Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Možná srovnání hodnot…
Ja jsem mene radikalni. Stacila by krize. Ale ta zatim nemuze prijit nebo centralni banky to resi pumpovanim penez do ekonomiky a tim ji zabiji. Ale jednou mozna ze to nebude za meho zivota projde velka, kterou neufinancuji a to bude tóčo.
@berusa.m píše:
Ale já teď neřeším hodnoty, ale obrácený rasismus. Potkám člověka a pro mě je například: chytrý nebo hloupý, pracovitý nebo lenivý…a je mi jedno jestli je bílý nebo černý. Ale nebudu před nikým klečet jenom proto, že jsem bílá. Ani mi nevadí tzv. multi-kulti společnost. Jen se nesmí jedna rasa či náboženství považovat za nadřazené ostatním.
Přesně. Teď mi přijde úplně mimo, jak se snaží všude prosazovat černochy. Takže i v historických filmech musí být černoch na nějakém přijatelném postu, ideálně třeba být šerif apod., ačkoliv to nemá nic společného s tehdejší realitou.
@berusa.m píše:
A já pořád nechápu proč se má Česká republika pořád stavět na něčí stranu? Proč pořád volit mezi Ruskem nebo Německem, mezi Čínou a Tchajwanem…Proč sakra nemůžeme být hrdý národ s vlastními politickými i obchodními zájmy?
Protože máme armádu k smíchu.
@kkkulisek píše:
Příspěvek upraven 03.09.20 v 10:56
@kkkulisek píše:
Tak ono se dnes armádou ve vyspělých zemích už moc nebojuje.
Bojuje se médii, sankcemi na vývoz, embargy, ropou, zemním plynem…
@kkkulisek píše:
Dokazes si predstavit, kolik by nase armada musela mit clenu, aby nas dokazala ochranit jen pred nasimi sousedy nebo celou Evropou nebo dokonce celym svetem? ![]()
Možná srovnání hodnot…
Mela generace nasich prarodicu/praprarodicu, ktera zazila valku, spravne srovnane hodnoty? ![]()
Možná srovnání hodnot…
A jak se ty hodnoty po 1. mebo 2. SV srovnaly?
@malákráličice píše:
Mela generace nasich prarodicu/praprarodicu, ktera zazila valku, spravne srovnane hodnoty?
Tak věznice byly věznice a né vysokoškolské koleje. Lidi dělali smysluplnou práci a neprodukovali směrnice o zakřivení okurek, bych mohl najít důvodů tři půlky. ![]()
@samá práce píše:
Tak věznice byly věznice a né vysokoškolské koleje. Lidi dělali smysluplnou práci a neprodukovali směrnice o zakřivení okurek, bych mohl najít důvodů tři půlky.
A ja chci zit v zemi, kde je nejvetsi problem zakriveni okurek.
Možná srovnání hodnot…
Tohle jsou strašný kecy. Myslíš, že civilisti třeba teď v Sýrii kdyby si mohli vybrat válku a tohle „srovnání hodnot“ a nebo klidný průměrný život, tak by šli do války? Jestli má někdo pocit, že jeho mizernej život spraví miliony mrtvých lidí kolem něho, tak by se měl profackovat… ![]()
@samá práce píše:
Tak věznice byly věznice a né vysokoškolské koleje. Lidi dělali smysluplnou práci a neprodukovali směrnice o zakřivení okurek, bych mohl najít důvodů tři půlky.
A ty osobně kvůli zakřivení okurek nějak trpíš? Nemáš kde bydlet, menší plat, rodina tě nemá ráda? Nebo proč ti tak hrozně vadí to, že v době míru a relativního blahobytu (tím myslím u nás, ne celosvětově) mají lidé možnost zabývat se zbytečnými věcmi. Raději to, než řešit, co budu třeba zítra jíst, protože včera někdo shodil bombu na místní obchod. ![]()
@berusa.m píše:
A já pořád nechápu proč se má Česká republika pořád stavět na něčí stranu? Proč pořád volit mezi Ruskem nebo Německem, mezi Čínou a Tchajwanem…Proč sakra nemůžeme být hrdý národ s vlastními politickými i obchodními zájmy?
Protože lezime tam, kde lezime a jsme mrňaví. Po celá staletí jsme byli na někom závislí anebo v něčím područí. Raději ale být pod vlivem civilizované a stabilní demokracie než pod vlivem asijské komunistické sběře nebo dokonce uzurpátorské autokracie Ruska.
Tak právě že by si možná lidí uvědomili, kam jsme došli… Ale každý má různý pohled… Moc lpíme na věcech, značky znamenají sociální status, mezilidské vztahy leckde nefungují… plýtvá se zdroji… Válka je vysoká cena, ale jsme obecně tak rozcapení, že zákonitě něco musí přijít…