Nepopulární názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24992
19.8.22 12:57
@la_amanita píše:
Harry Potter je kravina a nerozumím dospělým, kteří jsou tím posedlí.

To zabolelo. :cert: :lol:

Ale já mám zas stejný názor na pána prstenů a všechny filmy a knihy s hobitama. Viděla jsem začátek prvního dílu, několikrát, ale prostě nevydržím víc jak 10 minut, prostě ne :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
@Villanelle píše:
To bys ale musela vztahnout na vse, co prokazatelne poskozuje zdraví. Cigarety, alkohol, uzeniny… Navic v drtive vetsine pripadu je za obezitou nějaká psychicka zátěž a takovemu člověku sankce a dalsi zesmesnovani nepomuze, naopak by potreboval terapii, respekt a pomoc, mnoho z obézních si navic nese nadvahu uz z dětství a ti mivaji timto tak zkazeny metabolismus a pristup k jidlu, ze pro mnohe je prostě bez pomoci nemožné se z toho dostat. :nevim:
Ale at nejsem pozadu, tak muj nepopulární nazor je, ze by mela byt zavedena dan na maso, jelikož současná kultura zrani levneho masa xkrat denne za cenu utrpeni zvířat v průmyslových chovech a ekologickou zatez z toho plynoucí neni udržitelná. Nemusime byt vsichni vegetariani, ale den dva v tydnu bez masa by hadam přežili vsichni.

K tomu masu, ale v rostlinách taky někdo žije, tudiz ještě větší konzumaci obilí vrazdime hmyz a myšky, které já mám rada. Proč moje milované myši mají být zmasakrovány kvůli veganum? Nebo hlodavci nejsou zvířata a netrpí?

Příspěvek upraven 19.08.22 v 12:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dasa88.0
@Kfětoslava
@Kfětoslava píše:
Můj nepopulární názor je, že mimina (pokud to není nezbytně nutné, což v případě dovolené není) nepatří do letadla. A měly by cestovat ažv době, kdy dokážou respektovat okolí a pravidla. 8)

Ježíši, já s vámi TAK souhlasím! Obecně bych to rozšířila na to, že by lidi s miminy neměli chodit obtěžovat třeba do restaurací - třeba tuhle jsme seděli fakt po úmorném týdnu v restauraci a prostě dobrých 45 min. tak fňukalo a brečelo jedno mimino v kočárku… celá restaurace otrávená, někteří si šli popřesedat jinam, obsluha vykrucovala oči v sloup. A rodiče si dál seděli a prostě nevypadli. Já bych se hanbou propadla, já vím, že se to prostě stává, ale pokud se to stane, a dítě nemá svůj den, tak holt si nechám jídlo zabalit do krabice a vypadnu. Ale všichni jsme se báli něco říct, protože to je prostě „nepopulární“ a děti můžou všude a kdo by si dovolil něco říci, tak je Herodes. A mě konkrétně ještě začnou nadávat, že nejsem ještě matka, tak o tom vím kulové :lol: Strašně se těším, až někomu jednou řeknu, že mimino mám, ale abych šla s manželem do restaurace, tak jsem si zařídila hlídaní, abych neobtěžovala celé okolí a měla taky chvíli klidu… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1389
19.8.22 12:59

Volebni pravo by mel mit jen ten, co odvadi dane od urcite vyse nahoru (plus matky na rodicaku a duchodci, co v minulosti platili). Kdyz neprispivam do statniho rozpoctu, tak nemam pindat do toho, jak stat funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15170
19.8.22 13:01

Kuřákům, alkoholikum a tlustým lidem zvednout zdravotni pojištění
Kdo nepracuje, dávky max půl roku a pak se jdi třeba past
Zrušit příspěvky na bydlení Ženský po 40 by neměly rodit děti, jsou na to starý
Adopce stejnopohlavnim párům - ne
Děti do 2 let nepatří do letadla ani restaurace
Očkování na covid je na nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
19.8.22 13:02

sy

@Villanelle píše:
To bys ale musela vztahnout na vse, co prokazatelne poskozuje zdraví. Cigarety, alkohol, uzeniny… Navic v drtive vetsine pripadu je za obezitou nějaká psychicka zátěž a takovemu člověku sankce a dalsi zesmesnovani nepomuze, naopak by potreboval terapii, respekt a pomoc, mnoho z obézních si navic nese nadvahu uz z dětství a ti mivaji timto tak zkazeny metabolismus a pristup k jidlu, ze pro mnohe je prostě bez pomoci nemožné se z toho dostat. :nevim:
Ale at nejsem pozadu, tak muj nepopulární nazor je, ze by mela byt zavedena dan na maso, jelikož současná kultura zrani levneho masa xkrat denne za cenu utrpeni zvířat v průmyslových chovech a ekologickou zatez z toho plynoucí neni udržitelná. Nemusime byt vsichni vegetariani, ale den dva v tydnu bez masa by hadam přežili vsichni.

Nepřijde mi to jako způsob zesměšňování. To je právě to, že každý obézní má spoustu výmluv a obezita se v ČR vůbec „neleci“. Právě díky těmto sankcím by se obezita u lidí více řešila - ne jen dietou, ale třeba i tou terapií duševně nemocných, návštěvami obezitologie (pro ty s blbymi navyky z dětství)apod.

S cigaretami souhlasím, ale tam by stačilo zavést třeba další daň, která by zvedla opět cenu cigaret a peníze by šly přímo do zdravotnictví.

S uzeninami ne. V malé míře v jinak zdravém jídelníčku neuškodí. A pokud člověk žere uzeniny moc, projeví se to pak na těch kilech. Stejně tak sladkosti. To už by bylo moc přísně sankciovat tyhle „malé“ neřesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10986
19.8.22 13:02
@Da12 píše:
Z všeobecného zdravotního pojištění by se měly vyloučit zbytné úkony, které by si lidé měli hradit sami nebo se na ně připojistit. Je to třeba zubní péče, kromě akutního ošetření, lázně, léčení obezity, reprodukční kliniky, některé úkony na kožním, apod.
@Da12 píše:
Z všeobecného zdravotního pojištění by se měly vyloučit zbytné úkony, které by si lidé měli hradit sami nebo se na ně připojistit. Je to třeba zubní péče, kromě akutního ošetření, lázně, léčení obezity, reprodukční kliniky, některé úkony na kožním, apod.

Reprodukční medicínu bych do toho úplně nezahrnovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
19.8.22 13:03

Jsem pro trest smrti… obzvlast pro vrahy, kteri zabili deti, mucili je atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dasa88.0
19.8.22 13:04
@Aduš8 píše:
Mně se v dnešní době nelíbí přístup - já jsem matka, kdo je víc. Velká spousta si jich myslí, že ony a jejich potomci jsou na prvním místě a všichni se jim musí přizpůsobovat. Ať už je to výše zmiňované letadlo, různé společenské akce a podobně. Fakt je každý zvědavý na jekot jejich dětiček, která právě prožívají vzdorovací období, růst zubů a podobně. To píšu jako máma dvou školkových dětí.

Jak já s vámi souhlasím… a od vás to respketuji ještě více, protože píšete, že jste máma od dvou dětí. Já totiž děti (zatím) nemám, tak mě každ při podobných komentářích akorát okřikne, že nejsem matka, tak ať držím hubu.

Chtěla bych tady tu diskuzi využít k tomu, abych se vlastně zeptala vás matek, jak to děláte, že máte svoje dítě/děti, a i přes to jste si zachovaly empatii vůči ostatním, že třeba nenecháte svoje díte řvát a obtěžovat tím celou restauraci a nevynucujete si nějaká více-práva orpoti ostatním? Já bych taková matka chtěla být, věřím, že svoje díte budu milovat, ale zároveň si chci zachovat „clear mind“ v tom smyslu, že jsou místa, kam se s dětma prostě neleze. Já osobně zažila úplně neskutečnou válku vloni, když jsem organizovala naší svatbu pro 50 osob, a všechny požádala, ať tam jdou bez dětí (dětí by totiž bylo +33, takže nebyla ani vůle, ani kapacita pro takovou kinder party). To mi vysvětlete, proč se s emnou každá matka do krve hádala, že tam s tím svým dítetem prostě MUSÍ přijít, že nemají hlídání, že kojí (dvouleté/tříleté) apod… :nevim: Mám toho fakt plné zuby a skoro mě to na jednu krátkou chvíli odrazovalo od mateřství, ale pka jsem si řekla, že to beru jako challenge, že já budu prostě jiná matka :dance:

• Citovat
  • Upravit
24992
19.8.22 13:04

Téměř všechny mé názory jsou nepopulární. Který jen vybrat :lol:

Lidé, kteří si neumí zamknout profily a obecně nejsou vzdělání co se týče bezpečí na netu by na něj neměli dávat fotky děti. Nikdy.

Děti se vozí v autosedačce. Dluho. Ne jen do předškolního věku.

Větší kontrola nad rodiči, kteří jakkoli ubližuji svým dětem. Nevím jak, vím, že složitě. Ale bio rodina není vždy to nejlepší. Za každou cenu prostě ne.

Adopce pro homosexuály.

Česko potřebuje porodní domy. Hned.

Lékař není bůh a nemá vždy pravdu.

Otec není horší rodič nebo nemá na děcko menší právo jen proto, že ho neporodil.

A ten nejnepopularnejsi mám stejně strach sem napsat. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
19.8.22 13:06
@someargue píše:
To by člověk šel kontrolovat každou kravinu na internetu. I tak mi vadí, nic s tím neudělám. Nechápu proč si někdo nechá dobrovolně zmrzačit. Nedávno jsem četla článek jednoho trans z velké Británie, 4 roky po operaci a ten říkal, že už by to v životě neudělal. Má obrovské problémy s libidem, nic tam necítí, má fantomní erekci se kterou nic neudela a kvůli hormonum mu rostou chlupy na vnitřní části nové vaginy. Taky má problémy s curanim atp. Proste des běs. A prý mu lékaři nic neřekli o následcích, všichni ho utěšovali, jak to bude dobry a v pohodě a ze začátku to tak bylo a pak už to šlo z kopce dolu.

No, tak to chce právě brát informace z relevantních informačních zdrojů, a ne hoaxy z pochybných profilů na fb ;)

Jak říkám, mrkni na tu Lenku Královou, ta tam tyhle věci právě perfektně vysvětluje, včetně toho, že spousta lidí se ani nepotřebuje nechat „přešít“, ale vystačí si s hormonální substitucí - jde jim hlavně o to, žít sociální roli toho genderu. Co máš mezi nohama je v podstatě intimní věc a zajímá to koho? Tvého intimního partnera, pak lékaře, ale v běžném životě, práci, úředním styku atd. to může být každému celkem fuk.
A i když se někdo přeoperovat nechá, tak na druhou stranu - a co jako? Problémy, které s tím má, jsou pak stejně jeho, opět do toho nikomu nic není, následky si nese jen ten člověk sám přece… tak co Ti na tom tolik vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
19.8.22 13:07

@debra.morgan tak na ten jsem zvědavá…piš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
19.8.22 13:08

Obama je neschopnej, užvaněnej haj zl a rasista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
19.8.22 13:08
@Freeandwild píše:
No, tak to chce právě brát informace z relevantních informačních zdrojů, a ne hoaxy z pochybných profilů na fb ;)Jak říkám, mrkni na tu Lenku Královou, ta tam tyhle věci právě perfektně vysvětluje, včetně toho, že spousta lidí se ani nepotřebuje nechat „přešít“, ale vystačí si s hormonální substitucí - jde jim hlavně o to, žít sociální roli toho genderu. Co máš mezi nohama je v podstatě intimní věc a zajímá to koho? Tvého intimního partnera, pak lékaře, ale v běžném životě, práci, úředním styku atd. to může být každému celkem fuk.
A i když se někdo přeoperovat nechá, tak na druhou stranu - a co jako? Problémy, které s tím má, jsou pak stejně jeho, opět do toho nikomu nic není, následky si nese jen ten člověk sám přece… tak co Ti na tom tolik vadí?

Já ti to nevysvětlím, proste mi vadi, stejně jako tady Kalamity vadí gayové. Nejsem nějaký latentní homosexuál, ale jejich přítomnost se mi nelíbí. Toť vše, nemá to k tomu žádný logicky důvod, ale zvedá se mi žaludek.
Jsme v diskuzi nepopulární názory přece ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
19.8.22 13:10
@karkarka píše:
Kuřákům, alkoholikum a tlustým lidem zvednout zdravotni pojištění
Kdo nepracuje, dávky max půl roku a pak se jdi třeba past
Zrušit příspěvky na bydlení Ženský po 40 by neměly rodit děti, jsou na to starý
Adopce stejnopohlavnim párům - ne
Děti do 2 let nepatří do letadla ani restaurace
Očkování na covid je na nic

Jako já to s těmi dětmi chápu, taky jsem byla párkrát otrávená, když mě rušilo v restauraci cizí dítě. Ale třeba my máme úžasné hodně dítě, v restauracích pořád (ani ne z vlastní vůle, ale máme nemocne dítě, takže pořád na cestách za doktory apod.) a nikdy se nám nestalo, že bychom rušili. Tvůj zákaz by nám děsně zkomplikoval život.

Možná by bylo lepší, kdyby se svobodně restauratéři mohli rozhodnout, jestli jsou „kids friendly“ a nebo ne. A podle toho se pak mohl každý rozhodnout, kam půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová