Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Freeandwild Lenka je super, strašně ráda ji sleduji a poslouchám
@VitaminC píše:
Mam jich hodne.
1. Do zemi tretiho sveta misto jidla, ockovani a penez dovazet antikoncepci vsech druhu.
2. Po roce az dvou cerpani davek hmotne nouze davky jiz nevyplacet.
3. Vdovske duchody nevyplacet pokud jsou sirotci starsi patnacti let.
4. Neprispivat na umele oplodneni.
5. Do skolek (krom posledniho predskolniho roku) patri primarne deti zamestnanych matek/rodicu.
Super názory. ![]()
Ale tu 1. by černopr-del-níci nepřežili.
Juj a taky koukám, že z řady přispěvatelek by měl Orwell radost ![]()
@VitaminC Souhlasím se vším, kromě léčby neplodnosti.Je to nemoc, jako každá jiná. Jo a mám oba syny počaty přirozeně.
@VitaminC píše:
Mam jich hodne.
1. Do zemi tretiho sveta misto jidla, ockovani a penez dovazet antikoncepci vsech druhu.
5. Do skolek (krom posledniho predskolniho roku) patri primarne deti zamestnanych matek/rodicu.
Super názory. ![]()
Ale tu 1. by černop-r-d-e-lníci nepřežili.
@lejla105 píše:
no vidis, dle meho nerespektovat prani zenicha a nevesty je velmi netolerantni… je to jejich den a pokud si ho chteji uzit bez toho, aniz by hoste litali kolem deti misto aby si uzivali svatby, je to jen a jen jejich vec… ty bud jejich prani muzes respektovat nebo ne, ale hanit proto kvuli tomu nekoho je pro mne velmi usmevne a netolerantni
@Mount_Everest píše:
My na svatbu zvali bez dětí a kupodivu úplně všichni dorazili a oproti našim očekáváním se nikdo ani neurazil a všichni si to užili
Však jo, já bych to brala. Ať si to udělají jak chtějí. Hold beze mě. Nemám hlídání, abych dítě měla kam odložit.
Jen říkám, že by novomanželé neměli být naštvaní, že matky nechtějí nebo nemohou děti odložit.
Prostě chcete to bez dětí fajn. Bohužel nepřijdu, ale přeju hodně štěstí. A ne že mě budoucí nevěsta začne uraženě přemlouvat, že bez dítěte to bude super. A ať ho někomu dám. Klidně cizí paní na hlídání. Že ona děti nemá ráda a nechce to na svatbě.
Mělo by to být vzájemné.
Neuznávam nesmysly ohledně pohlaví, nebinarni, gender neutrální atd. Jestli někdo opravdu neví co je, stačí se podívat mezi nohy a hned bude mít jasno.
@KeckaJ píše:
Hele upřímně. Chápu, že v restauraci je to opruz a s dítětem tam nelezu. Ale když zvu lidi (dětné) na svatbu. Tak hold počítám i s těmi dětmi.Osobně bych prostě na svatbu nešla. Pokud by mi někdo řekl, že moje dítě není zvané. Protože vím, že moje dítě by si to užilo možná víc než já.
Obecně jsem moc nepochopila to zvaní stylem. Přijď, ale jen sama. Tvůj partner/dítě není zván. Nemám ho ráda. Nesnesu hluk a podobně.
mě tento názor přijde dost netolerantní a alibistický. A nechápu (a tímto ti asi přihraju na smeč), proč je takových lidí, jako ty, většina. Asi jsem staromódní, ale pozvání na svatbu si maj lidi vážit a respektovat podmínky pozvánky… a ne nadávat a prudit, že to chtěj jinak. Jako když obdržíš pozvánku do divadla na koncert filharmonie, kde je uvedený dress code koktejlky, a doporučení, že to není vhodné pro děti do x let, tak tam přijdeš v teplákách s miminem? To nechápu, fakt. Lidem chybí respekt a ohleduplnost vůči sotatním - v tomto případě vůči tomu, kdo tě někam zve. Je to moje akce, moje svatba, tak když ti nevyhovujou podmínky, nechoď tam, beru. Ale nerozporuj to, nešij do mě, a nesnaž se mi tam s dítetem nacpat (o což se většina snažila). Akorát jsem si s tím „provětrala“ lidi ve svym životě, o který stojim, a o který ne. Krom toho, že jsem to fakt komunikovala velmi diplomaticky a hezky - s partnerem jsme nestáli o kinder party (to jsem ale raději zamlčela, kvůli reakcím - to jsem se „rozšoupla“ to říci na plnou hubu jen tady v této diskuzi
), ale hlavní důvod byla taky kapacita - pro ty děti nebylo v daném zařízení místo, a nebyly finance na to tam mít dalších 33 kusů (i když něco z toho byla mimina, ale většina větší děti, které už musí sedět u stolu a mít jídlo). Nepřirovnávala bych to k tomu, že zvu někoho bez partnera - to mi přijde blbý, uznávám. Říci někomu „ty můžeš přijít, ale bez manželky“ - to je divný, drtivá většina pozvánek kamkoliv jsou 1+ doprovod. Ale nechápu, proč ve společnosti je furt taková domněnka, že když nepozvu tvoje dítě, tak jsem Herodes, kor teda na vlastní svatbu, to mě fakt leží v žaludku ![]()
@VitaminC píše:
Mam jich hodne.
Ad 3 > Vdovský a sirotčí důchod jsou dvě rozdílné věci. Vdovský důchod má smysl právě pro staré ženy, které se staraly o děti. Většinou mají malý důchod a vdovský důchod mají, aby se to trochu dorovnalo, když přijdou o příjem svého muže.
@lejla105 píše:
no vidis, dle meho nerespektovat prani zenicha a nevesty je velmi netolerantni… je to jejich den a pokud si ho chteji uzit bez toho, aniz by hoste litali kolem deti misto aby si uzivali svatby, je to jen a jen jejich vec… ty bud jejich prani muzes respektovat nebo ne, ale hanit proto kvuli tomu nekoho je pro mne velmi usmevne a netolerantni
děkuju, jsi zlatá
mám stejný názor, fakt tyhle lidi nechápu…
Těch je
Jen tak pár střelím, diskutovat o nich, ani je vysvětlovat nechci ![]()
*zdaleka ne vždy souhlasím s ukrajinským prezidentem
*Babiše jsem nikdy nevolila, ale když vidím tu bídu, začínám nad tím přemýšlet
*nesouhlasím se způsobem finanční podpory při covidu, s podporou pro Ukrajince ani pro rodiny s dětmi, která běží teď
*cizí děti téměř nikoho (kromě nejbližší rodiny a pedofilů
) nezajímají
*spousta matek je trapných tím, jak soutěží přes děti *ženský jsou strašný potvory a jedna ku**nda proti vodě, utáhne dvě lodě ![]()
*ve školství pracuje spousta zapsklych a vyhořelých učitelek, které tam nemají co dělat
*sociální dávky - kdo je zdravý, tak pracovat a žádné dávky
*porodné a přídavky všem nebo nikomu
*alespoň základní poplatky u lékařů, ať má zdravotnictví z čeho se rozvíjet
*EET mělo smysl
*i rodiče jsou jen lidé a nastane občas situace, kdy se vážně potřebujeme najíst v restauraci nebo letět letadlem, ale s rozumem
*pozvánka bez dětí, má svůj důvod, ne všechny akce jsou určené pro děti - a vracíme se na začátek, cizí děti nikoho nezajímají ![]()
*být maminka je nádherná role v životě a dar - ale není to jediná správná cesta a nejsi kvůli tomu víc než ten, co děti nemá
*nevlastní rodiče nemají povinnost se starat ani milovat vaše děti jako vlastní a ani to tak dělat nebudou
*rozvody jsou často zbytečné, lidé si neváží toho, co mají
*nevěra je běžná a přirozená součást většiny vztahů
A už končím raději ![]()
@Pitaya1 píše:
Ještě mě napadl jeden můj nepopulární názor (především mezi zdejšími ucitelkami). České školství by potřebovalo velkou reformu - omezit biflování, omezit domácí úkoly tak aby rodič nemusel večer suplovat práci učitele, nechat větší zodpovědnost na dětech, zrušit povinný druhý cizí jazyk q nechat ho volitelný, zrušit jednotné přijímačky na střední q umožnit jejich skládání online, umožnit na základě maturity přijmutí na VŠ, zrušení zkoušení/písemky bez předchozího upozornění.
Pod to se klidne podepisu, vaham jen u posledniho bodu.
Můj nepopulární názor je, že se mají zrušit soc. dávky a to povalečství placené pojišťovnou pro matky zdravých dětí do 7r. jednoho a 15r. dvou. To je neskutečný rozmar a často zneužívaný.
@KeckaJ píše:
Však jo, já bych to brala. Ať si to udělají jak chtějí. Hold beze mě. Nemám hlídání, abych dítě měla kam odložit.Jen říkám, že by novomanželé neměli být naštvaní, že matky nechtějí nebo nemohou děti odložit.
Prostě chcete to bez dětí fajn. Bohužel nepřijdu, ale přeju hodně štěstí. A ne že mě budoucí nevěsta začne uraženě přemlouvat, že bez dítěte to bude super. A ať ho někomu dám. Klidně cizí paní na hlídání. Že ona děti nemá ráda a nechce to na svatbě.
Mělo by to být vzájemné.
S tímto plný souhlas, ten respekt a tolerance je potřeba na obou stranách. Hosté se neurazí, když novomanželé to chtějí bez dětí a novomanželé se neurazí, když hosté pozvání odmítnou, protože bez dětí nechtějí/ nemůžou. Obě strany mají plné právo na svou volbu a ta má být respektována.
@Pitaya1 píše:
My chodili do restaurací, kaváren hned od miminka. Nikdy tam kluk nedělal bordel. Naopak to bral jako přirozenou věc. Restaurace s dětským koutkem jsem naopak určité období nesnášela, protože by si radši hrál, než aby jedl. V normální restauraci seděl hezky u stolu a jedl. Ono je to taky dost o tom, jak moc se clovek tomu dítěti věnuje
tak tohle je super - já jsem taky pro, že když má někdo hodné dítě, tak sám uváží, že do restaurace může. Ale ti, co jim děti zlobí a všechny okolo štvou, ti by si to měli rozmyslet a mít nějakou sebereflexi. Jinak gratuluji k hodnému dítěti/dětem ![]()