:
Takže to nebyla ironie, ale nepochopení psaného textu (všichni se mají jmenovat stejně) a pak možná ještě kyselé hrozny…Za svým nepopulárním názorem si stojím, každý další ať činí co mu je libo, pokud tím neubližuje ostatním
Byla, ale nech to být
. Já psaný text pochopila
. Však si stůj za svým názorem, to je dobře
( bez ironie
).
@lucenka píše:evidentně jsi to nepochopila. Na potápění si těžko vezme jiné oblečení. Ale řeší se tu situace, ve kterých má možnost volby.
Vyjadřovala jsem k bodu funkčnost, že v určitých situacích lze od věku a figury odhlédnout, zatímco Ty jsi tvrdila, že:
„Ne, vhodnost oblečení by se měla řídit podle všech těch bodů zároveň, ne jen podle jednoho z nich. “
Ač chceš, nebo ne - asi jsme se shodly, že?
@lucenka píše:evidentně jsi to nepochopila. Na potápění si těžko vezme jiné oblečení. Ale řeší se tu situace, ve kterých má možnost volby.
Přesně tak. Nevhodné by bylo, kdyby se v tom neoprenu šla najíst do restaurace. Ovšem cyklisti tam klidně vylezou zpocení, narvaní v prezervativ s plinkou a chovají se jako doma.
@Alriga píše:
Přesně tak. Nevhodné by bylo, kdyby se v tom neoprenu šla najíst do restaurace. Ovšem cyklisti tam klidně vylezou zpocení, narvaní v prezervativ s plinkou a chovají se jako doma.
A to se mají převléknout před restaurací? Nebo se na výletě nesmí dojít napít/najíst? ![]()
@lucenka píše:
A to se mají převléknout před restaurací? Nebo se na výletě nesmí dojít napít/najíst?
To je můj nepopulární názor. V lepší restauraci ve vnitřních prostorách mě to obtěžuje. Taky bych neslezla z koně a v jezdeckých hadrech bych nešla do restaurace.
@gebča píše:
Vyjadřovala jsem k bodu funkčnost, že v určitých situacích lze od věku a figury odhlédnout, zatímco Ty jsi tvrdila, že:
"Ne, vhodnost oblečení by se měla řídit podle všech těch bodů zároveň, ne jen podle jednoho z nich. "Ač chceš, nebo ne - asi jsme se shodly, že?
Neshodly. Protože v případě 60 leté potápěčky s nadváhou v neoprenu jsou splněné všechny mnou jmenované body. Ona tam nemá jinou variantu. Kdyby třeba potápěčky měly možnost volit mezi neoprenem a bikinami, tak by v tebou změněném případě pro takovou ženu byly bikiny nevhodné.
Já to pochopila moc dobře s tou svatbou
… Ale ty jsi nepochopila mou ironii
.