Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alriga píše:
Ne, nejezdím po rovince ve městě. Právě naopak. Protože jezdíme se psem, nedržíme se ani cyklostezek, jezdíme hlavně po turistických trasách, takže v terénu, v lese, po písku, do kopce, ze strmých kopců atd…
Promiň, ale takhle oblečenou tě někde potkat, tak si pomyslím, že barbína vyrazila na výlet a je pro ní primární vzhled a ne pohodlí a funkčnost.
@lucenka píše:
Promiň, ale takhle oblečenou tě někde potkat, tak si pomyslím, že barbína vyrazila na výlet a je pro ní primární vzhled a ne pohodlí a funkčnost.
Ale to si klidně mysli, co chceš. Nemyslím, že vypadám jako Barbie. A vzhled a upravenost je pro mě minimálně stejně důležitý jako pohodlí. Lépe receno: pohodlí nepovažuji nikdy za to nejdůležitější.
@Alriga píše:
Ale to si klidně mysli, co chceš. Nemyslím, že vypadám jako Barbie. A vzhled a upravenost je pro mě minimálně stejně důležitý jako pohodlí. Lépe receno: pohodlí nepovažuji nikdy za to nejdůležitější.
Jenže i sportovní oblečení může vypadat dobře. Ale džínová sukně nemá se sportem nic společného a na člověk v ní na cyklistickém výletě pro mě působí směšně
@Alriga píše:
No, tak já se konkrétně mezi lidmi, kteří pracují v zemědělství pohybuji. Nevšimla jsem si, že by chodili ve všední den běžně na obědy do lepších restaurací, o kterých já mluvím. Ani u nich doma v kuchyni se nestane, že by zasedli k obědu v hadrech, ve kterých zrovna přišli že stáje. Vždycky se prevlekaji, než vejdou do obytné části domu a ještě se sprchují.
Asi jinej gang
. Tady na vesnici je úplně normální, že takoví lidé chodí na oběd do restaurace, ale je pravda, že není pětihvězdičková
.
@lucenka píše:
Jenže i sportovní oblečení může vypadat dobře. Ale džínová sukně nemá se sportem nic společného a na člověk v ní na cyklistickém výletě pro mě působí směšně
To je možné. Mně zase připadají směšné obtloustle ženy mého věku narvane v kriklave barevných cyklo dresech s vycpanym předkem i zadkem, které popojíždějí od hospody k hospodě.
Já souhlasím s tou částí o oblékání pro danou příležitost, ale zároveň si myslím, že obecně vypadají funkční hadry často lépe než zrovna džínová sukně, notabene patřičně propocená ![]()
Jo a taky jsem ženská s nadváhou, co se při sportu promenáduje v křiklavých sportovních hadrech a jde občas někoho znechutit do hospody. Když všechny odpudím, je tam pak víc místa pro mě a moje špeky ![]()
@Alriga píše:
To je možné. Mně zase připadají směšné obtloustle ženy mého věku narvane v kriklave barevných cyklo dresech s vycpanym předkem i zadkem, které popojíždějí od hospody k hospodě.
Tak ty ženy myslí na svůj spodek
a dají se sehnat cyklistické šortky s vycpávkou, která není vidět. A to křiklavé oblečení bje praktické v provozu, protože je líp vidět. Ale to se špatně vysvětluje někomu, pro koho je na cyklistickém výletě na prvním místě vlastní vzhled.
@MrsNorris píše:
Já souhlasím s tou částí o oblékání pro danou příležitost, ale zároveň si myslím, že obecně vypadají funkční hadry často lépe než zrovna džínová sukně, notabene patřičně propocenáJo a taky jsem ženská s nadváhou, co se při sportu promenáduje v křiklavých sportovních hadrech a jde občas někoho znechutit do hospody. Když všechny odpudím, je tam pak víc místa pro mě a moje špeky
Ale já nikomu nic nevnucuji, jen jsem sem napsala svůj názor, o kterém dávno vím, že je pro 99% lidí podivinsky a kontroverzní. Ostatně, je to z rodiny. Například moje matka nikdy nedovolila, abychom si na sebe vzaly tepláky mimo tělocvičnu nebo sportovní hřiště. Jsem jí za to vděčná.
@lucenka píše:
Tak ty ženy myslí na svůj spodeka dají se sehnat cyklistické šortky s vycpávkou, která není vidět. A to křiklavé oblečení bje praktické v provozu, protože je líp vidět. Ale to se špatně vysvětluje někomu, pro koho je na cyklistickém výletě na prvním místě vlastní vzhled.
Mně je zbytečné to vysvětlovat, já jsem v tomto směru silně konzervativní a opravdu bych si nikdy nic podobného na sebe nevzala.
@Makca87 Asi bude problém v chápání výrazu restaurace, respektive lepší restaurace. Prootže u nás na vsi taky chodí na oběd, ale je to hospoda, ne restaurace. Pochybuji, že by se na vsi uživila lepší restaurace.
@Alriga píše:
tak to asi ale nebude „lepší restaurace“ a úplně nevím, jak moc se tento drescode nehodí do „hospody“ ![]()
@Hasinka píše:
@Makca87 Asi bude problém v chápání výrazu restaurace, respektive lepší restaurace. Prootže u nás na vsi taky chodí na oběd, ale je to hospoda, ne restaurace. Pochybuji, že by se na vsi uživila lepší restaurace.
A taky bych ještě ráda připomněla, že dělník nebo zemědělec nerovná se apriori buran. 😁
@Alriga píše:Škoda, že Vám matka také nevysvětlila, že naopak na sport se nosí sportovní oblečení z funkčních důvodů. Cyklistické kraťasy jsou vycpané, protože sedlo není zrovna nejměkčí záležitost a prostě to tlačí. Barevná jsou ty věci proto, aby vás řidič na silnici nepřehlídl a funkční materiály proto, že při sportu se překvapivě lidé potí a díky funkčním materiálům nezůstávají v mokrém, ale pot se odpaří. Vás v propocené džínové sukni a potními koláči na bavlněné košili, bych v té restauraci taky potkat nechtěla.
Ale já nikomu nic nevnucuji, jen jsem sem napsala svůj názor, o kterém dávno vím, že je pro 99% lidí podivinsky a kontroverzní. Ostatně, je to z rodiny. Například moje matka nikdy nedovolila, abychom si na sebe vzaly tepláky mimo tělocvičnu nebo sportovní hřiště. Jsem jí za to vděčná.
@Keyllah píše:
tak to asi ale nebude „lepší restaurace“ a úplně nevím, jak moc se tento drescode nehodí do „hospody“
Je to komplex restaurace, pokojů, bazénu, sauny a knihovny a nevypadá to jako klasická Hospoda
.
No, tak já se konkrétně mezi lidmi, kteří pracují v zemědělství pohybuji. Nevšimla jsem si, že by chodili ve všední den běžně na obědy do lepších restaurací, o kterých já mluvím. Ani u nich doma v kuchyni se nestane, že by zasedli k obědu v hadrech, ve kterých zrovna přišli že stáje. Vždycky se prevlekaji, než vejdou do obytné části domu a ještě se sprchují.