Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Modra1 píše:
Nepřijde mi to jako způsob zesměšňování. To je právě to, že každý obézní má spoustu výmluv a obezita se v ČR vůbec „neleci“. Právě díky těmto sankcím by se obezita u lidí více řešila - ne jen dietou, ale třeba i tou terapií duševně nemocných, návštěvami obezitologie (pro ty s blbymi navyky z dětství)apod.S cigaretami souhlasím, ale tam by stačilo zavést třeba další daň, která by zvedla opět cenu cigaret a peníze by šly přímo do zdravotnictví.
S uzeninami ne. V malé míře v jinak zdravém jídelníčku neuškodí. A pokud člověk žere uzeniny moc, projeví se to pak na těch kilech. Stejně tak sladkosti. To už by bylo moc přísně sankciovat tyhle „malé“ neřesti.
Jenže v ČR je obezitologie 100 let za opicema, doktoři většinou poradí nějaký nesmyslný jídelníček o 1000 kcal na den s jídly alá 100 g kuřete na vodě a 50 g neslané rýže 7 dní v týdnu, což je pro celoživotní dietáře akorát další hřebíček do rakve. Další věc je stravování už od školky, přes školní jídelny, tábory, nemocnice, vůbec absence vzdělávání o tom, co které jídlo obsahuje a jaký to má vliv na tělo… Obezita je v ČR totálně komplexní problém, který fakt nevyřeší další stigmatizace lidí, co si s tím nevědí rady.
@debra.morgan píše:A ten nejnepopularnejsi mám stejně strach sem napsat.
Pojď do toho!
@debra.morgan píše:
To zabolelo.![]()
Ale já mám zas stejný názor na pána prstenů a všechny filmy a knihy s hobitama. Viděla jsem začátek prvního dílu, několikrát, ale prostě nevydržím víc jak 10 minut, prostě ne
![]()
V pohodě, Tolkien je hned na druhém místě ![]()
@Kfětoslava píše:
Můj nepopulární názor je, že mimina (pokud to není nezbytně nutné, což v případě dovolené není) nepatří do letadla. A měly by cestovat ažv době, kdy dokážou respektovat okolí a pravidla.
Já bych tu věkovou hranici posunula minimálně do 2, ale spíš 3 let.
A pak považuju umělé oplodnění proti přírodě a mělo by se dělat jen ve výjimečných případech a s věkovým limitem do 40 let.
Existují jen dvě pohlaví, ne žádné moderní bezpohlavní jedinci. Kluk je kluk, holka holka. A ne zadne neutrální „to“ co se někdy rozhodne, co že to vlastně je.
@someargue píše:
K tomu masu, ale v rostlinách taky někdo žije, tudiz ještě větší konzumaci obilí vrazdime hmyz a myšky, které já mám rada. Proč moje milované myši mají být zmasakrovány kvůli veganum? Nebo hlodavci nejsou zvířata a netrpí?
vy toho asi moc nevíte o tom, jak zvířata před porážkou a během porážky neskutečně trpí. Umírají už během transportu, mají zlámané nohy, přesto jim dávají elektrošoky, aby došli po svých na jatka atd atd
Příspěvek upraven 19.08.22 v 13:21
@someargue píše:
Já ti to nevysvětlím, proste mi vadi, stejně jako tady Kalamity vadí gayové. Nejsem nějaký latentní homosexuál, ale jejich přítomnost se mi nelíbí. Toť vše, nemá to k tomu žádný logicky důvod, ale zvedá se mi žaludek.
Jsme v diskuzi nepopulární názory přece
Jen jsem ještě přidám tu Lenku ![]()
Dneska už jsou některé cis ženy snad více maskulinní než ona. A to začala s tranzicí až někdy v 38 letech.
Fakt nechápu, co na tom může někomu vadit, kdybych jí neznala a někde jí potkala, asi by mě ani nenapadlo, že to není cis žena.
Chápu, že někomu vadí vzhled typu drag queen, kdy maskulinní osoba nosí výstřední ženské oblečení. Ale to většina trans lidí podle mě není a u spousty z nich to ani poznat není.
O co vice ma clovek nepopularnich nazoru (ktere ani ve skutecnost nepopularni nejsou), o to vice je netolerantni a nesnasenlivy clovek
@Freeandwild píše:
Jenže v ČR je obezitologie 100 let za opicema, doktoři většinou poradí nějaký nesmyslný jídelníček o 1000 kcal na den s jídly alá 100 g kuřete na vodě a 50 g neslané rýže 7 dní v týdnu, což je pro celoživotní dietáře akorát další hřebíček do rakve. Další věc je stravování už od školky, přes školní jídelny, tábory, nemocnice, vůbec absence vzdělávání o tom, co které jídlo obsahuje a jaký to má vliv na tělo… Obezita je v ČR totálně komplexní problém, který fakt nevyřeší další stigmatizace lidí, co si s tím nevědí rady.
To máš naprostou pravdu. Předtím sankciovanim by se tento obor musel prvně zdokonalit.
@Modra1 píše:
Jako já to s těmi dětmi chápu, taky jsem byla párkrát otrávená, když mě rušilo v restauraci cizí dítě. Ale třeba my máme úžasné hodně dítě, v restauracích pořád (ani ne z vlastní vůle, ale máme nemocne dítě, takže pořád na cestách za doktory apod.) a nikdy se nám nestalo, že bychom rušili. Tvůj zákaz by nám děsně zkomplikoval život.Možná by bylo lepší, kdyby se svobodně restauratéři mohli rozhodnout, jestli jsou „kids friendly“ a nebo ne. A podle toho se pak mohl každý rozhodnout, kam půjde.
S tímhle naprostý souhlas. Ať si každý provozovatel rozhodne, zda chce mít baby-friendly nebo adults only zařízení, pro tuto možnost bych hlasovala všema deseti.
Separovat rodiny s malými dětmi je hloupost (a to je v těchto zařízeních bytostně nemám ráda), ale ať se sejdou na jednom místě a my, co chceme klid, půjdeme na to druhé místo ![]()
@lejla105 proč si to myslíš? přeci nemusím mít stejný názor jako většina…kvůli tomu nejsi přeci nesnášenlivá, jen máš prostě jiný názor…kdo určuje jaký názor je populární a jaký ne? mně je to celkem jedno, já mám svůj a kam se řadí mě netrápí…
@Dasa88.0 já tak nějak ani nevím. Asi to je mojí a manželovou komunistickou výchovou
neee… Mám dvě opravdu velice divoké děti. Co se týká dětských akcí - koncerty, zoologické, zábavní parky, dětské herny a podobně, tam s tím problém nemám a sama jsem se jednou hádala v herničce s maminkou, když byl můj syn u hry hlasitější a jí tam kvůli němu prý nemohlo miminko spát (byla tam ještě se starším sourozencem)- jenže dětská herna je od toho, aby si tam děti hrály a ne mimina spala. Ale prostě je za mě nevhodné s dětmi chodit do restaurací a na místa, která pro ně prostě nejsou vhodná a nebo kde by vyloženě mohly někoho rušit. Letos jsme jeli poprvé na dovolenou, dětem jsou 3 a 5. A jeli jsme autem, prostě jsem si to letadlem netroufla. Nakrkla mě kamarádka, která se v květnu vrátila s malou s tím, že 2 hodiny v letadle prořvala a že je to přece jen dítě a ti de. bilové okolo si ještě dovolili to komentovat. Já si osobně myslím, že je to o vnitřním nastavení člověka. Taky nejsem nadšená z cizích drzých dětí, i když jsou to třeba děti mých kamarádek. Jasně, že jsou někdy situace, kdy se tomu úplně nedá vyhnout a člověk s dětmi musí. Jenže dnešnímu světu vládne bezohlednost a egoismus.
@Freeandwild píše:
Jen jsem ještě přidám tu Lenku
Dneska už jsou některé cis ženy snad více maskulinní než ona. A to začala s tranzicí až někdy v 38 letech.
Fakt nechápu, co na tom může někomu vadit, kdybych jí neznala a někde jí potkala, asi by mě ani nenapadlo, že to není cis žena.
Chápu, že někomu vadí vzhled typu drag queen, kdy maskulinní osoba nosí výstřední ženské oblečení. Ale to většina trans lidí podle mě není a u spousty z nich to ani poznat není.
Proboha tady někdo napsal ze nemá rad psy, proč ho nepresvedcujes?
Vadí mi to i proto, že v každém současném filmu ti nacpou do hlavy 100 pohlaví a nebinarni osoby. Vadí mi to, nemám to rada, víc to nehodlám rozebírat. Ikdyz zrovna ta Lenka vypadá v pohodě, ale když muž děla ze sebe šaška tak je mi proti srsti