Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Božislava píše:
velmi velký
Verim daleko vic Nemcum nez Rusum. Jak uz nekdo psal. Zatimco Rusove nas berou jako kolonii, Nemci jako mladsi brachy. Verim historii a jejinu opakovani a zatimco 2. svetova byl ojedinely exces, tak rozpinavost Ruska je tady od nepameti. Chapu, ze v nas zustava stale pachut, kterou nam predali rodice a prarodice a minuly rezim, mozna i zavist, ze se maji dobre, ale partneri to jsou ferovi.
@riccius píše:
Verim daleko vic Nemcum nez Rusum. Jak uz nekdo psal. Zatimco Rusove nas berou jako kolonii, Nemci jako mladsi brachy. Verim historii a jejinu opakovani a zatimco 2. svetova byl ojedinely exces, tak rozpinavost Ruska je tady od nepameti. Chapu, ze v nas zustava stale pachut, kterou nam predali rodice a prarodice a minuly rezim, mozna i zavist, ze se maji dobre, ale partneri to jsou ferovi.
Taky bych raději měla za parťáky Němce. Jestli někomu dosud nedošlo, co je Rusák zač, tak si nezaslouží žít v demokracii.
@Alriga píše:
Taky bych raději měla za parťáky Němce. Jestli někomu dosud nedošlo, co je Rusák zač, tak si nezaslouží žít v demokracii.
A já pořád nechápu proč se má Česká republika pořád stavět na něčí stranu? Proč pořád volit mezi Ruskem nebo Německem, mezi Čínou a Tchajwanem…Proč sakra nemůžeme být hrdý národ s vlastními politickými i obchodními zájmy? ![]()
Jinak je to super diskuze. Já mám spousty nepopulárních názorů. Aktuálně:
1. Existují pouze 2 pohlaví.
2. Svět kde klečí běloch před černochem a omlouvá se mu, za to že je bílý, se řítí do prdel.. (A to jsem se nikdy ale fakt nikdy nepovažovala za rasistu)
3. Když ti chlap pochválí nohy a sexy šaty, nejedná se o sexuální obtěžování a není třeba ho lynčovat.
@berusa.m píše:
A já pořád nechápu proč se má Česká republika pořád stavět na něčí stranu? Proč pořád volit mezi Ruskem nebo Německem, mezi Čínou a Tchajwanem…Proč sakra nemůžeme být hrdý národ s vlastními politickými i obchodními zájmy?
Nemusime se pred nikym klanet. Ale hrdy narod umi projevit nazor a umi se na stranu priklonit. Ne, ze bude bojacne stat stranou, aby si nahodou nekoho nerozhneval. Jako hrdy a cestny clovek se prida ve sporu na tu stranu, o ktere si mysli, ze je v pravu, i kdyby to znamenalo jit proti svemu partnerovi, nebo by to narusilo jeho komfort.
Mije predstava je takova, ze nemusime nikomu poklonkovat a papouskovat. Ale kdyz nekdo udela/dela prasarny, nemame k tomu byt hlusi ani slepi. I kdyz to bude mit dopad na “dobre” vztahy. A at to dela USA, Rusko, Cina, Nemecko, Slovensko. Kdokoli.
@berusa.m Co se pohlavi tyce, vydala bych se opacnou cestou. Misto vymysleni stale novych, bych je uplne zrusila. Na co potrebujem deleni na muze a zeny? ![]()
@berusa.m píše:
Jinak je to super diskuze. Já mám spousty nepopulárních názorů. Aktuálně:
1. Existují pouze 2 pohlaví.
2. Svět kde klečí běloch před černochem a omlouvá se mu, za to že je bílý, se řítí do prdel.. (A to jsem se nikdy ale fakt nikdy nepovažovala za rasistu)
3. Když ti chlap pochválí nohy a sexy šaty, nejedná se o sexuální obtěžování a není třeba ho lynčovat.
Vesmes souhlas. Ale nemam rad ty, co tvrdi, ze treba bod 2. A podobne uz tady je. Kdy horlivi bijci za konzervativni hodnoty strasi, ze ten svet se ohyba. Ne on se otvira, liberalizuje. A zdaleka jeste nejsme tam, kde bychom byt meli/ mohli.
Měl bych taky tři. Pokud by měl jít chlap na vojnu tak ženský by měla rodit doma. Covid do každý rodiny a Evropa potřebuje válku jako sůl. ![]()
@malákráličice píše:
@berusa.m Co se pohlavi tyce, vydala bych se opacnou cestou. Misto vymysleni stale novych, bych je uplne zrusila. Na co potrebujem deleni na muze a zeny?
@samá práce píše:
Měl bych taky tři. Pokud by měl jít chlap na vojnu tak ženský by měla rodit doma. Covid do každý rodiny a Evropa potřebuje válku jako sůl.
A co si od te valky slibujes?
@riccius píše:
Vesmes souhlas. Ale nemam rad ty, co tvrdi, ze treba bod 2. A podobne uz tady je. Kdy horlivi bijci za konzervativni hodnoty strasi, ze ten svet se ohyba. Ne on se otvira, liberalizuje. A zdaleka jeste nejsme tam, kde bychom byt meli/ mohli.
Ale já teď neřeším hodnoty, ale obrácený rasismus. Potkám člověka a pro mě je například: chytrý nebo hloupý, pracovitý nebo lenivý…a je mi jedno jestli je bílý nebo černý. Ale nebudu před nikým klečet jenom proto, že jsem bílá. Ani mi nevadí tzv. multi-kulti společnost. Jen se nesmí jedna rasa či náboženství považovat za nadřazené ostatním.
@samá práce píše:
Měl bych taky tři. Pokud by měl jít chlap na vojnu tak ženský by měla rodit doma. Covid do každý rodiny a Evropa potřebuje válku jako sůl.
@malákráličice píše:
Presne. Valka v Evrope, ale jinde nez u me na zahrade.
@berusa.m píše:
Ale já teď neřeším hodnoty, ale obrácený rasismus. Potkám člověka a pro mě je například: chytrý nebo hloupý, pracovitý nebo lenivý…a je mi jedno jestli je bílý nebo černý. Ale nebudu před nikým klečet jenom proto, že jsem bílá. Ani mi nevadí tzv. multi-kulti společnost. Jen se nesmí jedna rasa či náboženství považovat za nadřazené ostatním.
A to se prave nedeje. A stvou me lidi, kteri tvrdi, ze ano.
@riccius píše:
A to se prave nedeje. A stvou me lidi, kteri tvrdi, ze ano.
Mozna presneji - deje se to v ojedinelych excesech, stejne jako “klasicky” rasismus je v ojedinelych excesech nez v nastaveni cele spolecnosti.
@malákráličice píše:
Možná srovnání hodnot
…