Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@divine woman píše:
Záleží o kolik kilo jde. Od určitého věku si musíš vybrat, jestli chceš mít hezkou postavu nebo obličej. Znám i šedesátnice s postavou dvacítky. Ale zezadu lyceum a zepředu muzeum. A pak ty při těle, které mají i v 50 obličej bez vrásek. A o 30 kg navrch nebo 3 bradách se nebavím. Prostě pár kil navíc cca 10-15.
Přesně tak. V určitém věku vypadá na žena líp s nějakým kilem navíc. Navíc bývá i víc v pohodě, protože se nestresuje kvůli jídlu. A teda ještě mi přijdou směšný ty starší ženy s perfektní postavou, které si neuvědomují, že svůj šatník by měly přizpůsobit svému věku a ne jen své postavě.
@Anna766 píše:
Přemýšlím tady, proč to píšeš měJežíš co jsem zase kde napsala…
Nic špatnýho. Jen jsi reagovala na něčí příspěvek ohledně toho, že je dotyčnému jedno co bude, že žije teď. A šlo o zadlužování dětí a vnoučat. Tak jsem se pridala se svou troškou do mlýna.
@inkakřivák píše:
Nic špatnýho. Jen jsi reagovala na něčí příspěvek ohledně toho, že je dotyčnému jedno co bude, že žije teď. A šlo o zadlužování dětí a vnoučat. Tak jsem se pridala se svou troškou do mlýna.
Tak to nechápu dvojnásob, neb jsem reagovala spíš na to odtajnění anonymu.
@carsa píše:
A to je právě o tom, co považuješ za „hezké“. Mě vrásky přijdou prost normální - všichni stárneme, tomu se zabránit nedá, kult mládí je nesmysl. Ale tlustá postava normální není. Takže žena při těle, co má v 50 obličej bez vrásek (stejně nemá ani při 50 kilech nadváhy)…abych tě citovala, prostě hezká není.
Nejde ani tak o vrasky, ale o tu „vyschlost“. Nevim, jak jinak to nazvat. ![]()
Tak zrovna v tech 50 ta stihlost nemusi byt hned nutne doprovazena nejakou „vyschlosti“. Tech 50 neni jeste takova hruza.
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Tak právě že by si možná lidí uvědomili, kam jsme došli… Ale každý má různý pohled… Moc lpíme na věcech, značky znamenají sociální status, mezilidské vztahy leckde nefungují… plýtvá se zdroji… Válka je vysoká cena, ale jsme obecně tak rozcapení, že zákonitě něco musí přijít…
Takže nutně musí umírat statisíce/miliony lidí, aby si ti zbylí správně poskládali hodnoty?? ![]()
Já tu teda bleju nad málokým, ale nad tvým a @samá práce válečným příspěvkem se mi teda kufr zvedl zprudka.
![]()
@Parninas píše:
Tohle jsou strašný kecy. Myslíš, že civilisti třeba teď v Sýrii kdyby si mohli vybrat válku a tohle „srovnání hodnot“ a nebo klidný průměrný život, tak by šli do války? Jestli má někdo pocit, že jeho mizernej život spraví miliony mrtvých lidí kolem něho, tak by se měl profackovat…
@sirikit píše:
Takže nutně musí umírat statisíce/miliony lidí, aby si ti zbylí správně poskládali hodnoty??
Já tu teda bleju nad málokým, ale nad tvým a @samá práce válečným příspěvkem se mi teda kufr zvedl zprudka.![]()
Kdo to chtěl pochopit, ten to pochopil a pokud ti to přineslo úlevu, tak to tvoje zvracení nejspíš úlohu splnilo…
@lucenka píše:
Přesně tak. V určitém věku vypadá na žena líp s nějakým kilem navíc. Navíc bývá i víc v pohodě, protože se nestresuje kvůli jídlu. A teda ještě mi přijdou směšný ty starší ženy s perfektní postavou, které si neuvědomují, že svůj šatník by měly přizpůsobit svému věku a ne jen své postavě.
Tohle máš hrozně relativní. ![]()
Jak by se správně měla oblíkat starší žena?
Šatovku, polobotky, usedlý kalhotový kostýmek?
![]()
Proč?
Ono už se mě to totiž týká taky, tak se hodně dívám po chic starších paních.
A líbí se mi ty - byť třeba i v sedmdesáti - pěkně oblékané.
Džíny, pěkné tričko nebo top. Šaty a třeba výrazná bižuterie, to i paní k osmdesátce hodně „zvedne“. Dobrá kadeřnice, neodfláknutý střih, rozumný přeliv: fialový květák je hrozný, stejně jako havraní čerň v sedmdesáti.
Jasně, nevezmu si na sebe tričko nad pupík s Mickeymouskem
, ale ve svých 50+ spokojeně pobíhám ve slimkách, rozevlátých topech a tunikách, padnoucích kožených bundách, projmutých kabátcích (stále disponuji nějakým tím pasem
), skoro výhradně na podpatcích nebo sportovněji ve sneakersech, zase na klínku, plus mám k tomuto všemu celoživotně vcelku excentrický vkus, takže krajky, kanýrky, třásně, výšivky a poměrně výrazné kousky.
A teď mi řekni jeden důvod, proč bych neměla?
Protože jsem stará, musím ještě k tomu nosit pytel od brambor? Pche. ![]()
@sirikit píše:
Tohle máš hrozně relativní.
Jak by se správně měla oblíkat starší žena?![]()
Šatovku, polobotky, usedlý kalhotový kostýmek?
![]()
Proč?
Ono už se mě to totiž týká taky, tak se hodně dívám po chic starších paních.
A líbí se mi ty - byť třeba i v sedmdesáti - pěkně oblékané.
Džíny, pěkné tričko nebo top. Šaty a třeba výrazná bižuterie, to i paní k osmdesátce hodně „zvedne“. Dobrá kadeřnice, neodfláknutý střih, rozumný přeliv: fialový květák je hrozný, stejně jako havraní čerň v sedmdesáti.
Jasně, nevezmu si na sebe tričko nad pupík s Mickeymouskem, ale ve svých 50+ spokojeně pobíhám ve slimkách, rozevlátých topech a tunikách, padnoucích kožených bundách, projmutých kabátcích (stále disponuji nějakým tím pasem
), skoro výhradně na podpatcích nebo sportovněji ve sneakersech, zase na klínku, plus mám k tomuto všemu celoživotně vcelku excentrický vkus, takže krajky, kanýrky, třásně, výšivky a poměrně výrazné kousky.
A teď mi řekni jeden důvod, proč bych neměla?
Protože jsem stará, musím ještě k tomu nosit pytel od brambor? Pche.
A tady někdo něco psal o pytli od brambor?
@DoktorkaZorkaHorká píše:
Kdo to chtěl pochopit, ten to pochopil a pokud ti to přineslo úlevu, tak to tvoje zvracení nejspíš úlohu splnilo…
Podívej se, tohle je diskusní web postavený na písemném projevu a formulovat svoje myšlenky tak, aby je i pomalejší čtenáři co možná pochopili, je v zájmu každého, kdo má potřebu tu něco sdělit. ![]()
Poselství tvého příspěvku já osobně skutečně nepochopila - a ano, ani jsem se nesnažila.
Každopádně toto je vlákno, kde se nepopulární názory kumulují - takže kam, když ne sem? ![]()
@Alriga píše:
A tady někdo něco psal o pytli od brambor?
Ne-e, klasicky hrotím.
![]()
Tak jak správně?
@sirikit píše:
Ne-e, klasicky hrotím.![]()
Tak jak správně?
Přece, aby jí slušelo! ![]()
A to je právě o tom, co považuješ za „hezké“. Mě vrásky přijdou prost normální - všichni stárneme, tomu se zabránit nedá, kult mládí je nesmysl. Ale tlustá postava normální není. Takže žena při těle, co má v 50 obličej bez vrásek (stejně nemá ani při 50 kilech nadváhy)…abych tě citovala, prostě hezká není.