Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Parninas píše:
A když už homosexuálové jsou tak co, zavřeme je do těch předělávacích ústavů/táborů jak je poměrně ještě běžné v některých víc naboženských státech v USA? Viděla jsem o tom jeden dokument a teda chtělo se mi fakt zvracet.Já vím, že tam jdou „dobrovolně“ (=pod nátlakem rodiny), ale i tak hrozný.
tohle je jednak dost utocnej prispevek, jednak naznacuje, ze jsi necetla/pominula, co jsem ja do sveho prvniho prispevku zde psala (a to jsem to do toho souveti radeji napsala dopredu, aby to nikdo neprehledl), takze nevim, jestli ma cenu se s tebou vubec bavit.
@Pudloslava Takze homosexualitu budeme brat v pohode u prvorozenych a dcer? Takovou injekci bych si pichnout nedala, pro me. homosexualita nemoc neni, nepovazuji ji za nic nepřirozeného.
@lucenka píše:
Tak vhodnost oblečení by se měla řídit i věkem a postavou.
@gebča píše:
@lucenkavhodnost oblečení se má řídit situací do které se oblékám - to může někdy znamenat věk, někdy postavu, někdy funkčnost.
Zajímavé, že vůbec nezmiňujete charakter osobnosti. Já mám rozhodně názor, že to k sobě patří. ![]()
Někdy si říkám: holka, ty bys měla mít boty s… ále, co budu jako starej dědek radit - zbytečná námaha.
![]()
@Pudloslava píše:
@malákráličice @Wani @Parninas
https://dvojka.rozhlas.cz/…ek-a-7667583studie naznacují, že homosexualita vznika podobnym mechanismem, jako treba hemolyza plodu pri Rh imkompatibilite, v tom poradu je to docela hezky vysvetleno
to, nad cim se osklibate, je lecba…
teoreticky by se dala vyresit tim, ze by se zenam po porodu syna pichla injekce, ktera by predesla tvorbe protilatek a tim by se predeslo eventuelni homosexualite u dalsiho syna (pocateho az nekdy v budoucnosti)
No dobře, čekala jsem nějakou přízemní hloupost, omlouvám se.
Ale i tak mi tohle hodně zavání eugenikou, nelíbí se mi to. Věřím, že většině lidí, co jsou homosexuální ani tak nevadí ten fakt že jsou, ale to jak k nim společnost přistupuje. A to nějaká injekce nespraví. ![]()
@lucenka píše:
Tak ty ženy myslí na svůj spodeka dají se sehnat cyklistické šortky s vycpávkou, která není vidět. A to křiklavé oblečení bje praktické v provozu, protože je líp vidět. Ale to se špatně vysvětluje někomu, pro koho je na cyklistickém výletě na prvním místě vlastní vzhled.
Jako řidič miluji cyklisty v šedém, tmavě modrém, černém a pod. s echt sportovním kolem bez odrazek a osvětlení, maxímálně tak s čelovkou, zvláště za šera dlouhých letních večerů, jedoucíchtak, že jim a jen jim patří svět. Oni přeci vidí - tak co…
Sen noci svatojánské - akorát malinko s příchutí hororu. ![]()
Taky mě poněkud konsternují paničky v křiklavých sportovních outfitech, co si to šněrují na houby lesem a svým projevem daleko překonávají odstrašující energii hejkalů. ![]()
@Pudloslava píše:
tohle je jednak dost utocnej prispevek, jednak naznacuje, ze jsi necetla/pominula, co jsem ja do sveho prvniho prispevku zde psala (a to jsem to do toho souveti radeji napsala dopredu, aby to nikdo neprehledl), takze nevim, jestli ma cenu se s tebou vubec bavit.
A teda ber si to osobně jak chceš, ale napsat že je prevence homosexuality ŽÁDOUCÍ, tak to je hnus. To říkáš z pozice koho? Kdo bude určovat kde je žádoucí a kdo ne? Jestli jde čistě o faktor rozmnožování, tak lidí je hrozně moc a to malé procento populace nás fakt nerozhodí. Jestli z hlediska jejich psychického zdraví, tak to co jim ubližuje je společnost, ne jejich orientace.
Kdybys tohle napsala o pedofilech, nekrofilech, zoofilech atd. tak ok, nebudu se hádat, protože jejich jednání ubližuje jiným osobám/zvířatům. A tam je žádoucí takové chování eliminovat.
EDIT: Asi bych ještě i pochopila tenhle argument pro transsexuály, protože oni svůj život pro dysforii opravdu jednoduchý nemají. Ale tam to není otázka orientace.
Příspěvek upraven 08.09.20 v 17:14
Další muj nepopulární nazor: Vadí mi sbírky na kde co a na kdekoho. Je jich moc, někdy mám pocit, že bych mohla jít městem s otevřenou srajtofli.
Příspěvek upraven 08.09.20 v 17:16
@Parninas píše:
No dobře, čekala jsem nějakou přízemní hloupost, omlouvám se.
Ale i tak mi tohle hodně zavání eugenikou, nelíbí se mi to. Věřím, že většině lidí, co jsou homosexuální ani tak nevadí ten fakt že jsou, ale to jak k nim společnost přistupuje. A to nějaká injekce nespraví.
ja myslim, ze i kdyby byla společnost supertolerantní, vždy homosexuálům zůstane zásadní hendikep v přístupu k rodičovství (přirozeně v homosexuálním páru to nikdy nepůjde) a také při hledání partnera. Což jsou komplikace, které si jistě každý rád odpustí (jako čtenářka emimina musíš vědět), pokud by to nějak bezbolestně šlo.
Kouzlo je v tom, že by nikdo nebyl nucen svou sexuální preferenci měnit, protože to nikdo nechce. Ale kdo by se narodil jako hetero, by svým rodičů nevyčítal, že předešli tomu, že by eventuelně mohl být homo.
(leda snad v Číně, tam se mužská homosexualita může v důsledku politiky jenoho dítěte zdát výhodná)
brala bych to tak, že si maminka nechala píchnout injekci, aby snížila riziko, že budu neplodná.
@Makca87 píše:
Asi jinej gang. Tady na vesnici je úplně normální, že takoví lidé chodí na oběd do restaurace, ale je pravda, že není pětihvězdičková
.
Smutné je, že, alesoň v mých krajích, těch klasických hospod ubývá. Mění se na penziony alá alpská chta s pěti a víc hvězdičkama. Tam se parta večer na pivo nesejde. ![]()
Perla: Na Letné existuje klasická echt zakouřená hospoda, která se dokonce kvůli tomu dostala do průvodců pro cizince. ![]()
@Pudloslava píše:
@malákráličice @Wani @Parninas
https://dvojka.rozhlas.cz/…ek-a-7667583studie naznacují, že homosexualita vznika podobnym mechanismem, jako treba hemolyza plodu pri Rh imkompatibilite, v tom poradu je to docela hezky vysvetleno
to, nad cim se osklibate, je lecba…
teoreticky by se dala vyresit tim, ze by se zenam po porodu syna pichla injekce, ktera by predesla tvorbe protilatek a tim by se predeslo eventuelni homosexualite u dalsiho syna (pocateho az nekdy v budoucnosti)
A ta studie?
Vždyť je to hrozný. Jak jde někomu říct - bylo by pro tebe lepší, kdybys měl rád holky/kluky
A odkydy je homosexualita nemoc?
@Parninas píše:
A teda ber si to osobně jak chceš, ale napsat že je prevence homosexuality ŽÁDOUCÍ, tak to je hnus. To říkáš z pozice koho? Kdo bude určovat kde je žádoucí a kdo ne? Jestli jde čistě o faktor rozmnožování, tak lidí je hrozně moc a to malé procento populace nás fakt nerozhodí. Jestli z hlediska jejich psychického zdraví, tak to co jim ubližuje je společnost, ne jejich orientace.
Kdybys tohle napsala o pedofilech, nekrofilech, zoofilech atd. tak ok, nebudu se hádat, protože jejich jednání ubližuje jiným osobám/zvířatům. A tam je žádoucí takové chování eliminovat.EDIT: Asi bych ještě i pochopila tenhle argument pro transsexuály, protože oni svůj život pro dysforii opravdu jednoduchý nemají. Ale tam to není otázka orientace.
Příspěvek upraven 08.09.20 v 17:14
viz můj následující příspěvek - nehodnotím to z pozice společnosti, ale jednotlivce
pro společnost je možná určité procento homosexuálů výhodné - na to jsou také teorie - pro současnou společnost by bylo výhodné vyřadit z reprodukce spoustu lidí, ale to by byl opravdový humus.
mimochodem komu ubližuje nekrofil?
@M_Vladim píše:
Smutné je, že, alesoň v mých krajích, těch klasických hospod ubývá. Mění se na penziony alá alpská chta s pěti a víc hvězdičkama. Tam se parta večer na pivo nesejde.
Perla: Na Letné existuje klasická echt zakouřená hospoda, která se dokonce kvůli tomu dostala do průvodců pro cizince.
Je fakt, že do pajzlu ve stylu,, U zlaté rukavice " bych taky nešla
. Hospod ubývá a dokonce i diskoték
. Mladí už nechodí vůbec pařit
.
@Alriga píše:A taky bych ještě ráda připomněla, že dělník nebo zemědělec nerovná se apriori buran. 😁
Asi už moc pamatuju. Pamatuju, jak v hospodě v sobotu nebylo poznat, kdo je ředitel podniku, účetní, skladník, profesor a kdo traktorista. Taky se tam dalo probrat všechno a vždycky se někdo našel, kdo tomu aspoň dost slušně rozuměl. ![]()
Je to určitá síla, soudržnost, co se vytrácí…
![]()
@Pudloslava píše:
viz můj následující příspěvek - nehodnotím to z pozice společnosti, ale jednotlivce
pro společnost je možná určité procento homosexuálů výhodné - na to jsou také teorie - pro současnou společnost by bylo výhodné vyřadit z reprodukce spoustu lidí, ale to by byl opravdový humus.mimochodem komu ubližuje nekrofil?
Ty seš homosexuál? Jestli ne, tak těžko můžeš hodnotit jak se homosexuálové cítí. A paušalizace je už sama o sobě nesmyslná.
@Baba píše:
A ta studie?
Vždyť je to hrozný. Jak jde někomu říct - bylo by pro tebe lepší, kdybys měl rád holky/klukyA odkydy je homosexualita nemoc?
odjakživa až do roku 1990 ![]()
myslím, že se k tomu musíš postavit bez předsudků, bez předsudků o tom, jak je to úplně bezvadné, být homosexuál. Dej si na papír klady a zápory. Pořád měj na mysli, že nikdo nechce stávajícího homosexuála měnit, nebo mu něco upírat.
Hele kdyby mi někdo řekl „bylo by pro tebe lepší, kdybys byla chytřejší, hezčí, zdravější…“, tak je to sice nepříjemné, ale pravdivé. Bylo.