Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Šmoulice píše:
Jsou jeb. lí všichni. A s tím, že neměla chlapa psát dítěti do rodného listu to fakt završila.
Jejich myšlenkové pochody jsou takové nepochopitelné.
Ty už jsi sem kdysi psala viď? Řešila jsi, že svatba teda ano, ale že tam partner nechce tvou sestru a že je to jeho podmínka. Už tenkrát mi to celé přišlo úplně padlé na hlavu, tak tady vidíš, jak to nakonec dopadlo. Každopádně, svatbu jsi chtěla kvůli příjmení, tak to tak ber, to se povedlo a zbytek je jedno, když ti o to vlastně ani původně nešlo.
@shadowbabe píše:
Nejvíce ponižující by pro mně bylo skemrat o svatbu někde, kde o to není zájem 🤷🏻♀️
Neškemrala jsem o svatbu, jen jsem chtěla mít stejné příjmení jako dítě…S tím on ale nesouhlasil, tak jsem trvala na svatbě… Nemusel si mě brát, jen by pak mělo dítě příjmení po mě…
Co je to za chlapa, když mu vadí, že bude mít manželka jeho příjmení? Na takového frajera se musí tvořit dlouhé fronty
.
@Anonymní píše:
Neškemrala jsem o svatbu, jen jsem chtěla mít stejné příjmení jako dítě…S tím on ale nesouhlasil, tak jsem trvala na svatbě… Nemusel si mě brát, jen by pak mělo dítě příjmení po mě…
Psala si, že se NECHCE ženit, tak možná už nechtěl, když mu vztah předtím nevyšel. Je to smutný čtení, taky nám to občas mezi rodinou zavrže. Ale očekávám, že když bude svatba, tak všeci budou natolik dospělí a rozumní, že se poklidně sejdou. Ale teďka už s tím nic neuděláš bohužel. Nejde mi do hlavy jeho averze k ségře, ale to ví asi nejlíp oni dva ![]()
Obavam se, ze pokažena svatba bude v tomto vztahu ten nejmensi problem.
Vyprdla bych se na zkaženou svatbu, mnohem víc bych se bála toho, že jsem si po. rala život. Navíc se mi zdáte divní, všichni.
@shadowbabe píše:
Psala si, že se NECHCE ženit, tak možná už nechtěl, když mu vztah předtím nevyšel. Je to smutný čtení, taky nám to občas mezi rodinou zavrže. Ale očekávám, že když bude svatba, tak všeci budou natolik dospělí a rozumní, že se poklidně sejdou. Ale teďka už s tím nic neuděláš bohužel. Nejde mi do hlavy jeho averze k ségře, ale to ví asi nejlíp oni dva
On svatbu nepotřeboval, nejraději by byl, kdyby vůbec nebyla…ale zároveň chtěl, aby mělo dítě příjmení po něm…Takhle jsem to nechěla. Dlouho jsme se o tom dohadovali, až nakonec vznikla tato domluva…Prostě svatba jen my, děti a svědci (nakonec teda byli svědci rodiče)…
@utopia jo, nechávala jsem to vyhnít až na dobu po porodu, pak už se to muselo nějak řešit kvůli rodnému listu. Nedošlo mi, že bez rodného listu mi nevystaví ani kartičku pojišťovny na dítě a že to bude problém u pediatra…tak jsme se nakonec domluvili, jak jsem psala výše… Sice jsem z toho nebyla nadšená, ale chtěla jsem to už mít z krku, nervovala jsem se kvůli tomu už dost…
Tyjojo, bezte rovnou do poradny, at vas nauci komunikovat, respektovat se a vymezit si hranice slusne a bez ultimat. Opravdu mate na cem pracovat. A ja si rozhodne nemyslim, ze je tady za padoucha jenom chlap, byt se teda zachoval jak nevyzralej blboun. Ale ze ty na truc odmitas seznameni s matkou sourozence sveho ditete mne taky prijde divny. Uz kvuli tem detem a svemu partnerovi, ktery o to stoji, bych proste hodila minolost za hlavu a snazila se nastavit nejake zakladni zdvorilostni vztahy.
Fakt se dle meho chovate oba jak zabejceny decka, alespon v tomhle výřezu, cos nam tady poskytla…
@Kelsey píše:
Co je to za chlapa, když mu vadí, že bude mít manželka jeho příjmení? Na takového frajera se musí tvořit dlouhé fronty.
Tos asi blbě pochopila…to nikde nepíšu.
@TeSudička píše:
No… Uprimne dost pochybuji o tom, ze by ji tam tvuj chlap nechtel jen proto, ze je tcoje sestra drzkatej lempl. Za tim bude neco vic, nez je to, ze mu proste jen nesedi
Boji se jí. Něco na něj ví. V každém případě to nedopadne dobře. V každém případě Zakladatelko začni připravovat ústup. Tvoje rodina je taky extra vyvedena.
Je to na 💩 situace, svatbu už nevrátíš a tak nezbývá, než se fakt snažit doma komunikovat. Aj kdyby přes poradnu
A popřemýšlej o svém postoji k jeho ex, tak trošku ju budeš mít v životě už napořád, když máš doma otce jejího dítěte. To ho možná taky se.re no 🤗
@Anonymní píše:
On svatbu nepotřeboval, nejraději by byl, kdyby vůbec nebyla…ale zároveň chtěl, aby mělo dítě příjmení po něm…Takhle jsem to nechěla. Dlouho jsme se o tom dohadovali, až nakonec vznikla tato domluva…Prostě svatba jen my, děti a svědci (nakonec teda byli svědci rodiče)…
@utopia jo, nechávala jsem to vyhnít až na dobu po porodu, pak už se to muselo nějak řešit kvůli rodnému listu. Nedošlo mi, že bez rodného listu mi nevystaví ani kartičku pojišťovny na dítě a že to bude problém u pediatra…tak jsme se nakonec domluvili, jak jsem psala výše… Sice jsem z toho nebyla nadšená, ale chtěla jsem to už mít z krku, nervovala jsem se kvůli tomu už dost…
Mrzí mě, kam až to došlo, ale tak nějak se to dalo čekat. On se prostě znovu ženit nechtěl a přitom odmítal, aby dítě nemělo jeho jméno. To je pak těžký. A místo toho, aby si tu svatbu v hlavě přerámoval jako něco hezkého, díky čemuž budete mít VŠICHNI TŘI stejné příjmení, tak se zasekl a vzal to jako nutné zlo na cestě za stejným jménem se svým dítětem s tím, že vedlejší produkt bude to, že i ty se budeš jmenovat stejně, ale to je mu jedno. A aby to zkazil i tobě, protože ses zasekla a bez svatby jsi dítě po něm pojmenovat nechtěla (čemuž tleskám), tak si tam nadiktoval tu nesmyslnou podmínku, že to bude bez ségry, ačkoli se spolu normálně baví a nic si vyloženě neudělali. Tam se prostě čekalo na to, že uděláš nějakou chybu, aby to on mohl něčím vyeskalovat a zkazit to. Což se povedlo, když tvoje máma (které jsi tam nakonec vydobila postavení svědka) místo toho, aby byla ráda, že tam vůbec může být ještě lstí pozvala tvou sestru, o které věděla, že ji tam tvůj nastávající nechce. Přijde mi, že to bylo na spadnutí a že ta zkažená svatba je jen obrázkem toho, jak to u vás ne/funguje. Já ti nevím, vůbec nemám z vašeho vztahu dobrý pocit. Jako nejrozumnější bylo si ho vůbec nebrat a jméno dítěte dát po sobě a ať se k němu teda nehlásí jako otec, když je mu zatěžko si tě vzít a nedělat kolem toho dusno. Prostě se mi vůbec nelíbí postoj tvého teď už manžela. Co to jako je? Přiznat se k dítěti jen tehdy, bude-li mít moje příjmení? Nad tím jsem se tu podivovala už tenkrát. Takže chápu tvoje zklamání ze svatby, ale opravdu to k tomu od samého počátku směřovalo, nemohlo to dopadnout jinak, protože on už dělal naschvály a znechucoval ti to od začátku.
@Anonymní píše:
Trochu kecáš, viď? Kdyby jsi to nechávala vyhnít, tak ti po porodu vystaví rodný list bez otce a s tvým příjmením. Bez rodnýho listu to dítě nenechají. A pediatr i pojišťovna na rodný list počkají. Já ho kvůli nemoci matrikářky dostala až po měsíci a problém s tím nebyl nikde.
Nejvíce ponižující by pro mně bylo skemrat o svatbu někde, kde o to není zájem 🤷🏻♀️