Nepopulární názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1064
19.8.22 14:19
@samá práce píše:
Zrušit porodnice a každá ženská by měla rodit doma.

Já mám opačný názor. Ať si žena vybere, jestli chce do porodnice nebo rodit doma. Ale ty co rodí doma si to vyžerou se všemi nasledky (v případě komplikací, žádná záchranka ani nic). Prostě právo volby ale se všemi následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
19.8.22 14:21

@Dasa88.0
Já, bezdětná, nemám nic proti miminkám v restauraci ani nikde jinde. To 45minutové brečení miminka, co jsi opsala - to není vina miminka. Hnala bych ty rodiče, až… Zažila jsem stejný případ: to ale nebyl brekot, ale nepřetržitý jekot!!! Taky 45 minut a prý to podle hostů trvalo déle. Ja uvažovala, že zavolám PČR a oni dají vědět OSPODu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
19.8.22 14:22
@marťáánek píše:
@VitaminC Souhlasím se vším, kromě léčby neplodnosti.Je to nemoc, jako každá jiná. Jo a mám oba syny počaty přirozeně.

Nesouhlasim. Pojistovna ti taky nezaplati fungl novy zuby, dostanes protezu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
19.8.22 14:23
@Dasa88.0 píše:
mě tento názor přijde dost netolerantní a alibistický. A nechápu (a tímto ti asi přihraju na smeč), proč je takových lidí, jako ty, většina. Asi jsem staromódní, ale pozvání na svatbu si maj lidi vážit a respektovat podmínky pozvánky… a ne nadávat a prudit, že to chtěj jinak. Jako když obdržíš pozvánku do divadla na koncert filharmonie, kde je uvedený dress code koktejlky, a doporučení, že to není vhodné pro děti do x let, tak tam přijdeš v teplákách s miminem? To nechápu, fakt. Lidem chybí respekt a ohleduplnost vůči sotatním - v tomto případě vůči tomu, kdo tě někam zve. Je to moje akce, moje svatba, tak když ti nevyhovujou podmínky, nechoď tam, beru. Ale nerozporuj to, nešij do mě, a nesnaž se mi tam s dítetem nacpat (o což se většina snažila). Akorát jsem si s tím „provětrala“ lidi ve svym životě, o který stojim, a o který ne. Krom toho, že jsem to fakt komunikovala velmi diplomaticky a hezky - s partnerem jsme nestáli o kinder party (to jsem ale raději zamlčela, kvůli reakcím - to jsem se „rozšoupla“ to říci na plnou hubu jen tady v této diskuzi :dance: ), ale hlavní důvod byla taky kapacita - pro ty děti nebylo v daném zařízení místo, a nebyly finance na to tam mít dalších 33 kusů (i když něco z toho byla mimina, ale většina větší děti, které už musí sedět u stolu a mít jídlo). Nepřirovnávala bych to k tomu, že zvu někoho bez partnera - to mi přijde blbý, uznávám. Říci někomu „ty můžeš přijít, ale bez manželky“ - to je divný, drtivá většina pozvánek kamkoliv jsou 1+ doprovod. Ale nechápu, proč ve společnosti je furt taková domněnka, že když nepozvu tvoje dítě, tak jsem Herodes, kor teda na vlastní svatbu, to mě fakt leží v žaludku :roll:

Však už jsem psala, ok ale beze mě. Nemám hlídání. :kytka:

Mě by zase štvalo, kdybys mě přemlouvala, že mám jít bez dítěte, že si to mám za každou cenu zařídit.

Což už se mi taky stalo. Omluvila jsem se, že to nejde. Mám dítě a tím se život mění. Není tak free, jako u nezadané kamarádky.
Zrovna jsme prožívali období. Mamamamamama na všechno… Ani na WC sem nemohla jít. Kamarádce jsem to řekla.

I přes to ze mě udělala krávu, že dítě mám nechat tatínkovi nebo babičce. Ani s jedním by 2 dny nevydrželo. A já to věděla. Byl by to boj a já bych si danou akci z pocitu viny neužila.

Takže za mě bych ti tolerantně řekla, že nepřijdu. Ale štvalo by mě, že mě přesvědčuješ, že jsem pitomá, když nejdu.

O tom to je…

Stejně tak už jsem zažila pozvání jen pro sebe bez partnera…

Taky si tím třídím lidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
19.8.22 14:25

Nemám ráda star wars a matrix neviděla jsem celý ani jeden díl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
19.8.22 14:26
@KeckaJ píše:
@VitaminC píše:
Mam jich hodne.
1. Do zemi tretiho sveta misto jidla, ockovani a penez dovazet antikoncepci vsech druhu.
2. Po roce az dvou cerpani davek hmotne nouze davky jiz nevyplacet.
3. Vdovske duchody nevyplacet pokud jsou sirotci starsi patnacti let.
4. Neprispivat na umele oplodneni.
5. Do skolek (krom posledniho predskolniho roku) patri primarne deti zamestnanych matek/rodicu.Ad 3 > Vdovský a sirotčí důchod jsou dvě rozdílné věci. Vdovský důchod má smysl právě pro staré ženy, které se staraly o děti. Většinou mají malý důchod a vdovský důchod mají, aby se to trochu dorovnalo, když přijdou o příjem svého muže.

Nesouhlasim. Pokud jde o mladou vdovu, ktera ma jiz vetsi deti, mela by byt schopna uzivit se sama + na deti dostane sirotci.
Stare vdovy maji byt davno zajistene + maji vydelavajici deti. Tady ta smrt partnera prece nemuze nikoho prekvapit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
19.8.22 14:28

Každý kdo jede na kole po silnici vedle níž vede cyklostezka by měl být povinně sražen. Těmi rádoby peletony jsem přitahována jako můra nad plamenem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
19.8.22 14:28
@Birdonawire píše:
Zazila jsem restaurace, kde byly deti dost otravne a hlucne, ale rodice byli v klidu a kdyz si nekdo postezoval, tak prece ty deti nic nedelaji a nikoho neobtezuji.
Takze kazdeho rodice, co tvrdi, ze jeho deti zpusobne sedely u stolu, protoze jsou slusne vychovane, beru s velkou rezervou. :mrgreen:

Ja ti tvoji skepsi vůbec nezazlivam. :mrgreen: Chápu ji. Vždyť člověk si zapamatuje zlobivé dítě, ne to nevýrazné tiché. A o výchově to není (ne primárně). Spíš je to o štěstí (že má někdo hodné a klidné dítě). A taky si neberu iluze, že jednou to mé dítě přestane bavit a udělá nám nějakou scenicku. :mrgreen: Ho capnu a půjdu ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
19.8.22 14:29
@VitaminC píše:
Nesouhlasim. Pokud jde o mladou vdovu, ktera ma jiz vetsi deti, mela by byt schopna uzivit se sama + na deti dostane sirotci.
Stare vdovy maji byt davno zajistene + maji vydelavajici deti. Tady ta smrt partnera prece nemuze nikoho prekvapit.

Hele spousta žen ještě v generaci mých rodičů byla doma s dětmi, nemají dobrou práci případně mají mizerné důchody. Je to generace žen, kterou měl uživit muž a ony ho plně podporovaly.

Neměly kariéru jako dnešní mladé ženy. A podle toho pak padnou na dno, když muž zemře. Jak se asi měly zajistit? Byly jiné podmínky. Naopak mladé vdovy bych nepodporovala vůbec, ty ještě možnost mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.8.22 14:31
@Martha03 píše:
Každý kdo jede na kole po silnici vedle níž vede cyklostezka by měl být povinně sražen. Těmi rádoby peletony jsem přitahována jako můra nad plamenem :lol:

Sražen ne. Ale dostat vysokou pokutu, že se pose. e. To by bolelo víc. Zaplatit třeba roční výši svého příjmu. To by dost bolelo. Takových () je, kteří jedou na kole a stezku ignorují. Pár takových výstrah a třeba se to odnaučí.

Příspěvek upraven 19.08.22 v 14:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
19.8.22 14:32
@KeckaJ píše:
Hele spousta žen ještě v generaci mých rodičů byla doma s dětmi, nemají dobrou práci případně mají mizerné důchody. Je to generace žen, kterou měl uživit muž a ony ho plně podporovaly.Neměly kariéru jako dnešní mladé ženy. A podle toho pak padnou na dno, když muž zemře. Jak se asi měly zajistit? Byly jiné podmínky. Naopak mladé vdovy bych nepodporovala vůbec, ty ještě možnost mají.

Na to ti lidi meli ale myslet za zivota. Ti muzi tu snad nechali majetek, maji mit pojistku atd. Byt v petasedesati prekvapen, ze mi zemrel muz, je mirne receno dementni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6916
19.8.22 14:34
@KeckaJ píše:
Hele spousta žen ještě v generaci mých rodičů byla doma s dětmi, nemají dobrou práci případně mají mizerné důchody. Je to generace žen, kterou měl uživit muž a ony ho plně podporovaly.Neměly kariéru jako dnešní mladé ženy. A podle toho pak padnou na dno, když muž zemře. Jak se asi měly zajistit? Byly jiné podmínky. Naopak mladé vdovy bych nepodporovala vůbec, ty ještě možnost mají.

No, jistě, nepodporovat mladé vdovy.. Ale davy samoživitelek, které dojí stát horem dolem, ty je třeba podporovat, a hlavně stále litovat. Tady je takových zástup. Většinou nehorázně pitomé pipiny, které plodí, sotva vědí s kým. Tady Ti otcové reálně existují, tak ať se starají. Nic bych jim nedala. A celkově neuznávám slovo „samoživitelka“. Dítě má otce? Tak snad se podílí na výživě i on…

Příspěvek upraven 19.08.22 v 14:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
19.8.22 14:35
@K92 píše:
Vadí mi obézní děti, je to týrání. Vykrmování dětí není v pořádku a jejich rodiče by za to měli být odpovědní, například aspoň pod dohledem sociálky. S obézním dítětem se to totiž potáhne celý život a trpět bude jak po psychické, tak zdravotní stránce. Samozřejmě výjimkou jsou děti s nějakým hendikepem, ale z okoli znám pouze případy, kdy za to můžou litry levných limonád, hrsti bonbónů, nezdravé vaření, málo pohybu.

Souhlas. Moje matka, narcistka, vykrmovala mne i sestru, abychom nebyly hezké. Já se z toho v pubertě dostala, sestra vykrmovaná později než já ne. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
19.8.22 14:37
@Kelsey píše:
Sražen ne. Ale dostat vysokou pokutu, že se pose. e. To by bolelo víc. Zaplatit třeba roční výši svého příjmu. To by dost bolelo. Takových () je, kteří jedou na kole a stezku ignorují. Pár takových výstrah a třeba se to odnaučí.Příspěvek upraven 19.08.22 v 14:32

Ale ono není povinné užívat stezku. Takže za co bys je chtěla pokutovat? :think:

• Citovat
  • Upravit
74217
19.8.22 14:37
@Lojzísek píše:
No, jistě, nepodporovat mladé vdovy.. Ale davy samoživitelek, které dojí stát horem dolem, přičemž jejich značná část má doma chlapa, ty je třeba podporovat. Tady je takových „ploditelek“ taky zástup. Většinou nehorázně pitomé pipiny.

Hlavně ty samoživitelky, které partnera zapírají. Raději se nevdávají. Partnera tají. Ať ty socky vytřískají víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová